maanantaina, joulukuuta 04, 2017

Mustien kohtaama rasismi prostituutiossa

MUSTIEN PROSTITUOITUJEN SYRJINTÄ


Mustia  höylätään monilla tavoin ns. kakkoseen, mitä tulee seksikauppaan. Mustille prostituoiduille maksetaan vähemmän kuin valkoisille.

Samanpalkkaisuudesta ei ole tietoakaan: mustan seksinmyyjän euro ole lähelläkään 80 senttiä.

Musta prostituoitu kertoo, että asiakkaat ovat valmiit maksamaan paljon ekstraa "valkoisuudesta". Parhaiten palkatut prostituoidut kuvailevat itseään "sinisilmäisiksi", "blondeiksi" tai "Playboy-tyyppisiksi".

Mustat prostituoidut joutuvat käyttämään itsestään vähemmän mairittelevia adjektiiveja erottuakseen joukosta, kuten "iso-perseinen", "freekki", "eksoottinen" tai "kurvikas".

Musta prostituoitu sanoo, että seksikauppa on täynnä rasismia mustia prostituoituja kohtaan.

MUSTIEN ASIAKKAIDEN SYRJINTÄ

 

Mustat seksikaupan asiakkaat joutuvat ehkäpä jopa pahemman rasismin kohteeksi kuin seksiä myyvät mustat naiset.

Suuri osa prostituoiduista kieltäytyy ottamasta vastaan mustia miehiä - jopa mustat prostituoidut kieltäytyvät ottamasta vastaan mustia asiakkaita.

Luke Ford laski, että erään kaupungin 123 prostituoidusta 34 kieltäytyi palvelemasta mustia miehiä.

Prostituoiduilla on monia (teko)syitä mustien miesten rasistiseen kohteluun.
  • Mustat miehet ovat väkivaltaisia prostituoituja kohtaan.
  • Nuoret mustat miehet ovat epäkypsiä ghetto-kerskailijoita, rikollisia ja huumehörhöjä.
  • Mustilla miehillä on enemmän sairauksia.
  • Mustat miehet ovat pihejä, eikä heillä ole rahaa.
  • Mustilla miehillä on liian isot vehkeet ja he ovat kovakouraisia sen käytössä.
Mahdollisesti prostituoidut ovat  pelkkiä rasisteja ja he vain haluavat selitellä rasisminsa parhain päin. Prostituoidut eivät halua käsitellä mustia miehiä yksilöinä, vaan rotunsa edustajina, vaikka mustissa miehissä on paljon rahakkaita ja hyvin käyttäyviä asiakkaita.

TYÖSARKAA HUBARALLE JA INTERSEKTIONAALISILLE FEMINISTEILLE

 

Prostituutio on täynnä rasismia. Mustia prostituoituja ja mustia asiakkaita syrjitään ankarasti heidän ihonvärinsä takia.

Mustia naisia pidetään vähemmän seksikkäinä kuin valkoisia naisia ja sillä oikeutetaan mustien prostituoitujen pienempi palkkaus.

Mustat asiakkaat stereotypisoidaan väkivaltaiseksi ja rahattomaksi massaksi huomioimatta yksilöllisiä eroja.

Toivon, että Koko Hubara tarttuu aiheeseen ja laittaa stopin mustien ja ruskeiden ihmisten sorrolle prostituutiossa.

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Telkkarissa haastateltiin venäläistä huoraa, valitteli sitä, että tsekkinaiset ovat pilanneet bisnkesen, koska suostuvat mihin vain ja polkevat hintoja. Mikä lie, kun pornossakin tuntuu että juuri tsekit mutta ei esimerkiksi slovakit. Ovatko sitten jotenkin blondimpia?

Huora myös kertoi, että tapana on ollut hyväksyä vain suomalaisia asiakkaita, koska muuten riskit kasvavat. Kuvituksena oli nettiprofiileja, joissa luki: "vain suomalaisia", "only Finnish customers".

Huvittavaa ajatelle, minkälaisen kognitiivisen dissonanssin nämä tiedot herättisivät feministisessä "asiantuntijassa". "Vai että suomalainen mies turvallinen, sehän on poikkeuksellinen väkivaltainen sika!"

Anonyymi kirjoitti...

*PLEASE NOTICE: I am not racist at all, but I'm offering my service ONLY to white, Finnish native gentlemen and I do NOT accept any black, Indian, Arab or Asian nationality.

Anonyymi kirjoitti...

Feministien vihapuhehyökkäys minua kohtaan on alkanut

Lainaan ay-johtajan Nicholas Kleinin puhetta vuodelta 1914, jossa tämä sanoi: " First they ignore you. Then they ridicule you. And then they attack you and want to burn you. And then they build monuments to you."
"Ensin he jättävät sinut huomiotta. Sitten he ivaavat sinua. Sitten he hyökkäävät sinua kohtaan ja haluavat polttaa sinut elävänä. Lopulta he rakentavat sinulle muistomerkkejä."

Feministit ovat edenneet vaiheeseen 3. Nyt he hyökkäävät minua kohtaan valehtelun keinoin.

Anonyymi kirjoitti...

Haatainen: Naisten osaaminen on maailman alikäytetyin resurssi

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen korostaa kampanjassaan naisten aseman parantamista.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen pitää kampanjassaan vahvasti esillä naisten oikeuksia.

Haataisen mukaan Me too -kampanja teki näkyväksi, että yksittäistapausten sijaan kyse on syvästä rakenteellisesta epätasa-arvosta yhteiskunnassa.

Kampanja-avajaisissaan maanantaina Haatainen kertoi tarinan siitä, miten "Suomi voi olla kokoaan suurempi vaikuttaja".

- Olimme vuonna 1995 silloisen ulkoministeri Tarja Halosen kanssa Pekingissä YK:n neljännessä naisten asemaa käsittelevässä maailmankonferenssissa. Virallisen kokouksen rinnalla oli valtava kansalaisjärjestötapahtuma, johon osallistui yli 30 000 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

- Suomen valtuuskuntana asetimme konkreettiseksi tavoitteeksemme, että naisten oikeudet kirjataan ihmisoikeuksiksi sekä seksuaalioikeudet naisten oikeuksiksi. Että jokainen tyttö ja nainen saa päättää omasta kehostaan ja elämästään. Ulkomainen lehdistö kiinnitti huomiota suomalaisten aktiiviseen työhön. Reuters uutisoi, että Suomen valtuuskunta ahkeroi ja kommentoi kaikkea. Me onnistuimme, vaikka vastustusta oli alussa paljon, Haatainen kertoi.

Haatainen muistutti legendaarisen ruotsalainen sosiaalidemokraatin Olof Palmen sanoista: "Politiikka on tahdon asia".

- Pekingin kokemus antoi uskoa siihen, että pienikin maa voi saada yhdessä muiden kanssa aikaan paljon, kun asettaa tavoitteensa korkealle. Pekingissä valtiot sitoutuivat luomaan omaan maahansa rakenteet naisten aseman edistämiseksi.

"Vaikenemisen loputtava"

Haatainen totesi, että kukaan ei saa koko potentiaaliaan käyttöön, jos joutuu elämään pelossa tai epävarmuudessa.

- Tänä syksynä olemme saaneet todistaa ennen kokematonta vyöryä paljastuksia naisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä kaikkialla maailmassa. Me too -kampanja on jo tehnyt näkyväksi sen, että yksittäistapausten sijaan kyse on syvästä rakenteellisesta epätasa-arvosta yhteiskunnassa.

- Vaikenemisen on nyt loputtava. Olen tyytyväinen, että eduskunta käy aloitteestani ajankohtaiskeskustelun seksuaalisesta häirinnästä vielä ennen joulua ensi viikon tiistaina. Olen todennut aiemmin, että naisten osaaminen on maailman alikäytetyin resurssi. Siksi olen pitänyt esillä naisten oikeuksia kampanjassani. Se on paitsi järkevää, myös oikein, Haatainen sanoi.

Imulippo kirjoitti...

Jos joku on sitä mieltä, että tälle "ongelmalle" pitäisi tehdä jotain, niin pankaas ehdottaen jotain, mikä ei sisällä väkivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi? Järjestäjät kiistävät
Tapahtumassa piti olla esillä muun muassa alpakoita ja pupuja.


Maanantaina uutisoitiin, että Helsingissä Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi suunniteltu lastentapahtuma joutuu siirtymään toiseen paikkaan, koska samalle paikalle oli aiemmin ilmoitettu äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus.

Lastentapahtumassa "Suomen 100-vee synttärit" piti olla ohjelmassa muun muassa alpakoita, pupuja ja jumppa-disco.

Poliisin mukaan 612-mielenosoitus oli ilmoitettu aiemmin ja on pidetty samalla paikalla useasti. 612:n kokoontumisesta on myös tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Poliisin mukaan lastentapahtuma on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa.

Poliisin käsityksen mukaan järjestäjät eivät huomanneet, että Töölöntorille oli ilmoitettu tapahtuma toisen lakipykälän mukaan.

Lastentapahtumaa suunniteltiin alusta alkaen juuri Töölöntorille, vaikka torilla on samaan aikaan kokoontunut 612-soihtumarssi jo useita vuosia peräkkäin.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluu Töölössä asuvia vanhempia.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Aleksi Pahkala. Hän on järjestänyt Helsingissä aiemmin kaksi suurta rasisminvastaista tapahtumaa: Meillä on unelma -konsertin heinäkuussa 2015 ja Peli poikki! -mielenosoituksen syyskuussa 2016. Tapahtumat keräsivät yleisöä paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.

Kävikö järjestäjillä mielessä, että torilla on kokoontunut itsenäisyyspäivänä useana vuonna peräkkäin 612-soihtukulkue?

– Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.

Oliko teillä sellainen käsitys, että Töölöntori olisi vapaa itsenäisyyspäivänä siihen aikaan, jolloin suunnittelitte järjestävän oman tapahtuman siellä?

– Kaupunki sanoi, että ehdottomasti voi järjestää.

Katsotteko nyt jotain korvaavaa paikkaa tapahtuman järjestämiselle?

– Minä ja pari muuta vanhempaa mietimme sitä tänä iltana, kun juuri saimme lapset nukkumaan. Syömme sipsejä ja mietimme, että mitä tässä tehdään.

Pahkala kertoo, että tapahtumaa on ollut järjestämässä Töölöstä "kuutisen perheenisää". Jaakko Hilppö, joka on toinen tapahtuman järjestäjistä, kertoo että töölöläisvanhemmat lähtivät järjestämään tapahtumaa, josta piti tulla lasten juhla. Hänkin kiistää, että tapahtuman todellisena motiivina olisi ollut vastamielenosoitus.

Hilppökin kertoo, että järjestäjille oli annettu tieto, että Töölöntori on itsenäisyyspäivänä vapaa ja siellä voi järjestää lastentapahtuman.

– Huomasimme, että Helsingin keskustassa ei ollut mitään tapahtumaa, jonne olisi voinut mennä lasten kanssa. Halusimme järjestää sellaisen itse, Hilppö kertoo.

Hilppön mukaan Töölöntori valikoitui tapahtumapaikaksi siksi, koska se on keskeinen paikka Töölössä.

– Paikka on suhteellisen hyvin valaistu ilta-aikaan. Se on helppo paikka järjestää tapahtuma, jonne tulee ihmisiä.

Entä kävikö teillä töölöläisenä mielessä, että Töölöntorilla kokoontuu samaan aikaan myös 612-soihtukulkue?

– Ainakaan minulla ei käynyt mielessä. En jäänyt asiaa ihmettelemään.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää kello 16.30–19.30. Miksi vasta niin myöhään?

– Ajatus oli, että järjestämme lapsille vähän kuin Linnan juhlien etkot. Perheet olisivat voineet tulla tapahtumaan ennen Linnan juhlien alkua ja sen jälkeen mennä kotiin.

Tapahtumaa markkinoi Facebook-sivu, joka on perustettu 27.11 eli vain päiviä ennen tapahtumaa. Miksi vasta silloin?

– Asiat liikkuvat vapaaehtoisten piirissä välillä hitaasti. Idea tapahtumasta syntyi alunperin Halloween-bileissä. Emme ottaneet siitä heti "härkää sarvista", vaan ajatus muhi vähän aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho: Rauhanomaisen kulkueen sabotointi ei onnistunut – ”Töölön Tärähtäneistö näyttää käyvän aika kuumana”

Helsingin Sanomat on rummuttanut jo useamman päivän ajan, kuinka Helsingin Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi aiottu lastentapahtuma joudutaan siirtämään muualle, koska alue on varattu itsenäisyyttä juhlistavalle 612-kulkueelle.


Kulkue on kokoontunut itsenäisyyspäivänä samalla paikalla jo vuodesta 2014, mutta tämä ei tunnu kelpaavan selitykseksi lastentapahtuman kannattajille.

Hysteerisimmän päivityksen aiheesta teki laulaja Maija Vilkkumaa, joka twiittasi: Tää on väärin. Natsit, teitä ei haluta Töölöön, painukaa helvettiin. Lastentapahtuma alpakoineen joutuu siirtymään äärioikeiston mielenilmauksen tieltä Helsingissä.

Yrittivät ratsastaa lapsilla ja alpakoilla

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho paheksuu isänmaallisten ihmisten leimaamista natseiksi.

– Töölön Tärähtäneistö näyttää käyvän aika kuumana, kun laillisen ja rauhanomaisen itsenäisyyspäiväkulkueen sabotointi alpakoilla ja lapsilla ratsastaen ei onnistunut.

– Huomautettakoon taas tietämättömille, että 612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja, Halla-aho toteaa Facebookissa.

”Valtamedia on heittäytynyt valemediaksi”

Halla-ahon mielestä on ikävää ja tarkoitushakuista sekoittaa 612-kulkue esimerkiksi PVL:n marssiin.

– Ikävä kyllä valtamedia on heittäytynyt valemediaksi ja tarkoituksella sekoittaa kahta täysin erillistä ja erilaista tapahtumaa. 612-kulkuetta koskevissa uutisissa on ollut kuvia PVL:n marsseista.

– 612-kulkue ei luonnollisesti ole vastuussa siitä, että sen liepeille pyrkii pyytämättä ja kutsumatta imeytymään ties millaista ainesta, eikä liioin anarkisteista, jotka todennäköisesti tulevat tälläkin kertaa häiriköimään ja hyökkäilemään sekä kulkuetta että poliisia vastaan, Halla-aho huomauttaa.

Ministerit erikoisella marssilla

Halla-aho muistuttaa, että taannoisessa Peli poikki -mielenilmauksessa esiintyi plakaatteja, joissa vaadittiin ”poliisin murskaamista ynnä muuta sosialistista vallankumousta”.

– Siellä seassa marssivat myös pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo.

Yksi lastentilaisuuden puuhamiehistä Aleksi Pahkala oli järjestämässä kyseistä mielenilmausta, kuten myös Meillä on unelma -konserttia.

Anonyymi kirjoitti...

http://slatestarcodex.com/2017/12/04/against-overgendering-harassment/

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho karauttaa natsimarssin avuksi.

SVL on ollut alusta asti kiinteästi mukana 612-kulkueessa, ihan ensimmäisellä marssilla 2014 kolme neljäsosaa marssin järjestyksenvalvojista oli SVL:n aktiiveja eli aatetta tunnustavia kansallissosialisteja. Tänäkin itsenäisyyspäivänä natsit pitävät sopivasti ikioman marssinsa kello 16.00, josta he ehtivät sitten hyvin vielä mukaan 612-marssille.

En vaan ymmärrä miten uusnatsit, jotka haluavat liittää Suomen Ruotsiin, sopivat itsenäisyyspäivän marssiin?

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Miten toi natsifanitus liittyy mihinkään?

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuoltaan vaihtanut painonnostaja punnersi MM-hopealle – ”Tämä on huijausta”

Laurel Hubbard nappasi hopeaa painonnoston MM-kisoissa Anaheimissa.

Uusiseelantilainen Hubbard ylsi toiselle sijalle naisten yli 90-kiloisten sarjassa. Hubbardin yhteistulos oli 275 kiloa.

Hän toi Uudelle-Seelannille maan ensimmäisen mitalin painonnoston MM-kisoista. Hubbardia ei kuitenkaan näkynyt pressitilaisuudessa.

– Hän ei tullut paikalle, koska oli luultavasti vaivaantunut, urheilijan valmentaja Tim Swords sanoi Reutersille.

Tällä Swords viittasi Hubbardin poikkeukselliseen tilanteeseen. 39-vuotias painonnostaja tunnettiin vielä nelisen vuotta sitten nimellä Galvin Hubbard.

Hän kilpaili aiemmin painonnostossa miehissä ja pärjäsi hyvin nuorten sarjoissa. Noin 35-vuotiaana hän vaihtoi sukupuoltaan ja kilpailee nykyisin naisten puolella.

Laurel Hubbardiksi nimensä muuttanut urheilija on läpäissyt Kansainvälisen olympiakomitean asettamat pykälät transsukupuolisia kohtaan.

Tästä huolimatta Hubbardin kisaaminen naisten sarjassa on aiheuttanut närää. Niin kävi myös MM-kisoissa.

– Nostajien välillä ei ollut mitään kiistelyä, mutta valmentajien puolella oli. Kun Sarah Robles nosti tempauksessa Laurelia enemmän, niin useat valmentajat onnittelivat siitä. Kukaan ei halunnut hänen voittavan, Swords totesi.

Urheilun ystävät ovat ottaneet tiedon Hubbardin menestyksestä vastaan ristiriitaisesti. Osa on hänen puolesta iloinen, kun taas toiset ovat jyrkästi asiaa vastaan.

– Tämä on huijausta, Hubbardin kilpailulupaa naisten puolella kommentoitiin Twitterissä.

Anonyymi kirjoitti...

HS-gallup: Suomalaisten mielestä äitiyspakkauksen nimeä ei pidä muuttaa

Helsingin Sanomien kyselyssä valtaosa vastaajista totesi, että äitiyspakkaus saisi pysyä vastaisuudessakin äitiyspakkauksena.

HS teetti aiheesta kyselyn marraskuun lopussa.

Kela kerää parhaillaan ehdotuksia äitiyspakkauksen uudeksi nimeksi, mutta liki yhdeksän kymmenestä suomalaisesta ei näe tarvetta muuttaa pakkauksen nimeä.

Kyselyyn vastasi 1 119 suomalaista, joista 64 prosenttia oli sitä mieltä, ettei uuden nimen keksiminen ole lainkaan tarpeellista. Noin joka neljäs vastasi, että nimenmuutos ei ole kovin tarpeellinen.

Vain kahdeksan prosenttia vastaajista kannattaa nimen vaihtamista. Eniten uuden nimen kannalla olivat nuoret alle 40-vuotiaat sekä vasemmistoliittolaiset ja vihreät.

Kyselyn virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

Kela kerää nimiehdotuksia varta vasten avatulla teemasivustolla. Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholaisen mukaan ehdotuksia on tullut "tuhansia ja tuhansia".

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin hallitus haluaa kieltää seksin ostamisen ulkomailla – ”Todellisuudessa kyse on orjakaupasta” - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Harvinainen raportti syrjäytyneistä nuorista - ulkonäkö, fyysinen kunto, taloudellinen tilanne... ”Huono-osaisuus kokonaisvaltaista”

Anonyymi kirjoitti...

Väitös: Korkeasti koulutetuilla miehillä on pienempi riski kuolla eturauhassyöpään | Yle Uutiset | yle.fi

– Koulutetummat miehet ovat terveystietoisempia ja hakeutuvat helpommin tutkimuksiin. Eturauhassyöpäseulonnat perustuvat vapaaehtoisuuteen. Lisäksi esimerkiksi työterveyshuolto jakaa väestöryhmiä. Matalammin koulutetuilla ei ole välttämättä ollenkaan tai niin laajasti työterveyshuollon palveluja käytettävissä, kertoo lääketieteen lisensiaatti Heikki Seikkula.

Seikkulan väitöstutkimuksessa tutkittiin eturauhassyöpäkuolleisuutta Suomessa ennen PSA-testauksen yleistymistä ja sen jälkeen.

PSA-testaus eli prostataspesifisen antigeenin testaus otettiin Suomessa käyttöön 1990-luvun puolivälissä ja se mullisti syövän diagnosoinnin. Valtaosa paikallisista eturauhassyövistä todetaan nykyään PSA-testauksen avulla.

PSA-testauksen käyttöönoton jälkeen korkeasti koulutettujen miesten riski kuolla eturauhassyöpään on pienentynyt entisestään. PSA-testin yleistymisen jälkeen vuosina 1995–2004 korkeasti koulutetuilla oli 39 prosenttia pienempi riski kuolla eturauhassyöpään kuin matalammin koulutetuilla. Ennen PSA-testiä, vuosina 1985–1994 vastaava prosenttiluku oli 24.
...
Heikki Seikkulan väitöstutkimuksessa todetaan, että eturauhassyövän ennuste on parantunut koko ajan viimeisten vuosikymmenten aikana. PSA-testauksen käyttöönotto on vaikuttanut ennusteen parantumiseen, sillä syövät todetaan testin avulla entistä aikaisemmassa vaiheessa, jolloin ennuste on usein hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

YK: Miehiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta luultua yleisempää Syyriassa

Syyriassa miehiin ja poikiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on yleisempää kuin aikaisemmin on ymmärretty, paljastaa YK:n tuore raportti.

YK:n mukaan pidätyskeskuksissa ja aseistautuneiden ryhmien tarkistuspisteillä on käytetty seksuaalista väkivaltaa kidutuskeinona. Miehille on annettu sukuelimiin sähköiskuja ja heidän sukuelimiään on poltettu tupakalla. Heitä on kastroitu ja joukkoraiskattu.

Ulkomailla turvapaikanhakijamiehiä ja -poikia on puolestaan usein kiristetty seksisuhteisiin.

Seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuminen on miesuhreille syyrialaisessa kulttuurissa hyvin leimaavaa, minkä vuoksi monet ovat vaienneet kärsimyksistään. YK:n mukaan tämä on vahvistanut virheellistä käsitystä, että miehet kohtaisivat seksuaalista väkivaltaa harvoin. Avustusjärjestöjen edustajat eivät myöskään ole aina ottaneet miehiä vakavasti, jos nämä ovat yrittäneet kertoa kokemuksistaan.

Heteromiesten lisäksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvat syyrialaismiehet ovat joutuneet erittäin usein seksuaalisen väkivallan uhreiksi. YK:n raportissa haastateltu nuori transsukupuolinen mies sanoo, ettei Syyrian LGBTI-yhteisössä ole ketään, joka ei olisi kohdannut seksuaalista väkivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Alpakkagate: Marssiko lähes 3000 suomalaista äärioikeiston riveissä? – Näin vastaa Supo

Itsenäisyyspäivän ympärillä kohistiin tuplabuukkauksesta, jonka johdosta moni tulkitsi äärioikeistolaisen kulkueen syrjäyttäneen lastenjuhlan Helsingissä Töölöntorilta. Onko 612-kulkue todella äärioikeistolainen? Uusi Suomi kysyi Suojelupoliisilta (Supo).

Niin sanottu alpakkagate sai valtavat mittasuhteet somessa ja mediassa. Monen mielestä tuplabuukkauksen johdosta Töölöntorilta olisi pitänyt häätää äärioikeistolaiseksi kutsuttu 612-kulkue, eikä töölöläisten puuhaama lastenjuhla alpakoineen. Poliisi kuitenkin selitti, että kulkue oli varannut tilan jo vuotta aiemmin ja pormestari Jan Vapaavuori (kok.) painotti turvallisuutta ja sitä, ettei kaupunki voi neuvoa asiassa poliisia. Lastenjuhla järjestettiin lopulta Töölön jalkapallostadionilla.

612-kulkue keräsi tänä vuonna yhteensä 2800 osallistujaa ja viime vuonna yli 2000. Puolustajien mukaan kulkue ei ole äärioikeistolainen, ja moni on kritisoinut mediaa virheellisestä uutisoinnista. 612-kulkueen järjestäjiin kuuluva Timo Hännikäinen selvensi Facebookissa, ettei kyseessä ole ”äärioikeistolainen eikä edes nationalistinen tai kansallismielinen kulkue”, vaan ainoastaan isänmaallinen. Kulkuetta ovat puolustaneet myös muun muassa perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari, jonka mukaan kyseessä on ”hieno kulkue”, sekä puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Töölön Tärähtäneistö näyttää käyvän aika kuumana, kun laillisen ja rauhanomaisen itsenäisyyspäiväkulkueen sabotointi alpakoilla ja lapsilla ratsastaen ei onnistunut. Huomautettakoon taas tietämättömille, että 612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja. Sitten on erikseen niitä natsikulkueita, kuten PVL:n marssi, joilla ei ole mitään tekemistä 612:n kanssa, Halla-aho sanoi Facebookissa ja lisäsi, ettei kulkue ole vastuussa liepeilleen pyrkivistä tai anarkistien hyökkäilyistä.

Vuodesta 2014 lähtien järjestetty 612-kulkue kertoo nettisivuillaan, että tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton, eikä marssilla saa näkyä poliittisia tunnuksia. Suojelupoliisi katsoi kuitenkin vuoden 2015 vuosikirjassaan, että tapahtuman ”organisoivat maahanmuuttovastaiset ja äärioikeistolaiset toimijat”. Supon vuoden 2016 vuosikirjassa tai vuoden 2014 vuosikertomuksessa 612-marssia ei kuitenkaan mainita. Suposta kerrotaan Uudelle Suomelle, että syynä tähän on Supon rooli keskittyä kansallisiin turvallisuusuhkiin. Vuosikirjaan kootaan vuoden aikana tapahtuneet keskeiset tapahtumat.

Vuonna 2015 marssi nousi esiin turvallisuusuhkan näkökulmasta, mutta muina järjestämisvuosina ei. Supo huomauttikin vuosikirjassaan, että itsenäisyyspäivänä 2015 tapahtumaan liittyi väkivaltaa ja vahingontekoja, kun anarkistit pyrkivät häiritsemään 612-kulkuetta ja jopa estämään sen. Supon mukaan poliisin varautuminen esti tuolloin yhteenottojen laajenemisen.

Supon viestintäasiantuntija Verna Leinonen huomauttaa, että Suomessa on kaikenlaisia ryhmittymiä, joiden arvot ja agendat vaihtelevat. Hänen mukaansa Supon intresseissä ei ole määritellä, onko 612-kulkue äärioikeistolainen vai ei, koska sitä ei tällä hetkellä nähdä turvallisuusuhaksi.

612-kulkueen mukana on nähty vuosittain marssivan myös hiljattain kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) uusnatseja. Kuuluuko PVL:n jäseniä 612-kulkueen aktiiveihin ja seuraako Supo 612-kulkueen aktiiveja?

–Tähän voin vastata ainoastaan, että Supo seuraa kaikenlaisia ryhmiä itsenäisyyspäivänä, Leinonen sanoo.

612-organisaattori Hännikäisen mukaan PVL ei ole kulkueen järjestäjä eikä ole koskaan ollutkaan, vaan puolueista ja järjestöistä riippumaton 612.fi-yhdistys on vastannut järjestelyistä alusta asti.

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen puolue: Selvityspyyntö itsenäisyyspäivän mielenosoituksista käynnisti laillisuustarkastuksen

Poliisihallitus aloittaa selvityksen itsenäisyyspäivän lastentapahtuman siirtämistä koskeneesta päätöksestään. Päätöksen laillisuus päätettiin selvittää Feministisen puolueen puheenjohtajan, kaupunginvaltuutettu Katju Aron tekemän selvityspyynnön johdosta.

Asiasta tiedottaa Feministinen puolue.

Poliisi päätti tällä viikolla siirtää lapsille tarkoitetun yleisötilaisuuden äärioikeistolaisen 612-kulkueen tieltä vedoten mielenosoituksen aiemmin tekemään ilmoitukseen ja perinteisyyteen.

– Poliisin linjaus ei kuitenkaan minun tulkintani mukaan ollut lain hengen mukainen. Siksi pyysin poliisilta selvityksen asiasta. Arvostan sitä, että sain vastauksen nopeasti ja että päätöksen laillisuus halutaan selvittää, Katju Aro sanoo tiedotteessa.

Poliisihallituksen laillisuusvalvonta vastasi Feministisen puolueen mukaan selvityspyyntöön kahdessa päivässä seuraavasti:

”Poliisihallitus on päättänyt ottaa asian viestinne perusteella selvittelyyn laillisuusvalvonta-asiana. Asian käsittely etenee siten, että Poliisihallitus pyytää Helsingin poliisilaitoksen vastaavilta virkamiehiltä selvityksen asiasta sekä pyytää poliisilaitosta antamaan asiasta oman lausuntonsa. Näiden asiakirjojen toimittamisen jälkeen Poliisihallitus antaa asiassa oman ratkaisunsa.”

Anonyymi kirjoitti...

Perjantai
Feminismi


Onko feminismi kaikkien sorrettujen puolella vai pelkkä yhden asian liike? Rosa Meriläinen, Katju Aho ja Katleena Kortesuo. Perjantai-dokkari: Kuukautiset.

Anonyymi kirjoitti...

Nuoret ylittävät sukupuolten rajoja joustavammin – annetaan siis heille tilaa

Sukupuoli on syksyn yhteiskunnallisen keskustelun ydintä. Aiemmin seksuaalisuus oli erityisen kuuma puheenaihe. Tänään näyttää siltä, että suomalaiset laajalti hyväksyvät seksuaalisuuteen liittyvän moninaisuuden, mutta sukupuolisuuteen liitettynä moninaisuus onkin erityisen herkkä aihe. Vahva jako tyttöihin ja poikiin, naisiin ja miehiin on ollut kulttuurissamme niin itsestään selvä ja luonnolliselta tuntuva jako, että sen haitallisia vaikutuksia ei ole huomioitu eikä kyseenalaistettu.

Keskustelu sukupuolesta on usein kärjistynyttä ja ihmiset puhuvat toistensa ohi. Tuoreiden Pisa-tutkimusten mukaan suomalaiset nuoret ovat hyviä yhteistyössä, mutta tyttöjen ja poikien väliset erot ovat maailman suurimpia. Suosiiko siis koulu tyttöjä vai poikia? Kuinka paljon on syytä olla huolissaan siitä, että edes matematiikka ei enää ole poikien linnake, vaan tytöt taitavat sitäkin vähintään yhä hyvin kuin pojat? Katsomme koulua helposti vain oman kokemuksemme kautta. Sukupuolisuus on haastava teema siitä yksinkertaisesta syystä, että kukaan meistä ei ole sukupuolikysymyksen ulkopuolella: kun puhumme sukupuolisuudesta, puhumme aina myös itsestämme.

Tutkimusten mukaan kasvattajat toimivat tiedostamattaan sukupuolittavalla tavalla. Olen omassa väitöskirjassani tarkastellut sukupuolen ja yhteisöllisyyden merkityksiä suomalaisessa rippikoulussa. Seksuaalisuuden moninaisuus oli rippikoulussa esillä monin tavoin, ja siihen suhtauduttiin hyväksyvästi. Tutkimus paljasti, että myös rippikoulu keskittyy koulun tavoin enemmän seksuaalisuuteen kuin sukupuolisuuteen. Löysin kuitenkin myös yhden ratkaisun liian kireän sukupuolijaon liudentamiseksi: nuorten osallisuuden.

Rippikoulun vahvuus on tiiviissä yhteisöllisyydessä, joka on rentoa ja paineetonta yhdessäoloa. Toinen vahvuus on siinä, että tyttöjä ja poikia on rippikoulussa yhtä paljon. Leirimuotoisessa rippikoulussa on runsaasti mahdollisuuksia sellaiseen tyttöjen ja poikien väliseen yhteistyöhön ja vuoropuheluun, jossa sukupuoli on korostumattomalla tavalla läsnä. Tällöin nuorelle näyttäytyy sukupuolta tärkeämpänä toisen nuoren persoonallisuus ja yksilöllisyys.

Väitän siis, että me kasvattajat voimme liudentaa tarpeettoman jyrkkää sukupuolijakoa siten, että otamme lapset ja nuoret mukaan toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Voimme tehdä näin koulussa, rippikoulussa, harrastuksissa, järjestötoiminnassa ja aivan kaikessa elämisessä lasten ja nuorten kanssa. Uskon, että lapset ja nuoret intuitiivisesti ylittävät sukupuolten rajoja aikuisia joustavammin. Aikuisina voimme kuitenkin pyrkiä siihen, että tietoisesti suhtaudumme nuoriin ensisijaisesti yksilöinä ja persoonina, ei tyypillisinä sukupuolensa edustajina.

Jokainen lapsi ja nuori on ainutlaatuinen, ja hänen kasvunsa ainutkertainen ihme. Emme saavuta paljoa sillä, että vertailemme sukupuolten välisiä keskiarvoja. Erot sukupuolten sisällä ovat usein suurempia kuin sukupuolten välillä. Vaikka koulussa annetaan numeroita, ei ole mielekästä jäädä vain mitattavien oppimistulosten äärelle. Elämä on enemmän kuin numeroita. Parhaimmillaan koulu, rippikoulu ja muutkin kasvatusinstituutiot motivoivat nuoria pohtimaan sitä, mikä elämässä on tärkeää ja tavoittelemisen arvoista. Kun nuori kokee oman itsensä ja elämänsä merkityksellisenä ja oman paikkansa tärkeänä, on hän oppinut enemmän kuin yhdetkään arvosanat voivat kuvata.

Anonyymi kirjoitti...

”Olemme rokkibaari ja asiakkaamme eivät usko, että naiset osaavat laulaa miehisiä rokkibiisejä” – pubi antoi porttikiellon naismuusikoille

Doctor Brown's -juottolan lavalle eivät naislaulajat nouse.

Keski-Englannin teollisuuskaupunkien harmaimmasta päästä oleva Middlesborough paistattelee harvoin otsikoissa, mutta tällä viikolla paikallinen rock-baari onnistui tuomaan hieman kaivattua julkisuuden valoa noin Tampereen kokoiselle sateiselle kylälle.

Doctor Brown’s -niminen pubi nimittäin ansioitui asettamalla ihan pokkana säännöksi, että naisrokkareilla ei ole tästä lähin heidän esiintymislavalleen asiaa. Baarin manageri Paula Rees perustelee Northern Echo -lehdelle:

”Meillä on ollut naislaulajia aiemmin ja asiakkaamme eivät vain tykänneet siitä. Olemme rock-baari eivätkä he usko, että naiset osaavat laulaa miehisiä rock-biisejä.”

Oletettavasti naispuolinen manageri ei henkilökohtaisesti näe tässä mitään ihmeellistä, nimittäin suosittua rock-keikkapaikkaa johtava Rees ei itse kuulemma kuuntele rockia ja, öö, muuta vedenpitävää logiikkaa ja niin edelleen:

”Tällä ei ole mitään tekemistä minun kanssani, vaan meidän jokaviikkoisten vakkariasiakkaidemme. He eivät tule sisään, jos meillä on naislaulaja.”

”Meidän täytyy pitää vakkarimme tyytyväisinä. En itse ole rock-fani, joten en pysty arvioimaan asiaa sen enempää, mutta minulle on kerrottu että jotkut naiset osaavat laulaa ja toiset eivät osaa, mutta että he eivät ainakaan osaa laulaa raskasta rockia.”

Ja tähän loppukaneettiin päättyy uutisraporttimme tällä kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Alpakkavalheen paljastuminen on äärimmäisen nolo episodi suomalaiselle mediakentälle

Lähes koko suomalainen mediakenttä nielaisi suloisen alpakkavalheen sitä millään tavalla kyseenalaistamatta. Tapaus rinnastuu mittasuhteiltaan Enkeli-Elisaan.


Suomalaiset viestimet itsenäisyyspäivän alla ja sen jälkeenkin ovat toistaneet valtavalla vyöryllä yhtä ja samaa kysymystä: ”Miksi äärioikeistolaiseksi kutsutun marssin sallitaan ajaa lapset evakkoon Töölöstä?”

Valitettavasti kysymys oli koko ajan väärä.

Bloggari Heikki Eskola paljasti tapahtumien todellisen luonteen, koska hän ei yksinkertaisesti sietänyt sitä, että vasemmistolainen aate loataan valheilla.

Eskolan blogipaljastus kertoo, että ”Töölön vanhempien” puuhamiehenä toimineen tapahtumajärjestäjä Aleksi Pahkalan nimenomaisena tarkoituksena ei ollut järjestää lastenjuhlia vaan häätää 612-kulkue pois Töölön torilta. Niinpä hänen kieltämättä innovatiivinen tiiminsä valjasti operaationsa tueksi pupuja, alpakoita ja lastenjuhlat.

Aleksi Pahkala valehteli meille. Ja hänen valheensa upposivat hedelmälliseen maaperään.

Poliittiset kommentaattorit, viestintäprofessorit, anarkistit ja korkeat poliitikot aina Helsingin kaupungin apulaispormestareita myöden lähtivät innolla, rinta rinnan mukaan rakentamaan valheen päälle. Osa heistä varmasti aavisti asioiden todellisen laidan, muttei välittänyt siitä. Itkuinen tarina lapsilta riistetyistä pörröisistä eläimistä oli vain liian herkullinen kyseenalaistettavaksi.

Kaikki muut viestimet jättivät perustyönsä tekemättä. Ne nielaisivat sellaisenaan politiikan vasemmalta laidalta kerrotun ihanan sadun.

Ainoa kuivin jaloin selvinnyt talo oli tällä kertaa Yle. Alpakka-tarinan kyseenalaisti ainoana Ylen toimittaja Matti Konttinen. Kiitos hänelle.

Muiden viestimien tehtävänä on nyt päättää, miten ne käsittelevät tapahtuneen.

Mitä alpakkakuvastoa levittäneeseen vasemmistoon tulee, katsokaa tarkkaan kuvianne. Alpakka on tästä lähin valheen symboli.

MATIAS TURKKILA

Anonyymi kirjoitti...

Kohuttu lasten alpakkatapahtuma asettui outoon valoon – oliko tarkoitus sabotoida 612-soihtukulkue?

Alpakkatapahtuman järjestäjän aiempi kirjoitus levisi nettiin perjantaina.
Itsenäisyyspäivänä järjestetyn lastentapahtuman tarkoitusperät ovat joutuneet kyseenalaiseen valoon, kun netissä julkaistiin järjestäjiin kuuluneen henkilön Facebook-kirjoitus.

Asian toi julkisuuteen bloggari Heikki Eskola, joka julkaisi perjantaina blogissaan Facebookin salaisessa Peli Poikki! -jengi -ryhmässä 16. marraskuuta julkaistun Aleksi Pahkalan kirjoituksen. Pahkala, joka oli yksi tapahtuman järjestäjistä, kirjoittaa muun muassa seuraavasti:

" Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja 'kohti vapautta (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median huomio ihan muuhun. Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä."

" Lapsille ei oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi 'huolestuneet töölöläiset' -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaksi klo 17–20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen", Pahkala kirjoittaa.

Kiisti aiemmin yhteyden

Pahkala kiisti aiemmin Ylen haastattelussa, että järjestäjät olisivat tiennyt päällekkäisyydestä.

– Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma, Pahkala totesi.

Kun Yle kysyi, oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Pahkala vastasi: ”Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.”

612-soihtukulkueen takia alpakkatapahtuma väistyi Töölön jalkapallostadionille. Perjantaina Poliisihallitus kertoi selvittävänsä, toimiko Helsingin poliisi oikein siirtäessään lastentapahtuman.

Helsingin Sanomat tavoitti perjantaina Pahkalan, joka kommentoi, ettei hän halunnut muuttaa alpakkatapahtumaa poliittiseksi eikä siksi halunnut nimetä sitä vastamielenosoitukseksi. Hän korostaa olleensa yksi monista järjestäjistä, eikä valmisteluissa noussut esiin kenenkään puoluetausta.

Tapahtumaa järjestänyt Töölön lapselliset -Facebook-ryhmittymä julkaisi myöskin perjantaina tiedotteen, jossa se kiisti lastentapahtuman tarkoituksena olleen estää 612-mielenosoitus.

”Me, tapahtumaa järjestäneet vapaaehtoiset, olemme taustoiltamme ja mielipiteiltämme moninainen joukko töölöläisiä vanhempia ja yksityishenkilöitä. Osalla oli kokemusta erilaisten tapahtumien järjestämisestä, osalla ei. Tapahtumaa järjestäessä emme keskustelleet politiikasta emmekä poliittisista mielipiteistämme”, tiedotteessa todetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lehti: Alatiesynnytysten jälkeisistä ongelmista vaietaan - kakkaaminen vaikeaa, nahka roikkuu kuin riippumatto

Nahka alapäässä roikkuu kuin riippumatto.

Tain nainen joutuu työntämään peukalon emättimeensä joka kerta, kun hän haluaa kakata.
...
90-luvulla tehdyn ruotsalaisen väitöstutkimuksen mukaan lähes 14 prosenttia synnyttäneistä ruotsalaisnaisista joutui turvautumaan yllä kerrottuun peukalokikkaan voidakseen kakata.
...
Emätin pärisee

Miss Plus Size Marjaana Lehtinen kirjoittaa rohkeasti seksistä blogissaan: ”Oon aina ottanut, minkä haluan”

- Kun tuntee toisen täysin, voi laskea jokaisen suojamuurin ympäriltään ja olla 100 % oma itsensä toiselle. Paras on vielä edessä jos on uskomista kyselyihin, jonka mukaan nainen ja seksi on parasta 40-49v. Sitä odotellessa! Marjaana kirjoittaa.

Lehtinen toipuu vielä taannoisesta leikkauksesta, jossa häneltä poistettiin laihdutuksesta jäänyt kaksikiloinen, ikävästi roikkunut vatsanahka. Leikkaus epäonnistui osittain ja Marjaana sai sisäisiä verenvuotoja.

Anonyymi kirjoitti...

Poikien koulumenestys ei kohene rimaa laskemalla tai naisopettajia syyttämällä
Pojilta pitäisi vaatia enemmän ja antaa heille myös enemmän opetusta.


ON HÄMMENTÄVÄÄ, että ylioppilastutkintoa ja korkeakouluvalintoja uudistetaan poikien heikkoon koulumenestykseen vedoten. Poikien menestys ei kohene naisopettajia syyttämällä tai rimaa laskemalla.

Tytöiltä on kautta aikojen vaadittu enemmän kotitöiden tekemistä, ja voi olla, että sama pätee myös koulutöihin. Poikien heikon oikeinkirjoitustaidon ja osaamattomuuden syynä voikin olla, ettei pojilta vaadita koulussa eikä kotona yhtä paljon panostusta koulutyöhön. Rimaa voi laskea lähes loputtomasti alemmas eikä se tuota parempaa osaamista tai parempia korkeakoulutaitoja. Vaatimusten laskemisen sijaan olisi ehkä aika vaatia enemmän ja antaa enemmän opetusta. Opetuksen määrän lisääminen nimittäin vaikuttaa osaamisen kasvuun.

Sukupuolittuneen keskustelun sijaan toivoisimme, että opetusta, ylioppilastutkintoa ja korkeakouluvalintoja kehitettäisiin suomalaisen yhteiskunnan tarpeita ajatellen. Matematiikan osaamistarve varmasti lisääntyy, mutta kansainvälisessä ympäristössä toimivat yritykset tarvitsevat myös oikeinkirjoitustaitoisia työntekijöitä, jotka pärjäävät erilaisten yhteiskuntien kulttuuri- ja kielivaatimuksissa.

Jos korkeakoulujen pisteytystyökalu ei arvosta lyhyitä kieliä (joissa on muuten yhtä paljon kursseja kuin fysiikassa) tai humanistisia aineita, ollaan hakoteillä. Reaaliaineiden eriarvoinen pisteytys korkeakouluopintojen todistusvalinnassa johtaa siihen, että heikosti pisteitä ­antavia reaaliaineita ei jatkossa opiskella ja osaaminen yksipuolistuu. Sama pätee kieliin.

Kaikkien suomalaisyritysten unelmatyöntekijä tuskin on heikosti suomea ja muita kieliä osaava, kulttuureja, ihmistä ja yhteiskuntaa ymmärtämätön matemaattisluonnontieteellinen mies. Ylioppilastutkinnon ja korkeakouluvalintojen ohjausvaikutus on kuitenkin suuri. Jos suunnitellut muutokset toteutetaan nykymuodossaan, tuota kohti ollaan kärjistäen menossa.

Terhi Kurri

Noora Ranta

lukion opinto-ohjaajia, Kerava

Anonyymi kirjoitti...

How your microbes influence your love life |

Facial sexual dimorphism, developmental stability, and susceptibility to disease in men and women - Evolution and Human Behavior

Testosterone and Men's Marriages on JSTOR

Anonyymi kirjoitti...

Synnytys muutti mallikaunottaren vartaloa pysyvästi – täysin uudenlaiset bikinikuvat keräävät ylistystä somessa

Anonyymi kirjoitti...

Miksi naiset työnnetään historiankirjoissa erillisiin heleän vihreisiin lokeroihin?
Naiset ja miehet ovat luoneet suomalaista yhteiskuntaa rinta rinnan. Olisimmeko jo valmiita siihen, että naiset otettaisiin tasaveroisina mukaan historian niin sanotulle yleiselle puolelle, kysyy kolumnissaan Leena Virtanen.


LUKION koeviikko ja tyttärellä historian koe. Kurssin aiheena on Suomen historia autonomian vuosista alkaen. Siis Suomi 100 ja päälle toinen sata edellistä vuosi­sataa.

Paljon on muuttunut omista lukiovuosistani. Silloin sisällissodan kanssa oltiin varovaisia eikä jatkosodan taustoja voitu kunnolla avata, ainakaan oppikirjan sivuilla. Toivomisen varaa jää silti nykyäänkin.

Tyttären kirjassa lukujen sisälle on upotettu erillisiä sivuja, joiden tausta on väritetty heleän vihreällä erotuksena muista sivuista. Sivun vinjetissä lukee Naishistorian näkökulma. Näillä sivuilla kerrotaan muun muassa tasa-arvon edistymisestä, sisällissodan naissotilaista otsikolla Punaisia raivottaria ja siveitä impiä sekä tietenkin kotirintaman ”uutterista naisista”. Minna Canthit ja muut Suomen historian merkkinaiset hoituvat muutamilla maininnoilla, jos niilläkään.

Hillitsen sisäisen raivottareni tyttären seurassa. Kirjan selkeä viestihän on tämä: on historia ja on naisten historia. Ymmärrän toki, että oppikirjan tekijät eivät tarkoittaneet sitä tulkittavaksi näin, vaan he ovat uskoneet tekevänsä hyvän työn. Ilman naissivuja naiset olisivat ilmeisesti jääneet tyystin vaille erityishuomiota. Sivuilta välittyy tiiviissä paketissa suomalaisen naisen menestystarina.

Olisimmeko kuitenkin jo valmiita siihen, että naiset otettaisiin tasaveroisina mukaan historian niin sanotulle yleiselle puolelle eli yhteiskuntaan, talouteen, politiikkaan, sotiin?

Lukion opetussuunnitelmassa ei puututa naisten asemaan historiassa, ei myöskään itsenäisen Suomen historian kurssin kohdalla. Yleiseksi tavoitteeksi määritellään, että opiskelija ”pystyy muodostamaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja demokratiaa arvostavan maailmankuvan sekä osaa toimia niitä edistävänä vastuullisena kansalaisena”.

Eräs historianopettaja, mies, arvelee, että naisten sivuuttaminen juontuu historian lähteistä ja kaanonin miesvaltaisuudesta. Niitä ei hevin kumota, oppikirjoissakaan.

TÄNÄ vuonna on juhlittu Suomen historiaa uusissa teok­sissa.

Joulun ja Suomi 100 -juhlinnan lastenkirjasuosikki, Finlandia-ehdokkaaksikin nimetty Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia on jäsennelty suurmiesten ja hallitsijoiden mukaan, perinteisen historiankirjoituksen mukaisesti. Siihen joukkoon ei monta naista sovi: kuningatar Kristiina, Kaarina Maununtytär ja muutama muu.

Toki Kunnaksen veikeät koirahahmot kuljettavat lapsia mikrohistorian eli yksilöiden, yhteisön ja arjen tasolla, mutta kirjan näkökulma näyttää auttamatta miehiseltä.

Kuten kaikki tiedämme, juhlavuoden elokuva on Tuntematon sotilas, kertomus miehistä rintamalla. Aku Louhimiehen elokuva on koskettanut valtavaa määrää miehiä, naisia ja nuoria. Jatkosodan perääntymisvaihe on yhteistä alitajuntaamme, ja Louhimies ymmärsi sen perin pohjin.

Mutta silti. Missä ovat satavuotiaan Suomen naiset?

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja, Juha Hurmeen Niemi-romaani sai kriitikko Mervi Kantokorven tokaisemaan: ”Kunpa Hurme kirjoittaisi jatkoa ja kertoisi myös muijien tarinat.”

Suomalaiset naiset saivat ääni­oikeuden vuonna 1906, kolmansina koko maailmassa, ensimmäisinä Euroopassa. Viime vuonna tuli täyteen 110 vuotta tästä mullistuksesta. Huomasiko kukaan?

Suomi 100 on maa, jossa naiset ovat hallituksessa vähemmistönä. Maa, jossa puolueiden puheenjohtajiksi valitaan enimmäkseen miehiä. Maa, jossa pääkaupungin piispaksi valitaan mies, vaikka tarjolla on kaksi pätevää naista. Eihän sitä nyt heti perään toista naista voi valita, presidentiksikään.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittaja kysyi Huhtasaaren vaalirahoista ja niiden mahdollisesta Venäjä-kytkystä - PS: ”Puhuuko sinulle kuutukikohdasta itse Hitler?

Sanan säilä alkoi heilua somessa, kun toimittaja Tuomas Muraja kysyi perjantaina julkistamassaan twiitissä PS:n presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren vaalirahoituksesta.

Lyhytviestipalvelu Twitterissä on syntynyt värikäs ja sekava keskustelu toimittaja, tietokirjailija Tuomas Murajan ja perussuomalaisen puolueen välillä.

Sanan säilä alkoi heilua somessa, kun Muraja kysyi perjantaina julkistamassaan twiitissä PS:n presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren vaalirahoituksesta. Samassa yhteydessä Muraja kysyi myös Paavo Väyrysen vaalirahoituksesta.

Muraja kysyi, paljonko "koko kansan Paavo (Väyrynen) ja Laura Huhtasaari saavat suoraan rahaa Venäjältä kampanjointeihinsa?

Perussuomalaisen puolueen ensimmäinen vastaus oli seuraava:

"Vastaa sinä ensin kenen asioilla juokset ja mistä me tiedämme, ettet sinä tee Kremlille hommia. Tai kuunatseile, mikä vaikuttaa kuitenkin todennäköisemmältä?

Perussuomalaiset kysyivät Murajalta myös, "paljonko toimittajat, joiden etunimen ensimmäinen kirjain on T ja sukunimen M saavat viestejä kuunatseilta salaisella yökanavalla, jota kukaan muu ei kuule, vaikka kaikki on niin selvää ja ilmeistä?"

Laura Huhtasaari vastasi Murajalle henkilökohtaiselta tililtään seuraavasti: "Mikä minua on yllättänyt politiikassa? Joidenkin toimittajien käsin kosketeltava asenteellisuus."

Sekavaa ja värikästä

Näistä asetelmista alkoi sekava ja jankkaava viestien vaihto. Seuraavat otteet ovat suoria lainauksia Murajan ja PS:n välisestä "keskustelusta" Twitterissä.

Muraja: "En kysynyt toimittajista. Kysyin ehdokkaan tukirahasta."

PS: "Me taas kysyimme toimittajista. Onko kanavalla häiriötä ja monenko tunnin lähetys joka yö salaisesta tukikohdasta?"

Muraja: "Minkälaisia lahjoituksia Venäjä tarjoaa?"

PS: "Oletko itse rakentanut vastaanottimesi ja puhuuko sinulle kuutukikohdasta itse Hitler vai joudutko tyytymään Himmleriin?

Muraja: "Kysyin tukisummaa. En vaatinut pilkkaa. Vastausta odotellessa."

PS: "Mekin odotamme vastausta. Mitä kaikkia käskyjä olet saanut kuun kääntöpuolelta ja onko sinulla muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa määräyksiä?"

Muraja: "Kalik kalik, äläh äläh."

PS: "Tuo taisi olla niin sanottu luovutus?"

Muraja: "En ole luovuttanut rahaa. Kysyin tukijoista ja Venäjä-rahasta. Tukijalistat avoimiksi. Sillä siitä selviää."

PS: "Mitä siis olet luovuttanut ja kenelle? Aika väistelevä vastaus. Herää kysymys mitä muuta salaat kuuyhteyden lisäksi."

Tässä kohtaa "keskustelua" mukaan liittyi Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutiset -verkkolehden päätoimittaja Matias Turkkila. Hän kirjoitti: "Vaadit ehdokasta rikkomaan lakia. Tukijoiden nimien julkistaminen on kiellettyä."

Turkkila viittasi lakiin ehdokkaan vaalirahoituksesta, jonka mukaan "yksityishenkilön nimeä ei saa kuitenkaan julkistaa ilman hänen nimenomaista suostumustaan, jos hänen maksamansa mainoksen arvo on pienempi kuin 1 500 euroa."

Muraja on tänään perustellut Twitterissä kysymystään sillä, että "oikeistopopulistit ovat saaneet tukea Venäjältä niin Ranskassa, Britanniassa, USA:ssa kuin Saksassakin."

Anonyymi kirjoitti...

Tuore tutkimus rikkoi synnytykseen ja seksiin liittyviä myyttejä | pinnalla | Iltalehti.fi

Liki puolet naisista uskoi, että heidän emättimensä löystyisi alatiesynnytyksen myötä. Broadlyn haastattelema tutkija Caroline Pukall kuitenkin lohduttavasti muistuttaa, että näin ei automaattisesti tapahdu - ja vaikka tapahtuisi, niin mitä sitten.
...
- Ajatus siitä, että naisen emättimen tulisi olla kireä ja nuorekkaan näköinen kelvatakseen, on iskostunut tiukasti kulttuuriimme, hän jatkaa. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä nuorekkaan näköinen alapää ei ole edellytys hyvälle sukupuolielämälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kaiken nähnyt poliisi hämmästyi asunnon ovella – tajusi uuden ilmiön tulleen Helsingin prostituutioon

Helsingin seksimarkkinoita hallitsevat romanilaiset ja tsekkiläiset. He ovat tuoneet mukanaan muualta Euroopasta tutut vartin taksat. Päivittäin Helsingissä työskentelee poliisin mukaan 200–300 prostituoitua.

– Olemme joskus seuranneet asiakasmääriä paritustutkinnan yhteydessä. Suomalainen viettää prostituoidun luona keskimäärin 18 minuuttia. Pihi asiakas ajattelee, miksi maksaa puolesta tunnista, jos on valmista 12 minuutissa. Romanilaiset ja tsekkiläiset ovatkin alkaneet kaupata vartin aikoja.
...
– Kielitaidottomat naiset kääntävät viestit netin käännösohjelmien avulla ja vastaavat niihin käyttämällä samaa palvelua. Parittajien ei tarvitse tulla maahan eikä erillistä puheluihin vastaajaa tarvita, kun on netti, Eriksson sanoo.
...
– Shemale-ilmiö on tullut Suomeen. Kysyntää suurimmissa kaupungeissa riittää. Kyse on eteläamerikkalaisista ja aasialaisista prostituoiduista. Pokaa riittää ja rahaa tulee. Parittajia on tuomittu, ja tutkinnan alla on tälläkin hetkellä tapauksia.

Ensimmäinen kohtaaminen transsukupuolisen prostituoidun kanssa on jäänyt hyvin Erikssonin mieleen.

– Luulin meneväni kämppään, jossa on naisprostituoitu. Oven avasi alaston 180 senttiä pitkä henkilö, jolla oli DD-kupit ja runsas miehinen varustus alakerrassa. Hän sanoi maireasti hymyillen: hello darling!
...
Prostituoidut joutuvat välillä myös pahoinpidellyksi.

– Heitä on ryöstetty ja myös raiskattu. Välillä asiakkaat pimahtavat, eivät suostu maksamaan, haukkuvat palvelun ja ovat sitä mieltä, että prostituoidun pitäisi antaa ilmaiseksi. Se maailma voi olla todella kova.