torstaina, marraskuuta 23, 2006

Turistin jorinoita

LIIKAA PYYDETTY:
Eilen oli jälleen kolossaalinen ärsäri, kun piti heti aamusta raahautua venerantaan rakentamaan talvisuojaa paatille.

Paatille, jonne Mies loppukesästä raahasi huoransa.En rehellisesti sanoen tiedä kuvitteliko Mies, että olisin tarttunut toimeen riemusta kiljuen. En tarttunut. Vitutti niin silmittömästi, että harkitsin jo hetken koko kirotun veneen sytyttämistä tuleen. Riitahan siitä tuli. Ensimmäinen laatuaan sitten Rajamäelle paluun.

Onnistuin vihdoin ja viimein kertomaan hyvin tarkkaan, miltä minusta tuntuu. Onnistuin myöskin sanomaan, että Miehen jatkuva "olen pahoillani" -hokeminen ei tee oloani yhtään paremmaksi, sillä pahoillani olen minäkin ja puoli vitun valtakuntaa. Mieluusti kuulisin sanan "anteeksi" ja vielä kattavan selityksen kera. Mieluusti ottaisin vastaan jonkinlaisen hyvityksen.

Kommentteja: Olet ihan oikeassa, miehen todellakin pitäisi pystyä tarjoamaan tuo kattava meriselitys tai mitä tahansa haluatkin, jos hän haluaa auttaa sinua pääsemään asiasta yli. Ja hänen pitäisi tajuta tarjota noita apukeinoja sinulle ihan itse.

SÄ OOT HELPPO. Mies panee ja pettää ja jättää ja kun tulee takaisin, otat sen avosylin vastaan. Syytä sitä miestäsi, turhaan sille toiselle naiselle sähiset. En voi kuitenkaan käsittää miten ylipäätään jaksat katsella ihmistä joka pettää sinua ja suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Osoita jotain ryhtiä ja itsenäisyyttä nainen!
Ei voi kuin ihmetellä mitä järkeä tuollaisessa suhteessa elämisessä on. Jos pettämistä on tapahtunut ja suhdetta jatketaan, niin turha sitä on menneitä märehtiä. Tuo kuulostaa enemmänkin masokismilta. Suhteen ideahan on siinä, että suhteessa on hauskempaa kuin yksin tai suhteessa jonkun toisen kanssa.

Ovatko ihmiset yleisesti ottaen tosiaan tuollaisia? Elämä kulutetaan kiukutellessa ja menneitä märehtiessä. Menneille ei voi mitään, on vain otettava itseään niskasta kiinni ja ryhdistäydyttävä. Ja jotta ei taas mentäisi jälkiviisauden puolelle, niin tuon suhteen kestävyysennuste on 0-1%, eli mitään toivoa ei käytännössä ole. Onko joku eri mieltä?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sinulla tosiaankin aiheet niin lopussa, että pitää märehtiä toisten blogaajien ihmissuhdekuvioita? Haukotus.

Anonyymi kirjoitti...

olen eri mieltä. suhteen kestäminen on aina omasta ja partnerin halusta kiinni, ei henryn ennusteista. ja miten niin asiaa ei enää pitäisi vatvoa - kuinka nopeasti pettämisen yli oikein pitäisi päästä? muistaakseni se tursitin tapauksessa tuli ilmi noin kuukausi sitten (vai pari? aika kuluu niin nopeaan). miehen ollessa ilmeisen keskustelukyvytön on selvää että kriisi on yhä lähes yhtä tuoreena turistin mielessä kuin puhjetessaan. jos ei asiaa saa sulatella SUHTEESSA, joko yksinpuheluin tai partnerin kanssa, on suhde toki tuomittu, mutta turistin partneri näemmä ajattelee toisin kuin henry ja kestää tilanteen.
olen itse tullut petetyksi suhteessani reilu kolme vuotta sitten ja anteeksi antaminen vei ainakin kaksi. asia voi toki vieläkin pulpahtaa pintaan, mutta suhteemme on muuten parantunut tänä aikana niin paljon että en missään nimessä harkitsekaan eroa. toki aiemmin harkitsin kun negatiiviset tunteet olivat suurimmillaan. ei siis kannata päättää miten toisten suhteiden käy - annetaan ihmisten päättää se itse.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei voi kuin ihmetellä mitä järkeä tuollaisessa suhteessa elämisessä on. Jos pettämistä on tapahtunut ja suhdetta jatketaan, niin turha sitä on menneitä märehtiä."

Jo pelkästä peliteoreettisesta näkökulmasta pettäjän omatunto täytyy ensinnäkin saada huutamaan punaista ja lisäksi elämä pitää tehdä mahdollisimman vaikeaksi. Näin, vaikka antaisi heti anteeksi tai ei edes välittäisi.

Muutenhan se pääsee kuin koira veräjästä. Lisäksi kun ei ole mitään takeita siitä, kuinka sitoutunut pettäjä on suhteeseen, noilla kaameilla seurauksilla sitä voi vähän testata. Jos se tosiaankin jaksaa kantaa koko tonnin paskaa, mitä sen päälle lapioidaan, suhteella voi olla vielä toiva.

Tai sitten jossain vaiheessa kamelin selkä katkeaa.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa tässä on se, että Birdy ja Henry ovat kerrankin samoilla linjoilla.

Anonyymi kirjoitti...

"Mieluusti ottaisin vastaan jonkinlaisen hyvityksen."

Vortac kirjoitti...

""Mieluusti ottaisin vastaan jonkinlaisen hyvityksen.""

Eli naisen tunteet ovat ostettavissa. Selkishän se ny vihdoinkin ihan naisen sanomana, ettei enää tarvi taittaa peistä siitä ovatko kaikki naiset huoria vai eivätkö.

- Vortac