perjantaina, maaliskuuta 23, 2007

Keskeisimmät ongelmat tasa-arvossa

Tyttöjäätelöstä" nousi kohu. Kuluttajajärjestön mukaan uutuustuote on omiaan vahvistamaan tyttöjen ja poikien perinteisiä sukupuolirooleja ja perää jäätelöyhtiöltä yhteiskuntavastuuta.

Mapsu puuttuu tärkeään ongelmaan.

6 kommenttia:

orange seeds kirjoitti...

Käsittämätön juttu tuo kusen roikiminen. Kotona siippa asioi kyllä ihan normaalisti seisaaltaa, enkä koskaan näiden yhdessä asuttujen vuosien aikana ole joutunut siivoamaan roiskeita. Edes kyläilevät humalaiset kaverit eivät minun huomatakseni ole onnistuneet roiskimaan.

Kuitenkin, olen taannoin siivonnut toimistoja, ja niissä oli järjestäen miesten ja naisten vessojen siisteydessä huikea ero. Miehet kuseksivat lattioille ja pöntön reunoille päivittäin. Mikä ihme siinä oikein on? Ollaanko yleisissä/yhteisissä vessoissa jotenkin järjestäen piittamaattomia ja huolimattomia kuseksittaessa? En vaan jaksa uskoa etteikö seisaaltenkin voisi kusta suoraan jos viitsisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kai siitä jotain roiskeita ajan myötä kertyy, kun virtsa "fragmentoituu" loristessaan korkealta. Mutta silti on todettava, että EI HYVÄÄ PÄIVÄÄ. Tässäkin on taustalla aivan selkeä peniskateus.

Pekka Eskimo kirjoitti...

infomaniacin kommenteissa Geoff tiivistaa hyvin


'Sitting down is no fun and you sometimes piss through the gap between the seat and the toilet.'

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä, että kuluttajajärjestöissä on viisaita ihmisiä töissä. Minulta, tavalliselta tallaajalta, olisi kokonaan jäänyt huomaamatta miten jäätelö voi pelkällä vaaleanpunaisuudellaan ja diskohileillään vahvistaa sukupuolirooleja.

Liekö jutun juonena sitten, että ko. jäätelö näyttää kauniilta, maistuu makealta ja on kuitenkin sisältä jäätävän kylmää höttöä? Tällaisia sukupuolirooleja ei minustakaan ole syytä enää enempää vahvistaa.

Anonyymi kirjoitti...

minäkään en osaa keksiä mitä pahaa on söpön näköisessä jäätelössä. saako se pienet tytöt valitsemaan pienipalkkaisen ja vähävaltaisen ammatin, esineellistämään itsensä ja seksuaalisuutensa tms? ainoa toista sukupuolta rankaiseva mekanismi, jonka voin kuvitella liittyvään kyseiseen jäätelöpuikkoon, liittyy poikiin: heidän voi olla noloa ostaa kyseinen jäätelö ja syödä sitä julkisesti muiden poikien pilkan pelossa. tytöt saavat paljon vapaammin syödä mustia lakujäätelöitä, spiderman-mehujäitä yms ilman pilkkaa poikamaisuudestaan. päin vastoin, poikamainen tyttö voi saada positiivista huomiota tyttöyden ollessa merkki heikkoudesta, henkisestä ja älyllisestä huonommuudesta ja yhteiskunnallisesta alemmuudesta kulttuurissamme.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.smsfinland.com