tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Älä ole aasialainen

Just what is it about older men?

Why does race matter for women?
Some general observations:

1) Black women at Columbia are really open to dating black men. Take a look at the sex ratios there.

2) Asian dudes are really screwed. Not only are non-Asian women not impressed, but Asian women aren't reciprocally racially discriminatory to level the playing field.

3) Women care a lot more about race than men. Though there is some variation in the male acceptances by race, but as I said most of the differences were not statistically significant. To make this concrete, black women were three times as likely to say yes to a black man as they were to an Asian man (though white women were the most repulsed by Asian men clearly).
Kolme Alempitasoista miestä.

46 kommenttia:

seeds kirjoitti...

Tuo DJ ei kyllä ole mikään atm, vaikka nyt kerran jossain brittilässä ei flaksi käynytkään.

alfie berg kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta, oletko törmännyt sukunimen merkitykseen? Vaihdoin omani huvikseni joku aikaa sitten ja huomasin pientä eroa nais- ja työrintamalla. Tosin lähinnä jälkimmäisellä.

Anonyymi kirjoitti...

Lehti: Nainen yritti hukuttaa tuttavansa Kuopiossa

Henry kirjoitti...

Kyllä kun vaihtaa nimen vaikkapa Fazeriin tai Möttösen von Möttöseen, ilmeisesti auttaa, kuvittelisin. Joku ylväs ruotsinkielinenkin nimi auttaa. Ihan hyvä tutkimuksen aihe kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt mä tajuun, Henry ja kumppanit ovat kuin vanhan ajan kommunisteja. Kateellisia muille, joilla on enemmän. Kovasti purnataan ja uhotaan, mutta jäi se maailmanvallankumous kommareiltakin tekemättä.

LND kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi ei taas vaan ymmärrä. Eikö asioista voi vain puhua, sen kummemmin uhoamatta tai kateellisuutta puhkuen?

Neliraajahalvautunut autistinen paviaanikin sen tajuaa, että mahtaa miestä, kuin naistakin, ottaa pannuun jos ei kelpaa "ihmissuhdemarkkinoille", sitä sinun ei tarvitse tänne tulla uutisoimaan.
Pidetäänhän myös mielessä että nuo markkinat pitävät sisällään niin paljon muutakin kuin vain 'pilden saamisen'.

Anonyymi kirjoitti...

Sossut taas vauhdissa

Anonyymi kirjoitti...

Aasialaiset miehet vaan ei oo seksikkäitä...Jotkut valkoiset ja arabit on,mutta en tiedä ketään naista,joka "innostuis" aasialaisista...Ne on niin pieniä ja muutenkin...epämiellyttäviä.

Muuten,en usko että "3) Women care a lot more about race than men"...Norjassa tehtiin tutkimus,jonka mukaan sinisilmäiset miehet suosivat sinisilmäisiä naisia,sillä jos sinisilmäisen parin lapsella on ruskeat silmät,niin nainen on pettänyt miestään.Ruskea silmienväri on dominoiva ja sininen resessiivinen.Naisen äitys on aina varmaa,miehen isyys ei.

Ois ollu mielenkiintoista tietää,miten mustat naiset olisivat suhtautuneet esim.arabeihin.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Aasialaiset miehet eivät ole miehekkäitä (aggressiivisia, temperamenttisia, isokokoisia). Miehekkyys on suoraan yhteydessä testosteronitasoihin, ja kas vain, tasot menevät korkeimmista alhaisimpiin: mustat, valkoiset, aasialaiset.
Samaa järjestystä noudattaen, alhaisimmasta korkeampiin, pätee myöskin älykkyysosamääriin. :)

Scienceblogin kommenttiosastolta poimittuja, lukiessa omianikin heränneitä ajatuksia kiteyttäviä poimintoja;
The difference is easily explained by evolutionary differences between the sexes.
Men are interested in planting as many seeds as they can, wherever they can.
(tcp)

---

From the data in table 1, it seems more accurate to say that black female graduate students at Columbia University have a stronger own-race preference, while white female graduate students at Columbia University have the weakest own-race preference, relative to asian and hispanic male and female Columbia graduate students. But an important qualification concerns the seemingly large discrepancy in the observed own-race, speed dating pairings.

If I'm reading table 1 correctly, the fractions refer to the percentage of speed dating pairs indicating they are interested in seeing the other person again. Examining only the own-race 'yes' data (i.e., data showing the person is interested in seeing a person of the same-race again) broken down by gender, you get the following:

Female: White(.38), Black(.89), Hispanic(.50), Asian(.44)

Male: White(.49), Black(.67), Hispanic(0.46), Asian(.47)

Just going by this data, it appears that white female Columbia graduate students do not have as strong a preference for own-race as black female (and male) graduate Columbia graduate students. All of the other observations fall in between.

Things get somewhat more complicated when you look at the percentage of observed, own-race, speed dating pairings. (I've converted into percentages [e.g. White Female/White Male Pairing: 1238/1765]):

Female: White(70%), Black(4%), Hispanic(8%), Asian(7%)

Male: White(60%), Black(6%), Hispanic(11%), Asian(24%)

This shows quite a significantly greater percentage of white male/white female speed-dating pairs were observed. This means there was far greater own-race sampling among white participants (which could mean greater initial own-race attraction or some bias related to how speed dating is setup, or, the disproportionately greater number of white graduate students).

Also telling, is that this particular data has a trend opposite to the paper's hypothesis. Going by the percentage of observed speed dating pairs, It looks like females (with the exception of white females) have a weaker own-race preference than males. When you look at the pattern concerned with actually wanting to see the other person again (previous data set), the weaker own-race preference emerges for white females, is maintained for asian females (although slight), and disappears for blacks and hispanics (although, it looks this is due more to males than females).

So my sense is that the study is missing a very important element as it concerns primary and secondary attraction.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten,kun selailin tuota independentin sivua niin tuli tällanenkin tutkimus vastaan ton "aivo-homman" lisäksi:

http://www.independent.co.uk/news/science/men-women--the-secrets-of-skin-colour-796610.html

Jos pohdituttaa,miksi naiset tuntee vetoa esim.arabeihin,niin siinä voi olla vastaus ;) Esim.Japanissahan naiset käyttävät kovastikin rahaa vaalentaakseen ihoaan.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Täällä lisää liittyen siihen kuinka sossunaiset painoivat villaisella halvaantuneen miespotilaaseen kohdistuneen hyväksikäytön ja erottivat poliisille kanteluun osallistuneet työntekijät:


onko Kaija Viitakoski SUVANTO ry:n
Jumalan pelko on viisauden alku! | 20.7.2008 21:20

johtokunnan puheenjohtaja?

Katsotaanpas hiukan yhdistyksen toiminta-ajatusta:

"Yhdistys on Ensi ja turvakotien liiton ja Vanhus ja lähimmäispalvelun liiton jäsenjärjestö. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on ikääntyviin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan ja muun kaltoinkohtelun ehkäiseminen, sekä tiedotus- ja palvelutoiminnan harjoittaminen. Yhdistys haluaa toiminnallaan vaikuttaa ja ottaa kantaa ikäihmisten aseman parantamiseksi, kiinnittäen yleistä huomiota myös ikäihmisten rakenteelliseen kaltoinkohteluun."

"Ikäihmisten kaltoinkohtelulla (vanhusten kaltoinkohtelulla) tarkoitetaan ikääntyviin (yli 65 -vuotiaisiin) kohdistuvaa fyysistä ja psyykkistä väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä, taloudellista hyväksikäyttöä, hoidon ja avun laiminlyöntiä, oikeuksien rajoittamista ja loukkaamista tai ihmisarvoa muutoin alentavaa kohtelua."

http://www.suvantory.fi/

Aika rankkaa tekstiä, ja mikäli kysessä on sama Kaija Viitakoski kuin artikkelissa mainittu naisihminen, niin ei voi kuin hämmästellä..... Todellakin hämmästellä.

tikka kirjoitti...

ainakin näennäisesti tieteellinen tapa valita hyvä deitti: geenideitti

anonyymi: "Miehekkyys on suoraan yhteydessä testosteronitasoihin, ja kas vain, tasot menevät korkeimmista alhaisimpiin: mustat, valkoiset, aasialaiset.
Samaa järjestystä noudattaen, alhaisimmasta korkeampiin, pätee myöskin älykkyysosamääriin."

mielenkiintoista.. satutko tietämään, oliko tutkimuksessa huomioitu myös naisia? viittaako tuo tulos nyt siihen, että matalan testosteronitason omaavina naisilla on miehiä korkeampi älykkyys? vai kumoaako jokin naistyypillinen ominaisuus moisen vaikutuksen?

tympeäNörttö kirjoitti...

Nyyh, mulla on huonommat hampaat, kuin tuolla Maralla... eli en siis koskaan saa ketään. ;(

Toisaalta Touretten oireyhtymä sentään puuttuu... ehkä se pelotteli brittitytöt pois Beishuntterin luota!

nerinossa kirjoitti...

eternal testicle kirjoitti...

Ano:
"Miehekkyys on suoraan yhteydessä testosteronitasoihin, ja kas vain, tasot menevät korkeimmista alhaisimpiin: mustat, valkoiset, aasialaiset.
Samaa järjestystä noudattaen, alhaisimmasta korkeampiin, pätee myöskin älykkyysosamääriin. :)"

Kiinalaisten älykkyysosamäärä on alhaisempi kuin esim.ruotsalaisten ja saksalaisten.

Thaimaa 91. Kiina 100. Suomi 97. Intia 81.

Afrikan pygmit ovat kai maailman pienimpiä ihmisiä ja myös ÄO alhaisin kaikista.

Tiedot isoksi osaksi Wikistä.

LND kirjoitti...

.. matalan testosteronitason omaavina naisilla on miehiä korkeampi älykkyys?

Onko sulla isoja aukkoja jo ihan peruskoulun tarjoamissa biologiatiedoissa, vai puuttuuko sulta loogista päättelykykyä? Ehkä kumpaakin?

On naisetkin huomioitu tutkimuksissa, jotka koskevat erilaisia hormoneja, älykkyyttä ja sukupuolta, edellämainittujen yhteyksiä toisiinsa.

Tiedettävästi naisilla joilla on keskimääräistä naistoveriaan korkeammat testosteroniarvot, löytyy usein myöskin korkeampia älykyysosamäärälukemia, tai ennemminkin, vahvempina ominaisuuksia (kuten avaruudellinen hahmottaminen, matemaattinen osaaminen, päättelykyky, jne) jotka ovat liitettävissä älykkyyden käsitteeseen.
Lisättäköön nyt vielä, jollei joku tiennyt, että kohdussa sikiön altistuminen testosteronille johtaa oikean aivopuoliskon varhaisempaan, nopeampaan kehitykseen. Tuskin tarvitsee kertoa tarkemmin oikeasta ja vasemmasta aivopuoliskosta.

Älykkyyden ja hormonien yhteys paljastuu parhaiten tutkimalla mm. CAH- TS- IHH- syndroomista ja autismin eri asteista kärsiviä ihmisiä.
Otetaan esimerkiksi CAH (Congenital Adrenal Hyperplasia, lisämunuaisten synnynnäinen liikakasvu) valottamaan asiaa. CAH-syndrooman omaavilla naisilla on yleensä korkea mieshormonitaso, joka johtuu testosteronia muistuttavan mieshormonin eli androsteenidionin liikatuotannosta. Sen seurauksena geneettisesti (XX, XY) tyttö kehittyy genitaalisesti ja gondaalisesti mieheksi (tyypillisesti viimeistään parin vuoden iässä aloitetaan oikaiseva hormoniterapia mieshormonien virran tyrehdyttämiseksi).
CAH-tytöillä on taipumus osallistua lapsina rajumpiin fyysisiin leikkeihin, leikkiä autojen tapaisilla leuluilla (mekaanisilla järjestelmillä), eikä ole mikään yllätys että saattavat kouluaikoina olla kovia kilpaurheilijoita.
Kysisenlaiset tytöt myöskin nappaavat dramaattisesti parempia tuloksia "avaruudellisissa systemointikokeissa" (mentaalinen rotaatio, paperintaittelu, kohteen löytäminen piilokuvasta jne) kuin tavalliset siskonsa, mutta eivät yleensä tilastollisesti merkittävästi parempia kuin tavalliset pojat.
Josta pääsemmekin CAH-poikiin, jotka ovat toisenlaisia. Huolimatta altistumisesta extramäärille androgeenejä. heidän avaruudelliset kykynsä eivät ole tavallisia poikia parempia. Tämä osoittaa sen, ettei hormonien lisääminen ja lisääminen paranna tuloksia - päin vastoin.
Kelle täällä ensimmäiseksi juolahtaa mieleen joku mieshormoneja ihohuokosistaan tihkuva John Rambo, kun sanotaan "älykäs mies"?
Kenelle estrogenipommi Marilyn Monroe, kun sanotaan "älykäs nainen"?

Rautalangasta väännettynä: jos testotasot ovat joko erittäin alhaiset, tai erittäin korkeat, tulokset älykkyyden piirissä ovat heikkoja. Ikään kuin korkeille älyllisille suorituksille olisi oma optimaalimieshormonimäärä, joka suvaitsee jo äidin kohdussa aivopuoliskojen ja geneettisen blueprintin, kaavan, pohjan, kehittymisen sille asteelle, että lapsesta, tietysti hyvien kasvuolojen siivittämänä, potentiaalisesti kehittyy älykäs.

Suosittelen lämpimästi kirjallisuutta esimerkiksi H. J. Eysenckin, Anne Moirin, David Jesselin, S. Cohen-Baronin ja O. Tammisalon muodossa.

Arawn kirjoitti...

Olen taas se perverssi poikkeama - itseäni aasialaiset miehet viehättävät keskimäärin enemmän kuin esim. mustat miehet. No, mitään kovin vahvaa pohjaa ei arkielämässä kummistakaan ole, mutta elokuvat ja sarjat vilisevät hyvännäköisiä aasialaismiehiä - varsinkin kaikki aasialaselokuvat!

Ja se niiden pätkyys on vain hyvä asia. Preferoin n. itseni mittaisia miehiä, ehkä -5 - +10 cm akselilla.

tpjs kirjoitti...

Tympeä: "Nyyh, mulla on huonommat hampaat, kuin tuolla Maralla... eli en siis koskaan saa ketään. ;("

Noh, niinhän sitä laulussakin sanotaan että "hampaat voi uusiksi laittaa". :)

LND kirjoitti...

testicle,

Luonnollisesti ajattelin asian peräti näin monimutkaisesti; http://crap.teurasporsaat.org/?i=4105

Mönkään meni ainakin käsittämällä aasia yhdenksi isoksi möykyksi sen kummemmin tarkentamatta.

Pygmit ovat varmasti monessa mielessä poikkeus, joka tuo esiin säännön ;)

Anonyymi kirjoitti...

Äiti tappoi 2-vuotiaan tyttärensä ja lavasti sen seksuaalimurhaksi

Vortac kirjoitti...

No, sen kolmannen ATM:n valokuva herätti ensimmäisenä minussa hilpeän reaktion, ikäänkuin se olisi manipuloitu kuva, tarkoitettu naurattamaan yleisöä. Tuli mieleen MASI-sarjakuvan "Hönö" (aiempi nimi oli joskus kai 'fuksi', mutta en ole varma).

Mutta kun käsitin, että se onkin (ehkä) oikea valokuva henkilöstä, oli pakko ymmärtää, että heppu tosiaan ulkonäöllään huokuu ATM-piirrettä vahvasti.

Silmät tosiaan näyttävät kehitysvammaisen silmiltä (jostain syystä mun on vaikea pitää sellaisia kauniina, en tiedä miksi - tulee ennemminkin välitön luotaantyöntävyys-reaktio), ja hampaat olivat melko karmivan näköiset ollakseen aidot. Tuo yhdistelmä ei kyllä luo mielikuvaa sulavasta naistennielijästä, mutta luulisin että jos hepulla on tarpeeksi älyä, hän pystyy kuitenkin kehittymään jollain tasolla menestyksekkääksi playeriksi (tietenkin kovalla työllä).

Mutta kyllä tuokin heppuli mielestäni näyttää ihan mukavalta ihmisenä - siis sellaiselta, jonka ystävä olisi mielellään. En tietenkään ole nainen, mutta käsittääkseni ulkonäkö merkitsee kuitenkin naisille paljon vähemmän kuin miehille (siis miehen ulkonäkö naiselle kuin naisen ulkonäkö miehelle). Tästä syystä ei kannattaisi joutua epätoivoon (sikäli kuin muutenkaan kannattaa jonkun eukkojen takia epätoivoa edes harkita), sillä paljon on saavutettavissa joka tapauksessa, riippuen hivenen muista tekijöistä tietenkin.

En kyllä itsekään voi sanoa nykyisin komeilevani ulkonäöllä (toisin kuin nuorena), mutta jos näkisin tarpeeksi vaivaa, pystyisin kyllä suhteellisen helposti iskemään naisia, koska mulla on alfauroksen geenit ja lisäksi jonkinlaista luontaista lahjakkuutta asiaa kohtaan. Niin että jos minä pystyn niin sitten pystyy kuka hyvänsä.

- Vortac

eternal testicle kirjoitti...

Ind:
"Rautalangasta väännettynä: jos testotasot ovat joko erittäin alhaiset, tai erittäin korkeat, tulokset älykkyyden piirissä ovat heikkoja. Ikään kuin korkeille älyllisille suorituksille olisi oma optimaalimieshormonimäärä, joka suvaitsee jo äidin kohdussa aivopuoliskojen ja geneettisen blueprintin, kaavan, pohjan, kehittymisen sille asteelle, että lapsesta, tietysti hyvien kasvuolojen siivittämänä, potentiaalisesti kehittyy älykäs."

No,kilpailullisuushan liittyy testoon ja vain kilpailulliset ihmiset ponnistavat huipulle ja huipulle taas ei ponnisteta ilman älykkyyttä.

"Kelle täällä ensimmäiseksi juolahtaa mieleen joku mieshormoneja ihohuokosistaan tihkuva John Rambo, kun sanotaan "älykäs mies"?"

Vaikka Rambo on fiktionaalinen hahmo niin hän olisi kuitenkin huippulahjakas,kuten elokuvista näkee.

"Rautalangasta väännettynä: jos testotasot ovat joko erittäin alhaiset, tai erittäin korkeat, tulokset älykkyyden piirissä ovat heikkoja."

Viestisi ei todista asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Noista "atm-tyypeistä"...Jos naisen saaminen on hankalaa Suomessa,niin mikseivät he kokeilisi ulkomaita?Eikös sieltä ole kuitenkin monelle miehelle löytynyt nainen,vaikka Suomesta ei ole löytynytkään.

Realisti

LND kirjoitti...

Viestisi ei todista asiasta.

ORLY?? En yksinkertaisesti viitsinyt/jaksanut tarkistaa tarkempia tietoja mm. kyseisten asioiden selvittämiseksi suoritetuista lukuisista eri kokeista tarkkoine lähteineen, naputtaa niitä tänne kahdenkymmenen kommentin verran. Ihan ymmärrettävää?
Toki jokainen kiinnostunut osaa käyttää kirjastoa ja googlea. Voidaan sitten vaikka yhdessä istua piirissä, keskustella tunteista ja tutkimusmenetelmistä.

Homo kirjoitti...

Joitain lukijoita saattaisi kiinnostaa seuraavat ei-heteronormatiivisesta näkökulmasta kirjoitetut kannanotot (osa aika katkeria) aasialaisten miesten kiinnostamattomuudesta:

Whites Preferred
(White Guys Have Their Say)


The Truth About Gay Asian Men


Racism Or Preference
(At The Baths?)


Racism or PreferenceGay interracial relationships: On being “sticky rice” and loving other Asian men


Sexual Racism Sux!

Osassa noissa kirjoituksista on minusta aivan mielenkiintoisia seikkoja, kuten aasialaisten homomiesten kutsuminen lesboiksi, kuinka monelle aasialaiselle homomiehelle ikäloppukin valkoinen mies voi olla melkoinen löytö. En valitettavasti löytänyt aikoinaan törmäämääni stop sexual racism -sivua, joka oli vahvemmin aasialaisnäkökulmasta kirjoitettu kuin tuo Sexual racism sux -sivusto.

Jonkinlaisia yhtymäkohtia on havaittavissa hetero-ATM:ien ja joissain aasialaistaustaisten homomiesten kannanotoissa.

tympeäNörttö kirjoitti...

tpjs tsemppasi:
"Noh, niinhän sitä laulussakin sanotaan että "hampaat voi uusiksi laittaa". :)"

Jeah, se vaan maksaa aika paljon... Teini-iässä ajattelin, että kun en kuitenkaan saa ketään, niin ei tarvitse pitää hampaitakaan kunnossa. Tai terveyttä ylipäätänsä. (Noh, osa hampaideni kunnosta on tietty myös ihan syntyperäinen, eivät vaan mahdu kauniisti suuhun, heh heh.)


Homo kirjoitti:
"monelle aasialaiselle homomiehelle ikäloppukin valkoinen mies voi olla melkoinen löytö."

Tulee mieleen ihan Conan O'Brienin sketsit, joissa kuuluttaja Joel tykkää aina aasialaisten mieshuorien seurasta... (Muuten, Homo, on tehnyt mieli kysyä: mistä nimimerkki? Et halua toistaa, että "joo, homohan tässä ollaan", vai onko se niin vahvasti identiteettisi? Toisaalta onpa oma nimimerkkinikin hoopo, ei siinä mitään.)

jorma kirjoitti...

"Jos naisen saaminen on hankalaa Suomessa,niin mikseivät he kokeilisi ulkomaita?"

Tätä kannattaa kokeilla. Ulkomaalaiset naiset ovat usein naisellisempia, kauniimpia, kohteliaampia ja sivistyneempiä kuin suomalaiset. Suosittelen.

Arawn kirjoitti...

Eternal: "Vaikka Rambo on fiktionaalinen hahmo niin hän olisi kuitenkin huippulahjakas, kuten elokuvista näkee."

Lahjakkuus ei ole välttämättä sama asia kuin älykkyys. Ihminen voi esimerkiksi olla hyvin lahjakas viulisti, mutta tyhmä kuin saapas - näin ilmaistaakseni.

No, tämä on tietysti sitten sitäkin, että mikä on "älykkyyttä" ja mikä on "lahjakkuutta". Onko esimerkiksi autisti, joka kykenee soittamaan tukun sinfonioita ne kerran kuultuaan, älykäs vai lahjakas? Ja niin päin pois.

Mutta ei ne silti minusta välttämättä ole sama asia.

Vortac kirjoitti...

Tätä kannattaa kokeilla. Ulkomaalaiset naiset ovat usein naisellisempia, kauniimpia, kohteliaampia ja sivistyneempiä kuin suomalaiset. Suosittelen.

Ja vilpittömämpiä, hauskempia, huumorintajuisempia, iloisempia, mukavampia, aidosti ystävällisempiä ja kauempana feministisistä ego-kotkotuksista.

Minäkin suosittelen, jos jonkun naisen kanssa on pakko vehdata.

Minullakin on nimenomaan ulkomaalaisista naisista parhaat kokemukset, paitsi se yksi seksuaalisempi kokemusvyyhti, josta olen täällä maininnutkin. Mutta sellaista naista* ei kyllä varmasti helposti löydä toista, olipa minkämaalainen hyvänsä, joten siksi se ei tähän oikeastaan liity.

- Vortac

* Niin siis samalla tavalla esoteerisella tasolla ydinräjäyttävää kiihotuksellaan ja seksuaalisuudellaan - ja tätä onkin mahdotonta selittää. Se olisi koettava ymmärtääksensä, en mäkään olis varmaan mitään selityksiä tajunnut ennen sitä kokemusta.

Homo kirjoitti...

tympeäNörttö, itse asiassa kirjoitan aika usein anonyyminä. Näin etenkin, jos en kirjoita mitään kovin persoonallista, vaan tarjoan vain linkkejä potentiaalisesti kiinnostavaan luettavaan.

Mutta olen viimeaikoina alkanut lisätä nimimerkillä homo kirjoittamista, kun tämä Mikko Ellilä itki siitä, että homot eivät käytännössä koskaan ota osaa ATM-keskusteluihin ja puolusta näitä heteromiehiä, vaan ovat kiinnostuneet vain omasta navastaan - tai ainakin jotain sinne päin. Jos kirjoittaisin jollain toisella nimimerkillä, niin luultavasti näiltä mikko ellilöiltä jäisi havaitsematta, että itse asiassa homotkin ottavat osaa varsin erilaisiin aihepiireihin ja erilaisista näkökulmista. Sama koskee käytännössä myös näitä pimahtaneita femakoita, jotka yrittävät mitätöidä markkina-arvotoriaa jonkinlaisilla ad hominem -hyökkäyksillä ja joiden väitteiden mukaan markkina-arvoteoriaa kannattavat vain ne reppanat, jotka ovat kakteroituneet kun eivät saa seksiä antifeministisyytensä, huonon hekilökohtaisen hygienian, vääränlaisen pukeutumisen tms syyn takia.

Toki ehdotuksia paremmasta nimimerkistäkin voi esittää, kun oma mielikuvitukseni ei ole kovin hyvä keksimään nimimerkkejä. Toisaalta pitäydyn mielelläni nettikeskusteluissa suhteellisen anonyyminä tai persoonattomana, joten tuskin haluaisin käyttää esimerkiksi nimimerkkiä homolingvisti tai homoarabi, jos nyt sattuisin olemaan lingvisti tai arabi.

tikka kirjoitti...

i(/l)nd: "Tiedettävästi naisilla joilla on keskimääräistä naistoveriaan korkeammat testosteroniarvot, löytyy usein myöskin korkeampia älykyysosamäärälukemia, tai ennemminkin, vahvempina ominaisuuksia (kuten avaruudellinen hahmottaminen, matemaattinen osaaminen, päättelykyky, jne) jotka ovat liitettävissä älykkyyden käsitteeseen. /.../ Josta pääsemmekin CAH-poikiin, jotka ovat toisenlaisia. Huolimatta altistumisesta extramäärille androgeenejä. heidän avaruudelliset kykynsä eivät ole tavallisia poikia parempia. Tämä osoittaa sen, ettei hormonien lisääminen ja lisääminen paranna tuloksia - päin vastoin. /.../ jos testotasot ovat joko erittäin alhaiset, tai erittäin korkeat, tulokset älykkyyden piirissä ovat heikkoja. Ikään kuin korkeille älyllisille suorituksille olisi oma optimaalimieshormonimäärä"

jos oletetaan i(/l)ndin olevan oikeassa, voidaan tehdä mielenkiintoisia johtopäätöksiä. toisin sanoen seksuaalisesti heikot miehet ja epänormaalit naiset olisivat väestön älykkäimpiä. lisääntymään pääsisivät parhaiten tyhmimmät miehet (teston vaikutus seksuaaliseen haluun/kykyyn ja naisten preferensseihin tuntien) ja naiset (miesten preferenssit tuntien) - väestön älykkyyden siis pitäisi olla laskussa. toisaalta jos oletetaan teston vaikuttavan positiivisesti tekemisen tarmoon, tyhmimpien miesten ja viisaimpien naisten pitäisi ajaa maamme asioita tarmokkaimmin esim politiikan muodossa. toisin sanoen naisista parhaat (viisaimmat) mutta miehistä tyhmimmät olisivat mukana päätöksenteossa. toki sitä sanotaankin, että tyhmimmät lisääntyvät maassamme eniten (kun eivät välitä miettiä edellytyksiään vanhemmuuteen) ja että politiikassa vaikuttavat kansan pyrkyreimmät, eivät viisaimmat. nämä siis nyt vain yleisinä spekulaatioina..

LND kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
LND kirjoitti...

toisin sanoen seksuaalisesti heikot miehet ja epänormaalit naiset olisivat väestön älykkäimpiä.

Kylmästi kärjistetysti ja yleistetysti, kyllä, vaikka sananvalinnoissasi olisi hieman hiomisen varaa..

väestön älykkyyden siis pitäisi olla laskussa. -- toki sitä sanotaankin, että tyhmimmät lisääntyvät maassamme eniten

Asia ei kuitenkaan ole noin mustavalkoinen. Ei ole totta, että tyhmiltä vanhemmilta automaattisesti tulisi tyhmiä lapsia, tai älykkäiltä älykkäitä. Vaihdetaan älykkyys vaikka koulutukseen tai yhteiskuntaluokkaan, jos se paremmalta tuntuu (ovat kylläkin vahvasti yhteydessä toisiinsa). Näin ainakin Suomessa ja useimmissa länsimaissa, koska meillä ei löydy silmin havaittavaa, ulkoa käsin ylläpidettävää luokkajakoa/kastijärjestelmää (vrt. Intia), ja jokaisen vapaus pyrkiä haluamaansa opinahjoon (elämäntapoihin yleensä) takaa tämän. Sosiaalinen liikkuvuus on siis meillä hurjaa.
Ympäristötekijöiden vannoutuneet kannattajat turhan usein tuntuvan ymmärtäneen täysin väärin väestögenetiikan johtopäätökset, ja ajattelevat perinnöllisyyden merkitsevän sitä. että samankaltaiset luokat synnyttävät samankaltaisia luokkia. Ainoastaan yhteiskunnalliset ja ympäristölliset voimat voivat synnyttää keinotekoisen luokan, perinnöllisyys sen sijaan ei.

Hölmömpikin osaa ajatella, että tuollainen perinnöllinen orjuus olisi turmiollista koko ihmisrodulle. Yksinkertaisesti luonnonvalinnan vastaista.

toisin sanoen naisista parhaat (viisaimmat) mutta miehistä tyhmimmät olisivat mukana päätöksenteossa.

Haah. Kai heitit tuon lonkalta, pilke silmäkulmassa?
Toki testosteroni jokseenkin vaikuttaa "tekemisen tarmoon", ts. aggressiivisuuteen, jämäkkyyteen, itsetuntoon, mutta onko tuo sekoitettavissa intohimoon? Mikä siinä on että vähemmän miehekäs, mutta sitäkin älykkäämpi jokin tutkija suhtautuu tutkimuksiinsa intohimoisesti, ja ajaa omaa asiaansa asenteella vaikka läpi harmaan kiven?
Menestyäkseen indeed tunnutaan vaativaan juuri sopiva cocktail älykkyytä ja tarmoa (aggressiivisuutta, intohimoa), sulkematta pois sosiaalisiakaan taitoja.
Olet ehkä hieman liian mustavalkoinen.

Politiikassa vaikuttavat kansan pyrkyreimmät, eivät viisaimmat.

Tämä kyllä mielestäni suurimmaksi osaksi hyvin totta. Pyrkyryys tietysti voi meinata sitä, että pyrkyri on sen verran älykäs, että osaa "vedota tavalliseen kansalaiseen", ja näin päästä ylöspäin. Toisaalta sitä, että ei se kovimmassakaan suosiossa oleva poliitikko todellakaan ole mikään älykkyyden ja viisauden kukkein ilmentymä, vaan samanlainen tyhmä tavis kuin me muutkin, ehkä vain vakuuttavan puhumisen ja kauniiden lupausten sepittämisen lahjoilla varustettu.

tikka kirjoitti...

i-/lnd: Ei ole totta, että tyhmiltä vanhemmilta automaattisesti tulisi tyhmiä lapsia, tai älykkäiltä älykkäitä. Vaihdetaan älykkyys vaikka koulutukseen tai yhteiskuntaluokkaan, jos se paremmalta tuntuu (ovat kylläkin vahvasti yhteydessä toisiinsa). Näin ainakin Suomessa ja useimmissa länsimaissa, koska meillä ei löydy silmin havaittavaa, ulkoa käsin ylläpidettävää luokkajakoa/kastijärjestelmää (vrt. Intia), ja jokaisen vapaus pyrkiä haluamaansa opinahjoon (elämäntapoihin yleensä) takaa tämän. Sosiaalinen liikkuvuus on siis meillä hurjaa.
Ympäristötekijöiden vannoutuneet kannattajat turhan usein tuntuvan ymmärtäneen täysin väärin väestögenetiikan johtopäätökset, ja ajattelevat perinnöllisyyden merkitsevän sitä. että samankaltaiset luokat synnyttävät samankaltaisia luokkia. Ainoastaan yhteiskunnalliset ja ympäristölliset voimat voivat synnyttää keinotekoisen luokan, perinnöllisyys sen sijaan ei.

Hölmömpikin osaa ajatella, että tuollainen perinnöllinen orjuus olisi turmiollista koko ihmisrodulle. Yksinkertaisesti luonnonvalinnan vastaista.


tämä oli jotenkin vähän sekavasti ilmaistu. mikä olikaan lopullinen pointtisi? minkä yritit sanoa kannaksesi?

minä: toisin sanoen naisista parhaat (viisaimmat) mutta miehistä tyhmimmät olisivat mukana päätöksenteossa.

i-/lnd: Haah. Kai heitit tuon lonkalta, pilke silmäkulmassa?

minä: Politiikassa vaikuttavat kansan pyrkyreimmät, eivät viisaimmat.


i-/lnd: Tämä kyllä mielestäni suurimmaksi osaksi hyvin totta.

meillä taitaa olla erilainen huumorintaju, koska juuri tuon jälkimmäisen heitin enemmän pilke silmäkulmassa. mikäs se eduskunnan sukupuolijakauma nykyään muuten onkaan? :) tosiasiassa tietenkin molemmat heittoni ovat osittain väärässä, juuri mikään kun ei ole noin suoraviivaista.

i-/lnd: Pyrkyryys tietysti voi meinata sitä, että pyrkyri on sen verran älykäs, että osaa "vedota tavalliseen kansalaiseen", ja näin päästä ylöspäin. Toisaalta sitä, että ei se kovimmassakaan suosiossa oleva poliitikko todellakaan ole mikään älykkyyden ja viisauden kukkein ilmentymä, vaan samanlainen tyhmä tavis kuin me muutkin, ehkä vain vakuuttavan puhumisen ja kauniiden lupausten sepittämisen lahjoilla varustettu.

en tiedä kuinka vaikeisiin töihin vertaat, mutta kun itse yritän ajatella jotain keskivertoduunia suomessa, ei poliitikon työ tunnu niin kauhean helpolta. työssähän vielä yhdistyy vaatimus sosiaalisten pelien osaamiseen (oikeisiin piireihin pääsemiseksi) ja kansan miellyttämiseen (äänestäjien saamiseksi). siis varsinaisen työskentelyn lisäksi, johon käsittääkseni kuuluu paljon tiedon omaksumista, erilaisten mietintöjen ja ehdotelmien laatimista ja niistä yhdessä päättämistä. verrataan tuota nyt vaikka johonkin myyjän tai hoitajan duuniin niin en usko että voisi vaihtaa päikseen.

eternal testicle kirjoitti...

Arawn:
"Lahjakkuus ei ole välttämättä sama asia kuin älykkyys. Ihminen voi esimerkiksi olla hyvin lahjakas viulisti, mutta tyhmä kuin saapas - näin ilmaistaakseni.
"

Rambohan jallitti kokonaisia armeijoita (ensin kokonaisen kaupungin poliisivoimia) aivan suvereenisti. En kehtaisi sanoa sellaista tyhmäksi.

Viulisti on musiikillisesti älykäs.

Yksi tosielämän esimerkki mikä ei liity sotimiseen mutta kuitenkin ultramaskuliinisuuteen on Arnold Schwarzenegger. Ensin elävä bodauslegenda,bisnesmies,sitten kaikkien tuntema näyttelijä ja sitten Kalifornian kuvernööri.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos naisen saaminen on hankalaa Suomessa,niin mikseivät he kokeilisi ulkomaita?"

"Tätä kannattaa kokeilla. Ulkomaalaiset naiset ovat usein naisellisempia, kauniimpia, kohteliaampia ja sivistyneempiä kuin suomalaiset. Suosittelen."

Toisaalta aika monessa maassa on myös Suomea enemmän porukkaa.Ja eikös brittienkin ulkonäköä usein haukuta,vaikka niiden ulkomaalaisten piti olla niin hyvännäköisiä ? ;)Uskon,että hankalia ja rumia ihmisiä on kaikkialla,ei vain Suomessa.Niin naisia kuin miehiäkin.

Realisti

Mikko Ellilä kirjoitti...

Homo sanoi...
olen viimeaikoina alkanut lisätä nimimerkillä homo kirjoittamista, kun tämä Mikko Ellilä itki siitä, että homot eivät käytännössä koskaan ota osaa ATM-keskusteluihin

En ole sanonut mitään tuon tapaistakaan. En itsekään "ota osaa ATM-keskusteluihin", vaan puhun yleisesti sosiobiologiasta. On naisille tyypillinen virheellinen ajattelutapa, että "markkina-arvoteoriasta" (AKA sosiobiologia) puhuminen olisi "ATM-diskurssia". Tämähän on aivan samanlainen virhekuvitelma kuin jos kuntoliikunnasta puhuminen olisi "liikuntavammaisten diskurssia". Ajatus, että seksuaalipsykologiasta puhuminen olisi vain ATM:ien ruikutusta saamattomuudestaan, on tasan yhtä typerä kuin se ajatus, että vaikkapa pyöräilystä, uinnista tai lenkkeilystä puhuminen olisi liikuntavammaisten ruikutusta liikuntakyvyttömyydestään.

Aina välillä tässäkin blogissa käy jotain trolleja, joiden mielestä hyvän flaksin omaavilla miehillä "ei ole aikaa jauhaa paskaa netissä ihmissuhdeasioista". Tämähän on täysin järjetöntä logiikkaa. Yhtä hyvin voisi sanoa, että kehonrakentajafoorumeilla kirjoittelevat ihmiset eivät oikeasti ole bodareita - oikeilla bodareillahan "ei ole aikaa jauhaa paskaa netissä".Homo sanoi...
ja puolusta näitä heteromiehiä,

En ole missään vaatinut homoja "puolustamaan heteromiehiä". Nyrkkeilet olkiukon kanssa.Homo sanoi...
vaan ovat kiinnostuneet vain omasta navastaan - tai ainakin jotain sinne päin.

Puhuin siitä, että homot eivät tunnu olevan kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. En todellakaan tarkoittanut yhteiskunnallisilla asioilla "ATM-diskurssia" tai "heteromiesten puolustamista" tai edes yleistä sosiobiologista keskustelua. Tarkoitin yhteiskunnallisilla asioilla ihan tavallista poliittista keskustelua ja muuten yleissivistykseen kuuluvaa keskustelua. Homot tuntuvat kuitenkin olevan lasten kaltaisia epäpoliittisia, vain omasta yksityiselämästään kiinnostuneita ihmisiä. Milloin viimeksi olet kuullut jonkun homon puhuvan esimerkiksi Pekingin olympialaisten boikotoinnista, Tiibetin sorrosta, Venäjän ihmisoikeustilanteesta, Israelin ja palestiinalaisten välisistä konflikteista, Irakin sodasta, terrorismin vastaisesta sodasta, elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamisesta Suomessa jne.Homo sanoi...
Sama koskee käytännössä myös näitä pimahtaneita femakoita, jotka yrittävät mitätöidä markkina-arvotoriaa jonkinlaisilla ad hominem -hyökkäyksillä ja joiden väitteiden mukaan markkina-arvoteoriaa kannattavat vain ne reppanat, jotka ovat kakteroituneet kun eivät saa seksiä antifeministisyytensä, huonon hekilökohtaisen hygienian, vääränlaisen pukeutumisen tms syyn takia.

Tämä on juuri sitä idioottimaista sosiobiologian vastustamista argumentilla "vain luuserit puhuvat sosiobiologiasta, koska tosimiehet eivät pillunsaanniltaan ehdi jauhaa paskaa netissä". Tosin en kutsuisi tuota femakkodiskurssiksi, vaan yleisesti naisille tyypilliseksi ajattelutavaksi täysin riippumatta näiden naisten suhtautumisesta feminismiin.

Naisilla on tapana henkilökohtaistaa kaikki asiat. Kun professori Tatu Vanhanen raportoi älykkyystutkimuksien tuloksia, naispuoliset kommentaattorien esittämät argumentit olivat poikkeuksetta muotoa "sinulla on heikko itsetunto, koska yrität nostaa itseäsi toisten yläpuolelle haukkumalla neekereitä tyhmiksi". Naisille ei juolahda mieleen, että joku voisi ihan oikeasti tehdä empiirisiä älykkyystutkimuksia SELVITTÄÄKSEEN TOSIASIOITA eikä vittuillakseen ihmisille oman henkilökohtaisen pätemisentarpeensa vuoksi. Vastaavasti naisille ei tule mieleen, että joku voisi tehdä sosiobiologisia tutkimuksia SELVITTÄÄKSEEN TOSIASIOITA eikä ruikuttaakseen omasta puutteessaolostaan. Naisten kommenttien jääminen lähes poikkeuksetta tälle tasolle on paras argumentti kaikkein törkeimpien 1800-lukulaisten chauvinististen stereotypioiden puolesta.

eternal testicle kirjoitti...

Mikko Ellilä:"Milloin viimeksi olet kuullut jonkun homon puhuvan esimerkiksi Pekingin olympialaisten boikotoinnista, Tiibetin sorrosta, Venäjän ihmisoikeustilanteesta, Israelin ja palestiinalaisten välisistä konflikteista, Irakin sodasta, terrorismin vastaisesta sodasta, elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamisesta Suomessa jne."

Mistä tietää onko asioista puhuva homo,hetero,bi tai jotain muuta? Jos populaatiosta on pari prosenttia homoja niin varmaan ei ole hirveästi syytä olettaa että homoja näkyisi hirveän paljon tapetilla noissa asioissa,kun jo normiseksuaaleistakaan suurin osa tuskin tuskissaan pohtii noita asioita.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ajattelet asiaa väärin päin. En tarkoittanut, että noista asioista puhuvien seksuaalista suuntautumista täytyisi jotenkin selvittää. Päinvastoin tarkoitin, että homoiksi tunnettujen ihmisten kiinnostusta tuontyyppisiä asioita kohtaan voi yrittää havainnoida. Tunnetko yhtäkään julkihomoa, joka olisi koskaan puhunut kanssasi tuontyyppisistä asioista? Väitän, että homoiksi tiedetyt tyypit puhuvat lähes yksinomaan a) omista ihmissuhteistaan, b) tuttaviensa ihmissuhteista, c) omista työ- tai opiskeluasioistaan, d) elokuvista, vaatteista jne.

He eivät siis koskaan puhu yhteiskunnallisista asioista, mikä juurikin oli pointtini.

Homo kirjoitti...

Ellilälle jotain kommentteja:

En muista kuulleeni homoihin liittyen Pekinkin olympialaisten boikotoinnista, Tiibetin sorrosta, enkä ruuan alv:n alentamisesta Suomessa.

Sen sijaan olen useinkin jutellut homotuttavieni kanssa mm. Israelin ja palestiinalaistn välisistä konflikteista, Irakista ml. Irakin sota, terrorismin vastaisesta sodasta, ihmisoikeuskysymyksistä ylipäätään, pitäisikö eläkkeiden/eläkemaksujen suuruutta muuttaa johonkin suuntaan, pitäisikö terveydenhuollon kuluja karsia erittäin rajulla kädellä, millaista tulevaisuutta on odotettavissa suurten ikäluokkien eläköitymisen ja Peak oilin myötä jne.

Mitä tulee suomalaisiin julkkiksiin, jotka on yleisesti tiedetty homoiksi, niin näitä ei taida ylipäätään olla kovin montaa. Mieleen tulee lähinnä pari poliitikkoa, meteorologi, laulaja, nuorisomusiikkiohjelman toimittaja, Idols-juontaja ja ehkä joitain muita, joita ei nyt satu mieleen.

Maailmalta tulee tämänkaltaisesta mieleen tällaisia tapauksia, esimerkiksi:

From the late 1960s, starting with a homage to Daniel Cohn-Bendit after the events of May 1968, Genet became politically active. He participated in demonstrations drawing attention to the living conditions of immigrants in France. In 1970 the Black Panthers invited him to the USA where he stayed for three months giving lectures, attending the trial of their leader, Huey Newton, and publishing articles in their journals. Later the same year he spent six months in Palestinian refugee camps, secretly meeting Yasser Arafat near Amman. Profoundly moved by his experiences in Jordan and the USA, Genet wrote a final lengthy memoir about his experiences, A Prisoner of Love, which would be published posthumously. Genet also supported Angela Davis and George Jackson, as well as Michel Foucault and Daniel Defert's Prison Information Group. He worked with Foucault and Sartre to protest police brutality against Algerians in Paris, a problem persisting since the Algerian War of Independence, when beaten bodies were to be found floating in the Seine. In September 1982 Genet was in Beirut when the massacres took place in the Palestinian camps of Sabra and Shatila. In response, Genet published "Quatre heures à Chatila" ("Four Hours in Shatila"), an account of his visit to Shatila after the event. In one of his rare public appearances during the later period of his life, at the invitation of Austrian philosopher Hans Köchler he read from his work during the inauguration of an exhibition on the massacre of Sabra and Shatila organized by the International Progress Organization in Vienna, Austria, on 19 December 1983. (Genet in Vienna) Genet developed throat cancer and was found dead on April 15, 1986 in a hotel room in Paris. Genet may have fallen on the floor and fatally hit his head. He is buried in the Spanish Cemetery in Larache, Morocco.

Foucaultin puolestaan kuoli 80-luvulla AIDSiin, joten heidän osaltaan aktivismi loppui siihen.

Pasolinista taas huomasin erään mielenkiintoisen seikan:


Pasolini generated heated public discussion with controversial analyses of public affairs. For instance, during the disorders of 1969, when the autonomist university students were carrying on a guerrilla-like uprising against the police in the streets of Rome and all the leftist forces declared their complete support for the students, describing the disorders as a civil fight of proletariat against the System, Pasolini, alone among the communists, declared that he was with the police; or, more precisely, with the policemen. He considered them true proletariat, sent to fight for a poor salary and for reasons which they could not understand, against pampered boys of their same age, because they had not had the fortune of being able to study, referring to poliziotti figli di proletari meridionali picchiati da figli di papà in vena di bravate, lit. policemen, sons of proletarian southerners, beaten up by arrogant daddy's boys). This ironic statement, however, did not stop him from contributing to the autonomist Lotta continua movement.

jorma kirjoitti...

" ei poliitikon työ tunnu niin kauhean helpolta. työssähän vielä yhdistyy vaatimus sosiaalisten pelien osaamiseen (oikeisiin piireihin pääsemiseksi) ja kansan miellyttämiseen (äänestäjien saamiseksi)."

No, enpä nyt tiedä. Suurin osa poliitikoista on varmaan jonkin sortin narsisteja. Tämä persoonallisuushäiriö auttaa kummasti selviytymään tuossa työssä. Ns. kunnon kansalaisella, joka oikeasti pyrkisi parantamaan asioita, eikä vain omaa asemaansa, olisi paljon vaikeampaa.

Jorma kirjoitti...

"Uskon,että hankalia ja rumia ihmisiä on kaikkialla,ei vain Suomessa."

Toki on. Monissa muissa maissa feminismin syöpä ei ole vain edennyt yhtä pitkälle, mikä tarkoittaa sitä, että naiset uskaltavat olla naisia, ja miehiäkin kunnioitetaan ihmisinä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

LND sanoi...
kohdussa sikiön altistuminen testosteronille johtaa oikean aivopuoliskon varhaisempaan, nopeampaan kehitykseen. Tuskin tarvitsee kertoa tarkemmin oikeasta ja vasemmasta aivopuoliskosta.

Käsitys aivojen dikotomisesta jakautumisesta täysin eri tehtäviä suorittaviin oikeaan ja vasempaan aivopuoliskoon on aivan täysin epätieteellistä paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

(Jorma)
"Toki on. Monissa muissa maissa feminismin syöpä ei ole vain edennyt yhtä pitkälle, mikä tarkoittaa sitä, että naiset uskaltavat olla naisia, ja miehiäkin kunnioitetaan ihmisinä."

Mies, joka lyö naisen puolesta
lisäksi rikkoo sadomasokismin
luonnonlakia.

Bmad

Vortac kirjoitti...

BMAD!! Mä luulin että sä jo ymmärsit.

- Vortac