tiistaina, lokakuuta 14, 2003

Idols ja maapallon väestömäärä

Idols-ohjelmaa on puitu monessa blogissa. Kuuluuko kunnia sitten formaatille vai mille, niin joka tapauksessa ohjelma on harvinaisen viihdyttävä ja hyvin tehty suomalaiseksi viritelmäksi. Onko Suomessa nousemassa uusi sukupolvi, josta puolet haluaa ja kuvittelee olevansa tähtiä? Ilmeisestikin ihmisen pitää olla tähti tai ainakin julkkis ollakseen jotakin. Ottaisin ilolla vastaan ilmaan heitetyn "Haluatko tyttöystäväksi"-formaatin, jossa naiset yrittäisivät päästä valtakunnan ihannetyttöystäväksi kriittisen sovinistiraadin vauhdittamina. Tylyn arvostelun jälkeen tytöt tihrustaisivat kameralle, että "kyllä mua on baarissa kehuttu aina aivan ihanaksi."

Tommipommi haluaisi rajoittaa lasten tekoa kaikkialla maapallolla, myös Suomessa. Minäkin olen sitä mieltä, että maapallon tulevaisuus olisi paljon valoisampi, jos maapallon väestömäärä olisi vaikkapa vain kymmenesosa nykyisestä. Väestönkasvun rajoittaminen on vain valitettavasti hyvin vaikeaa käytännön tasolla tai ainakaan niin, että lopputulos olisi toivottu. Jos kuvitellaan, että puolet maapallon asukkaista kannattaisi väestömäärän vähentämistä ja toimisi sen mukaan, niin lopputuloksena maapallon väestöstä ylivoimainen enemmistö olisi väestömäärän rajoittamattomuuden kannalla. Väestömäärää rajoittavat tai muuten vähäsynnytteiset aatteet ovat evolutiivisesti enemmän tai vähemmän kestämättömiä.

Tommi paljastaa: "Tylsän teknokraattisen Trio Erektuksen kolmesta alkuperäisjäsenestä yksikään ei omista autoa ja vain yhdellä on edes ajokortti." Eikö tuo vie pohjan koko Erektuksen teknologiauskovaisuudelta? Vähän niin kuin papilla ei olisi omaa raamattua.

Tässä hiukan otteita Kaarina Määtän kirjasta Kestävä parisuhde: "Miehet ja naiset kantavat huolta eri asioista. Miehet murehtivat naisten valittamista ja tunnevoimakkuutta ja väittävät, että naiset haastavat riitaa kaikista pikkuasioista. Miehet ilmoittavat kaipaavansa rauhaa - mihin hintaan tahansa. Naiset puolestaan harmittelevat miesten emotionaalista vetäytymistä tai aggressiivisuutta. Selänkääntäjä avioliitoissa on 85 prosenttisesti mies. Mies sulkeutuu vastalauseena vaimon moitteille."

"Naimisissa tai parisuhteessa oleminen on tärkeämpää miehille, kun taas suhteen laatu on tärkeämpää naisille. Miesten onnellisuus on vähemmän riippuvainen parisuhteen laadusta kuin naisten onnellisuus. Miehillä on myönteisempi kuva lähes kaikesta avioliittoon liittyvästä. Aviomiehet eivät osaa ilmaista tunteitaan, he eivät ole avoimia eivätkä ylipäänsä puhu vaimonsa kanssa."

Ei kommentteja: