tiistaina, heinäkuuta 29, 2008

Onnellinen elämä

Pekingiin poikkeuksellisen vähän suomalaisia naisyleisurheilijoita
Ongelma on silti todellinen, sen valmennusjohtaja myöntää avoimesti.

"Jo muutaman vuoden on ollut nähtävissä, että naisten huippuyleisurheilu on Suomessa valitettavan kapealla pohjalla."

Mäkelän mukaan syy on ainakin osittain suomalaisessa yhteiskunnassa. Nuorilta naisilta odotetaan yhä enemmän.
Niin, ennen vanhaan maalaistytöllä ei ollut kuin sukset ja pässinpökkimät lapaset. Silloin ei tytöiltä odotettu paljoa. Oli aikaa hiihdellä. Nyt yhteiskunta on mennyt antamaan liikaa vaihtoehtoja.

Minnie Driver: No Role for Dad in My Baby's Life

Vesa Keskisen tyttöystävä Natalia:
– Vesa on hassu, tyhmä mies, kommentoi suomeksi Natalia Iltalehdelle.

Samassa nainen vaihtoi englanninkieleen ja lisäsi:

– En mene kihloihin hänen kanssaan.
Lehtola: Onnellinen Kunnes
Mika Häkkinen on antanut lausunnon siitä, että Mika Häkkinen on nyt erittäin onnellinen. Häkkinen elää omien sanojensa mukaan "uutta ja jännittävää elämää".

Niin eläisi moni meistä muistakin, mutta kun pitäisi vielä tehdä ruokaa, pestä pyykkiä, olla lapsen kanssa, pysyä koossa ilman suurempia lääkeannoksia ja mitä kaikkea nyt kuuluu normaaliin elämään, johon ei ole ilmestynyt tsekkiläistä stripparia, jolle sanoa: "Hey you stripper, I'm bored, do something".
Fast track to femininity: Why competing with men has left women out of touch with their feminine side

A charming commercial to start the week off right...
tai toinen video (Youtube)

9 kommenttia:

jorma kirjoitti...

"Minnie Driver (pictured) has revealed that she has no plans to include her baby's father at any time during the birth."

Lähtökohtana pitäisi olla lapsen oikeus vanhempiinsa, eikä naisen oikeus lapseen. Ei lapsi ole mikään lemmikki. Tuollainen asenne on osoitus keskenkasvuisuudesta.

Saattaapa Minnien mieli vielä muuttua, kun huomaa, miten vaativaa lapsen kasvatus todella on. Tokihan hänellä on varaa palkata vaikkapa lastenhoitaja silloin, mutta suurin osa yksihuoltajista on oikeasti helisemässä kiireidensä kanssa.

jorma kirjoitti...

"Tällä hetkellä urheileminen korkealla tasolla on työläämpää nuorelle naiselle kuin nuorelle miehelle."

Mihinkähän tämä väite oikein perustuu? Tietääkseni suurimmassa osassa urheilulajeja kilpailu on paljon kovempaa miesten kuin naisten sarjoissa. Ja eikö se ole vain hienoa, jos elämässä on erilaisia vaihtoehtoja? Kaikkea ei voi tietenkään sitten aina saada, mutta sehän on ihan luonnollista.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä asiassa olen Jorman kanssa ihan samaa mieltä. Kilpaurheilussa naisten harrastajapohja on todella paljon kapeampi kuin miesten, ts. menestymiseen tarvitaan vähemmän työtä.

"Ylioppilaskirjoitusten jälkeen, kahdenkymmenen ikävuoden paikkeilla naisten ja miesten välinen suhde on kääntynyt poikien hyväksi 60–40. Sen jälkeen naisten osuus laskee vuosi vuodelta."

Eli kilpailevia miehiä on 50% enemmän kuin naisia. Menestyminen on siis äärimmäisen vaikeaa. Eikä tuossa kahdenkympin iässä kyllä vielä lastentekopaineet tunnu.

- Syltty

suolihuuhtelu kirjoitti...

Mäkelän mukaan syy on ainakin osittain suomalaisessa yhteiskunnassa. Nuorilta naisilta odotetaan yhä enemmän.

Ohhoh. Eliittiurheilijoilta odotetaan paljon? Käsittämätöntä!

jorma kirjoitti...

Britannia aikoo lieventää tuomioita väkivaltaisen kumppanin tappamisesta

tikka kirjoitti...

noniin, kaikki odotukset pois naisilta ja heti!

kaverini on muuten voittanut triathlonin suomenmestaruuden - ihan vaan siksi että kisaan osallistui hänen sarjassaan (nuorten naisten sarja) tasan kaksi kilpailijaa. :)

suolihuuhtelu kirjoitti...

Tuo lakimuutos on aivan käsittämätön. Kumppanin tappamisesta tulee tavallaan laillista ja viranomaisten rohkaisemaa, mutta siitä saa silti vankeusrangaistuksen. Miten se voi olla yhtäaikaa laillista ja laitonta?

Vortac kirjoitti...

Jorma - olet oikeassa tuosta lapsen edusta. Lapsella pitäisi tosiaan olla oikeus vanhempiinsa, mutta lapsethan ovat pelkkiä pelinappuloita yhteiskunnassa, politiikassa ja naisten puheissa, kun ylivaltaa halutaan kasvattaa entisestään.

Lapsiahan on kautta aikojen käytetty oikeuttamaan ties mitä omituista poliittista ideologiaa. "Mutta ajatelaa lapsia!" on vanha huudahdus.

Kuitenkin sitten kun oikeasti lasten etu vaatisi naisten oikeuksien kaventamista hiukkasen, ja kenties miesten oikeuksien kasvattamista kohti tasa-arvoista tasoa, niin lasten etu ei yhtäkkiä ole millään tavoin käytännössä merkityksellinen, ainoastaan puheissa.

Politiikka on sitä, että puhutaan kauniita sanoja, joilla peitetään todelliset aikeet, ja tehdään sitten jotain ihan muuta kuin ollaan puhuttu, ja sitten puolustellaan näppärästi jälkeenpäin taas kauniilla sanoilla ja mutkikkailla käänteillä ne teot, jne.. ja naiset ovat erittäin hyviä tällaisessa manipulaatiossa. Siis tekemään muuta kuin sanovat, sehän on jo nähty moneen kertaan. Älkää siis uskoko, jos nainen puhuu 'lapsen edusta', sillä se tarkoittaa lapsen etua vain puheessa - käytännössä se tarkoittaa naisen etuuksien lisäämistä ja itsekästä, hedonistista käyttäytymistä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nainen, joka oikeasti haluaa lasten etua ei yleensä PUHU siitä, vaan ainoastaan toteuttaa sen.

- Vortac