keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Uusi mies

Prison - a cruel and unusual punishment for a woman.
It's hard to imagine another arena of public life where the difference between men and women is as marked as it among prisoners. Women are not, on the whole, members of the criminal classes. They are basically law-abiding. Prison is certainly not one of the places where women aspire to equal treatment. The family is central to their world view and their lives revolve round it. The criminal justice system, developed in Victorian times, modelled the idea of women's prisons on the male institution, without enough thought about the differences between the sexes.
Naisasialuuserikeskustelun satoa.

Uuden miehen kova kohtalo.

23 kommenttia:

Rtms kirjoitti...

Tuota vankilajuttua lukiessa tuli mieleen, että juuri näinhän se menee. Kun nainen on niskan päällä, hän on vapaa uljas toimija ja kaikki sukupuolityypilliset piirteet vain sosiaalisia konstruktioita. Sitten kun tulee vaikkapa tehtyä jotain pahaa, niin nainen muuttuukin yhtäkkiä heikommaksi astiaksi, johon ei missään nimessä saa soveltaa samoja kovia standardeja kuin mieheen, ja joka nyyhkyttäen vaatii erioikeuksia heikkoutensa vuoksi.

Se on arvon sisaret joko tai, kakkua ei voi sekä syödä että säästää. Joko tasa-arvon tulee olla tasa-arvoa kaikkialla, myös esimerkiksi lain edessä, tai vaihtoehtoisesti on kiltisti hyväksyttävä, että sukupuolityypillisiä piirteitä on todella olemassa ja mietittävä asia hieman uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kiesus noi punavehreet ovat päästänsä sekaisin. Kukaan täysijärkinen tai konservatiivi ei tuollaista moskaa kirjoittaisi.

- Syltty

Seksualisti kirjoitti...

Syltty...

tutustu nyt, vittu, edes vähän taustoihin ennen kuin alat avautua. Ennen kommentointia kannattaa lukea itse kirjoitus huolella.

Joan Bakewell on seitsemänkymppinen täti, joka on toimittajanurallaan loistanut lähinnä sananvapauden laventamisessa seksijutuillaan.

Kyse ei ole mistään punavihreästä. Pikemminkin Bakewellin näkemykset ovat vanhanaikaisia, johtuen ehkä hänen iästään. Yksi hänen pääargumenteistaan on tyypillinen konservatiivien käyttämä "naiset hoitavat perhettä ja lapsia" -argumentti, jonka perusteella hän katsoo naisten vankilatuomioiden siirtävän kurjuutta suoraan toiseen polveen.

Argumentilla on jonkin verran demografista tukea, mutta silti se perustuu pitkälti konservatiivisille sukupuoliroolikäsityksille, jotka ovat aikansa eläneet.

Yhdysvalloissa ollaan niin kusessa vankeinhoidon ja rikollisuuden kanssa, että tämänkaltaiset erikoisetkin ehdotukset saavat jonkinlaista kannatusta. On vaativa kysymys, missä määrin oikeudenmukaisuudesta voidaan joustaa mahdollisten hyvien tulosten toivossa. Itse en lähtisi paljoakaan joustelemaan...

tpjs kirjoitti...

Minua taas alkoi hiertää tuo Suomi24-keskustelu - niitä ei pitäisi lukea, tiedän, mutta luinpa nyt kuitenkin. Miesten puheenvuorot olivat pääasiassa maltillisia ja järkeviä, naisetkin aluksi edes yrittivät ymmärtää, mutta aika pian sieltä alkoi tulla sellaista tuubaa että tekisi mieli sanoa jotain hyvin yleistävää ja naisvihamielistä.

Tippaleipäaivoilla on sitten ilmeisesti mahdollista muodostaa esim. sellainen johtopäätös, että kun mies sanoo "70-vuotias sukurutsarikin saa rakkauskirjeitä, mutta minä en", tämä tarkoittaa että mies tahtoisi olla 70-vuotias sukurutsari tai olisi kiinnostunut niistä (epäilemättä pahemman kerran epästabiileista) naisista, jotka tuollaisiin sukurutsareihin kokevat vetoa. Eikä esim. sitä, että jopa nykykulttuurissa inhottavimpana pidettyyn rikokseen syyllistynyt vanha käppänä vetoaa edes JOIHINKIN naisiin, kun taas keskimääräisestä ATM:stä ei koskaan kiinnostu yksikään nainen.

Ketjun puolenvälin tienoilla alettiin sitten jo lyödä päähän sillä kliseellä, että ATM:t ovat liian nirsoja ja haaveilevat niistä kaikkein suosituimmista kaunottarista eivätkä huoli "tavallista" naista. Siihen oli pakko lopettaa, ennen kuin vitutuskäyrä olisi lyönyt katosta läpi ja olisin taas mennyt kirjoittamaan livejournaliini jotain harkitsematonta. :D

Mutta tässähän on tämä perustavanlaatuinen ero miesten ja naisten välillä. Nainen jää ilman miestä, koska yksikään mies ei kelpaa hänelle. Mies jää ilman naista, koska yksikään nainen ei huoli häntä. Ei ihmekään, ettei kommunikaatio oikein pelaa...

Anonyymi kirjoitti...

Naisen mielipide: Penis on yliarvostettu vehje seksipuuhissa!

pena kirjoitti...

Argumentilla on jonkin verran demografista tukea, mutta silti se perustuu pitkälti konservatiivisille sukupuoliroolikäsityksille, jotka ovat aikansa eläneet.

behaviorismi ja siitä kumpuava konservatismi on kuollut vuosikymmenet sitten, jos sitä on ollutkaan koskaan muualla kuin humanistien olkinukkeina. sen antiteesiksi noussut ajattelu tabula rasasta kärsii koulinkouristeluissaan. siihen ei voi uskoa ellei luovu kokonaan empirismistä. valheiden piilottelu vaatii järjettömät määrät akateemiselta kuulostavaa hömppää.

nousussa on näiden synteesi, empiirisiin havaintoihin perustuva todellisuuskäsitys jossa tajutaan luonnon, kulttuurin ja ympäristön kietoituvan toisiinsa monimutkaiseksi syiden ja seurausten sekamelskaksi. siinä ei kielletä perimän merkitystä ja sukupuolien eroja.

sokea reettakin näkee että miehellä on pippeli ja naisella pimpsa.

Anonyymi kirjoitti...

Flirting Over Email Or Text In Scotland Could Land You In Jail

It appears some Scottish politicians are putting forth a bill that could put people in jail for up to 10 years for sending a text or email with "sexual content."

Anonyymi kirjoitti...

Naisopettaja tunnustaa hyväksikäyttäneensä 13-vuotiasta poikaa

zok kirjoitti...

Valitseeko kolmikymppinen mies parikymppisen vai nelikymppisen vosun?

http://www.telkku.com/tiedot?oid=2008071620003

Googlaa "age of love", jos haluat tietää, mihin poikamiehemme päätyi. :)

Arawn kirjoitti...

tpjs: "Eikä esim. sitä, että jopa nykykulttuurissa inhottavimpana pidettyyn rikokseen syyllistynyt vanha käppänä vetoaa edes JOIHINKIN naisiin, kun taas keskimääräisestä ATM:stä ei koskaan kiinnostu yksikään nainen."

Kyse on tässä puhtaasti siitä, että saavutettuaan todella laajan kuuluisuuden, se sukurutsari löysi ne muutaman kohteensa. Kuinka moni nainen taas tietää AT-miehen olemassaolosta? Aika harva. Jos at-mies pyörisi uutisissa ja tuhannet tai jopa sadat tuhannet naiset saisivat hänestä tietoa, sieltä joukosta voisi löytyäkin muutama kiinnostunut. Nyt ne muutama kiinnostunut eivät ehkä koskaan törmää at-mieheen.

"Ketjun puolenvälin tienoilla alettiin sitten jo lyödä päähän sillä kliseellä, että ATM:t ovat liian nirsoja ja haaveilevat niistä kaikkein suosituimmista kaunottarista eivätkä huoli "tavallista" naista. Siihen "

Ongelma tuntuisi olevan, että näitä "tavallisia naisia" on silti paljon vähemmän kuin heistä kiinnostuneita miehiä. Tämä aiheuttaa väistämättä sen, että osa miehistä jää ilman.

Mortimer kirjoitti...

Prison - a cruel and unusual punishment for a woman.

Uskomattoman pitkälle saa propagandaa viedä, ennen kuin suuri massa älähtää. Sanoin propagandaa, sillä sitä tuo hyvin pitkälle on.

"36 per cent - theft and handling stolen goods, crimes that may go hand in hand with the men they know who are doing the thieving and asking for a bit of help: “Pop this in the back of the wardrobe, love, until I come and get it.”"

Naiset esitetään tässäkin asiassa uhreina ja syy on oikeasti miehessä jos nainen tekee rikoksen. Ja naisen tekemän rikoksen motiivi nähdään, että hän teki sen joko miehen tai sitten lasten hyväksi. Oli pakko varastaa saadaakseen ruokaa lapsille jne. Mies taas itsestään selvänä asiana tekee rikoksen vain omien itsekkäiden syidensä takia.


"Prison is certainly not one of the places where women aspire to equal treatment."

Minä olen henkilökohtaisesti melko varma, että jos jonkinlaista epätasa-arvoista kohteua esiintyy, niin se on naisten eduksi.

Mielenkiintoista miten naisten kohdalla aina vedotaan rikosten non-violent luonteeseen, kun kuitenkin miesvangeistakin selkeä enemmistö istuu väkivallattomasta rikoksesta. Yhdysvalloissahan esim. joudut joissain osavaltioissa tiilenpäitä lukemaan pelkästään siitä syystä, että et pysty maksamaan elatusmaksuja ja eiköhän valtaosa vangeista muuallakin istu siellä erilaista omaisuus- tai talousrikoksista.

Jos palataan kärsimyksiin joita naiset ja miehet kokevat vankilassa, niin eipä ole herkkua miesvankiloissa varsinkaan yhdysvalloissa. Kannattaa tutustua Stop Prisoner Rape -järjestön vankilaraiskausten uhrien kirjoituksiin. Kannattaa lukea sekä miesten ja naisten kirjoituksia.

Todella hyvä asia että tuo ehdotus ei mennyt läpi. Vaikkakin se hylättiin väärästä syystä. Rahapulan sijaan se olisi pitänyt tyrmätä välittömästi tasa-arvoa törkeästi rikkovana. Ilmeisesti asioiden tarvitsee mennä todella surkeaksi, ennen kuin ihmiset alkavat reagoida.

tympeäNörttö kirjoitti...

Arawn kirjoitti:
"Jos at-mies pyörisi uutisissa ja tuhannet tai jopa sadat tuhannet naiset saisivat hänestä tietoa, sieltä joukosta voisi löytyäkin muutama kiinnostunut. Nyt ne muutama kiinnostunut eivät ehkä koskaan törmää at-mieheen."

Tuo tuntuu jotenkin turhalta pointilta, vaikka voikin päteä, jos todella mietitään 70-vuotiasta sukurutsaria... Mutta entäs rehellisempi vertailu, tavallisten miesten ja naisten välillä? Jos kuvitellaan tai määritellään ATM niin, ettei hän kelpaa naisille, niin miksi hän kelpaisi silloinkaan, vaikka kuinka roikkuisi otsikoissa? Ehkä jotakuta se "feimi" voisi kiinnostaa, olkoonkin kuinka vähäistä tai vähäpätöistä, jopa negatiivista. Mutta ei se silti muuta sitä, että toiset miehet ovat luonnostaan puoleensavetäviä, toiset eivät lainkaan. Kun taas naisten puolelta on liki mahdotonta löytää ketään, joka ei kelpaisi (ainakaan menemättä friikkeihin, heh heh).

pena kirjoitti...

Jos kuvitellaan tai määritellään ATM niin, ettei hän kelpaa naisille, niin miksi hän kelpaisi silloinkaan, vaikka kuinka roikkuisi otsikoissa?

41. Anyone on stage or behind a bar is fifty percent better looking.
-- Modern Drunkard Magazine: Booze Rules

miehen markkina-arvo riippuu ensisijaisesti siitä miten muut miehet ja naiset suhtautuvat häneen. suosittu mies on ytm. jos mies pääsee lehteen, mies on suosittu. kerran eräs nainen totesi minulle, että "näin kuvasi lehdessä, en ollutkaan tajunnut kuinka komea olet."

Anonyymi kirjoitti...

No tähän keskusteluun sopii erinomaisesti tämä uutinen, kun täällä väitetään että feministit eivät kritisoi muslimikulttuurin ilmiöitä, ja kun täällä väitetään että naisia kohtaan ei tapahtu mitään sellaisia väkivaltarikoksia, jotka olisivat kulttuurisidonnaisia. Enpä ole miesjärjestöjä nähnyt muuttamassa ko. traditiota.

Mutta vastaushan on varmaan, että tämä lehtiartikkeli feministien salaliitto ja valehtelua?

Kunniamurhat siirtyvät Tanskasta ulkomaille
02.07.2008 15:56
Tanskalaisten mieliä kuohuttaa 31-vuotiaan tanskalaisen äidin murha Pakistanissa. Kyse on perheen sisällä tapahtuneesta niin kutsutusta kunniamurhasta, jossa lähisukulainen tappoi kylmäverisesti "tottelemattoman" naisen. Naisen Tanskassa asuva mies otettiin kiinni, mutta päästettiin pian vapaalle jalalle.

Useat tanskalaispuolueet ovat vaatineet hallitusta toimimaan asiassa. Oikeusministeri vaikenee, ja poliisi sanoo olevansa täysin voimaton, jos Pakistanin viranomaisilta ei tule uutta tietoa tapauksesta.

Tanskassa syntynyt Tahira Tabassum tapettiin kaksi viikkoa sitten Kharianissa Pakistanin maaseudulla, missä hän oli asunut kolme vuotta miehensä perheen luona. Tahiran sukulaisten mukaan miniää kohdeltiin perheessä kaltoin, koska hän oli synnyttänyt vain kaksi tytärtä eikä yhtään poikaa.

Aviomiehen veli on poliisikuulusteluissa myöntänyt ampuneensa Tahiran, ja hänet sekä kolme muuta perheenjäsentä on pidätetty. Langon mukaan surmasta oli sovittu Tahiran Tanskassa asuvan aviomiehen kanssa.

Tanskan poliisi otti kiinni aviomiehen, mutta päästi tämän vapaaksi muutaman päivän kuluttua. Tämä oli ollut murhan aikaan Tanskassa, eikä poliisi katsonut voivansa nostaa syytteitä miestä vastaan.

Kovat tuomiot taustalla

Aiemmin Tanskassa tehtiin useitakin ulkomaalaissyntyisten naisten murhia, joissa sukulaiset tappoivat naisen syyttäen tätä perheen kunnian tahraamisesta. Viime aikoina "kunniamurhia" on tehty harvemmin, sillä perheet pelkäävät Tanskan kovia tuomioita.

Murhat eivät kuitenkaan ole vähentyneet, vaan nykyisin perheet lähettävät naiset entisiin kotimaihinsa murhattaviksi. Murhaaja selviää usein joko täysin ilman tuomiota tai kevyellä rangaistuksella.

Tanskassa viranomaiset joutuvat vain levittelemään käsiään, vaikka tapahtumien yksityiskohdat olisivatkin hyvin tiedossa, valittaa naisten kriisikeskusten sihteeristön johtaja Anne Mau sanomalehti Berlingske Tidendelle.

- On äärimmäisen huolestuttavaa, että naiset ja pienet lapset voidaan houkutella vastoin tahtoaan entiseen kotimaahan lomalle tai muihin syihin vedoten. Me saamme usein tietoja näistä tapauksista, joissa on yleensä käytetty kaikenasteista pakotusta ja uhkailua, hän sanoo.

Hän saa tukea antropologi Unni Wikanilta Oslon yliopistosta.

- Pakistanissa tämänkaltaisia murhia on helppo tehdä, sillä ne jäävät useimmiten rankaisematta

LND kirjoitti...

Miehet kokevat seksuaalista häirintää:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1031000/80-cent-men-face-female-sex-pests.html

YH-mammoille verohelpotuksia:
http://www.thelocal.se/12720/20080629/

Arawn kirjoitti...

TN: "Mutta ei se silti muuta sitä, että toiset miehet ovat luonnostaan puoleensavetäviä, toiset eivät lainkaan."

Ei muuta ei. Mutta ei kai sen ollut tarkoituskaan?

tympeäNörttö kirjoitti...

"Ei muuta ei. Mutta ei kai sen ollut tarkoituskaan?"

Noh, heh, ajattelin että juuri siitä oli kyse... vaikka sama se mulle. Olet tuskallisen oikeassa, ettei näihin asioihin tule muutoksia, vähiten kirjoittelemalla niistä nettiin.

Se vaan, että on kummaa naisten vedota johonkin tuollaiseen, kuin "kuuluisana säkin saisit", kun se ei mitenkään liity juuri kenenkään arkielämään. Ja siitähän se alkuperäinenkin kirjoittaja kait puhui, että kuinka dorkaa on, kun kaikenlaisille kellarisedille ja tappajillekin riittää seuraa, muttei ihan tavallisille miehille.

Blaah.

Arawn kirjoitti...

TN: Kun minusta on edelleen erilainen se tilanne, että kellarisetä on kuuluisa. Jos kellarisetä EI ole kuuluisa, ei hänellekään juuri välttämättä riitä naisia, kun taas tavis mies saisi kyllä kuuluisuuteen päästyään seuraa. Siksi minusta kuuluisa kellarimies ja tuntematon tavis eivät ole keskenään verrannollisia.

pena kirjoitti...

TN: Kun minusta on edelleen erilainen se tilanne, että kellarisetä on kuuluisa. Jos kellarisetä EI ole kuuluisa, ei hänellekään juuri välttämättä riitä naisia, kun taas tavis mies saisi kyllä kuuluisuuteen päästyään seuraa. Siksi minusta kuuluisa kellarimies ja tuntematon tavis eivät ole keskenään verrannollisia.

kellarisedällä oli vaimo ja tytär. kellarisetä on siis harrastanut ainakin kerran seksiä ennenkuin lukitsi tyttärensä kellariin. pitäisin melko varmana, että kellarisetä on harrastanut paljon enemmänkin. kellarisetä on siis ollut vähintäänkin ktm, ehkä jopa ytm ennen kellariepisodia.

Arawn kirjoitti...

Pena: Tämä kyseinen kellarisetä kyllä, mutta eivät välttämättä pedofiilit yms. porukka noin yleensä. Ja ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut miehen taipumus sukurutsailuun, joka hänelle oli alun perin vaimon suonut.

tympeäNörttö kirjoitti...

"ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut miehen taipumus sukurutsailuun, joka hänelle oli alun perin vaimon suonut."

Mistäs sen tietää... Kenties se, mikä tuollaisen taipumuksen aiheutti, oli sama, mikä manifestoitui jollain muulla saralla positiivisella tavalla. Ja jos ei tämä ole tarpeeksi epäselvästi ilmaistu, niin voisi ajatella, että ei ATM pääse otsikoihin, koska se ei ole ATM:n tapaista. Jos hän ei olisi ATM, hän olisi myös otsikoissa, jne. Sitähän ne vankilakundeista diggailevat naisetkin kait sanovat; miehessä on selvästi sitä jotain, kun on vankilaan asti päässyt...

Vortac kirjoitti...

Ketjun puolenvälin tienoilla alettiin sitten jo lyödä päähän sillä kliseellä, että ATM:t ovat liian nirsoja ja haaveilevat niistä kaikkein suosituimmista kaunottarista eivätkä huoli "tavallista" naista. Siihen oli pakko lopettaa, ennen kuin vitutuskäyrä olisi lyönyt katosta läpi ja olisin taas mennyt kirjoittamaan livejournaliini jotain harkitsematonta. :D

Heh, mainiota lukea, etten ole ainoa, jolla sappi niinsanotusti kihisee lukiessa näitä 'emansipoituneiden' kanojen älyvapaita kirjoituksia solvauksineen, yleistyksineen ja kaksinaamaisuuksineen, sekä tietenkin ammottavine ristiriitaisuuksineen.

No, oletan, että joskus koittaa vielä aika, jolloin ei enää vituta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

miehen markkina-arvo riippuu ensisijaisesti siitä miten muut miehet ja naiset suhtautuvat häneen. suosittu mies on ytm. jos mies pääsee lehteen, mies on suosittu. kerran eräs nainen totesi minulle, että "näin kuvasi lehdessä, en ollutkaan tajunnut kuinka komea olet."

Tämä on täysin totta. Mietin juuri hyvää tiivistystä tuosta aiheesta bussissa, ja mieleeni tuli jotain tämäntapaista.

Miehelle on tärkeää, että nainen on haluttava. Naiselle on tärkeää, että mies on haluttu.

- Vortac