maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Katja Boxberg

Me feministit ja siniset bussit:
Oletko siis feministi, toimittaja kysyy HS:n kuukausiliitteessä. Sen sijaan, että kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson (sd) olisi ollut että anteeksi kuinka, tämä heittäytyi selittämään, ettei ole telaketjufeministi. Eikä miesvihaaja.

Vastaus on suunnilleen yhtä relevantti kuin jos haastateltava olisi ilmoittanut, että olen kyllä feministi mutta en vihaa sinisiä busseja enkä erityisemmin Mannerheimintietäkään.

Voi kilahdus. Mitä muuta fiksu ihminen muka voisi olla kuin feministi? Kuka normaalijärkinen voi oikeasti olla sitä mieltä, että naiselle pitää maksaa samasta työstä pienempää palkkaa kuin miehelle? Tai että naisia ei pitäisi päästää pomoportaaseen.

Silti molempia tapahtuu ihan koko ajan melkein joka paikassa. Eikä missään suolakaivoksissa, vaan ihan moderneiltakin vaikuttavissa firmoissa.

Voitaisiinko nyt viimein sopia, että tasa-arvon ajamisella - feminismillä - ja miesvihalla ei ole mitään tekemistä keskenään. Kyse on vain siitä, että vallassaolijat haluavat pitää vallastaan kiinni. Pelko on julmettu, että tulee joku pätevämpi (nainen) ja ottaa vallan pois. Raivostuttavaa mutta melko inhimillistä.

5 kommenttia:

jorma kirjoitti...

"Mitä muuta fiksu ihminen muka voisi olla kuin feministi?"

Fiksu ihminen on tasa-arvon kannattaja, ei feministi.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.city.fi/yhteisot/blogi/ilkkarabies/

Homot ovat defaultin mukaan iloisia ja spontaaneja trendinukkeja, joiden lähentelystä pitäisi jokaisen heteromiehen olla vaan imarreltu. Jos heteromies vaivaantuu homon lähentelystä, niin hänellä on ainoastaan seksuaalisia estoja, joiden kohtaamista hän pelkää ja reagoi siksi negatiivisella tavalla. Tosin jos homo reagoi heteronaisen lähentelyyn vaivaantumalla, naisen olisi pitänyt tajuta, että tyyppi on homo ja arvostaa sitä, mutta ei tietenkään ole mahdollista että homolla olisi seksuaalisia estoja, joiden kohtaamista hän pelkää.

Defaultin mukaan naisen seksuaalisuus on hieno asia ja hänellä on oltava vapaus toteuttaa sitä haluamallaan tavalla, joko sitoutumalla tai irtosuhteilla.

Defaultin mukaan miehen seksuaalisuus ei ole yhtään positiivinen asia, koska odottaessaan sitoutumista hän haluaa vain laittaa naisen nyrkin ja hellan väliin, irtosuhteita harjoittaessaan hän taas on hyväksikäyttävä sika, jolla on vain se yksi asia mielessään.

Defaultin mukaan valkoiset heteromiehet pyrkivät johtajina, paitsi huijaamaan etenkin naisyrittäjiä joiden kanssa asioivat, mutta haluavat myös maksaa naisille huonompaa palkkaa täsmälleen samasta työstä kuin mitä maksavat miehille. Jos mies ansaitsee edes tilastollisesti jossain työssä naista enemmän, se ei voi johtua koskaan siitä että mies tekisi enemmän ylitöitä tai ylimääräisiä, joskin alaan liittyviä töitä, vaan se voi johtua ainoastaan siitä että naiselle halutaan maksaa vähemmän.

Defaultin mukaan tytöt pärjäävät poikia paremmin koulussa, koska he kehittyvät henkisesti poikia nopeammin.
Defaultin mukaan poikien huonompi koulumenestys ei voi johtua siitä, että koulujärjestelmä olisi kaikessa valtiovetoisessa yhdenmukaisuudessaan muotoutunut arvostuksiltaan enemmän tyttöjä suosivaksi ja levottomia poikia sortavaksi. Sen sijaan yksityisillä varoilla toimiva yrityselämä on jotenkin käsittämättömästi muotoutunut (ainakin kaikkia naisia) epäpätevämpiä miehiä suosivaksi ja päteviä naisia sortavaksi.

Defaultin mukaan teknillisillä aloilla on selkeä miesvaltainen opiskelijakunta, joka johtuu siitä että suurempi osa pojista kuin tytöistä on kiinnostunut teknillisiin aloihin liittyvistä kouluaineista.
Defaultin mukaan tämä ei ilmennä eroja mielenkiinnon kohteissa, vaan hirvittävää heteronormatiivisuutta, jonka patriarkaatti on meihin kaikkiin sementoinut. Default ei koske poikia jotka menevät naisvaltaisille aloille, koska mitäpä heistä väliä.

Defaultin mukaan jos nainen vaihtaa miesvaltaiselta alalta naisvaltaisemmalle alalle, se johtuu siitä että miesvaltainen ala sorti häntä tavalla tai toisella vaikkapa piilosyrjinnän keinoin.

Defaultin mukaan kun mies vaihtaa naisvaltaiselta alalta miesvaltaisemmalle alalle, se johtuu siitä ettei hänestä ollut niin rankkoihin hommiin kuin mitä naiset joutuvat tekemään, luuli olmi pääsevänsä helpolla.

Henry kirjoitti...

Keskustelusta poimittu Boxbergin kommentti: "Voi tätä vihan määrää, voi tätä argumentoinnin heikkoutta!

Sanottakoon nyt kumminkin kyselijöille, että palkkatasa-arvoa esiintyy esimerkiksi mediassa, kuten useilla muillakin aloilla työelämässä. Faktoista väitteleminen on ihan turhaa. Sellaiseen ei enää kannata mennä."

Vortac kirjoitti...

Feminismillä ja järkevyydellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tai edes feminismillä ja ihmisyydellä. Joten 'järkevä ihminen' on kaikkea muuta kuin feministi. Feminismi ei ole kansallissosialismia parempi ideologia millään tasolla, esimerkiksi sen perusteella, miten se käytännön maailmassa ilmenee; miesten oikeuksien pois repimisenä ja miesten halveksuntana samalla kun naiset ovat ylhäisiä ja korskeita olentoja, joille on myönnettävä hitosti etuisuuksia, kun ovat niin 'heikkoja', mutta kuitenkin samaan hengenvetoon todetaan, että nainen kyllä pystyy kaikkeen mihin mieskin.. no mihin se sitten niitä etuisuuksia tarvii?

Feminismi on vain sarja ristiriitaisuuksia, joilla saadaan sekoitettua yksinkertaisten mutta itsekkäiden akkojen päät, sekä muutaman miehenkin - ja joka on nivottu koko yhteiskunnan kaikkiin rakenteisiin, samalla kun väitetään, että nainen on jotenkin yhteiskunnan uhri..

Ehkä naisten kana-aivoille ei ole ongelma, että koko feminismi on pelkkää ristiriitaa toisensa perään.. naisen aivot ovat ilmeisesti joustavammat kuin miehen, sillä ne pystyvät myös ajattelemaan hyvin epäloogisesti. Itseasiassa en ole varma, voivatko ne koskaan loogisesti ajatellakaan.

Miesten putkiaivo-parat kun eivät kykene kuin johdonmukaiseen asioiden käsittelyyn, joten siksi yleensä miehet eivät voi uskoa feminismin ristiriitaisuuksia sellaisenaan, jos ei oteta joitain höyrähtäneitä 'homososiaalisiksi' itseään kutsuvia, ilmeisen nais-aivoisia tyyppejä, joilla ehkä on silti penis (tai sitten ei, kukapa tietää)..

Vain aivopesty kotka voi jauhaa noita iänikuisen typeriä mantroja kuten "kuinka kukaan tasa-arvon kannattaja/järkevä ihminen voisi olla muuta kuin feministi" tai "tietenkin olen feministi, kannatan tasa-arvoa" ..

No, ilmeisesti 'tasa-arvo' tarkoittaa sitä, että naisilla on suurempi arvo kuin miehillä, koska mitenkään muuten tuota ei voi johdonmukaisilla aivoilla ymmärtää.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Sanottakoon nyt kumminkin kyselijöille, että palkkatasa-arvoa esiintyy esimerkiksi mediassa, kuten useilla muillakin aloilla työelämässä."

No, niin esiintyy. Mikäs on siis ongelma?