tiistaina, elokuuta 26, 2008

25 % vs. 10 %

Väkivalta on edelleen yleistä nuorten keskuudessa, selviää Sosiaali- ja terveysalan tutkimuskeskuksen Stakesin tiistaina julkistamasta Kouluterveyskyselystä.
Koulukiusaaminen on lisääntynyt etenkin peruskouluikäisten poikien keskuudessa.

Yläluokkalaisista ja ammattiin opiskelevista pojista joka neljäs ja tytöistä joka kymmenes on osallistunut tappeluun tai heitä on uhattu vahingoittaa fyysisesti. Pojista joka kuudes ja tytöistä joka kymmenes kertoo joutuneensa fyysisen hyökkäyksen kohteeksi.

Valtaosa nuorista kokee, että kieltäytyminen sellaisesta seksuaalikäyttäytymisestä, jota ei halua, on helppoa. Pojista näin arvioi 91 - 94 prosenttia ja tytöistä 95 - 97 prosenttia.
Tyttöjen raiskausluvut pysäyttävät ja Tyttöjä pakotetaan yhdyntään
Stakesin kouluterveyskyselyn mukaan lukiolaisista tytöistä joka kahdeskymmenes ja ammattiin opiskelevista joka kymmenes on ollut vastentahtoisesti yhdynnässä.
Kysymyslomake:
51. Oletko koskaan ollut vastentahtoisesti yhdynnässä?
Tarkoittaako "vastentahtoisesti yhdynnässä" raiskausta? Vai tarkoittaako se samaa, kuin esim. kysymys: "Oletko koskaan ollut vastentahtoisesti koulussa?"

12 kommenttia:

jorma kirjoitti...

Niinpä niin, mutta kun vain naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa ihmisoikeusloukkaus ja vakava yhteiskunnallinen ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

"Yläluokkalaisista ja ammattiin opiskelevista pojista joka neljäs ja tytöistä joka kymmenes on osallistunut tappeluun tai heitä on uhattu vahingoittaa fyysisesti."

Kuinka "yllättävää" tulos että pojat ovat 2,5x useammin uhkailun kohteena.

Täytyy kyllä sanoa että ainoastaan melkoiset ääliöt eivät ole tienneet tätä (eli käytännössä feministit).

Hyvä että nyt asia on viimein tutkittu ja mustaa valkoisella.

- Syltty

jorma kirjoitti...

"Tyttöjen raiskausluvut pysäyttävät"

Mutta poikien pahoinpitelyluvut eivät?

"Pojista 91–94 prosenttia ja tytöistä 95–97 prosenttia kokee, että kieltäytyminen sellaisesta seksuaalikäyttäytymisestä, jota ei halua, on helppoa."

Eli valtaosan mielestä kieltäytyminen on helppoa, mutta tyttöjen mielestä se on vielä helpompaa kuin poikien.

"Tarkoittaako "vastentahtoisesti yhdynnässä" raiskausta?"

Ei tarkoita, vaan on paljon laajempi käsite. Raiskaus tarkoittaa vain sukupuoliyhteyteen pakottamista, ei muuta. Halutaan vain saada mahdollisimman suuria lukuja, jotka sitten julkisuudessa tulkitaan suorasukaisesti raiskauksiksi.

Yhdyntäkeskeisyys on sitä paitsi omituista. Pienempi paha kai se on olla yhdynnässä hitusen vastentahtoisesti (mutta siis kuitenkin lopulta omasta tahdosta), kun joutua pakotetuksi johonkin muuhun seksuaaliseen kanssakäymiseen.

jorma kirjoitti...

Sotkevatko e-pillerit rakkauden molekyylit?

Anonyymi kirjoitti...


Rakkaus riipaisee
26.8.2008 0:44

Amerikkalainen nainen on pidätetty ex-poikaystävänsä sieppausyrityksestä epäiltynä. Pohjois-Carolinassa asuvan Kimberly Jerniganin, 33, ja 52-vuotiaan ex-rakastetun lempi syttyi internetissä, mutta mies jätti Kimberlyn tavattuaan hänet kasvotusten. Kimberly ei kuitenkaan hyväksynyt kielteistä vastausta, vaan päätti pakottaa miehen väkisin yhteiselämään. Hän pakkasi käsilaukkuunsa ilmapistooleja, tainnutusaseen, käsirautoja ja ilmastointiteippiä ja murtautui sitten miehen asuntoon, jossa odotti, kunnes ukko palasi kotiin. Miesrukka pääsi kuitenkin pakenemaan, ja vaarallista suhdetta edustava Jernigan joutui poliisin huomaan.


Nunnien missikisa

Samassa saapasmaassa pappina ja teologina työskentelevä herra Antonio Rungi on ilmoittanut järjestävänsä nunnille kauneuskilpailun. Internetissä pidettävä Miss Sister 2008 -kisa alkaa syyskuussa , ja sen tarkoituksena on "parantaa nunnien imagoa ympäri maailman". "Rumuus ei ole vaatimus nunnaksi tulemiselle", herra Rungi kommentoi mielenliikkeitään. Internetsivuilla kävijät voivat äänestää kuuminta nunnaa netissä kuukauden ajan. Uimapukukierrosta ei kuitenkaan valitettavasti ole luvassa.

Lotta Roti kirjoitti...

Aika järkyttävä tuo raiskaustulkinta. Toivottavasti kysymyksessä on sentään ajattelemattomuus (mikä sekään ei anna hyvää kuvaa) eikä tarkoituksellinen harhaanjohtaminen.

Joka harrastaa seksiä puolisonsa toivomuksesta vaikka juuri sillä hetkellä ei itseä niin kauheasti huvittaisi, harrastaa seksiä vastentahtoisesti - mutta puoliso ei ole raiskaaja!

Anonyymi kirjoitti...

Unelma romahti
25.8.2008 8:12

GIGOLON ammatti kiinnosti kahta brittimiestä niin paljon, että kumpikin maksoi 100 puntaa päästäkseen "miespuolisia seuralaisia" välittävän toimiston leipiin. Ura tuntui houkuttelevalta, koska tuntipalkka oli 40 puntaa ja siinä oli mahdollisuus tavata aina uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. Ikävä kyllä miehet eivät kelvanneet yhdellekään naiselle, koska he olivat kaljupäisiä. Nyt molemmat vaativat oikeusteitse toimistoa maksamaan heille kirjoittautumismaksun takaisin.

Mari kirjoitti...

Yhdyntä ja koulu eivät ole toisiinsa verrattavia asioita. Miten voit edes tehdä tuollaisen rinnastuksen?

Anonyymi kirjoitti...

ATN YTM:n kimpussa?

Hyvärinen J. kirjoitti...

On hyvä muistaa, että miestenkään näkökulmasta sukupuolinen kanssakäyminen ei ole aina itsestäänselvästi toivottava asia. Markkina-arvoteoriat ja varmaan merkittävämmätkin vaikuttimet massaviihteestä alkaen ovat luoneet käsityksen, että mies haluaa seksiä mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monen kumppanin kanssa.

Se, että todellisuudessa niin ei ole, näkyy minusta siinä, että pojat olivat arvioineet ei-toivotusta sukupuolisesta kanssakäymisestä kieltäytymisen jopa vaikeammaksi kuin tytöt. Meihin on iskostettu seksipainotteinen miehisyyden malli, mikä tuskin on etu kummallekaan sukupuolelle.

Ikiaikainen miesten kansanperinne tuntee mm. ”susikrapulan” eli tilanteen, jossa mies on joutunut sukupuoliseen kanssakäymiseen ei-toivotun kumppanin kanssa ja on valmis epätoivoisiinkin tekoihin päästäkseen pois tilanteesta. Kansanperinteen mukainen defenssi on riistää ei-toivotun kumppanin ihmisyys mitä karkeimmilla kielikuvilla, mikä ei tietenkään ole rakentava keino käsitellä asiaa.

Luulen, että mikäli mies ei ole paatunut pitäjänpukki, on hänelle seksuaalinen kanssakäyminen ei-toivotun kumppanin kanssa aivan yhtä traumaattinen kokemus kuin mitä se on naiselle. Hyvä, että tässä kyselyssä asiaa on jo sivuttu.

jorma kirjoitti...

Vastentahtoisesti on aivan eri asia kuin tahdonvastaisesti.

Jossain lehtijutussa (linkkiä ei nyt ole) tämän kyselyn tekijä myönsikin, ettei tässä nyt voida puhua raiskauksista, kuten monet lehdet, yllätyksettömästi, ovat tehneet. Samaan hengenvetoon hän oli kuitenkin esittämässä lisätutkimuksia aiheesta. Voikin kysyä, että millainen on näiden tutkijoiden moraali. On selvää, että he pyrkivät vain luomaan tutkimuksillaan itselleen lisää työtä ja oikeuttamaan olemassaolonsa, asioiden todellisen laidan selvittäminen on heille toissijaista.

Vortac kirjoitti...

Vastentahtoisesti on aivan eri asia kuin tahdonvastaisesti.

Aivan. Vastentahtoisuuteen ei välttämättä liity minkäänlaista pakotusta toiselta osapuolelta. Esimerkki - vaimo kertoo miehelle, että häntä panettaa, ja mies haluaisi mieluummin tehdä 3D-projektia tietokoneella, mutta velvollisuudentunnosta ja empatiasta kuitenkin suostuu seksiin vaimon kanssa.

Tällöin mies on harrastanut seksiä vastentahtoisesti, mutta häntä ei olla kuitenkaan pakotettu siihen.

Mies ei 'halunnut' harrastaa seksiä, mutta 'valitsi' harrastavansa sitä kuitenkin. Hän siis tahtoi vaimonsa olevan tyytyväinen, vaikka ei itse tahtonut seksiä. Hän teki siis sekä tahtonsa mukaan että vasten tahtoaan.

Jos miehellä olisi ollut pelkästään tahto olla harrastamatta seksiä, mutta nainen olisi pakottanut hänet seksiin, kyseessä olisi ollut täysin miehen tahdon vastainen tapahtuma, jolloin oltaisiin toimittu tahdonvastaisesti.

- Vortac