perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Maalaiskauhuromantiikkaa

Paskapauha:
Eilen tuli televisiosta taas se ohjelma, jossa esitellään eri ikäisiä - parikymppisistä keski-ikäisiin - kaupunkilaispimuja akattomille maanviljelijöille. Viime jaksossa oli aivan erityisen räikeä tapaus: turkulainen nelikymppinen teinityttö ja kaljuuntunut, harmaantunut, lievästi ylipainoinen ja hiljainen mutta kunnollinen ja sympaattinen simpeleläinen isäntä. Tapaus ei ollut räikeä ainostaan markkina-arvoepäsuhdan takia vaan myös siksi, että kontrasti maalaismiehen yksinäisyyden ja kaupunkilaisnaisen suhteelle asetettamien jännittävyysvaatimusten välillä ei ollut kertaakaan ohjelmassa ollut näin suuri.

Jonkinlaista markkinarealiteettien tajua toivoisi ohjelman tekijöiltä. Naiset olisi ilman muuta valikoitava rumempien joukosta. Ohjelmassa pitäisi olla naisia jokaista isäntää kohti vähintään 3-5 kappaletta, jotta miehet eivät olisi liian epätoivoisen oloisia ja vaikuttaisi liian varmoilta nakeilta.
Juu, kun markkina-arvorealiteetteja ei oteta huomioon, niin tuloksena on sekä kauheaa että huvittavaa katsottavaa. Jos verrataan tuota ohjelmaa maikkarin versioon, niin naisten kilpailutilanne isännästä tuo aivan uuden ulottuvuuden valintaan, koska syntyy kilpailutilanne. Tunnetusti, kun naiset näkevät, että samasta miehestä on kilpailua, mies näyttäytyy aivan eri valossa, koska naisten arviot miehestä ovat suurelta osin riippuvaisia siitä, miten suosittu mies on muitten naisten keskuudessa. Useiden kilpailijoiden ilmaantuminen tuo illuusion miehen tasokkuudesta, ja isäntämiehen asema vahvistuu. En tosin tiedä, olisiko eilisessä tapauksessa sekään auttanut.

Panu: Suomalaisen puoluesihteerin nainen.

Guy Builds Stonehenge By Himself (video).

7 kommenttia:

Peggy G. kirjoitti...

Minusta on aika rohkeasti sanottu se, että naisiin vaikuttaisi vahvasti se, kuinka suosittuna muut naiset miehen näkevät. Pakko on sanoa, että vaikka joku hajahapsi riukuliini olisi kuinka arvostettu naisporukassa, niin ei minuun ainakaan tekisi suurta vaikutusta.

Ehkä tuo väite on perusteltu joidenkin teinityttöjen kohdalla - en tiedä?

aateeämmä kirjoitti...

Tällaisena yli nelikymppisenä hajahapsisena riukuliinina en ryhdy suotta arvioimaan onko se rohkeasti sanottu.

Voin vain todeta sen olevan totta.

Arawn kirjoitti...

Kyllä se minustakin on totta. Tietenkään se ei tarkoita, että jokainen nainen on kiinnostunut jokaisesta miehestä, jolla on vientiä, mutta että se lisää todennäköisyyttä.

En kyllä näe siinä mitään väärää tai kummallista.

tympeäNörttö kirjoitti...

Arawn väitti:
"En kyllä näe siinä mitään väärää tai kummallista."

Et näe siinä mitään kummallista - enää? Muistelen nimittäin, että juuri sinä olisit näillä kommenttipalstoilla joskus ihmetellyt, onko meno myös muiden naistuttavapiireissä sellaista, samanlaista, eli että jos joku mies saavuttaa naisten suosiota, hänestä kiinnostutaan jo vain tämän piirteen perusteella?

Lord Boredom kirjoitti...

Jokaisen nettiin kirjoittelevan miehen kannattaisikin harkita hyvin tarkkaan, ollakko rehellinen ja kertoa ettei ympärillä ole naisia pyörinyt, vai pitäisikö pitää todennäköisyydet infinitesimaalista suurempana.

Arawn kirjoitti...

Tn: En kyllä muista moista, ainakaan että olisin ihmetellyt "muiden naistuttavapiirien" menoa - omassa naistuttavapiirissäni kun suosituista miehistä kiinnostuminen ei ole kovin räikeää.

Anonyymi kirjoitti...

Kerran kun marketissa vilkaisin reginan kantta, oli sen otsikko tyyliin: "Kuinka kesyttää pelimies: joka tytön unelma!" Ilmeisesti on biologisesti perusteltua, että mies jolla on taipumusta (ja ennen kaikkea mahdollisuus) häntäheikkisyyteen, viehättää naista. Jos nainen saa pelimiehen kanssa pojan, sillä on mahdollisuus levittää tehokkaasti myös naisen geenejä. Usein muuten äiditkin ovat tyytyväisiä, jos heidän poikansa on jonkinlainen naistenmies.