keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Linkkejä

Feminism begs to differ, but unisex brain is a fantasy.

Tasa-arvokeskustelun peruskurssi.

Home Violence.

Ravintolailta.

Maailman nopein poliisi.

3 kommenttia:

Jaaha kirjoitti...

Tuosta Ylioppilaslehden pääkkäristä ei oikein edes jaksa lähteä väittelemään, kun se on niin saatanan typerä. Lähinnä tuollaisilla kirjoituksilla vahvistuu mielipiteet naisten kyvyttömyydestä ajatella rationaalisesti.

T kirjoitti...

"Tuosta Ylioppilaslehden pääkkäristä ei oikein edes jaksa lähteä väittelemään, kun se on niin saatanan typerä. Lähinnä tuollaisilla kirjoituksilla vahvistuu mielipiteet naisten kyvyttömyydestä ajatella rationaalisesti."

No väittele nyt! Lähinnä tuollaisilla kommenteilla vahvistuu mielipiteet sun omasta kyvyttömyydestäsi argumentoida väitteitäsi muillakin kuin "se [nyt vaan] on niin saatanan typerä" -ajatuksilla.

Jaaha kirjoitti...

No, molto bene.

- "Samapalkkaisuuskeskustelussa ei ole koetettu väittää, että nainen saisi samasta työstä vähemmän palkkaa kuin mies." Haatainen on vuosien varrella useaan otteeseen todennut huonon palkkauksen olevan naisten ongelma jokaisella sektorilla, vaikka päätoimittaja toista väittää.

- Kirjoittajan "vittu te ootte tyhmiä" -asenne ei ole aito kutsu keskusteluun

- Kirjoittaja sortuu seksismiin

- Kirjoittajan kommentti "Mitä esimerkiksi tarkoittaa se, että kunnan eläinlääkärinä toimiva nainen tienaa keskimäärin enemmän kuin samalla alalla työtä tekevä mies? Minun logiikallani ei sitä, että miehiä syrjitään vaan sitä, että eläinlääkäreistä, ja myös johtavista paremmin palkatuista eläinlääkäreistä, suurin osa on naisia. Korkealla pallilla tienataan enemmän. Perusasia." on todella ontuva. Jos jotain, tuo kertoo siitä, että naisista on suurempi osa päässyt A) alan korkeakoulutukseen ja B) parempiin hommiin. Eli juuri sitä, mistä kirjoittajan kaltaiset naiset tapaavat miehistä valittaa. Nyt kun nainen on edunsaaja, kyseessä onkin "perusasia."

- Kohta "Kyse on ? jos tämä nyt todellakin pitää vääntää rautalangasta ? naisvaltaisten alojen, esimerkiksi terveydenhoitoalan, kaiken kaikkiaan heikosta arvostuksesta ja sitä kuvaavasta palkkatasosta. Siis siitä, että lähihoitajan peruspalkka on kunnasta riippuen reilut 1500 euroa ja sähkömiehen vajaan tonnin enemmän, paperimiehistä puhumattakaan." on aivan urpo. Terveydenhoitoalan palkkoja pitää verrata esim. poliisien tai palomiesten palkkoihin (molemmat miesvaltaisia).

Siinä nyt pikaisesti.