keskiviikkona, lokakuuta 15, 2003

Stressaantuneet ovo-vegetaristit

Kysyn vaania ja Ilkka Kokkarista mietityttää tutkimus siitä, että tyttöjen vanhemmat eroavat useammin kuin poikien vanhemmat. Arvoituksen syitä pohtivassa jatkoartikkelissa esitetään virheellinen väite siitä, että "tyttöjen vanhemmat ovat tilastollisesti ottaen identtiset poikien vanhempien kanssa, koska lapsen sukupuoli määräytyy yhtä satunnaisesti kuin lantin heiton lopputulos." Lapsen sukupuoli ei kuitenkaan määräydy täysin satunnaisesti, vaan siihen vaikuttavat monet tekijät.

Kasvissyöjänaiset synnyttävät enemmän tyttöjä ja kaikki miehethän tietävät, millaista on elää kasvisyöjän kanssa. Tuon valossa korrelaatio tyttöjen synnyttämisen ja eroamisen välillä ei vaikuta kovinkaan yllättävältä.

Lapsen sukupuolen määräytymiseen vaikuttaa myöskin äidin elinympäristön sukupuolijakauma. Mitä enemmän äidin elinympäristössä on naisia, niin sitä todennäköisemmin hän synnyttää pojan ja päinvastoin.

Poikien synnyttäminen vaatii äideiltä suuremman panostuksen ja riskin, jotenka naisen kannattaa tarrautua tukevammin pojalliseen avioliittoon.

Saastuneita kaloja syövät naiset synnyttävät enemmän tyttöjä. Kysykää miehet itseltänne, kuinka pitkään pysyisitte aviossa naisen kanssa, joka mässyttäisi saastunutta kalaa päivästä toiseen? Sillin hajussa on puolensa, mutta rajansa kaikella.

Stressaantuneet naiset synnyttävät enemmän tyttöjä. Synnytyshetken stressi lisää luonnollisesti todennäköisyyttä sille, että stressiä esiintyy muulloinkin suhteen aikana. Ja kukapa jaksaisi jatkaa stressaantuneessa liitossa kovin pitkään?

Mitä tästä kaikesta opimme? Sen, että jos haluaa saada paljon poikia, niin ei kannata mennä naimisiin hermoheikon ovo-vegetaristinaisen kanssa. Mutta senhän me kaikki tiesimmekin jo muutenkin.

Ei kommentteja: