maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Nyrkistä tulee

Yli puolet nuorista helsinkiläismiehistä saanut nyrkistä

HS-keskustelu.
- Tässäkin tutkimuksessa kuvaavaa on tutkijan lause: "Selvityksen laatinut tutkija Venla Salmi myöntää, että väkivaltaa kokeneiden miesten osuus on hurja: "Onhan se, varsinkin miesten kohdalla. Jos naiset olisivat mukana, luku olisi huomattavasti pienempi. Miehet ovat väkivaltaisempia kuin naiset."" Miehet ovat väkivaltaisempia kuin naiset? Miten se liittyy väkivallan uhriksi joutumiseen? Miksi uhri tulee aina osasyyllistää rikokseen? Näin tehdään varsinkin nuorten miesten kohdalla.
Lisäys: Naisten kokema väkivalta on tasa-arvon mallimaana mielellään esiintyvässä Suomessa huolestuttavan yleistä.

Tutkimus: Miehet himoitsevat kaikkia naisia

15 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Tämäkin on aika hyvä huomioida.

"Salmen mukaan lukua suurentaa se, että mukana on myös lievempiä tekoja, kuten tahallista tönimistä. Kuitenkin yli puolta miehistä on lyöty ja lähes 40:tä prosenttia on lyöty niin, että lyönnistä on jäänyt näkyvä jälki."

Onkos niissä naisuhritutkimuksissa huomioitu sama asia. Tuskin. Ainakaan ääneen.

Jorma kirjoitti...

"Onkos niissä naisuhritutkimuksissa huomioitu sama asia."

No, ei tietenkään. Niissähän jo joku hellydenosoituksista pidättäytyminen tai perheen rahankäytöstä riitely on väkivaltaa naista kohtaan. Ja mediassa tämä kaikki lasketaan tietysti suoraan turpiinvetämiseksi.

Tässä taasen vähätellän, miten vain voidaan ja syyllistetään uhreja. Hehän ovat miehiä.

Jape kirjoitti...

Ville: "Onkos niissä naisuhritutkimuksissa huomioitu sama asia. Tuskin. Ainakaan ääneen."

Naisuhritutkimuksissa miehen väkivallaksi naistakohtaan on luettu mm. rahankäytön kontrollointi, liikkumisen estäminen ja ns. pahalla silmällä katsominen. Mukavia lukuja miesten väkivallasta naisiakohtaan tuolla tavalla saadaankin aikaiseksi... ja feministiset naisjärjestöt taputtaa karvaisilla käsillään...
Taas voidaan pistää pystyyn uusi 5 vuoden projekti, jossa taas kerran tutkitaan miesten pahutta.

Anonyymi kirjoitti...

Alaotsikon perusteella aika iso osa (oliko yli neljännes tietyn ikäisistä) miehistä tunnustaa pahoinpidelleensä joskus.

Jorma kirjoitti...

"Alaotsikon perusteella aika iso osa (oliko yli neljännes tietyn ikäisistä) miehistä tunnustaa pahoinpidelleensä joskus."

Ja mitä sitten? Sekö sitten poistaa miehiin kohdistuvan väkivallan ihmisoikeusongelmana?

Anonyymi kirjoitti...

"Ja mitä sitten? Sekö sitten poistaa miehiin kohdistuvan väkivallan ihmisoikeusongelmana?"

Kukas niin on sanonut?

Joku toki kritisoi miesten väkivaltaisuudesta puhumista (johon tarkoitin vastata, en tullut viitanneeksi), mutta siitähän ei täällä saisikaan puhua.

jorma kirjoitti...

"Kukas niin on sanonut?"

Vastaa kysymykseen, jos uskallat.

"kritisoi miesten väkivaltaisuudesta puhumista (johon tarkoitin vastata, en tullut viitanneeksi), mutta siitähän ei täällä saisikaan puhua."

Tässäkin uutisjutussa vähäteltiin törkeästi miehiin kohdistuvaa väkivaltaa, mikä on täällä todettu.

Ongelmahan on se, ettei naisten väkivaltaisuudesta puhuta tarpeeksi, ei mikään päinvastainen. Vai missä ovat tutkimukset naisten miehiin ja lapsiin kohdistamasta väkivallasta ja missä toimet sen vähentämiseksi? Aivan, niitä ei ole.

Jigari kirjoitti...

TosiMies:

http://uk.youtube.com/watch?v=4faSs0mg_pI&eurl=http://fastseduction.com/discussion/fs?action=9&boardid=2&read=83376&fid=34

Anonyymi kirjoitti...

Se on jännä miten joitain asioita saa "sukupuolittaa" ja joitain ei. Ei ole siistiä tarkastella eri sukupuolien vinkkelistä mm. matemaattista osaamista, mutta on ihan jees tehdä se turpiinsaamisen kanssa.
Miesten kokema väkivalta sivuutetaan, koska toiset miehet ovat sitä aiheuttaneet. Ikään kuin kumoavat toisensa.

Mikä siinä on, ettei vain osata ajatella että jotkut ihmiset ovat väkivaltaisia, ja purkavat väkivaltaisia taipumuksia toisiin. Tämä ihmisjoukkio kaipaa apua, ja tämä joukkion syntyyn on puututtava hyvissä ajoin lasten, nuorten ja perheiden kautta.
Vai, onko väkivaltaisten, ja väkivallan uhrien auttamiseen sukupuolten mukaan aivan eri metodit? Jos kyllä, miten miesten ja naisten kohtaaminen tämän aiheen saralla niin kovasti eroaa?

Anonyymi (14:09) innoittamana....
Onko täällä kukaan miettinyt, että mahtaa olla semmoisessa ihmisessä monella tasolla vikaa, joka "ottaa" vähän väliä turpaan? (Tai no, mitä väliä, veteleehän se toisia samalla mitalla)
Minulle väistämättä tulee mieleen vain jokin tällainen yhteiskunnasta syrjäytynyt, mahdollisesti rikkonaisessa tai ongelmaisessa kodissa kasvanut ja jo nuorena huonoon seuraan ajautunut nuorukainen, mahdollisesti vielä päihteitä väärinkäyttävä, joka hyvinkin olisi voinut olla "pelastettavissa". Lakaistaanko tällaiset itselleen ja muille vaaralliset tapaukset maton alle.. vain siksi, että hän sattuu "kumoamaan" omat mustat silmänsä ja katkenneet kylkiluunsa toisille aiheuttamillaan sellaisilla?

-T

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
" "Kukas niin on sanonut?"

Vastaa kysymykseen, jos uskallat."

No, ei tietenkään poista. Vastaapa itse, että kuka niin on sanonut. Jos uskallat.

"Tässäkin uutisjutussa vähäteltiin törkeästi miehiin kohdistuvaa väkivaltaa, mikä on täällä todettu."

Erikoista vähättelyä sanoa että se on runsasta.

Anonyymi kirjoitti...

"Alaotsikon perusteella aika iso osa (oliko yli neljännes tietyn ikäisistä) miehistä tunnustaa pahoinpidelleensä joskus."

Mikäs tuossa on ihmeellistä jos 80% on joutunut tappeluun? Kai joskus joku muukin kuin se ongelmajengi sentään voittaa?

Voin tunnustaa, olen pahoinpidellyt useampaakin ihmistä, mutta joka kerta olen vain vastannut hyökkäykseen.

- Syltty

jorma kirjoitti...

"Vastaapa itse, että kuka niin on sanonut. Jos uskallat."

Enhän minä kirjoittanut kenenkään niin sanoneen, ainoastaan kysyin asiaa.

"Erikoista vähättelyä sanoa että se on runsasta."

Kyllä se vähättelevä juttu oli.

Vortac kirjoitti...

syltty: no eipä ollut ensimmäinen kerta kun väkivalta-'ansioillasi' retostelet täällä.

Sinuna häpeäisin moista typeryyttä.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Tänään käytiin YLE:n aamutelevisiossa keskustelua katuväkivallasta ja sivuttiin myös tätä tutkimusta nuorten miesten kokemasta väkivallasta. Paikalla ollut miespuolinen nuorisotyöntekijä ja naispuolinen poliisi suhtautuivat kyllä tuloksiin hyvin vähättelevästi. Se on kuulemma ihan "normaalia meininkiä", että tuonikäisiä poikia läpsitään ja tönitään. Voi vain kuvitella, olisiko moinen asenne ollut mitenkään mahdollinen, jos puheenaiheena olisikin ollut naisiin kohdistuva väkivalta. Ei varmasti.

Ja selvähän se on, että kun poikien keskinäinen väkivaltainen käytös hyväksytään, tai siihen ainakin suhtaudutaan näin kovin suurella ymmärryksellä (helppoahan se on näiden aikuisten asiaa vähätellä, kun eivät itse joudu vastaavan tönimisen ja läpsimisen kohteeksi sen enempää kotonaan kuin töissäänkään), niin totta kai sama käyttäytymismalli siirtyy sitten parisuhteisiin ja lasten kasvatukseen. Näin lyhytnäköistä politiikkaa harvoin näkee.

Anonyymi kirjoitti...

"yltty: no eipä ollut ensimmäinen kerta kun väkivalta-'ansioillasi' retostelet täällä.

Sinuna häpeäisin moista typeryyttä"

No en minä ainakaan suostu häpeämään sitä että olen lyönyt minua lyöneitä henkilöitä. Olisin tyytyväinen, jos olisin joka kerta kun joku on käynyt päälle, kyennyt antamaan kunnolla runtua. Aina se vain ei ole mahdollista.

Nimenomaan kilttien ihmisten pitäisi toivoa, että agressioon vastattaisiin entistä useammin lyömällä aloittaja teholle.

- Syltty