maanantaina, maaliskuuta 01, 2004

Kuukkeliennustuksia, osa 1

Kuukkeliehdokkaat on julkistettu ja kävi kuten hiukan pelkäsinkin - charmini ei riittänyt ehdokkuuteen missään kategoriassa. Olisi ehkäpä pitänyt suostua muutamien tuomariston jäsenten ehdotuksiin, mutta periaatteen miehenä ja maksullisen seksin vastustajana en voinut niin tehdä. Ensi vuonna kategorioita tulisi olla ainakin kaksinkertainen määrä, ettei kenellekään tule paha mieli.

Kuningaskategoria ja tärkein palkinto on tietenkin Paras blogi: Ehdolle päässeet eivät kauheasti yllättäneet. Kysyn vaan ja Mitvit edustavat älyllisiä humoristeja, Pinseri ja Kasa ortodoksisia perusblogeja ja Näkymä rannalta sympaattisen miehen blogia. Kuukkeliehdokkuuksissa tuntuu pärjäävän samalla kaavalla kuin politiikassakin: Tukijoukkojen haalimisella ja kyvyllä olla hankkimatta vihamiehiä.

Ennustus: Jos blogilistoihin tms. liittyvät saavutukset huomioidaan voittajan valinnassa, Pinseri on itseoikeutettu voittaja, muussa tapauksessa Pinserin mahdollisuudet voittoon ovat huonot. Kysyn vaan ja Mitvit ovat aika tasaveroisia kilpailijoita. Kysyn vaanissa häiritsee yksiulotteinen satiirilinja, jossa kirjoittajan persoona loistaa poissaolollaan. Mitvitin ongelmana on epätasaisempi laatu. Kasan ongelmana on kuivuus ja huumorittomuus. Näkymä rannalta on mukava blogi, mutta en oikein ymmärrä, mitä se tekee mukana Parhaan blogin kategoriassa. Mahdollisuudet voittoon ovat hyvin heikot, ellei muilta kilpailijoilta katkea jalka tai jotain. Arvaukseni voittajaksi on Pinseri.

Paras tunnustuksellinen blogi on kategoria, joka on minulle aika mahdoton arvioitavaksi. Tuttuja minulle tarkemmin ovat vain lähinnä vain Benrope ja Ojasta noustaan. Se tulee tietenkin mieleen, että olisiko aineksia ehdokkuuteen ollut esim. Siiveniskuilla, Plökillä tai Parisuhteella? Vedetään lähinnä hatusta voittajaennustukseksi Agrippa, jolla on pitkä tunnustuksellinen historia.

Paras linkkiblogi-kategoriassa Luksus on minulle ihan outo, Linkoa en menisi valitsemaan, koska ei ole paljoa mieltä valita lähes puhdasta linkkilistaa voittajaksi. Mutulla veikkaan voittajaksi Kasaa, koska sen linkin ovat monipuolisempia kuin Visa Kopulla.

Paras mielipideblogi-kategoria vetää mietteliääksi. Miksi juuri kyseiset blogit ovat ehdolla. Ovatko Benrope, Mitvit tai Fabula jotenkin erityisesti mielipideblogeja? Verrattuna mihin muihin blogeihin? Siiveniskuilla ja Plökillä riittää ainakin paljon mielipiteitä ja jos mielipiteiden määrä on voiton kannalta tärkeämpää kuin laatu, niin voittaja on varmaan jompikumpi noista. Veikkaan voittajaksi Siiveniskuja.

Cooleyn kaupunki Australiassa on aloittamassa ohjelmaa, joka olisi pitänyt aloittaa Tampereella jo aikaa sitten.

Ei kommentteja: