keskiviikkona, joulukuuta 31, 2003

Kun mies ei sitoudu

Kodin kuvalehti etsii syytä miesten sitoutumattomuudelle. Aluksi lainataan Minttu Hapulin Selibaattipäiväkirjaa: "Ihmissuhde on kuin vene, jota nainen soutaa. Mies ei joskus tunnu edes tajuavansa olevansa samassa veneessä"

Sitoutumattomia miehiä esitellään olevan neljää eri perustyyppiä: 1) Helpon suhteen hakijat, jotka eivät ymmärrä, että suhteessa ei voi aina olla hauskaa ja että nainen ei voi aina olla hyvällä tuulella. 2) Keräilijämiehet haluavat vietellä yhä uusia naisia toinen toisensa perään. Samaan keräilijämiesten joukkoon kuuluvat vilpittömät rakastujat. 3) Ahdistujat haluavat suhteeseen, mutta toisen ihmisen läheisyys herättää ristiriitaisia tunteita, jolloinka mies joutuu valitsemaan kroonisen parisuhdeahdistuksen ja yksinäisyyden väliltä. 4) Valikoivat miehet ovat melkein yhtä nirsoja kuin naiset. "Olen luonnollisesti feministi, mutta oletan poikaystävän kohtelevan minua kuin prinsessaa", totesi eräs julkkisnainen iltapäivälehdessä. Jos mies ilmoittaisi kannattavansa tasa-arvoa mutta haluavansa kohdeltavan kuin kuningasta, hänet naurettaisiin pihalle.

Syitä, miksi mies ei halua satsata suhteeseen:

1) Saan enemmän seksiä
2) Pariutumiseen ei ole painetta
3) Sitoutuminen ahdistaa ja tuo pintaan epämiellyttäviä tunteita.
4) Naisten kanssa tulee riitaa, ne vatvovat vain ihmissuhdepuuroa, ei niitten juttuja jaksa kuunnella.
5) En halua perhettä
6) Ei ole löytynyt oikeaa ja sitä paitsi etsiminen on hauskempaa kuin löytäminen
7) Naiset vaativat liikaa! Naisen olisi kelvattava sellaisenaan, mutta naisen pääasiallinen projekti on miehen muuttaminen kelpaavaksi.
8) Seurustelun syvetessä kivat asiat katoavat ja rennosta naisesta tulee nipottaja.
9) Miksi sitoutua, kun ystävyyssuhteista saa enemmän eikä seksiäkään varten tarvitse sitoutua.

Blogien vihaajan mielipide

Näin kirjoittaa blogien vihaaja: "Ketä kiinnostaa, mistä muroista sinä pidät tai mitä YK teki viime viikolla? Ei ketään! Kuka lukee blogeja? Ei kukaan! Tai ehkä blogien pitäjät lukevat toistensa blogeja silkasta säälistä. On monia syitä pitää blogia ja useimmat noista syistä ovat helvetin typeriä.

Jos blogit eivät olisi niin säälittäviä, sana "blogi" ei luultavasti kuulostaisi niin idioottimaiselta. Sana "blogi" edustaa sellaista mentaliteettia, jolla on tarve olla trendikäs jostain täysin tarpeettomasta ja ylimainostetusta asiasta.

Erilaisia bloggaajatyyppejä:

Käänteiset tirkistelijät: Tällainen tyyppi kärsii huomionkaipuusta. Suurin osa bloggaajista kuuluu tähän kategoriaan. He eivät tee itsestään numeroa, mutta kaipaavat kuitenkin jotakuta, joka näkisi, millaisia he todellisuudessa ovat. Ilmiön motiivit ovat samat kuin rukoilussa.

Ekshibitionistit: Nämä bloggaajat haluavat tehdä itsestään numeron. He kirjoittavat kiistanalaisista aiheista ja ottavat sen näkökulman, joka saa osakseen eniten julkista ryöpytystä.

Itse-tärkeät mäntit: Nämä bloggaajat uskovat, että heillä on "kuuntelijoita", jotka välittävät heidän mielipiteistään. He ovat usein omistautuneet yhdelle asialle ja he uskovat, että heidän mielipiteensä tuosta asiasta on jotenkin ainutlaatuinen.

Pakko-oireiset höpöttäjät: Höpöttäjäbloggaajat kirjoitavat mitä vain mieleen tulee ja heillä on mielipide kaikkeen. He ovat rasittavia henkilöitä, joita kukaan ei jaksa kuunnella.

Julkiset kuuluttajat: Tämä bloggaajatyyppi kirjoittaa vain kertoakseen elämänsä tapahtumista.

Traagiset nörtit: He saattavat olla hyviä omassa nörtteydessään, mutta ovat jumittuneet monitorin ääreen, eivätkä ole nähneet aurinkoa päiväkausiin. Jos he ovat miehiä, niin luultavasti he ovat nähneet vaginan viimeksi syntyessään.

Egon hivelijät: Nämä bloggaajat ovat usein surullisia, masentuneita ja yksinäisiä. Olemattomassa itsearvostuksessaan he etsivät hyväksyntää.

Ristiinpostaajat: "Nämä tyypit siirtävät jonkun toisen postauksen omaan blogiinsa ja kertovat omista tunteistaan tuota postausta kohtaan, kun eivät itse osaa luoda mitään.

Kunnianhimoiset kirjoittajat: Nämä bloggaajat käyttävät kirjoittamista ja julkaisemista tekosyynä monille pinnan alla oleville tarpeilleen.

Pedantit: Tämän tyypin blogaajat jaksavat väitellä loputtomiin merkityksettömistä yksityiskohdista.

Blogipissikset voivat testata oman bloggaajatyyppinsä tällä testillä.

Poliittiset bloggaajat ovat jonkin asteisia vaikuttajia Amerikassa, koska "ne vaikuttavat vaikuttajiin." Glenn Reynolds Instapunditista sanoo, että blogosfääristä on tullut median ideafarmi. Ammattikirjoittajat, jotka ovat aloittaneet bloggaamisen, rakastavat sitä, että ei ole editoreita, aikarajoja tai tarkasti rajattuja aiheita.
"Jos sinulla on jotain mielenkiintoista sanottavaa, sinut lopulta kuullaan."

tiistaina, joulukuuta 30, 2003

Cosmon kikat

Cosmo paljastaa "toimivimmat" kikat, joihin mies kuin mies lankeaa heti kättelyssä. 1) Miehet ihailevat naisia, joilla on mielipiteitä ja jotka tuovat näkemyksensä esille olematta itsekkäitä.

2) Miehetkin vatvovat kuteita ja nykertävät hiuksia siinä missä naisetkin. Kannattaa kehua jotakin yksityiskohtaa miehessä, kuten sitä, kuinka hyvin miehen paidan väri sopii yhteen hänen silmiensä väriin.

3) Naisen ei pidä leikkiä treffeillä niin kilttiä neitiä, että vaikutelma on valju kuin kylmä kaurapuuro. Miehet arvostavat naista, joka osaa tarpeen vaatiessa näyttää kaapin paikan.

4) Ei hätää, vaikka vaatteet lentävät nurkkaan muutaman drinksun jälkeen. Tärkeintä on, että molemmilla oli hauskaa. Jos mies ei sitten yllättäin soitakaan, johtuu se enemmän treffeistä kokonaisuutena kuin kuin kiihkeistä hetkistänne.

Cosmon ohjeet ovat näemmä suunnilleen päinvastaiset minun antamieni ohjeiden kanssa. Jos minä olisin nainen, niin valittaisin noista Cosmon ohjeista kuluttajavalituslautakunnalle. Cosmo kertoo naisille sellaisia ohjeita, joita naiset haluavat kuulla, vaikka nuo ohjeet eivät toimisikaan tai tekisi naista onnelliseksi. Yhtä hyvin painonvartijat voisivat antaa ohjeeksi, että syökää kymmenen suklaamunkkia päivässä ja vaikka paino nousisikin, niin vika ei ole meidän ohjeissa, vaan laihdutuskuurissa kokonaisuutena.

Naisten vahvuudet

Tämä artikkeli väittää, että naisista tulee parempia johtajia kuin miehistä. Naiset osaavat johtamisen pehmeän puolen paremmin ilman, että "kovilla" miehisemmilläkään osa-alueilla tulee vaikeuksia. Samalla artikkeli tietenkin väittää epäsuorasti, että johtajien valitsijat ovat tyhmiä, koska he eivät osaa tai halua valita pätevämpiä naisia miesten tilalle. Lukijatehtäväksi jätän miettiä, miksi tällaisia "naiset ovat parempia kuin miehet" artikkeleita kirjoitetaan lähes poikkeuksetta vain ei-mitattavista tai vaikeasti mitattavista aiheista?

Naiset ovat miehiä onnellisempia, kertoo tutkimus. Erityisen onnellisia verrattuna miehiin naiset ovat Japanissa, Intiassa, Filippiineillä, Pakistanissa ja Argentiinassa. Eli maissa, joissa on vähän femistejä ja tasa-arvoa. Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa ero naisten hyväksi ei ole niin suuri. Ja hetken aikaa kun odotetaan, niin feminismi nostaa miehet kurjuudessa riutuvien naisten ohitse.

Naiset kestävät "jokapäiväistä" kipua miehiä paremmin. Naiset ovat miehiä parempia valehtelijoita.

Amy, 17-vuotias tyttö kysyy Feminist.comista ainettaan varten, "miksi naiset ovat parempia kuin miehet?". Feminist.com vastaa: "Minä luulen, että syynä sille, miksi et löydä helpolla tietoa naisten peremmuudesta suhteessa miehiin on..." Koettakaapa arvata vastaus. Sitten Feminist.com sanoo, että Bev Francis pumppaa enemmän rautaa kuin Iso Arska ja että Espanjassa on nainen, joka on palkinnon voittanut härkätaistelija.

Kommettiosastolta löytyy feministien epävirallisen edustajan hurja paljastus: "Jos mies on rikas, ei hänen tarvitsekaan tehdä kotitöitä." Ei hel....tti, näinkö meitä miehiä on turhaan simputettu vuosikaudet sillä, että emme tee tarpeeksi kotitöitä, kun meidän ei oikeasti edes tarvitse tehdä niitä? Tästä lähtien pidän juttuja kotitöiden tasajaosta vain tarpeettomana suunsoittona.

Naiset ovat miehiä parempia väittelyssä. Muistellaanpa paria allekirjoittanutta kohtaan lähiaikoina esitettyä väitettä feministien taholta. Kertokaa minulle, miten ihmeessä nuo väitteet on edes mahdollista kumota samalla kertaa?

Väite 1(Birdy): "Blogien kovaäänisimmät valittajat ovat hyväpalkkaisia, akateemisia miehimyksiä. Voisiko joku kertoa, miten nämä saakelin hemmotellut akateemiset vinkuidiootit ovat syrjäytyneisyyden kärsimyksistä perillä verrattuna antamiini esimerkkeihin? Miten hemmetissä he kehtaavat kiljua olevansa 'alempien ihmisten' ja 'yhteiskunnan syrjäytyneiden' edustajia??? Tietävätkö nämä akateemikot, mitä syrjäytyneisyys tarkoittaa? Kerrataan: akateemiset teknotaitajat ja tohtoristason tutkijat (palkka haarukassa 2000-3500E/kk) kertovat uskomattomista kärsimyksistään yhteiskunnan 'syrjittyinä vähäosaisina' ja 'alempina olentoina'."

Väite 2(Tiramisu): "Sinänsä ei ole yllätys että Henryn itsensä suhtautuminen asiaan ja sen "perustelut" ovat hyvin amatöörimäisiä. Sama paistaa H:n jutuista kautta linjan, joten en ole sanottavammin yllättynyt. Yritän kaiketi vain sanoa että ihmettelen mitä ja missä Henry oikein opiskelee/on opiskellut. H:n reaktiot ovat nimenomaan tunneperäisiä, eivät järkeviä saati edes etäisesti tieteellisiä. Kieltäydyn uskomasta Henryä yliopiston kasvatiksi. Kenties ammattikorkeakouluista valmistuu tuollaisia..?"

Miettikää sitä.

Listoja Amerikasta

YourDictionary.com on tehnyt erilaisista sanoista ja lausahduksista Top 10 listoja. Sanojen listalla Blog on kakkosena, muita menestyneitä sanoja ovat mm. Allision(liikkumattomien kohteiden törmäys) ja Celibacy. Huippuihmisnimiin ovat päässeet mm. W. (Dubya) ja Ahh-nold. Nuorisosanontoja ovat mm. SNAG(Herkkä new-age hemmo), Shut up!(tosiaan?) ja Poppins(Mary Poppinsin tapaan täydellinen).

About.com on koonnut puolestaan vuoden kymmenen tyhmintä lausahdusta. Arnold Schwarzenegger: "Mielestäni homoliittojen pitäisi olla miesten ja naisten välisiä." Donald Rumsfeld: "Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns — the ones we don't know we don't know."

Miten tavallisia tavaroita tehdään? Autoja, suklaata, lasipulloja, muoviastioita, terästä, golfmailoja tms. Paljon mielenkiintoisia videoita ja ääniselostus englanniksi.

Nimitietoa: Henry on USA:n 2339:ksi suosituin naisen nimi. USA:ssa on 2550 Henry nimistä naista. Sen lisäksi Henry on 46:ksi suosituin miehen nimi ja 133:ksi suosituin sukunimi.

maanantaina, joulukuuta 29, 2003

Hopeanväriset autot ovat turvallisempia

Uusiseelantilainen tutkimus kertoo, että hopean väriset autot ovat 50% turvallisempia kuin valkoiset autot. Mustat, ruskeat ja vihreät autot olivat erityisen vaarallisia ajettavia.Tulos on siinä mielessä yllättävä, että muistaakseni painija Pertti Ukkola luopui joskus hopeanvärisestä Porschestaan juuri siksi, että hän oli ajanut sillä kolarin, jossa hänen autonsa oli jäänyt liian harmaana loskakelissä havaitsematta.

Itse olen joskus keksinyt loistavan idean onnettomuuksien välttämiseksi: Laitetaan kaikkiin autoihin pakolliseksi kirkas raidallinen väritys. Sellainen auto on helppo havaita liikkeessä. Eikä vaimonkaan kanssa tule sitä iänikuista riitaa väristä autoa hankittaessa.

Selitysyrityksiä ja ihmettelyjä tutkimustulokselle: 1) Tiukoissa sekunnin murto-osissa tehtävissä päätöksissä ihminen "lukittuu" tummaan kohteeseen, kuten amatööri potkaistessaan pallon suoraan maalivahdille. 2) Oliko onnettomuusalttiutta tutkittu talvisin, sillä harmaalla talvikelillä hopeanvärinen auto on vaikea havaita? 3) Hopeanväriset autot ovat yleensä kalliilla metalliväreillä päällystettyjä, joten niitä ajavat luultavammin varakkaammat henkilöt. 4) Persoonallisuus vaikuttaa auton valintaan. Järkevät henkilöt ajavat mieluusti hopeanvärisillä menopeleillä.

Lesbojen pari- ja seksisuhteet

Lesboudesta tiedetään vähemmän kuin homoudesta, koska lesboja on homoja vähemmän ja muutenkin lesbouden tutkimukseen on kiinnitetty vähemmän huomiota. Lesbot arvostavat parisuhteen korkealle, kuten heteronaisetkin. Bell ja Weinber havaitsivat tutkimuksessaan, että 82% heidän haastattelemistaan lesboista eli suhteessa. Suurin osa lesboista piti sitoutumista parisuhteeseen tärkeimpänä arvona elämässään. Lesbot pitivät partnerin fyysistä kauneutta ja ikää vähemmän tärkeinä yksityiskohtina.

Suurin ero lesboparien ja muunlaisten parien välillä on seksuaalisessa aktiivisuudessa. Lesbot ovat tyytyväisempiä seksiinsä kuin heteronaiset - ehkäpä siksi, että lesbojen seksitekniikat soveltuvat paremmin naisen seksuaalisiin tarpeisiin. Lesboilla on vähän "teknisiä" seksiongelmia, mutta toisaalta seksin määrä pitkissä lesbosuhteissa huomattavan vähäinen. Seksuaaliseen haluun liittyvät ongelmat ovat lesboilla yleisiä. Vain kolmannes yli kaksi vuotta suhteessa olleista lesboista harrastaa seksiä useammin kuin kerran viikossa. Yli viisi vuotta yhdessä olleista lesboista 46% harrastaa seksiä harvemmin kuin kerran kuussa.

Lesbot harrastavat seksiä rajoittunein seksuaalisin tekniikoin. 61% lesbopareista harrastaa suuseksiä hyvin harvoin tai ei ollenkaan(XXX-filmit eivät taidakaan sittenkään perustua dokumenttiperäiseen aineistoon). Lesbot harrastavat suhteen ulkopuolisia seksijuttuja yhtä usein kuin heterot. Lesbojen suhteen ulkopuoliset "jutut" olivat usein tunnepohjaisia kuten heteronaisillakin, eivätkä pelkkää seksiä. Puolet lesbopareista, joilla oli vähän genitaaliseksiä, oli tyytymättömiä seksuaalisuuteensa. Lesbosuhteiden karitumiskuvio oli usein hyvin samankaltainen. Toinen partnereista aloitti ulkopuolisen suhteen ja jätti kumppaninsa uuden rakastettunsa tähden.

Feminiiniset arvot näkyvät lesboudessa suhdesuuntautuneisuutena, mutta ei suhteiden koossa pysymisenä, mikä todistaa sitä stereotyyppiä vastaan, että nainen olisi suhteen "liima". Vaikka lesboseksi saattaa olla naiselle antoisampaa kuin heteroseksi, niin se ei heijastu seksin yleisyytenä pitkissä lesbosuhteissa. Kaikki tutkimukset osoittavat, että naiset haluavat seksiä vähemmän kuin miehet. Voi olla, että pitkien lesbosuhteiden seksin vähyys johtuu tuosta naisille tyypillisestä ominaisuudesta.

Eräs tulkinta lesboseksistä on, että se heijastaa naisten "todellista" seksuaalisuutta. Vähän genitaaliseksiä ja paljon ei-genitaalisia hellyyden osoituksia.

Homojen liitot kestävät jostakin syytä pitempään kuin lesbojen liitot. Ehkäpä lesboilla on suuremmat odotukset suhteittensa suhteen tai ehkäpä lesbot muuttavat yhteen hyvin nopeasti ja sitä myöten myöskin tunteet kylmenevät nopeasti. Eräs teoria on se, että lesbojen tiukoissa naisverkostossa on paljon uusia tulokkaita tyrkyllä vanhan partnerin korvaajiksi.

Kotityöt eivät jakaudu tasan homojen ja lesbojen liitoissa. Vähemmän ansaitseva(vrt. Susanna Sievinen) tekee suurimman osan kotitöistä. Useimmat parit väittivät jakavansa työt tasan, vaikka tarkempi tarkastelu kertoi kotitöiden jakautuvan epätasaisesti.

sunnuntaina, joulukuuta 28, 2003

Bloggaaminen on luonnollinen asia

Voin hyvillä mielin yhtyä Isosiskon käsityksiin bloggaamisesta. On kuitenkin suuri vääryys, että merkittävälle osalle miehiä bloggaamista tyrkytetään ainoana vaihtoehtona. Luuletteko tosiaan, että minä olisin vapaaehtoisesti blogannut koko joulun ajan, jos parempiakin vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla?

Tulevaisuuden ennustaminen on helppoa

Iltalehdessä seikkailee taas suosikkipariskuntani Jani ja Susanna Sievinen. Vilkaistaanpa juttua, josko Jani on alkanut vihdoinkin osallistumaan kotitöiden tekemiseen. Kuten kaikki lukijat muistavat, Jani on kerran koittanut imuroida 5 minuuttia ja tokaissut sen jälkeen, että "tämä ei ole minun lajini" ja jättänyt siivoukset sen jälkeen Susannan huoleksi. Tilanne nyt: "Susanna Sievinen tukee miestään kaikin tavoin. Hän huolehtii urheilijalle niin tärkeästä päivittäisestä ruokailusta, koko suuren kodin arkiaskareista sekä kahdesta lapsesta." Eli tilanne on aivan sama kuin ennenkin.

Eikä tuossa vielä kaikki. Kaikkien kotitöitten tekemisen lisäksi Susanna 1) on yrittäjä, joka tekee työtä kodin ulkopuolella vähintään pari kolme kertaa viikossa. 2) Hän kouluttaa malleja Suomen Europe Fashion -mallitoimistolla. 3) Lisäksi hän hoitaa muun muassa Janin uimakouluasioita sekä fanituotekauppaa. 4)Susanna on toiminut mallina yli 20 vuotta. 5) Joulun alla hän kisasi kauneuskilpailuissa yli 10 vuoden tauon jälkeen. Hän sijoittui toiseksi Mrs. Globe -rouvakisassa. 6) Susannan suuri intohimo on ratsastus, ja hän käy talleilla useita kertoja viikossa.

Aaargh, kertokaa nyt heti, mistä tuollaisia vaimoja löytää? Vaimoja, jotka tekevät kaikki kotityöt ja siinä sivussa sijoittuvat toiseksi missikisoissa, kun muille miehille jää vain kotitöiden tasajaon perään vannova feministi Mustana Pekkana käteen?

Laitinen kertoo Iltalehdessä hyvän vinkin tulevaisuuden ennustamiseksi: "Politiikassa monien asioiden ennustaminen on aika helppoa. Tällä hetkellä voi jo sanoa, että Suomi liittyy Pohjois-Atlantin puolustusliittoon Natoon. Natoon liittymisen näkee siitä, että presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja vastustavat sitä. Kuka muistaa yhdenkin tärkeän asian, jota kansanedustajat Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja olisivat kannattaneet? Tulevaisuuden ennustamista helpottaa myös se, että yleensä suuret ja tärkeät asiat kulkevat päinvastaiseen suuntaan kuin mitä kansanedustaja Jaakko Laakso, Tampereen yliopiston dosentit, Kirjailijayhdistys Kiila ja muut ns. intellektuellipiirit ajavat. Tavallinen ihminenkin, joka ei voi tai ehdi perehtyä kaikkiin maailman ongelmiin, voi helposti ennustaa tulevaisuutta olemalla vain päinvastaista mieltä kuin Jaakko Laakso opintopiireineen ja hyödyllisine idiootteineen tai dosentit, kulttuuripiirit ja intellektuellit."

Vääräleuoille tulee tässä paikassa luultavasti mieleen sanoa, että tulevaisuutta on helppo ennustaa tätä blogia lukemalla ja odottamalla päinvastaista. Siinähän tollot odotatte, ihmissuhdekommunismi tulee kuitenkin.

Hot linkseistä löytyy ilahduttavasti suomalainenkin sivu: Promillelukko.

Huumeet ja alkoholi

Huumeisiin liittyy niin paljon hankalasti ratkaistavissa olevia kysymyksiä, että on vaikea päättää, mistä päästä tuota vyyhteä pitäisi lähteä purkamaan. Vilkaistaanpa ensin Kokototuuden sivustoa, joka mahtipontisella nimellään luo suuret odotukset. Edes minä en kehtaisi nimetä blogiani "Kokototuuden blogiksi".

Järjellä ajateltuna päihteiden tai huumeiden käyttämiselle on olemassa jokin syy, joka tekee ihmisen hyväntuulisemmaksi, hetkellisesti onnellisemmaksi, auttaa unohtamaan murheet tai auttaa laajentamaan tajuntaa. Alkoholia olen kokeillut riittävästi tietääkseni, mikä se syy on alkoholin kohdalla. Voisi kuvitella, että Kokototuus-nimisestä sivustosta löytyisivät myöskin huumeiden "hyvät" vaikutukset listattuina, sillä juuri niiden takiahan huumeita käytetään. Mitään hyödyllistä tietoa hyödyistä ei kuitenkaan kerrota - ilmeisesti sivuston tekijät ajattelevat, että kun huumeiden hyödyistä ei puhuta mitään, niin jääpähän nuorisolle enemmän jännitystä ja motiivia huumekokeiluja varten.

Alkoholin vaikutuksia kuvataan näin: "Lievä päihtymys ilmenee puheliaisuutena ja iloisuutena. Koska solujen toiminta häiriintyy asteittain aivojen kuorikerroksesta syvempiin osiin, humalatilan voimistuminen lamaa sekä henkisiä että fyysisiä toimintoja: suorituskyky laskee ja arvostelukyky, liikkeiden säätely, reaktioaika ja kipukynnys heikkenevät." Miksei alkoholin vaikutuksia kuvata vieläkin osuvammin solu- tai peräti atomitasolla? Absolutisteja varten voin itse antaa tarkemman kuvauksen alkoholin vaikutuksista: Sopivan harvoin(tai usein) ryypätessä on hauskempaa, estot katoavat ja miesten flaksi baarissa kasvaa toiseen potenssiin. Kunnon känni toimii myöskin toisinaan hyvänä "nollauksena" seuraavaa työviikkoa varten.

Päihdelinkki kirjoittaa alkoholin käyttöön liittyen näin: "Raittiuden ylläpitäminen voi aluksi tuntua vaikealta. Läheiset ovat tottuneet siihen, että juot reippaasti, ja voivat siksi painostaa sinua juomaan... Raittiutta voi ylläpitää kertaamalla aina mielessään raittiuden hyviä puolia". Juu, ja ihminen voi laihtua kertaamalla mielessään laihuuden hyviä puolia ja lopettaa tupakoinnin...tulla miljonääriksi...

Raittius ja ihmissuhteet päihdelinkissä: "Viime aikoina tutkijat ovat varovaisesti alkaneet raportoida myös alkoholin myönteisistä vaikutuksista. Tasapainoinen näkemys alkoholin merkityksestä ihmisten välisissä suhteissa on vaikea löytää. Mieleen nousevat väkisin ne kärsimykset, joita rajusta alkoholinkäytöstä aiheutuu niin ystävien ja työtovereiden suhteille, mutta aivan erityisesti pari- ja perhesuhteille." Häh, siis kenelle nousevat väkisin mieleen alkoholinkäytöstä nousevat kärsimykset silloinkin, kun on tarkoitus listata alkoholin hyötyjä?

Ilmeisesti huumevalistuksen tehoavuutta on tutkittu ja tultu siihen päätelmään, että "mitään positiiviseen viittaavaa ei kannata huumeista sanoa". Ei edes "Kokototuus"-nimisellä sivulla. En mene kiistämään etteikö asia olisi noin, mutta eikö tuolle sivulle voisi kuitenkin säädyllisyyden vuoksi antaa jonkin toisen nimen?

Sitten aivan toiseen asiaan: Kerrostalokyttääjien taloluetteloista löytyi ainakin kolme minulle tuttua taloyhtiötä, joissa n. 60-70v pappa toimii omavaltaisena taloyhtiön kuninkaana. Omaa taloyhtiötäni ei listoista löytynyt, mutta ei täällä taida kyttäreitä paljoa ollakaan. Sokerina pohjalla löytyivät omat sukulaisetkin kyttäreiden listaa komistamasta. Että voikin olla ylpeä olo.

lauantaina, joulukuuta 27, 2003

Kokoelma lähes tarpeetonta tietoa

Poimintoja Farkin arkistoista: Huonon science fictionin 10 lakia.

Transhumanistien unelma täydellisestä seksirobotista on lähestulkoon toteutunut. Ei alaikäisille.

Typeriä penistemppuja. Vain alaikäisille.

Vaimo leikkaa miehen korvan irti suuttuneena siitä, että mies nukahtaa kesken seksin. Jos mies nukahtaa kesken seksin, vika ei välttämättä ole miehessä.

Tiede tutkii: Haluamme alitajuisesti enemmän odottamattomia kokemuksia kuin niitä kokemuksia, joita koemme tietoisesti haluavamme.

Kappas vaan, pala suomalaista nostalgiaa vuodelta 2001.

Naisasiantuntijan lausunto edellistä kirjoitustani koskien: "Henry kirjoittaa blogissaan jälleen kerran hyvin osuvasti meistä naisista. Allekirjoitan uusimman tekstin kokonaisuudessaan, sillä se menee juuri noin... heh."

Ilta-Sanomat: "Aseistautunut valejoulupukki ryösti R-kioskin jouluaaton aattona." On todella huojentavaa kuulla, että asialla ei ollut oikea joulupukki. Oikealla joulupukillakaan ei mene hyvin.

Naisten oikeasti arvostamat piirteet miehissä

Kun naisilta kysytään, millaisista miehistä he pitävät, niin vastauksista kootut ihannemiehen piirteet ovat täysin ristiriidassa todellisuuden kanssa. Mikä on ilmiön salaisuus? Valehtelevatko naiset vai eivätkö he ymmärrä tietoisella tasolla sitä, millaiset miehet ja mitkä noiden miesten ominaisuudet saavat heidät rakastumaan?

Vika on siinä, että kun naiset asiaa kysyttäessä "maistelevat" erilaisia miehiin liitettäviä adjektiivejä suussaan, niin he kuvittelevat, minkä tunteen ja mielikuvan tuo adjektiivi saa heissä aikaan kysyntähetkellä. Saadakseen oikean vastauksen naisen olisi kuviteltava itsensä erilaisiin tilanteisiin erilaisten miesten kanssa, seurattava omia tuntemuksiaan noissa tilanteissa ja sitten analysoitava, mitä ominaisuuksia kiinnostuksen herättävillä miehillä olisi noissa kuvitelluissa tilanteissa.

Käydään lävitse joitain miehiin liitettäviä adjektiivejä. "Uskollinen" tuntuu naisesta tärkeältä sanalta asiaa kysyttäessä, mutta jos nainen kuvittelee itsensä erilaisiin tilanteisiin, joissa hän ihastuu mieheen, niin hän huomaa, että hänellä ei ole juuri mitään tietoa tuon ihastumisen kohteen uskollisuudesta. "Rikas"-sana ei kysyttäessä herätä rakkauden tuntoja, mutta jos nainen kuvittelee itsensä rikkaan miehen Mersuun ja rikkaan miehen hienoon omakotitaloon ja veneeseen ja tapaamaan rikkaan miehen rikkaita ystäviä kallissa iltapuvussa, niin nainen huomaa, että rikkaus todellakin tuntuu käytännössä aivan erilaiselta ja tavoiteltavalta asialta, kuin vanha Toyota ja vuokrakaksio.

Kun nainen on kuvitellut itsensä elämään rikasta elämää, hän huomaa, että vaikka köyhä mies olisikin mukava ja uskollinen ja olisi aina kotona, niin kyllä Mersu, hieno omakotitalo ja rikkaat ystävät ovat sittenkin parempi vaihtoehto.

"Älykäs" ja "Huumorintajuinen" ovat myöskin naisten suosimia adjektiiveja ihannemiehelleen. Ja vieläpä usein tärkeimpiä adjektiiveja. Käytännössä nuo adjektiivit tarkoittavat naisille tätä: Huumorintajuinen tarkoittaa sitä, että miehellä on kaunis hymy ja että mies hymyilee usein. Eikä tuossa ole mitään ihmeellistä, noinhan miehetkin ajattelevat naisista. Älykäs tarkoittaa sitä, että mies on tyylikäs ja osaa käyttäytyä suhteellisen fiksusti - ja hymyilee kauniisti.

Ei naisille ole juurikaan väliä sillä, onko mies todellakin hauska supliikkimies, jota huumorintajuisuudella voisi ymmärtää. Riittää, kun mies osaa suunnilleen nauraa silloin kuin muutkin. Mieheltä vaadittava älykkyyskin on sitä, että mies älyää pitää itsensä niin tyylikkäänä, että häntä voi esitellä tyttökavereille. Todella älykkäät miehet, jotka eivät lähde mukaan naisten hupsutuksiin, ovat naisille kauhistus. Kun olet hyvännäköinen, hymyilevä ja tyylikäs, niin sinuun liitetään puuttuvat hyvät ominaisuudet automaattisesti.

perjantaina, joulukuuta 26, 2003

Homoseksuaalimiesten irtosuhteet

Homojen irtosuhteiden määrän ja monogamian asteen selvittäminen on yllättävän vaikeaa asiaan liittyvien moraalisten ulottuvuuksien takia. Itseäni kiinnostaa asiassa vain totuus. Tässä joitakin poimintoja asiaa käsittelevistä artikkeleista.

Dr. Maria Xiridoun tutkimus hollantilaisista homomiehistä kertoo seuraavaa: Homomiesten suhteet kestävät keskimäärin 1-1/2 vuotta. Suhteessa olevilla homomiehillä oli keskimäärin 8 suhteen ulkopuolista partneria vuotta kohden. David P. McWhirterin ja Andrew M. Mattisonin tutkimus vuodelta 1984 kertoo, että kaikissa heidän tutkimissaan yli viisi vuotta kestäneissä homoparien suhteissa oli ollut ulkopuolisia suhteita. 95 prosentilla homopareista oli sopimus siitä, että suhteen ulkopuoliset seksisuhteet ovat sallittuja.

Homoseksuaalien ryhmät sanovat päinvastaista. Human Rights Campaign(HRC) Foundation kertoo, että 40% homopareista on ollut yhdessä vähintään viisi suotta. HRC:n mukaan lyhimmät suhteet ovat naimattomilla heteroilla. David Smith, HRC:n puhemies kertoo, että hän on itse ollut monogaamisessa suhteessa 10 vuotta ja että "useimmat homot jotka tunnen, ovat olleet monogaamisessa suhteessa monia vuosia ja täysin uskollisia. David Smithin mukaan homot asettuvat suhteisiin aivan samoin kuin heterotkin.

Psykologian professori Anne Peplau sanoo, että homojen avoimet suhteet eivät ole haitallisia, koska kumpikin suhteen osapuoli on hyväksynyt tilanteen.

Kanadan naiset esittävät seuraavanlaisia tilastoja: Tutkimus vuodelta 1981 kertoo, että 2% homoista oli monogaamisia tai semi-monogaamisia(alle 10 partneria). A.P. Bellin ja M.S. Weinbergin tutkimus vuodelta 1978 kertoo, että 43% valkoisista homomiehistä oli yli 500 partneria ja 28% oli yli 1000 partneria. 78% homomiehistä sanoi, että yli puolet heidän partnereistaan oli tuntemattomia. 70% homomiehistä sanoi, että puolet heidän partnereistaan oli sellaisia, joiden kanssa he olivat harrastaneet seksiä vain kerran.

Ken Popert Toronton homolehdestä Xtrasta kertoo: "Elän suhteiden verkossa, jossa ei ole keskusta eikä rajoja." Homoseksuaalinen kolumnisti Andrew Griffin kertoo: "Loppujen lopuksi, homona oleminen on hyvän panon saamista ja antamista. Saman sukupuolen edustaja nähdään mielihyvän lähteinä, ei kilpailijoina tai vihollisina." Kamal Al-Solaylee kirjoittaa: "On epärealistista odottaa seksuaalista ja emotionaalista uskollisuutta yhdeltä partnerilta. Pojat ovat poikia ja miehet ovat sikoja."

Tutkimuksista poimittua: Kuuden kuukauden mittainen seksipäiväkirjatutkimus kertoo, että homomiehillä oli keskimäärin 110 partneria vuodessa. Homoikonit Marshall Kirk ja Hunter Madsen kertovat, että sitoutuneitten homosuhteessa olijoitten pettämistodennäköisyys lähestyy ajan mittaa 100 prosenttia. Homoseksuaali Jean Genet kertoo: "Homolle romanssi edustaa erään sortin typeryyttä tai hämäystä. Hänelle vain vain mielihyvällä on merkitystä."

Markus Kajo ja Pongo Einstein

Joulussa oli hyvää se, että jäin lahjoissa noin 6-0 voitolle. Sain vyön, villasukat, termospullon, suklaata ja Markus Kajon kirjan Kettusen paluu: Ihmisen käsikirja. Kajo on varsin hauska ja kekseliäs kirjoittaja ja olisi varmaan bloggaajanakin suosittu. Tässä hiukan poimintoja tuosta kirjasta.

Naisten virheet: "Erityisen paljon vikoja keskittyy lajiparkamme heikompiin astioihin, naisihmisiin. Siinä missä miehet ovat järkeviä kuin muurahaiset, tai fysioterapeutit, naiset ovat tunteellisia kuin lapset tai italialaiset. Moni mies menee naimisiin juuri siksi, että on hauska nähdä, mitä se korjaa hakaneulalla tai sinitarralla."

"Olen ollut panevinani merkille, että neuroottisilla ihmisillä usein on ylikehittynyt symmetriantarve. Jos joku kirjoittaa kirjaansa naisten vioista, niin symmetrianhakupakkoinen alkaa heti kysellä, että miksi miesten vioista ei puhuta mitään. Jos nainen menee yksin kauppaan eikä kukaan muu ole pannut sen päähän ajatuksia, niin se ostaa merkillisiä tavaroita kuten maitorahkaa, liivatinta, tai semmoisen litteän liidun, millä piirretään kankaaseen viivoja."

Miesten virheet: "Miehet syö kalakukkoa puukolla ja jos saisivat, söisivät kaiken muunkin, paitsi keiton, jonka joisivat. Miehet ovat kiinnostuneempia karatesta ja hissin nappuloista kuin verhoista, mehiläisvahasta ja kukkaterapiasta."

Epäkuuluisuuksia: "Harva tietää, että Albert Einsteinilla oli häntä moninverroin lahjakkaampi veli, nimeltä Pongo. Pablo Picasso tapasi molemmat veljekset 50-luvulla ja kirjoitti heistä näin kadonneilla päiväkirjan lehdillään: "Pongo sanoi, että hän olisi itsekin ryhtynyt taidemaalariksi, ellei hänellä olisi ollut nimeä rasitteenaan. Totesin, että Einsteinin nimi ei ole mikään rasite, päinvastoin. Pongo sanoi, että kuka ostaa maalauksen Johannes Kastajan päästä, johon on signeerattu "Pongo"? Pyysin Pongoa piirtämään jotain""

"Yllätyksekseni Pongo nappasi rasvaliidun ja alkoi suin päin kiepautella viivoja olohuoneemme päätyseinään. Piirroksesta ei ottanut mitään tolkkua, mutta sitten ymmärsin katsoa työtä ylösalaisin, haarojeni välistä, ja samassa kuva aukeni minulle. Se oli loistava, tekniikaltaan täysin uudenlainen, nerokas, huntumainen, viiltävän koskettava viivapiirrostyö, jossa osittain toistensä päällä näkyi iso tiikeri, joka oli puremaisillaan sutta, joka oli puremaisillaan villakoiraa, joka oli puremaisillaan ajokoiraa, joka oli puremaisillaan kettua jne. Kysyin Pongolta, kuvasiko teos taidepiirejä. Ihmeekseni nuorempi Einstein purskahti yhtäaikaa itkuun ja nauruun ja loikkasi kaulaani roikkumaan pää innokkaasti nyökytellen."

"Pablo Picasso kirjoittaa vielä, että "Ihmiskunnan historian kaikkien aikojen lahjakkain maalari on Pongo Einstein. Siitä ei ole epäilyksen rahtuakaan.""

Fark

Englannin kielisestä maailmasta löytyy paljon hyviä linkkisivustoja mielenkiintoisiin ja hauskoihin juttuihin. Eräs noista sivuista on Fark, jossa on linkkejä lähinnä maailman hauskoihin, surullisiin tai muuten vain kiinnostaviin uutisiin. Sana "Fark" ei sivun selityksen mukaan tarkoita mitään. Tässä katsaus Farkin joulun tarjontaan.

Charles Wyckoff ja hänen vaimonsa palasivat juuri poikansa hautajaisista, kun puhelin soi ja puhelimessa oli heidän juuri haudattu poikansa...

Kymmenen ylipalkatuinta työtä USAssa:
10 - Häävalokuvaaja
9 - Matkustajalentokoneen lentäjä
8 - Länsirannikon satamatyöläiset
7 - Lentokenttien matkatavarankäsittelijät
6 - Luksuskotien kiinteistönvälittäjät
5 - Luennoijat ja ex-poliitikot puhekiertueillaan
4 - Lasten hammaslääkärit(Orthodontists)
3 - Huonosti menestyvien yristysten johto
2 - Leipääntyneiden urheilutähtien pitkät sopimukset
1- Sijoitusrahastonhoitajat

Naisista 40% alkaa hikoilemaan, kun heidän pitää parkkeerata auto ahtaaseen paikkaan jonon odottaessa takana. Vain kymmenen prosenttia miehistä hikoaa samassa paikassa. Miehet hikoilevat kylläkin ensi deiteillä ja jalkapallo-otteluissa.

Peliteoriaa on sovellettava myöskin naisten kanssa.

Yahoon vuoden sivuvalinnat.

torstaina, joulukuuta 25, 2003

Työkalut bloggaukseen

Viime aikoina blogistanissa on ollut liikehdintää poispäin standardiksi muodostuneesta Bloggerista ja blogspotista. Eräs mielenkiintoiselta vaikuttava vaihtoehto julkaisualustaksi löytyy Blogdriveltä.

Blogityökaluja löytyy moneen lähtöön virittelyistä innostuneille. Useimmat noista ovat käytännössä käyttökelvottomia liiallisen mukana tulevan mainosroskan takia. On työkaluja blogin päivittämisen helpottamiseksi, työkaluja blogien päivittymisen seuraamiseksi - onneksi Suomessa on Päivän pamaus, joka tekee blogien seuraamisesta helppoa. On erilaisia kommentointisysteemejä, kuten surullisen kuuluisa Enetation tässä blogissa.

On erilaisia Blogrolling-systeemejä, joilla voi pitää linkit järjestyksessä. On omille servereille asennettavia julkaisusysteemejä ohjelmointitaitoisille. "Pakollisia" varusteita ovat tietenkin kävijälaskurit sekä rekisteritiedot siitä, miltä sivuilta blogiin on tultu.

Itsekin sitä alkaa kaipaamaan pientä säätöä silloin tällöin. Uutuutena lisäsin blogiin FAQin pääasiassa sivulle eksyineitä googlettajia varten sekä myöskin monivuotisia tuttavuuksia varten, jotka kärsivät amnesiasta. FAQia laajennetaan ja päivitetään tarpeen mukaan. Toinen määräaikaiseen koekäyttöön tuleva uutuus on linkki askeettiseen chattiin, vaikka itse en olekaan(ainakaan toistaiseksi) chattailun suurin ystävä.

Tiedostamaton

Tiedostamaton.netistä löytyy mielenkiintoisia artikkeleita tiedostamattoman ajattelun merkityksistä ja muustakin: "Tiedostamattomat ilmiöt ja tunteet vaikuttavat siihen, mikä valikoituu tietoisuuden sisällöksi, eli mitä tehtävää tai kysymystä tietoinen ajattelu alkaa selvittää."

"Pupillien koko heijastelee tunnetilaamme siten, että pääsääntöisesti miellyttävien ja pidettyjen asioiden näkeminen laajentaa pupilleja, kun taas epämiellyttävien asioiden näkeminen supistaa pupilleja. Tämän vaikutuksen lisäksi, pupillien kokoon tietenkin vaikuttaa valon määrä. Hessin tutkimusten mukaan kuvan, jossa pupillit on retusoitu suuremmiksi, nainen arvioidaan miesten arvioissa "pehmeämmäksi", "Enemmän naiselliseksi" ja "viehättävämmäksi". Sama kuva pienillä pupilleilla arvioitiin "kovaksi", "itsekkääksi" ja "kylmäksi". Pupillien koon havaitseminen on tiedostamatonta. Samaten pupillien koon meissä synnyttämä kokemus toisesta ihmisestä voi olla tietoinen. Olemme tietoisia siitä tulkinnasta, joka pupillien koon havaitseminen meissä synnyttää, mutta emme siitä psyykkisestä prosessista, joka tulkinnan tekee."

"Mutta on tärkeä huomata, että kerran synnyttyään taipumus tietyn mielihyvän hakemiseen ei häviä. Ei ole mitään mekanismia, joka itsestään poistaisi syntyneen kytköksen mielihyvään ja poistaisi taipumuksen toistaa käyttäytyminen. Jos kerran on kehittänyt riippuvuuden esimerkiksi nikotiiniin, niin se säilyy loppuiän.
Kannattaa siis harkita, ennen kuin hankkii jonkun riippuvuuden - elinikäisen kumppanin. Tämä etenkin sen takia, että onnellisuustutkimusten mukaan nimenomaan erilaiset huume- ja päihderiippuvuudet ovat tärkein tekijä, joka laskee ihmisen onnellisuuden tasoa elämässä."

"Yhteiskunnassamme elävistä ihmisistä noin 80 - 90 % kuuluu perusonnellisten joukkoon, joiden voidaan katsoa olevan suurin piirtein yhtä onnellisia elämänsä aikana. On huomattava, että tästä joukosta ei erotu mitään ryhmää onnellisempaan suuntaan. Ei ole olemassa ketään ihmistä, joka voisi olla tätä perusjoukkoa onnellisempi. Sen sijaan osa ihmisistä on vähemmän onnellisia elämässään kuin muut. Ei voida väittää, että eristyssellissä rangaistustaan kärsivä vanki olisi yhtä onnellinen kuin vapaudessa elävät. Masennus psykiatrisena tilana on päihderiippuvuuksien ohella eniten onnellisuutta laskeva tekijä yhteiskunnassamme."

"Usein ajatellaan onnen määrän riippuvan elintasosta ja rahan määrästä, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Voisi myös ajatella, että menestyneet ihmiset olisivat onnellisempia kuin vähemmän menestyneet. Mutta menestyksen nälkä kasvaa menestyttäessä ja häviäjäkin nöyrtyy asettamaan tavoitteensa itselleen sopivalle tasolle. Ei myöskään voida väittää, että 1. divisioonassa pelaava nauttisi pelistä enemmän kuin 3. divisioonassa. Tai nauttivatko kauniit ihmiset enemmän seksistä kuin keskitasoiset tai sen alapuolella olevat. Tietenkin kaikki kadehtivat paremmin menestyviä, mutta menestyneetkin kadehtivat vielä paremmin menestyviä."

"Jos pohdit kysymystä: Mikä on elämän tarkoitus? Etkä saa mitään selkeää vastausta aikaan, ei kyse ole puutteellisuuksissa älykkyydessäsi tai maailmankuvassasi. Sinun täytyy vain hyväksyä, että on olemassa kaksi tasoa hahmottaa maailmaa. Tietoisen ajattelun taso, jolla päästään pitkälle monissa asioissa ja tunteiden impulsiivinen taso, jolla maailmaa hahmotetaan ruumiillisemmin, tunteiden ja tunnekokemusten historian kautta. Kysymyksessä: mikä on elämän tarkoitus, näiden tasojen ero tulee esille ja nämä tasot tulee pitää erillään toisistaan."

keskiviikkona, joulukuuta 24, 2003

FAQ

Hei, mikä nettisivu tämä on?

Tämä on blogi(web+log). Tarkemman määritelmän blogille löydät Janne Jääskeläisen kirjoittamana tai englanniksi täältä. Muita suomalaisia blogeja löydät lisää vaikkapa Pinserin blogien top-listalta.

Mitä aiheita tässä blogissa käsitellään?

Nimensä mukaisesti blogi käsittelee pääasiassa ihmissuhteisiin ja tasa-arvoon liityviä aiheita - parisuhdeasioita, sinkkujen juttuja, tasa-arvo-ongelmia miehisestä näkökulmasta sekä alempitasoisten miesten ongelmia. Tärkeä asemassa ovat myöskin evoluutiopsykologia, bloggaamiseen ja muiden blogien seuraamiseen liittyvät asiat sekä erilaisiin aihepiireihin liittyvien mielenkiintoisten tieteellisten ilmiöiden puolitieteellinen tarkastelu. Oma sijansa on varattu myöskin huumorille.

Miten noita aihepiirejä käsitellään?

Tosissaan, mutta ei vakavasti. Usein ironian(toisinaan jopa itseironian) ja sarkasmin maustamina.

Mistä blogin nimi "Ihmissuhteet ja tasa-arvo" on peräisin?

Ennen blogin perustamista kirjoitin vuosikaudet erilaisille ihmissuhdepalstoille netissä, kuten Nyysseihin ja Elleihin. "Ihmissuhteet"-nimi on suoraa perua tuolta ajalta. Tasa-arvoaiheet nousivat kuitenkin blogissa niin merkittävään asemaan, että lisäsin "tasa-arvon" blogin nimeen myöhemmin.

Miten kiinnostuit ihmissuhdeasioista?

Nuorempana olin ujo romantikko ilman naissuhteita, kunnes siirryin baarien iskumaailmaan. Kuvittelin, että(omasta mielestäni) älykkäänä, hauskana ja urheilullisena kunnon miehenä minulla kävisi hyvä flaksi, mutta totuus oli toisenlainen. Oli selvitettävä, missä on vika.

Mikä on tämän blogin ydinfilosofia?

Kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itsekin lukea. Filosofiani ydin on edistää lukijoiden omaa ajattelua. Blogini ei ole titteli-, tutkimus- tai auktoriteettivetoinen. Jos asia pitää paikkansa, niin se pitää paikkansa siitä riippumatta, kuka sen sanoo. Omat tietouteni tavoitteet eivät liity niinkään faktatietoon kuin Tommipommin esittämälle loogisen kaikkitietävyyden periaatteelle: Kun tiedät riittävästi faktoja, niin voit loogisesti päätellä niistä loput.

Mikä on alempitasoisen miehen(ATM) määritelmä?

Alempitasoisen miehen voi määritellä monellakin eri tavalla, mutta oleellinen piirre alempitasoisuudessa on huono menestys pari- sekä seksisuhdemarkkinoilla.
Kirjoitus 1
Kirjoitus 2
Kirjoitus 3

Mikä on parisuhdemarkkina-arvoteoria?

Teoria siitä, että toiset ihmiset ovat kysytympiä parisuhdekumppaneita kuin toiset ja siitä seuraavista johtopäätöksistä.
Kirjoitus 1
Kirjoitus 2
Kirjoitus 3
Kirjoitus 4
Kirjoitus 5
Kirjoitus 6

Kuka tätä blogia kirjoittaa?

Henry, flegmaattisen introvertti keskivertomies.

Mitkä ovat kirjoittamisesi motiivit?

Narsistinen halu olla hyvä, terapeuttinen tarve ilmaista itseäni ja missio taistella maailman epäloogisuuksia ja -rehellisyyksiä vastaan.

Vihaatko naisia?

En. Olen muutenkin harvinaisen "vihaton" mies. Kuviteltu vihaisuuteni johtuu luultavasti siitä projisoinnista, että osa lukijoista olisi itse vihainen kirjoittaessaan saman tyylistä tekstiä kuin mitä minä kirjoitan.

Miksi kirjoitat noin provosoivasti?

Olen aina kirjoittanut samalla lailla. Todennäköisesti minulla on poikkeuksellisen korkea ärsytyskynnys ja vähemmän provokatiiviset tekstit tuntuvat minusta siksi aivan liian valjuilta julkaistaviksi.

Oletko luonnontiedeuskovainen, ateistinen insinööri?

En ole insinööri, enkä muutenkaan tekniikan ihminen. Minua voi kuitenkin kutsua kohtuullisen perustellusti luonnontiedeuskovaiseksi, evoluutiouskovaiseksi ja ateistiksi.

Miten tämän blogin teeseihin ja ajatusmaailmaan pääsee parhaiten sisään?

Vaikkapa lukemalla nämä valitut kirjoitukset:

Onko feminismi huuhaata?
Naiset perheväkivaltatapausten aloittajina
Naistutkimuksen loputon valheellisuus
Feminismi, ylevä valhe
Feministinen huijaus
Naisten raiskausfantasiat
Lesbosuhde = heterosuhde
Naiset rakastavat väkivaltaisia miehiä
Totuus lapsiin kohdistuvasta väkivallasta
Naistutkimus on tieteen irvikuva
Palkkaeroa ei ole!
Vapaaehtoinen isyys
Raiskausmyytit

Mitä haluaisit itse vielä sanoa?

Jos ette pidä blogikirjoituksistani, niin koettakaa lukea kommenttiosastoa. Sieltä löytyy yhtä tasokasta, mutta monipuolisempaa luettavaa. Lukekaa muutenkin kirjoituksiani kevyellä mielellä ja huumorivarauksin.

Jouluaaton blogiaatoksia

Vaikka en itse vietäkään juuri minkäänlaista joulua tai osta lahjoja, niin valoisan joulumielen hengessä on aika katsastaa, mitä mielenkiintoista, hyvää tai lupaavaa blogistanista löytyy.

Seitsemäs vasemmalta on uusi, ainakin osaltaan erektushenkinen blogi, jonka synnyttämiseen minäkin olen antanut muutaman kokeneemman bloggaajan neuvon. Seitsemäs vasemmalta kirjoittaa onnellisuuden saavuttamisen salaisuudesta seuraavasti: "Ihmisen kannalta onnellisin elämä siis olisi jatkuvaa loivaa nousua elintasossa(ja miksei ihmissuhteissakin) eikä yhtään alamäkeä, Yksinkertaista." Mitvit erottuu humanistipoppoosta edukseen mainiolla huumorintajullaan ja sillähän pääseekin jo pitkälle: "Mikä sitten on bloggaamisen, joka kiistämättä on hyvän ja oikean ihmisyyden kristallisoituma, korkein aste? No se on tietysti kuva omasta blogista omassa blogissa."

Menopaussi on älyllisen flirtin mestari, jonka taidot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa vuorovaikutuksellisessa kommunikoinnissa: "Jos oikein kovasti pinnistelen, saatan ylittää itseni ja pysyä kuosissa. Nyt ei jaksa erityisemmin eritellä, mutta voihan se pitää paikkansakin, että joillakin on erityiset riitelyrauhaset, joista ammentaa energiaa. Ei minulla, älkää minua katsoko. Vaan noin yleensä. Varmaan helpottaisi, jos omaisi ne rauhaset." Samaan epäaggressiivisempien naisbloggaajien kategoriaan kuuluu myöskin Sumua, jonka sanat herättänevät ajatuksia blogisotien osanottajissa: "Monissa blogeissa pohditaan muiden blogeja sekä sitä, miten ja kuinka tärkeistä asioista ihmiset kirjoittavat. Välillä tuntuu, että jotkut bloggaajat saavat huolestuttavan suurta tyydytystä siitä, että pääsevät keksimään jonkun kipakan verbaaliammuksen jolla ampua toista bloggaajaa. Kritiikki voi toki olla rakentavaakin, mutta suurin osa mielipiteistä tuntuu olevan negatiivista paatosta täynnä, ja pelkkää haukkumista. Itse olen satunnaisesti lueskellut muiden blogeja, mutta mielipide-eroista huolimatta minulla ei ole pokkaa lähteä ajamaan alas jonkun toisen mielipiteitä vain ja ainoastaan sen takia, että oma mututuntumani näkee asian toisin."

Trio Erektus(Wikikin kaipaisi päivitystä) on jäänyt hiukan jalkapuoleksi Ilkka Kokkarisen(Hyvää joulua Ilkalle!) lopetettua, mutta valonpilkahduksiakin löytyy. Julkaisualustan vaihto on tehnyt mielestäni hyvää Tommipommille, jonka kirjoituksista löytyy nyt uutta puhtia ja "blogimaisuutta". Samaten Plöki on muokannut ulkoasuaan, mikä siivittänee Panun jatkamaan kirjoituksiaan energisen sykkivänä tähtenä kyynistyvässä blogiversumissa. Väärien ajatusten kata-logi ja Poliittisesti epäkorrekti jatkavat rauhallisella, mutta tarkkanäköisellä päivitystahdillaan. Markun verkkoloki on huomannut saman asian kuin minäkin: "Nykyään ennen aina niin asiallisen oloisia ajankohtaishaastatteluohjelmiakin toimittamassa on idiootteja ja linssiluteita, joiden täytyy pitää keskenään jotain infantiilia showta ja joilla ei ole alkeellisimpiakaan puheenjohtajan taitoja. Internet on televisioon verrattuna täysin ylivertainen viihdearvoltaan ja tietosisällöltään."

Bloggaamisesta kirjoittaa paljon Valkoinen tausta, mustat kirjaimet, jonka kirjoituksissa on outoa vetovoimaa: "Olen sitä mieltä, että julkisessa kirjoittamisessa ei ole järkeä, ellei tekstillä ole jotain annettavaa lukijoilleen. Siksi ehdotan, että tiedostavat bloggaajat miettisivät ennen minkä tahansa blogikirjoituksensa julkaisemista, että mikä yksittäinen asia tuossa kirjoituksessa edesauttaa sen tekstin lukijoiden elämää. Tässä valossa esimerkiksi sivistynyt "linkkibloggaaminen", eli sellainen bloggaaminen jossa pääasiallinen sisältö on omalla kommentoinnilla höystetyt linkit muihin saitteihin, on oikeastaan aika hyvää toimintaa. Kun kirjoittaja tiivistää esim. lukemansa artikkelin pariin lauseeseen, niin hän helpottaa lukijansa elämää ensinnäkin tietenkin tarjoamalla vinkin mielenkiintoisesta tekstistä mutta mikä tärkeämpää tarjoamalla lukijalle mahdollisuuden jättää se teksti lukematta." Uusista tulokkaista voi mainita erikseen samantapaisilla linjoilla liikkuvan Blokerointia.

Impotentin päiväkirja esittelee asialliseen sävyyn vähän julkisuudessa esillä olevien suhdehaluisten, mutta seksihaluttomien miesten ongelmia. Eli sellaisten miesten ongelmia, jotka suhtautuvat seksiin ja suhteisiin suunnilleen samoin kuin monet naiset: "Nettipersoona Impo kiittää kauniisti nettipersoona Birdyä rakentavista neuvoista. ATOopikko-Impon puolustukseksi tosin todettakoon, että häntä on muistettu isojaossa lukuisilla inhimillisillä heikkouksilla, joiden joukossa nettikirjoittelusta provosoituminen ja anonyymi loanheitto taitavat olla niitä pienimpiä." Tumppu von Tumppulla on kunnioitettavan vonkauslakkonsa lisäksi ilahduttavan itsekriittinen suhtautuminen käsityksiinsä itsestä: "Minä olen koko aiemman elämäni kieltäytynyt uskomasta sitä, että naiset ovat aivan käsittämättömän tyhmiä. Nyt käsitin sen ja olin hetken koko maailman kuningas. Sitten tajusin, että naiset eivät välttämättä olekaan tyhmiä, vaan että ehkä minä olenkin tyhmä."

ATN valottaa ruman naisen elämää koskettavasti: "Kun ihmistä jatkuvasti kohdellaan rumana, hänestä väistämättä tulee ruma myös sisäisesti, ellei kyseessä sitten ole poikkeuksellisen vahva yksilö. Ehkä vielä joskus lapsena tai varhaisteininä jaksoin taistella tuulimyllyjä vastaan ja olin iloinen sielu, vaikka minua kohdeltiinkin kaltoin ulkonäköni vuoksi. Mutta kun tarpeeksi kauan kaadetaan paskaa niskaan, kamelin selkä katkeaa ennemmin tai myöhemmin." Unohduksessa on ansiokkaita pitkiä kirjoituksia suhteiluun liittyen: "Henkilökohtaisesti olen yhä sitä mieltä, että baarit ovat varsin huono paikka tutustua vastakkaisen sukupuolen edustajiin n.s. 'oikeasti'. Jos olet keskiarvomies jollaiseksi kaikki meistä leimataan, baaritiskiltä tai tanssilattialta saattaa hyvinkin löytyä sinulle se, mitä etsit. Mutta jos haet jotain vakavampaa, ehkä älykkäämpää olisi kokeilla toisenlaisessa ympäristössä ja vieläpä selvin päin."

Photoshop huvia

- Jos Amerikka olisi monarkia...Kuningas olisi tässä.
- Suuri taikuri Hussini.
- Epäilyttävä lasten päivähoitopaikka.

Sitten kaikkien odottamat joululahjavinkit:
- Talvikelin sandaalit.
- Viewmaster 3000
- Turvavaruste uuden vuoden pippaloihin.
- Oiva lahja meneville miehille.

- Holy shit! Näinkö alempitasoisia miehiä kohdellaan ulkomailla?

tiistaina, joulukuuta 23, 2003

Perinteinen tapa viettää joulua

Joulu on tulossa ja on aika julistaa joulurauha Blogistaniin tai ainakin tähän blogiin muutamiksi päiviksi.

Hesari kirjoittaa siitä, että ilmaisia joululahjoja ei ole ja on varsin tarkkaa millaisen joululahjan kullekin antaa. Pyyteetön joululahja on unikuva vain. Vaimolle voi ostaa kuinka kalliin lahjan tahansa, mutta anopille ei. Lasten tarvitsee vain olla kilttejä. Italiassa itse tehtyä lahjaa pidätään jopa loukkauksena ja lahjoihin saatetaan muutenkin jättää jopa hintalappu, jotta saaja tietää sen arvon. Sosiaaliantropologin mielestä kansalaiset yksinkertaisesti tarvitsevat tietyn tilaisuuden lahjojen kollektiiviseen vaihtoon.

Olen kehittänyt sellaisen taloudellisen teorian, että jos ei osta ollenkaan lahjoja tai korkeintaan pari halpaa, niin säästää rahaa verrattuna siihen, että ostaisi paljon lahjoja. Aion testata tuota teoriaa tänä jouluna käytännössä. Minä en luota sosiaaliantropologeihin ja jos he sanovat jotakin, niin minä teen juuri päinvastoin.

"Hyvänä" uutisena voin kertoa lukijoille, että blogi jatkaa normaalisti joulun ylitse, tosin joulun henkeen sopivammilla jouluhenkeä pursuvilla kirjoituksilla. Syksyllä ajattelin repäistä joulun vieton ihan extremellä - tehdä pipareita, perunalaatikkoa, koristella kuusen ja laittaa kinkun uuniin jne, mutta ääh...palasin taas vanhaan perinteiseen joulunviettotapaan bloggailun merkeissä.

Hauskaa joulua kaikille extremejoulun viettäjille!

Asioita, joita ei voi sanoa Amerikasta

Afroamerikkalainen radiokeskusteluohjelman juontaja ja libertaari Larry Elder on listannut asioita, joita ei voi sanoa Amerikasta leimautumatta epäkorrektiksi:

- Mustat ovat rasistisempia kuin valkoiset.

- Lasikatto - täynnä reikiä.

- Terveydenhuollossa ei ole kriisiä.

- Demokraatti tai rebublikaani, käytännössä ei ole juuri mitään eroa.

- Sota huumeita vastaan on toivoton kamppailu.

- Asekontrollin puolestapuhujat - hyviä heppuja verta käsissään.

John Derbyshirellä on omat poliittisesti epäkorrektit lisäykset Elderin teeseihin:

- Amerikkalainen yhteiskunta on salaliitto tyhmiä vastaan. Kuka voi sisäistää 70 000-sivuiset veromääräykset? Kuka hyötyy avoimesta maahanmuuttopolitiikasta? Rikas asianajaja, joka tarvitsee halvan siivoojan uimaaltaalleen?

- 99% modernin taiteen museon taideteoksista on arvotonta roskaa, jota kukaan ei muista sadan vuoden päästä.

- Rodut ovat olemassa. Rotu ei ole sosiaalinen konstruktio. Katso 100-metrin juoksun finaaleja, katso yliopistot täyttäviä aasialaisia, katso keskivertoa paljon älykkäämpiä juutalaisia.

- Julkinen koulutus on niin surkeassa tilassa, että sitä ei voi korjata.

- Se mitä homot tekevät toisilleen on epähygieenistä, tauteja levittävää ja tiettyjä ruumiinosia väärinkäyttävää. Homoilua ei tule kieltää, mutta sitä pitää koettaa estää parhaansa mukaan. Homo ei ole yhtä hyvä kuin hetero. Se on vastoin luontoa, epäterveellistä ja epäsosiaalista. Homoadoptio tarkoittaisi samaa kuin että etsittäisiin epävakaimmat heterot ja annettaisiin lapset heille.

- Rotuprofiilien käyttö on terveen järjen mukainen ja hyvä poliisikäytäntö. Resurssit kannattaa käyttää todennäköisten rikollisten kiinnisaamiseen.

- Armeija on vammautettu järjettömällä yrityksellä osoittaa, että naissotilaat ovat yhtä hyviä kuin miessotilaat. Naissotilaat eivät ole eivätkä koskaan tule olemaan yhtä hyviä kuin miessotilaat. Jos sota syttyy, niin Pentagonilla tulisi olla ohjelma, jolla se saa naiset pois jaloista, jotta miehet pääsevät taistelemaan.

- Mustat amerikkalaiset ovat suurin ihmisryhmä maailmassa joka ei tiedä, että sosialismi ei toimi. Venäläiset tietävät, kiinalaiset tietävät, bulgarialaiset tietävät, mutta mustat eivät.

- Suurimmalle osalle ihmisiä college on vain ajanhukkaa. Me emme tarvitse lisää lakimiehiä ja arkkitehtejä ja kaikkein vähiten "kriittisiä teoreetikkoja." Me tarvitsemme putkimiehiä, autonkorjaajia tms. Voisimme sulkea 80% collegeista ja elää tuotteliaammin ja onnellisemmin.

maanantaina, joulukuuta 22, 2003

Huumorikuvia

Väärien ajatusten kata-logi pohdiskelee AT-miesten vonkauslakon mielekkyyttä. Luultavasti vonkauslakko on suunnilleen yhtä tehokas kuin työttömien lakko. Minä haluaisin tietää vastauksen sellaiseen teoreettiseen kysymykseen, että jos vaikkapa siivoojat vaatisivat kaksinkertaista palkkaa ja kukaan ihminen ei lähtisi siivoamaan ilman tuplapalkkaa, vaikka henki menisi, niin mitä sitten tapahtuisi? Nousisivatko siivojien palkat kaksinkertaisiksi vai lopetettaisiinko siivoaminen lähes tyystin?

Mielenosoittaja on eksyksissä väärässä porukassa. Miltä näyttää astianpesukone feministiliiton vuosikokouksen jäljiltä? Miksi naisten sinkkuus lisääntyy huolestuttavissa määrin? Naisille on kehitelty uusi heidän kykyprofiiliaan vastaava hiiri. Feministin punnitusongelma.

Toivottavasti kaikkien kilttien bloggaajien luokse tulee joulupukki käymään!

Inho

Tietyt asiat ovat universaalisti inhottavia. Virtsa, oksennus, rotat ja torakat. Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Vauvat eivät inhoa paskaa, joten inho ei siltä osin ole sisäsyntyinen reaktio. Mary Phillips tutki ihmisiä näytämällä heille inhottavia valokuvia ja huomasi, että ihmiset reagoivat kuviin "matelija-aivoillaan", eivätkä uudemmilla tietoiseen ajatteluun, mikä kertoo siitä, että inholle on ainakin osaltaan biologinen alkuperä.

Inhoa selitetään kahdella kilpailevalla teorialla. Antropologinen kulttuurin aiheuttama inhoteoria ja evolutiivinen teoria. Val Curtis on sitä mieltä, että inhon tarkoitus on pitää ihmiset terveinä sitä kautta, että ihmiset välttelevät inhotessaan mahdollisia taudinaiheuttajia, kuten sylkeä, räkää, haavoja, paiseita, pilaantunutta ruokaa ja rottia. Inho on luultavasti perusolemukseltaan käyttäytymispuolustus tauteja vastaan.

Inhon tunne ei ole riippuvainen siitä, miltä miltä jokin maistuu tai haisee, vaan siitä mikä jokin on ja missä se on ollut. Suuri osa ihmisten inhosta kohdistuu eläimiin, eläinten jätöksiin tai objekteihin, jotka muistuttavat niitä. Inho on ehkäpä antanut evolutiivisen edun niille ihmisille, jotka eivät ole altistaneet itseään taudinaiheuttajille.

Perusinho on ruokaan liittyvä tunne, mikä tekee meidät varovaisiksi sen suhteen, mitä laitamme suuhun. Ruuassa ja seksissä keskitie on suosituin valinta. Syötäväksi kelpaavat eläimet eivät saa olla liian lähellä ihmistä(lemmikit), mutta eivät myöskään liian kaukana(käärme). Seksipartneri ei saa olla liian samanlainen(samaa sukupuolta, samasta perheestä), mutta ei myöskään liian erilainen(eläimet, toisen rotuiset ihmiset). Monissa yhteiskunnissa on insestitabu, mutta suosinta serkusten välisille avioliitoille, mikä on osoitus keskitien valinnasta. Inho on ruumiin temppelin suojelemista joko fyysisiä uhkia vastaan tai hienovaraisemmin sielua vastaan.

Testitfriikit voivat testata testata oman inhonsa olemusta.

Tiramisu arvostelee allekirjoittanutta tyypillisen humanistisen tradition mukaan heittelemällä ilmaan perustelemattomia väittämiä, joissa ei mitenkään edes yritetä kumota kirjoitusteni paikkansapitävyyttä, vaan osoitetaan kritiikin kärki tyyliini, mahdolliseen koulutuksen puutteeseen jne. Humanisteja ei kiinnosta, onko joku asia totta, vaan se, kuka sen on sanonut, millä koulututuksella ja onko asia sanottu vakuuttavan ammattimaisesti:

Tiramisu: "Sinänsä ei ole yllätys että Henryn itsensä suhtautuminen asiaan ja sen "perustelut" ovat hyvin amatöörimäisiä. Sama paistaa H:n jutuista kautta linjan, joten en ole sanottavammin yllättynyt... Yksityisetsivä taitaa sekä lähdekirjallisuuden(tai lähdesivustojen, hm) että omien aivojensa käytön, H taas lukee, siis silloin harvoin kun tieteellisestä kirjallisuudesta on kyse, lähteitäänkin kuin piru raamattua. Hmm, taisin hukata pointtini. Yritän kaiketi vain sanoa että ihmettelen mitä ja missä Henry oikein opiskelee/on opiskellut. H:n reaktiot ovat nimenomaan tunneperäisiä, eivät järkeviä saati edes etäisesti tieteellisiä. Mielipiteet eivät ole faktoja, eivät edes tiedemiehen/-naisen mielipiteet. Tieteen tehtävä on tutkia, epäillä ja kyseenalaistaa, ei julistaa valmiita totuuksia. Kieltäydyn uskomasta Henryä yliopiston kasvatiksi. Kenties ammattikorkeakouluista valmistuu tuollaisia..?"

Tiramisu on sentään hoksannut edes jotakin: "Ikinä en olisi uskonut, että Ihmissuhteissa voisi olla jotakin nk. asiallista asiaa. Paitsi kenties kommenttiosastossa."

Hyvä havainto. Vaikka blogissani ei asiaa olisikaan, niin sitäkin enemmän lukemisen arvoista faktaa löytyy kommenttiosastolta. Toinen toistaan laadukkaampia kirjoittajia edustaen mielipiteiden koko sateenkaarta. Tässä muutama esimerkki kommenttiosaston laadusta.

sunnuntaina, joulukuuta 21, 2003

Magneettiset kukkulat

Joissakin paikoin ympäri maailmaa on magneettisia kukkuloita, joissa autolla voi päästellä vapaalla ylämäkeen. Moncton, New Brunswick, Canada ja näkymä mäen harjalta. Spook Hillissä voi myöskin huristella helposti ylämäkeen. Ilmiön voi kokea myös Harrisburgissa ja New Parisissa, Pensylvaniassa.

Magneettisille kukkuloille löytyy myöskin pateettisen tylsä luonnollinen selitysyritys. Minä uskon kuitenkin mieluummin kummitusten tai valtavan kukkulan sisään sijoitetun magneetin olemassaoloon.

Luuletteko pystyvänne välttymään McGurk-efektiltä?

Yök-reaktion merkitys

Yksityisetsivä käsittelee mielenkiintoista yök-ongelmaa: "Leon Kass (George Bushin bioeettisen komitean puheenjohtaja) on tullut kuuluisaksi Yök-argumentistaan. Hänen mukaansa ihminen tietää aina intuitiivisesti, mikä on väärin ja mikä on oikein; jos jokin aiheuttaa Yök-reaktion, se on paha juttu ja se täytyy kieltää lailla. Kuulostaa tyhmältä, mutta Leon Kass on ihan oikeasti sitä mieltä, että Yök-reaktioihin voi luottaa."

Yök-reaktioihin voidaan luottaa, jos tarkastellaan sitä, mistä yksittäinen ihminen ei pidä. Kaikilla ihmisillä ei luonnollisestikaan ole samanlaisia yök-reaktioita samoissa tilanteissa, mutta silti yök-reaktiot ovat varsin yhdenmukaiset. Yök-reaktioihin ei voi luottaa siinä mielessä, että ne antaisivat poliittisesti korrektin tai sivistyneeksi luokiteltavan vastauksen.

YE: "Eli epämääräinen "musta tuntuu, että tää on huono juttu" riittää siihen, että kantasolututkimus ja kloonaus kielletään."

Yök-reaktiot toimivat parhaiten sellaisissakin asioissa, jollaisia varten ne ovat evoluution myötä muokkautuneet.

YE: "Ahdasmieliset ihmiset käyttävät samanlaista mutu-argumenttia esim. aborttia ja homoja vastaan. Homous yritetään kieltää, koska homojen touhuja pidetään inhottavina ja luonnottomina."

Noinhan inhimillinen ajattelu toimii. Myöskin julkirunkkaaminen ja seksuaalinen häirintä ovat kiellettyjä siksi, että ne ovat joittenkin ihmisten mielestä inhottavia tapoja.

YE: "Oma primitiivireaktio yritetään yleistää koko kansan mielipiteeksi - ja kun sitä tarpeeksi kauan väitetään yököttäväksi, ihmiset alkavat pitää sitä yököttävänä."

Kuinka suurta osaa kansasta primitiivireaktion tulee koskettaa, jotta olisi syytä säätää laki inhottavan ilmiön kieltämiseksi? Ei mitä tahansa voi väittää yököttäväksi ja saada kansaa puolelleen. Seksuaalista häirintääkin väitetään yököttäväksi, vaikka miehet harvoin kokevat naisten taholta tulleet lähentelyt yököttäviksi.

YE: "Propagandalla saadaan ihmiset pitämään homoutta tai bioteknologiaa yököttävänä ja vaarallisena."

Minä luulen, että propagandalla on hyvin vähän tekemistä sen kanssa, mitä ihmiset pitävät yököttävänä.

YE: "Yök-reaktioistaan voi onneksi päästä eroon. Lapsena pidin kasvispihvejä epäilyttävän näköisinä vihreinä lättyinä, jotka maistuivat yököttävältä. Kun kasvoin hieman, totuin kasvispihveihin ja aloin pitää niistä."

Joistakin yök-reaktioista voi päästä eroon, toisista taas ei niinkään. Ihmiset eivät totu homoiluun samalla tavoin kuin erilaisiin ruokalajeihin.

YE: "Ihmiset syövät mieluummin sitä mikä maistuu hyvältä kuin sitä mikä on heille hyväksi. Sokeriset juomat maistuvat lapsille, mutta me aikuiset tiedämme, että niistä on enimmäkseen pelkkää haittaa. Osaamme vastustaa omaa Yök-reaktiotamme kasvispihvejä kohtaan ja Nam-reaktiotamme limsapulloa kohtaan, jos vain haluamme."

Eivät ihmiset osaa vastustaa yök-reaktioitaan. Jotkut ihmiset pystyvät toimimaan niiden antamamien ohjeiden vastaisesti, mutta yök-reaktiot eivät häviä silti minnekään. Joistakin yök-reaktioista on mahdollista päästä eroon totuttelemisen kautta, mutta onko lopputulos vaivan arvoinen?

YE: "Blogosfäärissä ihmiset lukevat mieluummin sellaisia blogeja, jotka ovat aina samaa mieltä heidän kanssaan (karkkiblogeja) kuin sellaisia blogeja, joissa esitetään "pahanmakuisia" vastakkaisia mielipiteitä hyvin perusteluin (terveysruokablogeja)."

Tuo pitää paikkansa yleisesti ottaen, mutta ei kovin hyvin minua koskien. Minä luen mielelläni vastakkaista näkökulmaa edustavia kirjoituksia.

YE: "Ja mitä ihmissuhteisiin tulee, niin minä ainakin ottaisin mieluummin jatkuvasti kritisoivan ja eteenpäin potkivan elämänkumppanin kuin tyhjäpäisen seksiorjan, joka on kaikesta samaa mieltä."

Minä en ottaisi jatkuvasti kritisoivaa elämänkumppania, koska millekään jatkuvalle kritiikille ei ole tarvetta. Valinnanvaihtoehdot ovat käytännössä a) moderni itsenäinen ja vahva nainen ja b) perinteinen naisellinen nainen. Minä ottaisin jälkimmäisen.

YE: "Yök-reaktio lähtee samalta pohjalta kuin lapsenakin: uudet, oudot asiat tuntuvat häiritseviltä ja tuntuu hyvältä sanoa "Yök!" jo etukäteen, vaikka ei ole koskaan kasvispihviä maistanutkaan."

On järkevää luottaa niihin oppeihin, jotka periytyvät vanhemmilta lapselle, koska ne ovat toimineet aiemminkin, vaikka ne eivät olisikaan optimaalisia nykytilanne huomioonottaen.

YE: "Tämänkin sadun opetus oli: Ajatelkaa järjellä."

Varsin erektuslainen neuvo, mutta tässä vaiheessa on pakko kysyä, voidaanko yök-tunnettaan vastaan toimimista pitää järkevänä käytöksenä ja missä määrin?

lauantaina, joulukuuta 20, 2003

Perinteinen nainen ei ole kyyninen ja kylmä

Birdyn kirjoituksiin on hankala vastata, koska niistä löytyy enemmän vääristelyjä, väärinymmärryksiä ja liioitteluja kuin maailmankaikkeudessa on atomeja, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Birdy: "Nyt Henkka selittää, kuinka naisen pitäisi noudattaa DeittiSääntöjä, jos mielii saada pysyvän miehen. Eli naisen tulee pihdata, leikkiä vaikeaa nakkia ja mystistä impeä. Toisin sanoen harjoittaa juuri sitä kieroilua ja manipulointia, mitä vastaan hän (ja ah niin monet muut sen lisäksi) on viime ajat paasannut."

Ensinnäkin, minä en selitä, vaan The Rules bestsellerin kirjoittajat selittävät. Toiseksi, Säännöt opastavat naisia pääsemään todennäköisemmin kunnon suhteeseen ilman, että heidän tarvitsee toimia kovin monien miesten patjoina ennen sen oikean löytymistä. Kolmanneksi, ei se ole mitään kieroilua tai manipulointia, jos nainen pyrkii ennen antautumista seksiin selvittämään, onko mies kiinnostunut muustakin kuin seksistä. Ja sehän ei selviä paremmin mitenkään muuten, kuin pidättäytymällä liian nopeaan seksisuhteeseen antautumisesta.

Birdy: "Luuleeko Henkka aidosti, että pihtaava ja manipuloiva käytös sitten yhtäkkiä muuttuu anteliaaksi ja avoimeksi...missähän vaiheessa?"

Jos seksistä pitävä nainen käyttäytyy sääntöjen mukaan, niin tuskin hänen seksihalunsa katoavat mihinkään, vaikka hän ei annakaan ensitreffeillä. Jos tarkoitat avoimella käytöksellä sitä, että nainen altistaa itsensä ja omanarvontuntonsa alttiiksi vaurioille antautumalla nopeisiin seksisuhteisiin, niin miksi naisen kannattaa olla erityisen avoin? Tietty salaperäisyys niin naisissa kuin miehissäkin on kiinnostavampaa kuin liiallinen avoimmuus.

Birdy: "Siinähän sitten seurustelee pihtaavan ja manipuloivan kieroilijan kanssa, luullen tätä salaperäiseksi ja periaatteelliseksi neidoksi - ja painuu vihille ihmettelemään, miksei pihtaus ja manipulointi muuttunutkaan anteliaaksi hekumallisuudeksi vaan pysyykin pihtauksena ja manipulointina."

Jos tarkoitat manipuloinnilla sitä, että nainen alkaa käyttäytymään naisellisemmin ja sitä kautta saa miehet ihastumaan itseensä, niin tuskin miehillä on mitään tuon tyyppistä manipulaatiota vastaan. Etkös itsekin opastanut kalmankalpeita nörttimiehiä miehistymään ja sitä kautta manipuloimaan naisten kiinnostuksen itseensä.

Birdy: "Näemmä Henkan mielestä lämmin ja pelejä pelaamaton nainen on 'halpa' ja 'kaikkien saatavissa'. Vaikka nainen olisi sitä vain hänelle, koska hänestä erityisesti pitäisi."

Toiset naiset ovat miesten mielestä "halpoja" ja juuri tuosta halpuudesta Säännöt yrittävät neuvoa naisia pääsemään eroon. Miehet eivät halua halpoja naisia vaimoikseen ja sen tosiasian kanssa naisten on tultava toimeen. Se, että nainen on halpa vain yhdelle miehelle, on miesten unelma, mutta harva mies on niin sinisilmäinen, että uskoo tuosta olevan kyse, jos nainen antautuu ensitreffeillä.

Birdy: "Siispä Henkka heittää hänestä aidosti tykkäävän naisen pihalle, ja hakee haasteellisempaa tapausta. Sitten sellaisen tavatessaan hän katkeroituu naisen pirullisuudesta, vedättämisyrityksistä ja kylmyydestä."

En tiedä mistä sinä tuon kylmyyden yhdistät säännöt-naisiin. Mielestäni kylmyys ja kyynisyys tulee naisiin sitä kautta, että he joutuvat toimimaan liian monien miesten patjoina. Viattomat neitsyttytöt ovat lämpimiä ja tulevaisuudenuskoisia. Mitä minä olen pirullisuutta tai vedättämistä naisissa tavannut, niin se on liittynyt liian monen miehen dumppaamiin katkeroituneisiin naisiin.

Birdy: "Jollei mies osaa erottaa tyhjäpäistä jokapaikan pimpanjakajaa tervepäisestä naisesta, jonka ei tarvitse pelleillä hankalanakki-vedätyksillä, se taitaa olla surullisen valitettavasti miehen ihan oma migreeni, jonka seurauksista ei voi naisia paljoa syytellä jälkikäteen."

Miten tuollaiset naiset erottaa toisistaan tai miten mies voi olla ottamatta huomioon sitä "hutsu"-vaikutelmaa, minkä tervepäinen nainen itsestään antaa? Ja onko naiselta tervepäistä antaa heti, kun tiedetään, miten dumppaamiset seksin jälkeen vaikuttavat naisen psyykeen. Onko tervepäistä vaarantaa psyykensä silkan tuurin varaan?

Birdy: "Nyt jokainen ATM-lähetyssaarnaaja blogistaniassa voisi tarttua sydämenkohtaansa ja miettiä, kuinka monta köyhää työtöntä, alipalkattua siivoojaa tai mielenterveyspotilasta he tuntevat ja pitävät aktiivisesti ystäväpiirissään? Kuinka monta henkilöä, joiden koulutustaso loppuu peruskouluun tai amikseen, istuu heidän kanssaan illallisella?"

Minä en paljon muita tunnekaan. Seuraavaksi varmaan kysytään, että kun kerran vietät aikasi amislaisten, mielenterveyspotilaitten ja työttömien siivoojien kanssa, niin miten voit tajuta tai tietää mistään vähänkään akateemisemmasta asiasta yhtään mitään?

perjantaina, joulukuuta 19, 2003

Avioeroon liittyvät asiat

Hesari kertoo, että kun huonosta avioliitosta on päästy eroon, naisten onnellisuus ja itsetunto kasvaa ja miehet saavat lisää parempaa vapaa-aikaa. Ismo Söderling väestöliitosta kertoo, että avioero on osa huono-osaisen muotokuvaa.

Tie eroon alkaa yhteisen ajan puutteesta. Alkaa tuntua, että avioliitosta puuttuu rakkautta ja läheisyyttä. Kun parisuhteessa alkaa mennä huonosti, tärkein vaikuttaja on vuorovaikutuksen väheneminen. Kun on läheisyyttä on myös seksiä. Yleisin yksittäinen syy vuonna 1995 avioituneiden eroihin oli uskottomuus. Päihteiden käyttö, läheisyyden ja rakkauden puute ja erilaiset elämänarvot olivat myöskin yleisiä syitä.

Kaksi kolmasosaa eronneista oli sitä mieltä, että eroa ei olisi voinut välttää. Naiset eivät kadu eroaan, miehet katuvat jonkin verran naisia enemmän. Suomalaiset avioarit riitelevät eniten kotitöistä, rahan käytöstä ja lasten kasvatuksesta. Eronneiden mielestä riitoja aiheuttivat eniten keskustelun puute, läheisyyden ja tunteiden ilmaisun puute, vapaa-ajan käyttö ja erilaiset arvot.

Pizza Enricon hitti Mita sina sanoa ei tee suurta vaikutusta allekirjoittaneeseen. Pienempänä huumorirenkutukset tuntuivat hauskoilta, mutta ilmeisesti huumorintajuni on kadonnut jonnekin tai sitten olen vain kasvanut korkeakulttuurin vaatimiin mittoihin. Biisi on ilmeisesti kopio Ricky Martinin hitistä Jaleo.

torstaina, joulukuuta 18, 2003

Naiset perheväkivaltatapausten aloittajina

Naiset ovat yhtä väkivaltaisia kuin heidän miehensäkin ja naiset ovat kolme kertaa todennäköisemmin väkivallan aloittajia kuin miehet, kertoo kanadalainen tutkimus. Alkuperäisessä tutkimuksessa oli mukana 705 miestä ja naista, joilta kysyttiin samat kysymykset. Naisten vastauksia ei kuitenkaan julkaistu vasta kun nyt.

Kun alkuperäiset tutkimustulokset julkaistiin, feministit ottivat ne todisteina naisia kohdanneesta väkivaltaepidemiasta. Marilyn Kwong sanoo: "Yhteiskunta näyttää hyväksyvän naisten väkivaltaisuuden suhteellisen harmittomana. Lisäksi se, että mahdollisuutta naisten väkivaltaisuuteen ei noteerata, vaarantaa uskottavuuden naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseltä."

Tutkimus kertoo, että 10,8% miehistä käytti lievää väkivaltaa ja 2,5% vakavampaa väkivaltaa. Vastaavasti naisista 12,4% käytti lievää väkivaltaa ja 4,7% vakavaa väkivaltaa.

Kun kysyttiin, kuka aloitti vakavimmat väkivaltaiset tapaukset, 66% naisista sanoi itse aloittaneensa ja 26% sanoi, että mies aloitti.

Riippumatta siitä, kuka aloitti väkivallan, naisille sattuu enemmmän loukkaantumisia väkivallan yhteydessä. 3% naisista haki vammoihinsa hoitoa, kun taas miehistä vain 0,4% hakeutui terveydenhuollon piiriin. Tosin on tunnettua, että miehet ovat vastahakoisempia hakemaan terveydenhuollon palveluja perheväkivallasta saamiinsa vammoihin.

Sosiologi Eugen Lupri kertoo, että feministit käyttävät tutkimuksia kertoakseen puolitotuuksia siten miten heille sopii.

Säännöt deittailuun

Yleinen huolen aihe sinkkunaisille ovat miehet, jotka ovat kiinnostuneet naisesta vain seksin kannalta. Tuohon ja moniin muihinkin ongelmiin löytyy lääkkeet Ellen Feinin ja Sherrie Schneiderin kirjasta Säännöt, josta selviää, miten nainen saa seulottua seksikiinnostuneet miehet erilleen suhdekiinnostuneista miehistä. Kun nainen ottaa vastuun omasta elämästään, niin hänen ei tarvitse jälkeenpäin kiroilla, millaisia valehtelevia seksinhimoisia sikoja miehet ovat. Antaa miesten valehdella, kaikkea ei vain kannata uskoa.

Säännöt-kirja on vastalääke kyynisyyteen, jossa tyydytään sarjaan suhteita, eikä pyritä kestävään avioliittoon. Säännöt kertovat, että naisten, jotka haluavat kestävään avioliittoon, olisi mietittävä, miten he käyttäytyvät, miltä he näyttävät ja auttaako heidän käytöksensä ja ulkomuotonsa heidän tavoitteidensa saavuttamisessa. Jos naisen elämässä on itseään toistava käyttäytymismalli(esim. mies valehtelee saadakseen seksiä, nainen antaa heti ja mies ei enää soita), jonka nainen haluaa katkaista, niin Säännöt on siihen eräs ratkaisu.

Toisinaan naiset eivät ole liian kyynisiä, vaan liian toiveikkaita(epätoivoisia) päästäkseen avioon. Sääntöjen mukaan naisten kannattaa kuitenkin odottaa ja olla kärsivällisiä, eikä suinpäin rynnätä miesten perässä kuin vauhkot kanat. Miehet avioituvat mieluummin sellaisten naisten kanssa, joista säteilee naisellisuutta ja hiljaisen salaperäinen pohdiskeleva luonne. Kummanlaisen miehen haluaisit naisena? Miehen, jolle kelpaa kuka tahansa nainen vaiko miehen, joka kunnioittaa naisen sääntöjä? Kumpi on parempi itsearvostuksellesi naisena?

Sarjayksiavioisuus sopii niille, jotka ovat paksunahkaisia ja jotka uskaltavat luottaa tuuriinsa kerta kerran jälkeen. Itsekuri käytöksensä suhteen sopii taas niille, jotka haluavat löytää sen oikean miehen joutumatta kymmeniin epäilyttäviin itsekunnioituksen romuttaviin suhteisiin. Säännöt neuvovat naisia etenemään hitaasti suhteen läheisyyden lisäämisen ja seksin suhteen.

Feministit yksinkertaistavat liikaa seksin ongelmaa väittäessään sitä sosiaaliseksi konventioksi: Poistamaan sukupuoliroolit ja seksuaalisen epätasa-arvoisuuden, jotta onni ja harmonia vallitsisivat.

Sääntöjen tarkoitus on antaa perinteisten arvojen mukaiset suuntaviivat sellaisten naisten käyttäytymiselle, jotka eivät halua epäilyttäviin ja kestämättömiin on-off suhteisiin. Säännöt haluavat poistaa tarpeettoman ja emotionaalisesti haitallisen tuuripelin oikeaan miestä etsivien naisten elämästä.

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2003

Naistutkimuksen loputon valheellisuus

Tämä kirjoitus käsittelee amerikkalaista naistutkimusta. Perehtyisin mieluummin suomalaisen naistutkimuksen maailmaan, mutta sitä käsitteleviä kirjoituksia on vaikeampi löytää. Epäilevät Tuomaat pääsevät taas sanomaan, että "tuo on sitä pahaa ja väärää amerikkalaista naistutkimusta ja feminismiä, meillä Suomessa naistutkimus on hyvää, oikeaa ja täysin erilaista."

Sosiologian oppikirja "Gender Roles: A Sociological Perspective" vuodelta 1999 kertoo, että 25-50% college-naisista on seksuaalisesti "uhriutuneita". Kirjan mukaan yksi neljästä college-naisesta on joutunut raiskatuksi tai seksuaalisen hyökkäyksen kohteeksi.

Christina Hoff Sommers kirjoittaa: "Yksi neljästä" on muodostunut viralliseksi luvuksi naistutkimuksessa, raiskauskriisikeskuksissa ja naistenlehdissä. Naomi Wolf viittaa siihen kirjassaan The Beauty Myth, jossa hän kertoo yhteyksien raiskaukseen olevan yleisempiä kuin alkoholismin, vasenkätisyyden ja sydänkohtaukset. "Yksi neljästä" lukua esitellään deitti-raiskausesitteissä college-tulokkaille ympäri maan.

Oklaholman yliopiston naistutkimusjohtaja Betty Harris ei halua, että naistutkimuksen opiskelijat kuuntelevat Sommersin mielipiteitä, eikä häntä kutsuta kampukselle, vaikka Sommers pitääkin itseään feministinä. Sommerssin ja Katie Roiphen kriittisesti raiskauslukuihin suhtautuvat kirjat eivät ole naistutkimusosaston suositeltavien kirjojen listalla. Sen sijaan listalla on Susan Brownmillerin kirja, jossa sanotaan: "Se ei ole muuta kuin tietoinen prosessi uhkailua, jossa kaikki miehet pitävät kaikki naiset pelon vallassa."

Lesbojen, homojen ja radikaalifeministien parissa suosittu on pseudoälyllinen "queer theory". Eräs sen perusolettamista on, että "jokainen on syntymästään biseksuaali ja ne jotka ovat heteroita, ovat sitä yhteiskunnan paineesta." Miesten heterous on heidän mukaansa vain sosiaalinen rooli, josta voi vapautua luonnolliseen biseksuaalisuuteen.

Christina Hoff Sommers: "Erään feministiteoreetikon mukaan sukupuolisysteemi on prosessi, jossa biseksuaaleista vastasyntyneistä muokataan naisia ja miehiä." Raiskauspelottelukampanja perustuu pohjimmiltaan hyökkäykseen heteroutta vastaan. Lesbolehdessä Christina Wildlake sanoo, että "lesbot ovat perustavanlaatuisessa osassa raiskaus-kriisikampanjaa." Lillian Faderman kiittää lesboja naistutkimuksen kehittämisen johtamisesta. Tämä selittää sen, miksi lesbo- tai homoraiskauksista puhutaan hyvin vähän raiskauskampanjoiden yhteydessä.

The Journal of Sex Research tutki 101 homo- ja lesbo-opiskelijaa. Lehti kertoi että 11 kolmenstakymmenestäkuudesta(30.6%) lesbosta oli pakotettu lesboseksiin heidän tahtonsa vastaisesti.

1109 lesboa osallistui musiikkifestivaaleihin Michiganissa. Lesboilta kysyttiin, olivatko heidän lesbopartnerinsa pahoinpidelleet heitä. Seksuaalista pahoinpitelyä oli 9.4%:lla, fyysistä pahoinpitelyä 22.8%:lla. Yhteensä 32.2% oli kokenut seksuaalista tai fyysistä pahoinpitelyä. Miksei missään ei ole kampanjoita, joissa kerrotaan, että yksi kolmesta lesbosta pahoinpitelee kumppaniaan?

tiistaina, joulukuuta 16, 2003

Onko huono suhde parempi kuin sinkkuus?

Onko Lada parempi kuin ei autoa ollenkaan? "Virallisen" totuuden mukaan huonossa suhteessa ei kannata kärvistellä kovin pitkään. Suomi on kuitenkin pullollaan suhteita, joita voi luonnehtia huonoiksi tai ainakin puutteellisiksi. Milloin suhde on niin huono, että se on syytä lopettaa? Pitääkö vääränlainen kiintymys ihmiset huonoissa suhteissa? Eikö suhteita vain osata tai uskalleta lopettaa? Vai pitäisikö suhdetta kehittää lopettamisen sijaan? Mikä on vaihtoehto huonolle suhteelle?

Elleistä löytyy erilaisia vastauksia kysymyksiini: "Uskon, että on aina parempi olla huonossakin suhteessa kuin yksin. Joillekin ihmisille yksinolo sopii, mutta kyllä yksinolemisesta kumpuaa ne surullisimmat elämäntarinat."

"On se hassua että vaikka rakastaa niin aina ei voi olla yhdessä. Itse olen paljon mielummin yksin kuin yksin suhteessa. Mitä iloa on jos joka päivä kun menee kotiin ahdistaa. Kyllä tämä tästä helpottaa ja eiköhän jossain ole minullekin se oikea."

"Olen jollain tavalla samaa mieltä siitä, että huono suhde voittaa yksinolon. Tosin niin kauan kuin voimat riittävät, huonolla suhteella on taipumus viedä valtavasti energiaa muilta elämänalueilta."

"Uskoisin että ihminen joka ei osaa olla yksin ei varmastikaan osaa olla myöskään parisuhteessa."

"Mutta jos pari on kuitenkin onnellinen ja pitää toisistaan, niin eikö sellaisella suhteella ole paremmat mahdollisuudet onnistua, kuin puhtaasti rakkauteen perustuvalla suhteella, joka on "huono."?"

"Kun ihmiset miettii kannattaako erota, kun "en kuitenkaan löydä ketään", niin mä ajattelen että ainakaan ei löydä ketään jos on siinä huonossa suhteessa. Jos eroaa niin on edes se mahdollisuus siihen parempaan."

"Minä ajattelin melkein 30 vuotta, että parempi huonossa suhteessa kuin ei suhteessa ollenkaan. Eli aivan varmasti olen tällä saralla kokenut ja voin sanoa että on aivan hullua jäädä kitumaan huonoon suhteeseen vain sen vuoksi että olisi edes joku."

"Ne jotka luulevat huonoa suhdetta yksinoloa paremmaksi, eivät todennäköisesti uskalla edes rehellisesti koettaa mitä yksinolo on."

"Yksinoloon pätee sama kuin mihin muuhun asiaan hyvänsä: aikansa kutakin. Varmaan on nastaa olla pitkän suhteen jälkeen yksin pari vuotta, mutta entäs jos on ollut yksin vaikkapa 10 vuotta eikä vielä ole lapsia?"

"Muistan psykologian kurssiltani parisuhteeseen liittyneen tiedon: ihminen puntaroi kustannus- ja tulopuolta suhteessaan, ja vanhassa suhteessa pysytään, vaikka se olisi huonokin, kunnes uusi, parempi löytyy. Moni tekee niin tiedostamattaan."

Hyvin usein kuulee sanottavan, että ihmiset eroavat liian helposti. Onko asia kuitenkin niin, että eroamisen prosessi on ihmisille niin vaikea, että ihmiset jäävät tuon prosessin pelossa sellaisiin huonoihin suhteisiin, joista he ulkopuolisina voisivat huoletta sanoa: "Teidän kannattaisi erota."

Feminismi, ylevä valhe

Jo Platon aikanaan huomasi, että utopia on rakennettava ylevien valheiden varaan. Feminismi on tuollainen utopia, jossa moraali on riippuvainen siitä, "kuka tekee mitä". Feminismiä voi hyvin verrata taikuriin, jonka temppu ei paljastu, jos sitä katsotaan tietystä näkökulmasta ja toisaalta kielletään ketään paljastamasta tempun salaisuutta. Lisää epäilyksiä herättää feministien vaatimus erillisestä naistutkimuksesta, jossa heidän materiaalinsa säästyy siltä kriittiseltä tarkastelulta, jolle se olisi alttiina historian, filosofian tai luonnontieteitten parissa.

Feministit ovat selvinneet huijauksensa kanssa näin pitkälle siksi, että miesten syyllisyydentunto antaa feministeille mahdolllisuuden sivuuttaa kaikki kritiikki sillä, että "uhreja syyllistetään". Toisaalta, miesten ritarilliset tunteet estävät miehiä "hyökkäämästä" naisia vastaan, vaikka nuo naiset syytävät älytöntä hölynpölyään miehiä vastaan. Lopputuloksena on valtava määrä puolitotuuksia, valikoivia totuuksia, ja valheita, jotka suuri osa koulutetusta kansanosasta on omaksunut.

Michael Levin pitää feminismiä erään sortin kretionionismina, joka ei suostu käyttämään evoluutioteoriaa selittäessään ihmisen käyttäytymistä.

Feministien mielestä miesten suurempi fyysinen voima ei selitä miesten parempaa pärjäämistä monissa töissä. Feministien mielestä kaikki johtuu "vihamielisestä" työympäristöstä. Jos jotkut naiset haluavat työskennellä tuollaisessa vihamielisessä ympäristössä, niin se selitetään sillä, että heidät on aivopesty sisäistämään patriarkaaliset mallit. Miesten paremmin palkatut ammatit selitetään salajuonella, jossa naiset pidetään huonosti palkatuissa tehtävissä. Miehet nähdään kaikessa hyväksikäyttäjinä ja naiset uhreina.

Feministit kyllä myöntävät, että naiset eivät pärjää miehille missään urheilulajeissa(kaikkein vähiten älyllisissä lajeissa), mutta eivät toisaalta myönnä, että miesten ja naisten välinen ero näkyisi minkään ammatin harjoittamisessa. On absurdia väittää, että missään urheilujen ulkopuolisissa ammateissa ei olisi hyötyä samoista ominaisuuksista kuin urheiluissa. Jos feministit myöntäisivät, että sukupuolten erilaiset kyvyt, heidän perustelunsa samanpalkkaisuuden vaatimukseen katoaisivat.

Korrekti feminismi on ristiriidassa liberaalien ja humanististen periaatteiden kanssa. Sananvapaus ei ole heille sallittua silloin, kun sitä käytetään heidän mielestään väärällä tavalla. Feminismi haluaa korvata periaatteen "kaikki ovat tasa-arvoisia lain edessä" periaatteella "toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".

Feministit puolustivat vain naisille tarkoitettua koulua sillä perusteella, että "pojat aggressiivisempina dominoivat luokkahuoneessa". Samat feministit kuitenkin sanovat, että miesten dominointi bisneselämässä ei johdu heidän suuremmasta aggressiivisuudestaan, vaan salaliitosta naisia vastaan.

Feministit käyttävät kulloinkin tilanteeseen sopivia argumentteja, joiden ei tarvitse olla missään loogisessa yhteydessä eilen esitettyihin argumentteihin. Kaikki jotka huomattava epävalidista logiikasta, tuomitaan "naisten vihollisiksi." Korrekti feministi ei koskaan kritisoi toisen feministin sanomisia, vaan "kuuntelee naisten erilaisia viestejä."

maanantaina, joulukuuta 15, 2003

Radikaalifeministit avioliittoa vastaan

Avioliitto on hyväksi naisille, miehille, lapsille ja yhteiskunnalle. Siksi presidentti George W. Bush on ehdottanut ohjelmaa avioliittojen vahvistamiseksi. Radikaalifeministit vastustavat ohjelmaa, koska he haluavat romuttaa patriarkaalisen perhemallin. Maltillisempi feministijohtaja Betty Friedan on varoittanut, että radikaalifeministit joutuvat vastatusten feministien ja naisten valtavirran kanssa.

Aluksi feminismi ei ollut vihamielinen avioliittoa kohtaan, mutta 70-luvulle tultaessa mieli muuttui. Beverly Jones ja Judith Brown väittivät: "Avioitunut nainen tietää, että rakkaus on parhaimmillaan vain riittämätön korvaus hänen alistamisestaan." Professori Marlene Dixon julisti: "Avioliitto ja vaimon rooli ovat teitä naisen alistamiseen." Robin Morganin mielestä avioliitto oli "orjuuden kaltainen käytäntö". Helen Sullinger ja Nancy Lehmann julistivat: "Miesten yhteiskunta on myynyt meille ajatuksen avioliitosta. Nyt tiedämme, että tuo instituutio on pettänyt meidät ja meidän on työskenneltävä tuhotaksemme sen." Professori Vivian Gornick julisti: "Mahdollisuus palvelemiseen, tulla suojelluksi ja perheen muodostajaksi on mahdollisuus, jota ei tulisi olla. Radikaalifeminismin ydin on tuon tuon muutoksen aikaansaamisessa."

Kun radikaalifeministien vaikutusvalta kasvoi, heidän lausahduksensa löysivät tiensä oppikirjoihin. Marilyn French kirjoitti kirjassaan seuraavasti: "Niin yksityisessä kuin julkisessakin elämässä, keittiössä kuin makuuhuoneessakin, miehet käyvät jatkuvaa sotaa naisia vastaan." Radikaalifeministit pitävät avioliittoa naisille vahingollisena ilmiönä, mutta tilastot kertovat päinvastaisesta. Avioliitto johtaa parempaan terveyteen, pitempään ikään, vähempään väkivaltaan, vähempiin rikoksiin ja pienempään masentuneisuuteen.

Tuon kaiken luettuaan sitä oikein ihmettelee, miksi jotkut naiset haluavat tulla kutsutuksi feministeiksi ja samalla liitetyksi radikaalifeministien yhteyteen. Eiväthän pakolaiskiintiöitäkään kannattavat halua tulla liitetyiksi natseihin.

Saddam Hussein vangittu

Tässä vaiheessa alkaa ihmetyttämään Saddamin toiminnan logiikka. Jos minä olisin ollut Saddam, niin en minä olisi uhonnut voittavani Yhdysvaltoja olemattomilla asevoimilla ja vaikka olisinkin, niin olisin lähtenyt maanpakoon hyvissä ajoin, jossa voisin elää luksuselämää miljardieni turvin. En minä olisi mennyt hiekkakuoppaan piileskelemään kahdeksaksi kuukaudeksi. Paitsi jos olisin saanut sinne nettiyhteyden ja olisin voinut pitää "Maan alle kadonneen diktaattorin blogia". Viimeinen merkintä: "Minusta tuntuu, että tämä blogi jää hyvin, hyvin pitkälle tauolle."

Hesari kertoo seuraavat uutiset: Viinanjuonti on siirtymässä baarien ulkopuolelle halventuvien alkoholin hintojen vuoksi. Tuleeko ensi vuossa uusi "kotibilekulttuuri" tai "nettideittibilekulttuuri", jossa viinanjuonti ja pariutumisprosessi siirretään organisoidusti baarin ulkopuolelle?

Ruotsi löi Norjan älykkyysmaaottelussa. Miksei kukaan ole keksinyt tuollaista maaotteluideaa kansantajuisena ja televisioituna? Ketä kiinnostaa pärjääminen lätkässä, kun tarjolla olisi älykkyyden maailmanmestaruus? Ja muun maalaisia olisi mukava neuvoa ulkomaanpolitiikassa sanoin: "Kun te olette niin tyhmiä, että ette itse ymmärrä, niin..."

Suomeen olla tuomassa uutta tiukempaa työkulttuuria, jossa irtisanomiset ovat arkipäivää ja tiukempaa opiskelukultturia, jossa ikiopiskelua rajoitetaan. Onko Suomi ollut liian hyväntahtoinen maa hyysätessään vapaamatkustajia vai olemmeko menossa vain väärään suuntaan toimiessamme talouden ehdoilla?

Lapsen itsetunto kasvaa arkisissa kotitöissä. Lapselle on syytä opettaa yhteisen pesän ajatus. Perheessä ei asu joukko täyshoitolaisia, vaan jokainen tekee oman osuutensa. Useimmissa perheissä ongelmia aiheuttaa liian flegmaattinen lapsikatras. Lapsi on vain laitettava tekemään.