maanantaina, heinäkuuta 14, 2003

Lisää juttua Markkina-arvoteoriasta

Portti naisten maahan kysyy, miksi henkilö voi tuntea vastenmielisyyttä korkeamarkkina-arvoisempia kumppaniehdokkaita kohtaan? Mieleeni tulee pari mahdollista selitystä: 1) Naisten käsitys omasta markkina-arvostaan muodostuu toisinaan siitä, kuin tasokkaita kiinnostuneen oloisia miehiä hänen ympärillään pyörii. Tasokkaiden kiinnostuneen oloisten miesten pörrätessä ympärillä naiselle tulee sellainen(realistinen tai kuviteltu) olo, että koska noin tasokkaat miehet ovat minusta kiinnostuneet, niin silloinhan minulla on oikeasti mahdollisuudet vielä parempaan, jolloinka kukaan noista miehistä ei tunnu riittävän hyvältä, vaikka ihan tietoisella järjellä ajateltuina noiden miesten pitäisi olla riittävän tasokkaita. 2) Kumppanin valinnassa on oleellista valita omaa markkina-arvoaan vastaava henkilö, jotta itse ei joutuisi huonon kohtelun kohteeksi suhteessa. Useimmilla nuorilla naisilla olisi mahdollisuus saada tasokas mies, jos he suostuisivat tekemään kaikki kotityöt ja katsomaan miehen syrjähypyt läpi sormien. Vastenmielisyys korkeamarkkina-arvoisempaa kumppaniehdokasta kohtaan voi tulla siitä, että ihminen alitajuisesti ymmärtää, että suhdeongelmien tai jätetyksi tulemisen riski on liian suuri saaliin suuruuteen verrattuna.

Kuka tarvitsee markkina-arvoteoriaa? Monet sanovat, että he vain tapasivat ihanan kumppanin, eivätkä he ole tarvinneet markkina-arvoteoriaa mihinkään. Ihmiset, joilla on korkea markkina-arvo ja realistinen käsitys markkina-arvostaan, eivät tosiaankaan tarvitse sitä välttämättä mihinkään. Miljardööri, joka on ostamassa asuntoa, ei juurikaan välitä asuntojen hinnasta - hän vain ottaa sen asunnon, joka häntä miellyttää. Markkina-arvon tuntemisesta voi olla hyötyä niille, joilla on huono markkina-arvo tai epärealistinen käsitys markkina-arvostaan. Nykynaisille tyypillistä on epärealistisen korkea käsitys markkina-arvostaan tai se, että he luulevat seksimarkkina-arvoaan yhtäsuureksi parisuhdemarkkina-arvonsa kanssa, mistä seuraa toistuvia jätetyksi tulemisia ja huonosti suhteessa kohdelluksi tulemisia, jotka taas johtavat ennen pitkään katkeroitumiseen.

Miehille tyypillinen tilanne on huono markkina-arvo, siihen liittyvä kokemattomuus, virheelliset haavekuvat ja ymmärtämättömyys niiden tarvittavien ominaisuuksien päälle, joita naiset todella arvostavat. Miehille heidän oikea markkina-arvonsa selviää aika kätevästi menemällä naisten pariin, tekemällä iskuyrityksiä ja katsomalla, mihin eväät riittävät. Osa miehistä on kuitenkin ujoja, joille ei kerry tarvittavaa iskukokemusta ja tietoa siitä, mihin omat rahkeet todella riittävät. Kokemattomuus nostaa kynnystä lähestyä naisia ja laskee markkina-arvoa edelleen. Ujo mies alkaa elämään kuvitelmissaan, että "kyllä hän varmaan kelpaisi, jos hän vain uskaltaisi". Lisää sumua kasvoille tuo naisten levittämä propaganda siitä, että he arvostavat kilttejä ja siistejä miehiä ja halveksivat väkivaltaisia, uskottomia pukkeja. Ujo mies ei ymmärrä, miten tärkeää itseluottamus ja karisma on naisille miehessä.

Miehen pitää naisille kelvatakseen ymmärtää, että hänen markkina-arvonsa tulee olla kohtuullisen hyvä ja jotta hänen olisi mahdollisuuksia parantaa tuota markkina-arvoaan, hänen tulisi tietää, mistä oleellisista ominaisuuksista tuo markkina-arvo koostuu. Mies oppii 5 minuuttia markkina-arvokirjoituksia lukemalla enemmän oleellisia asioita naisille kelpaamiseen liittyen, kuin mitä hän oppisi lukemalla sata vuotta naisten lehtiä tai kuuntelemalla sata vuotta naisten ohjeita omista preferensseistään. Kokematon mies ihmettelee, miten ihmeessä hän on ilman naista, kun taas kaikilla hänen tietämillään pukeilla, väkivaltaisilla miehillä ja sovinistisioilla on ainakin ollut nainen. Eivät naistenlehdet tai naiset kerro tuosta asiasta koskaan totuutta. Kiltteys, uskollisuus, hakkaamattomuus, naisten kunnioittaminen tai kotitöihin panostaminen ei auta juuri yhtään naisten hankinnassa. Nössö ei kelpaa kenellekään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa kovin katkeran miehen kirjoitukselta. :D :D Ei kiltti tarkoita samaa kuin nössö, vaikka nössöt kyllä ovat myös kilttejä. Ja todennäköisesti ne pukit, väkivaltaiset miehet ja sovinistisiat ovat ensin esittäneet kilttiä ja mukavaa saadakseen naisen pauloihinsa, mutta sitten paljastaneet todellisen kusipäisen luonteensa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogin kirjoitukset ovat täyttää paskaa! Kyllä se niin menee, että ne uskottomat ja väkivaltaiset miehet, rentut, ei vois vähempää kiinnostaa siinä vaiheessa kun pitäis alkaa perhettä perustamaan. Miehen täytyy osata pitää puolensa, mutta myös pystyä oikeasti rakastamaan, näyttää että arvostaa naistaan, haluta muutakin kuin pillua, eikä jatkuvasti ajatella vain omaa etuaan! Ihannemies pitkäaikaiseen suhteeseen on jotain nössön ja öykkärin välistä.