tiistaina, marraskuuta 30, 2004

Miesten ja naisten ero

Peggy G Pohtii kannattaako monipartnerisia miehiä vältellä:
Monipartnerisia naisia kannattaa siis todellakin vältellä parinvalinnassa oikeaa suhdetta ajatellen." Päteeköhän sama myös miehiin? Kannattaako naisen vältellä miestä, jolla on ollut vaikkapa kymmenen aikaisempaa naissuhdetta? Jättäisikö kukaan nainen seurustelematta miehen kanssa, jolla on kokemusta? (Minä en ainakaan.)
Eli onko miehen monipartnerisuuden ja hänen uskottomuuspotentiaalinsa välillä korrelaatio? On varmaan, mutta vielä suurempi korrelaatio uskottomuustodennäköisyydellä on suhteessa miehen seksihaluihin, ma:n korkeuteen jne.

On olemassa ilmeisestikin suuri sukupuoliero sen suhteen, miten miehet ja naiset suhtautuvat hyvää tarkoittaviin neuvoihin. Miehet ottavat helposti järkevät ohjeet vastaan vastuun valintojen sa seurauksista. Ja vaikka eivät ottaisikaan, niin silloinkin he ymmärtävät pelaavansa riskipeliä. Naiset taas neuvottaessa näyttelevät tyhmää ja kieltäytyvät ottamasta vastuuta valinnoistaan. Jos joku menee vikaan, he syyttävät miehiä sukupuolena ja huutavat virkavaltaa apuun.

Miten tämä kaikki ilmenee? No, jos neuvon miehiä siitä, että monipartnerisia naisia kannattaa vältellä, jos haluaa uskollisen kumppanin, niin miesten reaktio on suunnilleen: "Hmm...tuossa on kyllä järkeä, kun tiedekin on sen todistanut...on tuolla Henkalla kyllä aika oivia neuvoja." Naisia kun neuvoo vastaavasti välttämään moniparteristen (väkivaltaisten, kotityöinnottomien) miesten valintaa kumppaneiksi, niin miten naiset reagoivat?

Peggy G:n kirjoituskin sen jo kertoo: Oli mies todennäköisyyksien nojalla sitten potentiaalisesti uskoton, väkivaltainen tai kotityöinnoton, niin nainen ottaa kumppanikseen uhallaankin tuon miehen. Järkiperusteluilla ei ole naiseen vaikutusta. Sitten kun tuo kumppani on uskoton/väkivaltainen/ei tee kotitöitä, niin nainen huutaa naama punaisena miestä siaksi ja virkavaltaa apuun: "Ei naisen tarvitse ottaa vastuuta mistään valinnoista - vastuu kuuluu aina miehille!"

Eivätkä naiset oikeastaan edes taida ymmärrtää todennäköisyyksien päälle tai sitten vain näyttelevät olevansa ymmärtämättömiä: "Ei miehestä voi etukäteen tietää onko hän uskoton/väkivaltainen/ei tee kotitöitä. Se tulee aina kuin salama kirkkaalta taivaalta kymmenen avioliittovuoden jälkeen ja ennen sitä mies on ollut kultaisuuden perikuva."

Pikkutytöt eivät näe itseään pomoina:
Girls are far less likely than boys to see themselves as natural leaders, even at ages as young as five, a study has found. Even in girls private schools the study found that, although the girls were more confident, the majority still did not consider themselves to be leaders.

Hilarie Owen, founder of the institute, said: It was surprising how early on these gender differences were appearing. We found five-year-olds already talking about Barbie and dividing themselves into doctors and nurses.

The researchers say the fact differences were so marked at such a young age means the issue should be addressed earlier than it is at present.
Eli tytöistä pitäisi kasvattaa johtaja-ainesta jo 5-vuotiaista lähtien - tai sitten hillitä poikien johtajuuspyrkimyksiä. Miksei tuollaisissa johtopäätöksissä pohdita koskaan noiden päätösten vaikutuksia eri sukupuolten markkina-arvoille ja sitä, mikä vaikutus tyttöjen johtajaistumisella on parinmuodostukseen ja parisuhdemarkkinoilta syjäytyvien miesten lukumäärään?

Ei kommentteja: