tiistaina, toukokuuta 11, 2004

Keskustelupalstoilta lainattua

Suomi24:n feministikeskustelusta poimittua:
"Minua suoraan sanoen harmittaa, kun joka tuutista toitotetaan, että miesten sukuvietti on voimakkaampi kuin naisten. Tälle väittämälle ei kuitenkaan ole mitään perusteita, vaan se on oman tämänhetkisen kulttuurimme yksi uskomus."
Baareissa pyöriville naisia iskeville miehille pitäisi jonkun kertoa, että "kyllä ne teille pakit antavat naiset haluavat seksiä ihan siinä kuin tekin, mutta te vain kuvittelette, että he eivät halua". Ja kyllähän naiset haluavat seksiä siinä missä miehet, kunhan paikalle sattuu oikea mies oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja nainen sattuu olemaan oikeassa mielentilassa ja kuunkierto on sopivassa vaiheessa. Eli pari pientä huomaamatonta reunaehtoa ja seksihalut ovat ihan samansuuruiset.

Joitakin pätkiä Eläinoikeusfoorumilta: Sukupuolet, onko niitä?
- Sukupuolet ovat täysin kulttuurisidonnaisia. On kulttuureja joissa sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Oikeastaan on virheellistä sanoa että sukupuoli on jokin ihmisen ominaisuus, pikemminkin se on jotain mitä ihminen tekee (sukupuoli suoritetaan). Se, että ihmiset on meidän kulttuurissamme päätetty jakaa kahteen eri sukupuoleen tiettyjen tekijöiden (kuten hormonaaliset, anatomiset tai kromosomierot) perusteella, ei ole mikään ylin ja pysyvä totuus vaan asia voisi olla täysin toisinkin. Sukupuolten välillä ei siis ole edes fyysisiä eroja, ts sukupuolia sinänsä ei ole olemassa kuin sosiaalisina konstruktioina.
Miten suhtaudut prostituutioon?
- Suhtaudun erittäin kielteisesti!!! Naurettavinta on se väite, että ainakin vammaisten pitäisi saada ostaa seksiä, että hekin saisivat harrastaa seksiä "normaalien" ihmisten kanssa. Eihän sitä oltaisi kuitenkaan vammaisia prostituoitujakaan tarjoamassa terveille vaikka heidän tekisi sellaista mieli.

- Eikä prostituutiossa ole kyse siitä, että joku _haluaa_ myydä kehoaan, vaan siitä, että on pakko myydä kehoaan.
Hiekkaveistoksia.

Ei kommentteja: