keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Suuri mysteeri ratkaistu

Family secrets: I wish I had married for money, not love:
When Bill and I got married his relaxed attitude to money amused me. He's a teacher and enjoys his job. I work in medical sales: more stressful, but it pays well. I have, however, become secretly, overwhelmingly, envious of my friends, who can rely on their husbands as the breadwinners.

Bill tells our girls that they can achieve anything and I agree, but when they start dating, I'll try to guide them (behind his back) towards men who can give them the sort of life I've never had. Feminism's fine, but there's a lot to be said for having your bills paid.
Why do men find the female breadwinner utterly terrifying?
Ask Cecile Burnett what would constitutes her ideal man and she admits that, above all, he must earn a six-figure salary.

Not, you understand, because she is mercenary or on a quest to be a kept woman. Far from it. She earns more than £300,000 a year as a hedge fund manager in London.

And therein lies the problem. Her eight-year relationship with the father of her two children, now age six and four, ended in 2006 because of the £200,000 pay gap between them, making her the main breadwinner.
Understandably, Cecile doesn't want to repeat such an experience again.

Seksiä harrastetaan vähemmän kuin sitä halutaan, kertoo Trendi-lehden suuri naisille tehty seksikysely.
Jos suurin osa kokee harrastavansa seksiä vähemmän kuin haluaisi, mikseivät ihmiset sitten korjaa asiaa?

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula pitääkin kysymystä yhtenä seksitutkimuksen suurista mysteereistä.
Olisikohan "partnereiden puute" eräs mahdollinen vastaus tuohon mysteeriin?

Lahja aviomiehelle: joka päivä seksiä vuoden ajan.

Ilmiö Teppo M.

5 kommenttia:

tikka kirjoitti...

"Seksiä harrastetaan vähemmän kuin sitä halutaan, kertoo Trendi-lehden suuri naisille tehty seksikysely.

Olisikohan "partnereiden puute" eräs mahdollinen vastaus tuohon mysteeriin?"

olisikohan niin että ne ketkä paljon irtoseksiä saisivat (=naiset) eivät halua sitä, ne ketkä haluaisivat (=miehet) eivät sitä saa. naiset eivät yleensä valittele seksinpuutetta "villeinä sinkkuvuosinaan", mutta parisuhteen löydyttyä ja vakiinnuttua ei (parisuhde)seksiä tipu välttämättä lainkaan niin paljon kuin nainen haluaisi. mies taas tyypillisesti riutuu sinkkuaikansa seksiköyhyydessä, mutta suhteessa ei yhtä ja samaa naista jaksakaan alkuinnostuksen laannuttua jyystää.
täten on mahdollista ettei kukaan saa koskaan juuri niin paljon ja niiltä keiltä haluaisi.

tpjs kirjoitti...

Tuo ajatus siitä, että mies parisuhteessa "pihtaisi", on kyllä minun arkikokemukseni mukaan aika outo. Varmaan sitäkin tapahtuu, mutta ainoa minun koskaan tapaamani konkreettinen esimerkki olisi halunnut kolme puolen tunnin sessiota joka ikinen päivä, ja luulen vähän että tuossa tulevat pitemmän päälle jo mieskunnon rajatkin vastaan...

Yleisesti ottaen kyllä vaikuttaisi siltä, että miehet ovat niitä jotka valittavat seksin vähäisyydestä tai totaalisesta loppumisesta parisuhteessa. Tiedän suhteita, joissa seksielämä ilmeisesti jatkuu suhteellisen aktiivisena vuosienkin jälkeen ja molemmat ovat tyytyväisiä, ja sitten suhteita, joissa naisen halut katoavat muutaman kuukauden tai viimeistään ensimmäisen vuoden jälkeen täydellisesti (onpa minulta joskus jopa naispuolinen ystävä kysynyt, että missä vaiheessa on korrektia lopettaa seksi kokonaan kun häntä ei yhtään kiinnosta), ja jonkin verran myös sellaisia suhteita, joissa nainen käyttää seksiä miehen kiristämiseen ja painostamiseen. Tuo yksi mainitsemani "kolme kertaa päivässä"-tapaus on kuitenkin ainoa esimerkki suhteesta, jossa nainen haluaisi seksiä enemmän kuin mies.

Aiheesta pitäisi tietysti tehdä laajempaa tutkimusta, omat tutut ovat aina vähän huono pohja millekään tilastollisesti merkittäville johtopäätöksille. Mutta perstuntumalta tuo ajatus siitä, että nimenomaan miehet lakkaisivat parisuhteessa haluamasta seksiä, tuntuu kyllä jonkinasteiselta feministimyytiltä.

tikka kirjoitti...

tpjs, etkö ole koskaan törmännyt siihen selitykseen, jonka mukaan seksissä miehille tärkeää on uutuudenviehätys? moni varmaan vaihtaisi mielellään kyvyn sitouttaa yksi nainen eliniäkseen kykyyn valloittaa ja saada lyhytaikaiseen seksisuhteeseen jatkuva liuta uusia naisia. tästä ei varmastikaan ole tulossa koskaan yhtä suurta trendiä kuin miesten pillunpuutteesta, mutta kyllä aiheesta nykyisin jo kirjoitetaan.

Homo kirjoitti...

Tikka, varmastikin jonkinasteinen uutuudenviehätysefekti on. Eri asia tosin missä määrin tämä näkyy seksuaalisena haluttomuutena ja seksitiheydessä.

Muita merkittäviä tekijöitä on se, että tutkituskin parisuhde tuppaa lihottamaan. Ja useampia vuosia kestäessään alkaa näkyä muutakin rupsahtamista. Kulahtanut läskivalas on harvemman miehen seksihalujen mukainen.

tpjs kirjoitti...

tikka: "etkö ole koskaan törmännyt siihen selitykseen, jonka mukaan seksissä miehille tärkeää on uutuudenviehätys? moni varmaan vaihtaisi mielellään kyvyn sitouttaa yksi nainen eliniäkseen kykyyn valloittaa ja saada lyhytaikaiseen seksisuhteeseen jatkuva liuta uusia naisia."

Niin, kaipa tällaisiakin miehiä on. En kyllä ole heihin juuri törmännyt, pääosin tuntemani parisuhteessa olevat miehet ovat ihan tyytyväisiä elämään yhden naisen kanssa - tosin en kyllä tunne paljoa miehiä, jotka olisivat olleet suhteessa huomattavan pitkään. Suurin ongelma tuntuisi olevan, että juuri naisen seksihalut ovat kadonneet melko nopeasti, ilmeisesti juuri sen uutuudenviehätyksen haihduttua. Tiedän jopa tapauksen, jossa nainen vaihtoi uuteen mieheen suunnilleen kymmenen vuoden jälkeen. Eli ilmeisesti tämäkään ei ole sukupuolisidonnainen juttu.