keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2004

Moderni seksismi

Oletko sinä moderni seksisti? Tässä joitain modernille seksistille tyypillisiä ajattelutapoja:
Modern sexism is "characterized by the denial that there is still discrimination, antagonism towards women?s demands, and lack of support for policies designed to help women."

- "Women rarely miss out on good jobs because of sexist discrimination"

- "It is rare to see women treated in a sexist manner on television."

- "Society has reached the point where women and men have equal opportunities for achievement."

- "It is not easy to understand why women?s groups are still concerned about societal limitations on women?s opportunities."

- "It is not easy to understand the anger of women?s groups in America."
Birdy kirjoittaa käsityksiään feminismistä ja tasa-arvosta:
En halua, että sukupuolien erot katoavat tai että niiden myönteiset ominaispiirteet hukutetaan tasapäistämiseen. 'Tasa-arvo' on jo kauan soinnahtanut tasapäistämiseltä, ja se on mielestäni jopa vielä saastuneemman flegmaattinen nykymerkitykseltään kuin 'feminismi'. En usko koskaan yleiseen sukupuolten massojen väliseen samuustasa-arvoon, sillä valitettavasti mies ja nainen eivät ole samoja. Useinhan 'tasa-arvo' määritellään 'samoilla oikeuksilla ja velvollisuuksilla' - mielestäni tähtäimenä olisi kuitenkin **oikeudenmukaiset ja tasapuoliset oikeudet ja velvollisuudet**.

Erilaisuus, mutta samanarvoisuus. Different, but equal. Olenko minä sitten ekvalisti? Feminiininen ekvalisti? Ekvalistit ovat kai kuitenkin yhtä mieltä siitä, että miehuus ja naiseus on samanarvoista, toinen toistaan täydentävää, toinen toisilleen tärkeää. Jos esittelen itseni tästä lähin feminiinisenä ekvalistina, muuttuvatko muiden asenteet asiaa kohtaan?
Minulla ei ole mitään ekvalismia vastaan noin esitettynä. Sehän kuulostaa oikeastaan ihan mainiolta aatteelta toimivan tasa-arvon saavuttamiseksi. Ongelmat nousevat esiin mietittäessä samanarvoisuuden käsitettä. Itse en ole koskaan innostunut tuosta sanasta, koska se ei tarkoita käytännössä yhtään mitään.

Ja jos ekvalismia aletaan kehittämään, niin miesten pitää tietenkin hoitaa armeija, koska naiset eivät sovellu sotilaiksi keskimäärin kovinkaan hyvin, useastakin syystä. Naisille kuuluu useimmiten myöskin huoltajuudet, koska lapset ovat naisille keskimäärin tärkeämpiä kuin miehille. Miesten kuuluu myökin tehdä vaaralliset ja likaiset työt, koska miehet soveltuvat noihin töihin paremmin henkisten ja fyysisten ominaisuuksiensa takia. OK, siinä oli lueteltu pieni osa naiseuden huomioivista ekvalistisista myönnytyksistä. Mitä myönnytyksiä feminiinisillä ekvalisteilla olisi sitten tarjota miehille? Mitä myönnytyksiä olisi tarjolla alempitasoisille miehille?

Muropaketissa ja Näkökulmassa keskustellaan naisille rakennettavasta luksusvankilasta.

Säännöllinen seksi tuo paremmat arvosanat tenteistä.

Ei kommentteja: