tiistaina, elokuuta 26, 2008

Kaikki kauniiksi

Suomalaisten tyttöjen itsetunto matalin pohjoismaissa
”Jopa kolmannes tytöistä arvioi itsetuntonsa jokseenkin matalaksi tai erittäin matalaksi. 15–17-vuotiaat tytöt ovat myös vähiten tyytyväisiä ulkonäköönsä: heistä 40 % sanoo olevansa jonkun verran tai hyvin tyytymätön. Erittäin tyytyväisiä on vain 4 %. Erityisesti paino ja vartalon muoto aiheuttavat tyytymättömyyttä”, Vahtera kertoo.

Suomalaiset naiset ja tytöt antavat tuleville naissukupolville kaksi neuvoa:
Kuva: futureimagebank.com

- Arvosta piirteitä, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen.

- Pidä mielessäsi, että kauniit naiset voivat olla eri värisiä, eri ikäisiä ja eri kokoisia.

Tämä tutkimus on osa Doven jo vuonna 2004 aloittamaa maailmanlaajuista Aidon kauneuden puolesta -kampanjaa, jonka tavoitteena on saada kaikki tytöt ja naiset tuntemaan itsensä kauniiksi.
Dove on tekopyhissä kampanjoissaan omalla tasollaan. Kauneus sanana viittaa siihen, että jotkut ovat rumia. Muuten kauneus sanan käytössä ei olisi järkeä. Kun sanotaan, että joku on kaunis, tarkoitetaan, että hän on seksikkäämpi ja hänellä korkeampi markkina-arvo kuin muilla tytöillä. Kauniimpi saa itselleen tasokkaamman miehen ja miesten huomion.

Naiset eivät voi kaiken kokoisia ja ikäisiä ollakseen kauniita. Kaiken kokoiset ja ikäiset voivat tietenkin käyttää Doven tuotteita tämän tekopyhän kampanjan seurauksena. Lopputuloksena naisten kauneushierarkia ei muutu mihinkään - naiset vain ovat entistä köyhempiä- Ja entistä huolestuneempia kauneudestaan.

Scots men forced to suffer in silence from domestic abuse


Will YOU Elect GynObama & VAWA Joe? Biggest Setback to Men in US History

30 kommenttia:

pena kirjoitti...

näen doven kampanjassa hyvääkin. siinähän on malleina rumempiakin naisia, ja se saattaa pistää naisen miettimään kuinka biologisperäinen reaktio rumuuteen oikeastaan on.

itsetunto ei ole hyvä tai huono, se on terve tai sairas. itsetunto on terve silloin kun ihmisellä on realistinen käsitys omista kyvyistä ja myös heikkouksista. itsetunto on sairas kun käsitykset itsestä ovat epärealistisen positiivisia. tai negatiivisia, mutta se on harvinaisempaa.

jos omakuva on epärealistisen positiivinen, ihmisen ulkopuolisilta saama palaute ja käsitys itsestä ovat ristiriidassa. se synnyttää ahdistusta joka näkyy noissa heikon itsetunnon tutkimuksissa. selllainen johtaa psyykkisiin häiriöihin kuten liikasyömiseen tai depressioon.

psyykkiset häiriöt tekevät ihmisen ympäristön kannalta epämiellyttävämmäksi ja hän alkaa saada yhä enemmän negatiivista palautetta ja vähemmän positiivista palautetta. epärealistisen positiivinen itsekuva synnyttää noidankehän jonka katkaiseminen on vaikeaa. tuo kirjoitus tukee epärealistisen positiivisen itsekuvan rakentumista. tässäkin tapauksessa feminismi on tässäkin suoraan syypää nuorten naisten pahaan oloon.

yhteiskunnan pitäisi alkaa kitkemään feminismin fasistista pahuutta pois kovalla kädellä.

Junakohtaus kirjoitti...

Sulla on Henkka sellainen ongelma, että sä luulet naisten koreilussa olevan kyse miesten huomion saamisesta.

Ei muuten ole. Miehille aivan riittävä taso on kaukana sen alapuolella mitä naiset suorittavat ja vielä kauempana alapuolella siitä, mihin naiset pyrkivät.

pena kirjoitti...

Sulla on Henkka sellainen ongelma, että sä luulet naisten koreilussa olevan kyse miesten huomion saamisesta.

Ei muuten ole. Miehille aivan riittävä taso on kaukana sen alapuolella mitä naiset suorittavat ja vielä kauempana alapuolella siitä, mihin naiset pyrkivät.


naisten koreilun tavoitteena on kasvattaa oma markkina-arvo mahdollisimman lähelle oman markkina-arvon potentiaalia. ei ole olemassa mitään "riittävää" tasoa. mitä kauniimpi nainen on, sitä paremman miehen hän voi saada itselleen.

miehet valehtelevat naisille aika vähän, mutta "pidän luonnollisista ja meikkaamattomista naisista" taitaa olla yksi suurimpia valheita. kyllähän mies toki kuvittelee pitävänsä naisista jotka eivät meikkaa, mutta käytännön teot osoittavat mistä mies oikeasti pitää.

Homo kirjoitti...

pena, olen osittain sitä mieltä että meikkaamattomuuden ylistäminen on vähän sama kuin paljon puhutun sisäisen kauneuden ylistäminen juhlapuheissa. Käytännössä pinnalliset arvot ovat ne, jotka merkkaavat ihmisille.

Toisaalta miehen kanalta voisi olla jossain ikävä haksahtaa tuhlaamaan lisääntymispotentiaalinsa huonogeenisen kanssa, joka on vain hyvä naamioimaan vikansa piiloon, minkä takia luomu-lookin ylistäjillä on tietty pointti.

Joskus ihmettelen kuitenkin sitä, että pitävätkä heteromiehet kuitenkaan kaikista naisten muotioikuista, vai onko kyse jostain naisten keskinäisestä kilvoittelusta mauttomuudessa, epäkäytännöllisyydessä jne. Tämä tuli viimeksi eilen mieleen, kun näin ruokapaikassa nuoren tavis naisen, joka oli ilmeisesti nyppinyt kulmakarvansa kokonaan pois - tai ainakin meikannut ne taitavasti piiloon ja piirtänyt tutisevalla ja erittäin ohuella mustalla kynällä aivan omituiset kaaret "kulmakarvoiksi". Tai pitävätkö miehet tosiaan jostain sormen yli puolitoista senttiä tulevista ja kynsiin ties millä liimatuista muovipaloista, jotka ovat olevinaan kynsiä, joissa vielä usein näkee useamman millin "juurikasvua".

Jossain määrin samaa voisi sanoa huulten täyteaineista, kulahtaneesta ns. kestopigmentoinnista ja eräistä muista ilmiöistä. Tosin nämä nyt sentään teoriassa voisivat olla kai joskus "luonnollista" (ts. ei-pysyvästi muuteltua) muistuttavia, vaikka ainakin valitettavan usein tulos on pikemminkin järkyttävä.

Junakohtaus kirjoitti...

Pena,

kyllä se on niin erinomaisen vähän mitä miehet edes huomaavat tai ymmärtävät naisten kaunistautumisista. Siinä on menossa ihan puhtaasti jäsentenvälinen.

eternal testicle kirjoitti...

Naisten kauneuden ehostus,siinä määrin missä se liittyy miesten huomaamiin ominaisuuksiin,voidaan käsittää markkina-arvon kohottamiseksi. Sen sijaan erilaiset naisten muotioikut,vaatevuorien kerääminen yms. on monimutkaisempi homma.

Miehillä voi olla harrastuksia,esim.bodaus,jolle naiset voi naureskella ja sanoa etteivät pidä ja tätä voidaan pitää miestenvälisenä dominanssin tavoitteluna mutta miesten hierarkiassa korkealle päässyt mies on myös ainakin jonkun verran naisten arvostama,erityisesti tai ainakin jos se johtaa maineeseen.

Miesten touhuissa on selvä järki ja tavoite.

Ja se että miehille riittää vähempi taso ei tarkoita etteivätkö miehet pitäisi korkeammasta tasosta. Mitä korkeampi taso,sitä enemmän huomiota,sitä suurempi tyydytys.

Kuulemma pitemmät kynnet saavat sormet näyttämään ohuemmilta.

Anonyymi kirjoitti...

Axe on tekopyhissä kampanjoissaan omalla tasollaan. Rikas sanana viittaa siihen, että jotkut ovat köyhiä. Muuten rikas - sanan käytössä ei olisi järkeä. Kun sanotaan, että joku on varakas, tarkoitetaan, että hän on seksikkäämpi ja hänellä korkeampi markkina-arvo kuin muilla tytöillä. Varakas mies saa itselleen tasokkaamman naisen ja naisten huomion.

Miehet kaikissa tuloluokissa eivät voi olla seksuaalisesti haluttavia. Kaikentuloiset ja -pituiset miehet voivat tietenkin käyttää Axen tuotteita tämän tekopyhän kampanjan seurauksena.
Lopputuloksena miesten statushierarkia ei muutu mihinkään - miehet vain ovat entistä köyhempiä- ja entistä huolestuneempia köyhyydestään.

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkkinä tämä

http://www.youtube.com/watch?v=S9_TEXl9mwA

Axen mainoksista,

jotka saavat aika monen ruman ja köyhän miehen luulemaan, että vain Axen tuoksua käyttämällä saadaan kauniiden naisten suosio.

Kyllä ne kosmetiikkamerkit kusettavat kuluttajia sukupuoleen katsomatta.

Junakohtaus kirjoitti...

Ano,

mä olen köyhä ja mulla on pirun kaunis nainen.

Anonyymi kirjoitti...

Junakohtaus,

arviosi naisesi kauneudesta voi olla rakastuneen subjektiivinen. Viittisitkö laittaa naisesi kuvan Cityn Peilikuvaan, niin suuri joukko voisi äänestää naisesi kauneutta? Lopputuloksena saamme saamme objektiivisemman mielipiteen naisesi ulkonäöstä.

Anonyymi kirjoitti...

"arviosi naisesi kauneudesta voi olla rakastuneen subjektiivinen"

No eikö se riitä?

Junakohtaus kirjoitti...

Ei, en laita. En mä sitä rupea tähän sekoiluun vetämään mukaan tän enempää. Voit uskoa tai olla uskomatta.

Anonyymi kirjoitti...

Eternal Testicle:

"Kuulemma pitemmät kynnet saavat sormet näyttämään ohuemmilta."

Pitkien kynsien viehätystä
en yleensäkään tajua. Pitkät kynnet
ovat hauraampia, eivätkä erityisen kiihottavat. Joskus esipuberteettissa kokemattomana muistaakseni kiihotuin pitkistä punasiksi lakatuista kynsistä naisella, mutta nykyään sellaiset aiheuttavat minussa tahatonta huvittuneisuutta.

Naisella on parhaimmillaan
hyvinhoidetut, puolipitkät kynnet, jotka tulevat aavistuksen verran ulos sormista. Yleensä väritön kynsilakka on paras, tai sitten joku tummempi. Pitkät tai lyhyiksi leikatut kynnet naisella eivät ole mielestäni eroottiset.

Bmad

Samuli kirjoitti...

Jaa, mun mielestä Dove-mainosten vähän tuhdimmat ja vanhemmatkin naiset ovat olleet attraktiivisia.
Osa suorastaan verenkiertoa vilkastuttavia.
Esim. H&M:n alusvaatemallit ovat sinänsä kauniita kuin jokin kaunis sisustusesine, mutta erotiikkaa heistä löytyy harvoin, joskus kuitenkin.

Minulla on parikymmppinen työkaveri, jonka tiedän lopettaneen seurustelun tytön kanssa, joka oli hieman pyöreä, ei kuitenkaan lihava. Ei kehdannut kulkea tytön kanssa, kun kavereilla on "mallimittaiset" tyttöystävät.

Pitäisikö minunkin laittaa vaimo kiertoon, kun on mennyt lihomaan?
Juu, en laita.

Anonyymi kirjoitti...

samuli,

tämä johtuu vain omasta markkina-arvostasi.

Jos vaikka lauantaina voittaisit loton jättipotin, huomaisit ajan oloon että paljon vaimoasi viehättävämmät henkilöt tulisivat esittämään kiinnostusta sinua kohtaan. Tällöin olisi suhteellisen alhainen kynnys laittaa vaimoa vaihtoon.

Näin kävi esimerkiksi Anssi Kelalla, joka menestyksen jälkeen vaihtoi juuri synnyttäneen vaimonsa hehkeämpään ja nuorempaan naiseen. Nyt kun Anssi on taas suosionsa alamäessä, oletko nähnyt hänen olevan otsikoissa uuden, kauniin naisen kanssa?

Junakohtaus kirjoitti...

Ano,

mitä mä olen maailmaa katsellut, enin osa äijistä luuhaa aina vain sen samaisen eukkonsa kanssa oli rahaa tai ei, eikä suin surmin vaihtaisi kehenkään.

Samuli kirjoitti...

Ano, en vaihtaisi. Miksi vaihtaisin? Mitä sillä "viehettävämmällä" olisi tarjota, mitä vaimollani ei ole. Sileämpi iho kenties?
Minulla on lapsi vaimoni kanssa, yhdessä rakennettu puutarha ja muita yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Seksikin sujuu hyvällä luistolla.

Jos lottovoitto tulisi, niin teettäisin taloomme peruskorjauksen ja veisin vaimon keväällä Keukenhofiin Hollantiin katsomaan tulppaaneja. Sinne ollaan kyllä menossa ilman lottovoittoakin.
Niin ja karppilampikin pitäisi kaivaa pihalle.

Olen saanut osakseni ihan riittävästi naisten huomiota. Ihan mukavalta se tuntuu edelleen, mutta 42-vuotiaana osaan laittaa flirttailun omaan lokeroonsa.

Ano, logiikkasi mukaan, jos Anssi Kela hakkaisi vaimoaan, niin minäkin hakkaisin vaimoani. Mahtaako se mennä ihan noin.

Anonyymi kirjoitti...

"miehet valehtelevat naisille aika vähän, mutta "pidän luonnollisista ja meikkaamattomista naisista" taitaa olla yksi suurimpia valheita. kyllähän mies toki kuvittelee pitävänsä naisista jotka eivät meikkaa, mutta käytännön teot osoittavat mistä mies oikeasti pitää."

Ei tuo mikään valhe sinänsä ole, enemmänkin osa totuus. Koko lause kuuluu että "kahdesta kauniista naisesta pidän enemmän siitä joka on kaunis vielä aamullakin".

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kauneudessa ole kyse siitä meikkaako nainen vai ei. Kyse on itsestään huolehtimisesta. Harva nainen varsinkin kun teini-ikä on ylitetty on 'luonnonkaunis'. Tosiasia on, että se mitä miehet pitävät luonnonkauniina, on kovan työn tulos: kerran kuussa kampaajalla leikkauttamassa ja värjäyttämässä hiukset, kosmetologilla ihonpuhdistuksessa kerran kuukaudessa, hillitty meikki, kuntosalilla, lenkillä ja ruokavaliolla hankittu kroppa. Kaiken tämän tavoitteena on saada itsensä näyttämään ikäänkuin ei meikkaisi ja värjäisi hiuksiaan jne.

jorma kirjoitti...

"Dove-mainosten vähän tuhdimmat ja vanhemmatkin naiset ovat olleet attraktiivisia."

Normaalimmat naiset ovat usein enemmän miesten mieleen kuin langanlaihat mallit.

"Esim. H&M:n alusvaatemallit ovat sinänsä kauniita kuin jokin kaunis sisustusesine, mutta erotiikkaa heistä löytyy harvoin, joskus kuitenkin."

Suurin osa naisten alusvaatamainoksista on suunnattu niille ihmisille, jotka ostavat valtaosan naisten alusvaatteista, eli naisille.

Vortac kirjoitti...

miehet valehtelevat naisille aika vähän, mutta "pidän luonnollisista ja meikkaamattomista naisista" taitaa olla yksi suurimpia valheita. kyllähän mies toki kuvittelee pitävänsä naisista jotka eivät meikkaa, mutta käytännön teot osoittavat mistä mies oikeasti pitää.

Toki miehet valehtelevat naisille, mutta miehet ovat keskimäärin rehellisempiä kuin naiset. Naiset pelaavat paljon yleisemmin jatkuvasti jotain 'peliä', josta monet miehet eivät ole edes tietoisia, saati että osaisivat 'pelata' sitä oikein. (siksi puhutaan 'pelikirjoista', 'pelimiehistä' ja 'pelioppaista')

Eräs näkökulma teikäläiseltä nyt hieman unohtuu tässä hötäkässä - miehen teot eivät välttämättä osoita miesten preferenssejä niinkään kuin sen, että mihin mies joutuu tyytymään. Kun meikittömiä naisia ei nykyään kertakaikkiaan ole, miehen on otettava meikattu, jos meinaa jonkun edes saada (tämä tietty pätee vain miehiin, jotka yleensä saavat naisia, saati ovat asemassa, jossa voivat edes puntaroida jotain 'valintoja' asian suhteen).

Eli jos mies saisi todella valita, JA vaihtoehtoja todella olisi (mikä valinta se silloin on, jos tuotteita on vain yhdenlaisia?), eli meikkaamattomia naisiakin esiintyisi suhteellisen runsaasti, luulenpa että miesten teot olisivat paljon lähempänä heidän puheitaan.

Mutta ehkäpä tällaisetkin miehet ajattelevat, että meikin voi aina pestä pois, ja silloin hän pääsee näkemään naisensa kauniina ja ihanana vihdoinkin (itse olen kokenut tällaisen kontrastin - ensin tapailin naista meikattuna, mutta kun näin hänet ensimmäisen kerran ilman meikkiä, suorastaan mykistyin ihailusta, jonka hänen kauneutensa sai minussa valtaisana vaikutuksena aikaan).

- Vortac

Vortac kirjoitti...

pena, olen osittain sitä mieltä että meikkaamattomuuden ylistäminen on vähän sama kuin paljon puhutun sisäisen kauneuden ylistäminen juhlapuheissa. Käytännössä pinnalliset arvot ovat ne, jotka merkkaavat ihmisille.

Onneksi vain osittain.. itse nimittäin todella sanon mitä tarkoitan ja päinvastoin - ja toivon, ettei meikkejä olisi edes olemassa. Meikit hämäävät helposti luulemaan rumaa tai keskivertoa kotkaa jotenkin paremman näköiseksi (koska meikeissä akasta ei voi nähdä että minkänäköinen hän oikeasit on - vaikutus on ikäänkuin naisilla olisi tummennetuilla laseilla varustetut moottoripyöräkypärät päässä - mies joutuu joka tapauksessa ottamaan riskin ja arvailemaan sitä lopullista ulkonäköä, joka voi olla huisisti parempi tai huonompi kuin meikattuna), mutta ne myös tunkevat kokonaan syrjään jonkun kauniin naisen luonnollisen kauneuden, joka on aina hehkeämpää kuin meikattu, tylsä ja geneerisen näköinen kylmyys.

En minä ainakaan halua katsella mitään maalikasoja ja maskeja mieluummin kuin aitoja ihmiskasvoja.

Todettakoonkin, että tällä planeetalla tosin asuu kyllä poikkeuksellisen rumaa väkeä naisissakin, joten tavallaan eipä ihme, että he pyrkivät aina jotenkin 'kaunistautumaan'.

Silti, kun on nähnyt luonnollista kauneutta ilman meikkiä, ei voi enää oikein suopealla ja ihailevalla silmällä katsella pakkelia tihkuvia sotamaalattuja riivinrautoja.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tämä tuli viimeksi eilen mieleen, kun näin ruokapaikassa nuoren tavis naisen, joka oli ilmeisesti nyppinyt kulmakarvansa kokonaan pois - tai ainakin meikannut ne taitavasti piiloon ja piirtänyt tutisevalla ja erittäin ohuella mustalla kynällä aivan omituiset kaaret "kulmakarvoiksi".

Tämän sanoit kyllä hyvin! Tuota kulmakarva-ilmiötä olen itsekin kauhistellut, ihmetellyt ja kuvottautunut jo vuosikausia.. en voi ymmärtää, että joku tekee noin kulmakarvoilleen.. se on täysin luonnottoman näköistä! Onko kaunista, kun kulmakarvat ovat aina ilmeettömän näköiset? Onko hienoa, kun kasvoissa on 90% keinotekoista maskia ja omat, kenties persoonallisetkin ilmeet jäävät täysin pintahileen peittoon?

Aivan järkyttävää toi kulmakarvojen rustaus. Valitettavasti se on yksi pienimpiä järkytyksen aiheita tässä omituisessa, omituisessa maailmassa..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"En minä ainakaan halua katsella mitään maalikasoja ja maskeja mieluummin kuin aitoja ihmiskasvoja...
Silti, kun on nähnyt luonnollista kauneutta ilman meikkiä, ei voi enää oikein suopealla ja ihailevalla silmällä katsella pakkelia tihkuvia sotamaalattuja riivinrautoja."

Vortacilla on näitä
yksioikoisia kehäpäätelmiä, joista kehoni ei pidä. Tunnen monta naista, jotka näyttävät omalla tavallaan hyvältä sekä meikeissä, että niitä ilman.

Miksi ihmeessä meikit pitäisi
kieltää. Yhtä hyvin voitaisiin kieltää värikäs pukeutuminen ja muu laittautuminen, esimerkiksi korut ja sen jälkeen seksivälineet ja autojen/lentokoneiden ylellisyyttä tihkuvat modernit sisustukset.

Ei meikeille, ei kaikelle, paitsi sille.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Aika hyvin sanottu Henkka.Minuakin ärsyttää Doven kampanjan tekopyhä sävy.Mikä siinä on niin kamalaa myöntää,että ihmiset vaan sattuvat pitämään biologisista syistä esim.symmetriasta?Kampanja myös antaa ymmärtää,että vain kurvikas nainen on oikea nainen.("Real women have curves.")Tai ainakin eräs Doven kampanja antoi ymmärtää näin.Huvittavaa,sillä eikös tämän kampanjan tarkoitus ollutkaan sanoa,että "naiset ovat kauniita kaiken kokoisina ja näköisinä"?Siis myös Kate Mossin mitoissa?

Ja hieman off-topicina:miksi lähes kaikki naistenlehdet vastustavat kauneusleikkauksia,mutta rahan syytäminen kaikkiin turhiin voiteisiin on ihan ok,jotka eivät edes nuorenna?Miksi on väärin ja osoitus heikosta itsetunnosta,kun nainen ottaa botox-piikin,mutta rahan tuhlaaminen kaikkiin ryppyvoitéisiin jotka eivät edes auta on sitten ok?Toki botoxissa on riskinsä,mutta en ole huomannut koskaan kenenkään toimittajan perustelevan kantaansa riskisyydellä,vaan sillä,että nuoremman näköiseksi pyrkiminen botoxin avulla on luonnotonta.(No haloo,eikö se ole sitä ihan millä keinolla hyvänsä,vaikka niillä voiteilla?40-vuotiashan näyttää luonnontilassa vanhemmalta kuin 30v.)

Ja miksi kauneusleikkaukset ovat yleensäkin naistenlehtien toimittajien mukaan niin hirveä asia,vaikka niiden lehtien kaikki meikki- ja kasvojen varjostusvinkit tähtäävät nimenomaan symmetrisempien piirteiden illuusion aikaansaamiseen.

Realisti

saa ainakin nauraa kirjoitti...

Johan se on jo aikaisemmin nähty, ettei Vortac edes erota, milloin nainen on meikannut tai ei.

jorma kirjoitti...

"15–17-vuotiaat tytöt ovat myös vähiten tyytyväisiä ulkonäköönsä: heistä 40 % sanoo olevansa jonkun verran tai hyvin tyytymätön. Erittäin tyytyväisiä on vain 4 %. Erityisesti paino ja vartalon muoto aiheuttavat tyytymättömyyttä”, Vahtera kertoo."

vs.

Teinitytöt ihailevat äitiä ja Eva Longoriaa

"Itsetunto suomalaistytöillä on kohdallaan: neljäsosa antoi omalle ulkonäölleen kympin kouluarvosanan."

Ketä tässä pitäisi oikein uskoa?

peruskauraa kirjoitti...

Kaikki on kiinni kysymyksenasettelusta ja kysyjästä.

Jos olisit joskus opiskellut, tämä olisi sinulle päivänselvää.

jorma kirjoitti...

"Jos olisit joskus opiskellut, tämä olisi sinulle päivänselvää."

Päivänselvää on se, ettei uhrifeminismillä ole mitään pohjaa.

Vortac kirjoitti...

"Itsetunto suomalaistytöillä on kohdallaan: neljäsosa antoi omalle ulkonäölleen kympin kouluarvosanan."


Haha. Joko kysymykset ovat täysin perseellään, vastaukset perseen kautta tulkittuja tai vastaajat valittu perseilyn perusteella.

Teini-ikäiset eivät ikinä ole 100% tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä tässä maailmassa.

Milloinkas muuten näemme kyselytutkimuksia teinipoikien itsetunnosta ja varallisuudesta? Turhasta julkkis-statuksesta ja sosiaalisten todisteiden määrästä? Siis jos käännämme sukupuolet toisinpäin, pitäisi olla myös kyselytutkimus niitä seikkoja silmälläpitäen, joita naiset pitävät miehessä 'seksikkyyttä ja haluttavuutta lisäävinä' piirteinä..

Luulen, että suurin osa teinipojista vastatessaan rehellisesti arvioisivat itsetuntonsa kyllä aika kauaksi kympistä.

Toisaalta, on helppo ajatella, että teinitytöt (naisten aivot kun omistavat) saattavat olla samaan aikaan sitä mieltä, että ovat täysiä kymppejä ulkonäöltään, ja silti olla täysin tyytymättömiä kehojensa ulkonäköön. Jorma nyt unohtaa tässä sen, että logiikka ei sido naisten ajattelua tai mielipiteitä, eikä rehellisyys naisten vastauksia kyselyihin.

Teinitytöt ovat hyvin haluttua kamaa, kuten Henry Laasasen mainiosta kirjasta voi itsekukin lukea - ja haluttua kamaa siis kaikenikäisten miesten keskuudessa. 18-vuotias nainen on niin haluttu, että eipä ihmekään, jos hänellä on epärealistiset kuvat itsestään. Hänhän vaikuttaa kelpaavan kaikille ja saavan rutosti kehuja jopa itseään korkeatasoisemmilta miehiltä, siis pelkällä ulkonäöllään. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ulkonäkö, jos on nuori ja hehkeä, eikä ole täysin hirvittäviin mittasuhteisiin kehoansa lihottanut, jotta vastaanottaa aivan suunnattoman määrän halua miesten suunnalta - niin rikkaiden kuin köyhienkin, komeiden kuin rumienkin, YTM:ien ja ATM:ien..

Helppohan siinä on urean syöksähtää päähän tuhoamaan viimeinekin järjen hippunen (silloin kun siellä on sellainen joskus majaillut).

Luulenkin, että osa femakkojen (tulee sanasta fem-akka) kitkeryydestä ja raivosta juontuukin kontrastista, joka heille tapahtuu kun heidän ulkonäkönsä yhtäkkiä rupsahtaa. Miesten halut heitä kohtaan laskevat kuin lehmän häntä jokaisen lisääntyneen rypyn ja elinvuoden jälkeen, kunnes lopulta päätyvät lähes nolla-lukemiin joskus 50 vuoden tienoilla.

Mitä vähemmän miehet naista haluavat, sitä suurempi on naisen raivo - epäreilua, miten ne nyt eivät enää jaksakaan kuunnella hänen aivotonta kälätystään irrelevanteista aiheista, kun ennen kuuntelijoita piisasi joka sormelle! Miksi he yhtäkkiä hylkäävätkin eukon, jonka sielun eukko itse luuli olevan kuumaa kamaa ja kehon vain tämän ihanan sielun jatke? Eikö hänen sielunsa enää olekaan merkityksellinen, kun keho menettää viehätysvoimansa?

Tästähän on pakko kostaa noille epäreilulle ja valheellisille miehille, jotka mukamas ensin halusivat, mutta yhtäkkiä eivät enää halunneetkaan! Höh! Miesten seksuaalisuus on lailla kiellettävä, että saataisiin purkaa näiden eukkojen aiheetonta ja epäreilua raivoa, joka perustuu suhteellisuudentajun olemattomuuteen, sekä kykenemättömyyteen kohdata tosiasiat ja realiteetit sellaisina kuin ne oikeasti ovat.

Tällaiset eukot eivät varmasti kuolinvuoteellakaan tajua, että vika ei ollut miehissä, vaan heidän omissa odotuksissaan ja ajatuksissaan siitä, miten heitä on kohdeltava, ja niin edelleen.

Olisiko feminismiä ilman tätä raivoa ja halua kostaa miehille?

- Vortac