tiistaina, helmikuuta 10, 2004

Amatööritutkimus vaatimuksista nettideitti-ilmoituksissa

City-lehden keskustelusta löytyy amatööritutkimus naisten ja miesten vaatimuksista deitti-netin ilmoituksissa:
Otin 50 ensimmäistä 16-35 -vuotiaiden naisten jättämää tositarkoituksella luokiteltua deitti-ilmoitusta ja listasin niistä miehiltä toivottuja ominaisuuksia. Lisäksi ne, jotka tekivät pisimmät listat, pistivät yleensä perään jotain tyyliin "En vaadi mahdottomia", kun taas kohtuullisia listoja esittäneet olivat huolissaan, että vaativat ihan kauheita.

Toiveet suosituimmuusjärjestyksessä:
Huumorintajuinen 32%
Mukavan näköinen/komea 32%
Rehellinen 30%
Sopivan pitkä 26%
Luotettava 24%
Ajatteleva 18%
Hauska 18%
Itsestään huolehtiva 16%
Hyvän kokoinen 14%
Kuuntelu- ja keskustelutaitoinen 14%

Miehet asettavat itsensä enemmän valittaviksi kuin naiset omissa ilmoituksissaan. Eli sama se, onko mies jättänyt ilmoituksen vai vastaamassa naisen ilmoitukseen. Joka tapauksessa mies asettaa itsensä esille ja toivoo, että nainen valitsisi hänet. Naisten ilmoituksista taas huomaa, että he ovat tottuneet tekemään valinnat. "Kun täytät nämä ja nämä kohtuulliset ehdot, niin saatat olla herra onnekas." Lähestymistavassa on ihan selkeä ero.

Toiveet suosituimmuusjärjestyksessä (toive, osuus, osuus yleensä jotain toivoneista):
Miellyttävä ulkonäkö / kaunis 30% 35,7%
Urheilullinen/Liikunnallinen 20% 23,8%
Huumorintajuinen 16% 19,0%
Luotettava 16% 19,0%
Romanttinen 16% 19,0%
Sosiaalinen 16% 19,0%
Arvomaailma 14% 16,7%
Hoikka tai normaalivartaloinen 14% 16,7%
Hyvä itsetunto 14% 16,7%
Mukava 14% 16,7%
Vaatimuksista on tehty diagrammi, josta voi vertailla naisten ja miesten esittämien vaatimusten eroja. Ulkonäkö on tärkeää molemmille sukupuolille, naisille tärkeämpää on huumorintaju, rehellisyys, pituus, luotettavuus, hauskuus ja ajattelevuus. Miehille on tärkeämpää hoikkuus, sosiaalisuus, yhteiset harrastukset, koti-illat ja hellyys.

Tässä kommentteja keskustelusta:
- Ehkäpä kolmikymppiset naiset ovat siinä määrin kokeneempia, että tietävät paremmin mitä haluaisivat.

- Kolmekymppiset naiset etsivät isää tuleville lapsilleen, siksi tiukemmat kriteerit.

- Mitä vanhemmaksi tulee sen paremmin tietää, mitä haluaa ja mitä ei halua. Vanhempien naisten toivelistat perustuvat tähän [tai sitten ei :)]. Joka jätkän jälkeen sitä oppii jotain uutta.

- Miehet tuntuvat olevan ilmoituksissaan kauheita lörpöttelijöitä. Tyypillinen miehen ilmoitus, kun kaikki lörpöttely on poistettu, menee näin: "Olen tällainen ja tällainen, pidän sellaisista ja tällaisista asioista. Jos kiinnostaa, niin kirjoittele.

- Vaikka käytännössä kolmekymppisellä biologinen kello tikittää jo siihen tahtiin että jos esim. haluaa perustaa perheen niin luulisi joustavan kriteereissä jonkin verran. Mutta jos taas sattuu löytämään sen atleettisen viinejä maistelevan uraohjuksen niin voi olla varma että saa kyyhöttää yksin kotona koska miehellä ei aikaa eikä intressejä riitä syvälliseen suhteeseen.

- Eli mitä tästä opimme, kannattaa pariutua mahdollisimman nuorena kun vielä voi valita parhaat päältä eikä ole iskenyt kolmenkympin jakkupuku-I'm all that-syndrooma.

- Kolmikymppisistä naisista: olen sellainen ja jos laittaisin ilmoituksen nettiin, vaatimuslista olisi tosi pitkä. Se ei perustu mihinkään rimoihin, hyviin ja huonoihin miehiin, vaan siihen, että tietää jo minkälaisten ihmisten kanssa suhde toimii tai ei. Luettelisin luultavasti hyvin seikkaperäisesti arvomaailmaan ja elämäntapaan liittyviä asioita. Ulkonäkövaatimusta on miehille pakko liioitella sillä miehillä ei tunnu olevan minkäänlaista näkemystä siitä, että jos nainen kertoo olevansa nätti ja sopusuhtainen, hän toivoisi mieheltä jotain samansuuntaista. Naiset vertaavat itseään malleihin, miehet naapurin Penaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika osuvasti kirjoitettu blogi, tosin hakukriteerejä voisi vielä yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa esim: sopivan pitkä on sama asia kuin sopivan kokoinen.