perjantaina, toukokuuta 16, 2003

Haluaisitko seurustella jakorasian kanssa? Onko asialla mitään väliä? Jokaisella on oma menneisyytensä, eikä sitä voi muuttaa. Vain nykyhetki merkitsee, vai merkitseekö?

Menneisyydellä on väliä. Miehet eivät halua seurustella jakorasioitten kanssa. Onko tuo kriteeri epäoikeudenmukainen? Ei se ole sen epäoikeudenmukaisempi kuin naisten haluttomuus deittailla lyhyitä miehiä. Jokaisella on oikeus valita omat kriteerinsä seurustelukumppaneidensa suhteen, kunhan ne eivät vain ole yhteisöllisesti katsoen vahingollisia.

Tässä välissä naiset huutavat: "On epistä, että naisia mollataan kutsumalla heitä jakorasioiksi. Miksei miehille ole vastaavia haukkumanimiä? Niin, onhan pukki tai jotain, mutta se on enempi kehusana." Mietitäänpä tässä välissä hetki haukkumasanoja ja niiden alkuperää yleensäkin. Jotta jollakin haukkumasanalla olisi tehoa, sen tulisi kohdistua johonkin epätoivottavaan ja ihmisten epämiellyttäväksi kokemaan piirteeseen. Siksi "Olet läski!" on tehokkaampi haukkumatapa kuin "Olet normaalipainoinen!".

On tietenkin mahdollista päättää, että jakorasiaksi sanominen on rumaa ja niin ei saa tehdä tai että se ei ole ainakaan kohteliasta. Se ei kuitenkaan muuta miesten suhtautumista jakorasioihin yhtään suvaitsevammaksi. Jos jakorasina oleminen olisi yhtä hyvä asia kuin jakorasiana olemattomuus, jakorasiat voisivat perustaa vaikkapa yhdistyksen, jonka slogani olisi: "Olemme jakorasioita ja ylpeitä siitä." Emme kuitenkaan tule näkemään tuollaista yhdistystä, koska jakorasioiden suvaitsemistakin ajavat tuntevat sisimmässään, että ei ole yhtä autuasta antaa, kuin olla antamatta.

Olenko sitten kieltämässä naisilta seksin ilot ja suitsemassa heitä patriarkaatin tuttuun siveyspakkopaitaan? En suinkaan. Jos joku haluaa ripustaa nenäänsä kilon rautaa roikkumaan, koska se on nastaa, niin tehköön vapaasti niin, mutta on turha kuvitella, että sen näköinen naama vetäisi miehiä puoleensa(tai mistä minä mitään tiedän, nykynuorillahan on kaikilla kilo rautaa naamassaan). Pitäisikö sitten lopettaa jakorasioiden kutsuminen sellaisiksi ja sanoa vaikkapa muita naisia seksuaalipartnerinumeerisesti rajoittuneiksi? Ehkäpä, pitää kysyä kielitoimistolta.

Ei kommentteja: