lauantaina, tammikuuta 24, 2004

Kauneus, äly ja luonne

Komea nuori mies valittelee Elleissä pinnallisuuttaan:

Nuori mies: "Itse olen 21v mies ja nyt tuntuu kovin pinnalliselta. En voi kiinnostua naisesta ellei hän ole kovin kaunis. Tunnen itseni hyväkroppaiseksi ja komeaksi joten voiko se johtua siitä?"

Siitähän se johtuu, sekä nuoruudestasi. Ihmisen ihastuksen kohteitten tasot asettuvat lähelle hänen omaa tasoa, jos sisäinen markkina-arvolaskuri toimii optimaalisesti. Toisaalta, nuoret henkilöt ihastuvat itseään paljon tasokkaampiin ihmisiin(rocktähtiin tms.), koska on evolutiivisesti järkevää asettaa tavoitteet nuorella iällä mahdollisimman korkealle ja laskea niitä sitä mukaa, kun elämän realiteetit kertovat korua sanomaansa.

Kun lapsilta kysytään, mitä heistä tulee isoina, niin hyvin usein he kuvittelevat tulevaisuutensa huippujalkapalloilijoina, malleina, tiedemiehinä laulajatähtinä tms. On järkevämpää tähdätä korkealle ja laskea tavoiteitaan sitten matkan varrella kuin suunnata suosiolla pohjalle.

Nuori mies: "Minä arvostan naisia ihmisinä sitten kun olen tavannut ja tutustunut. En voisi koskaan olla naisen kanssa joka minua ei kiinnosta. Minun on vain vaikea edes tutustua romanttisessa mielessä jos nainen ei ole kaunis."

Minkäs ihminen ihmisyydelleen ja tunteilleen voi? Vaikka toisinaan toisin sanotaan, romantiikka ja ihastumisen tunteet ovat suuresti riippuvaisia ulkoisista ja pinnallisista seikoista. Se on vain hyväksyttävä. Ajan myötä pinnalliset arvosi laimenevat, koska komeutesikin laimenee. Pinnallisuuttaan ja siihen ajavia biologisia motiivejaan ei kannata murehtia.

Nuori mies: "Haluan kauniin naisen mutta maailmani on romahtamaisillaan kun huomaan että kauneus ja luonne ovat yhdistelmä joka ei koskaan tule samassa paketissa. Ei sellaista naista ole joka olisi kaunis, älykäs, hyväluontoinen ja vapaa. Vain kaksi edellämainituista voi olla yhdessä pakkauksessa."

Pitää paikkansa nyrkkisääntönä baarimaailmassa. Samanlainen lista voidaan laatia myöskin miehistä. On vain opittava nauttimaan niistä hyvistä ominaisuuksista, joita kumppanilla on ja kestämään huonoja ominaisuuksia. Täydellisiä ihmisiä on vähän ja heitä riittää harvoille.

Ei kommentteja: