sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

Sama palkka, eri työ

Women PCs win right to bonus for working night shifts despite only working days (via Eternal Bachelor)
Two women police officers were yesterday handed the right to extra bonus payments for working at night - even though they only work day shifts.

Their lawyer, Juliette Franklin of Russell Jones and Walker, said: "The tribunal agreed it cannot be right to deny women officers allowances just because they agree different shift arrangements for childcare reasons, when they work just as hard as male officers."

Economist Ruth Lea of the centre-right think tank Centre for Policy Studies said: "People who do not do the unsocial hours should not be paid for them. This is blindingly obvious." "To say that this is sex discrimination is turning the idea that you should be rewarded for the work you do upside down."
Kahvilassa kuultua:
Minä olisin niin toivonut, että tällaiset naiset olisivat olleet vain mielikuvitusolentoja, mutta näyttääpä niitä tosiaan olevan oikeastikin. Kuuntelin kahvilassa vaivihkaa viereisessä pöydässä istuneiden nuorten naisten keskustelua. Ikää naisilla oli 23-25 vuotta (karkea arvio).

"Emmätiiä… Kyl me viel kirjotellaan, mut se ei vaan jotenkin tunnu oikeelta. Se on liian nössö mulle. Siin pitäis olla sellast veemäisyyttä.. kato ku itekin on sellanen…"

Toinen nainen nyökytteli ja päästeli ymmärtäviä "mm"-äännähdyksiä. Myönteli sitten hetken päästä ensimmäiselle:

"Hyi joo, se on just ällöö jos se on sellanen ´onks sul kaikki hyvin, tarvitsä halin´ -tyyppi…"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos poliisityttöset ovat tosiaan sitä mieltä, että kyseessä oli tasa-arvon puutteesta johtuva ongelma, niin olisihan tuosta siltikin voinut tehdä edes jotenkin järkeenkäyvän päätöksen. Eli bonus maksetaan niinkuin muillekin, mutta samalla lupaudutaan sitten niihin yövuoroihin. Bonuksenhan voi sijoittaa vaikka lastenhoitajaan, joka suostuu hoitamaan hommansa mihin kellonaikaan tahansa.

Tämäntapaisten oikeusjuttujen nostaminen on osoitus sairaasta mielestä. Ne pitäisi karsia pois jo työhaastattelussa tai psykologisissa testeissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Englannin kaikki poliisit joilla on lapsia pitäisi laittaa yöpalkalla päiväduuniin, lapsistahan tulee muuten lisää Michael Hamereita. Toisaalta maahan on muutenkin sovinistinen persläpi, jossa ei ole kuultukaan "sama palkka samasta työstä" periaatteesta, vaan naisille saa surutta antaa erityisetuja.