keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Koulutus altistaa

Nyrkki heiluu herkästi - eikö mies kestä korkeasti koulutettua naista?
Korkeasti koulutetut suomalaisnaiset kokevat useammin parisuhdeväkivaltaa kuin vain peruskoulun käyneet naiset. Väkivalta ei ole vain syrjäytyneiden ongelma, vaan sitä esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutin tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa tai väkivallalla uhkailua. Korkeakoulututkinnon suorittaneista on väkivaltaa parisuhteen aikana kokenut 20 prosenttia naisista, kun taas peruskoulututkinnon tai sitä vähemmän koulutusta saaneista parisuhdeväkivaltaa ilmoittaa kokeneensa 15 prosenttia.
Nainen kirkuu kuin sika - katso video ja mykisty

Nykymies kärsii tasa-arvo-ongelmista

Questionable Straw Shape Upsets Mother

Groom Arrested for Getting Too Close to Bride at Wedding

Marc Rudov vs Lis Wiehl - $150k settlement for jilted bride (Youtube)

17 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Piispan mukaan yhteiskunnallisessa keskustelussa parisuhdeväkivalta pelkistetään liian usein syrjäytyneiden ongelmaksi."

Vielä paljon useammin se pelkistetään vain naisten ongelmaksi. Tästä epäkohdasta on osaltaan vastuussa oikeusministeriön erikoissuunnittelija Minna Piispa itse. Mutta onko hänestä vastuunsa kantajaksi? Eipä tietenkään.

Jorma kirjoitti...

"Hänen mielestään kumpikin osapuoli on linnoittautunut poteroihin, joista syytellään toinen toista."

Ongelmista on aivan turha syyttää yhtään tasa-arvon kannattajia. Feministit ne ovat, jotka ovat poteroihin kaivautuneet ja ovat tiukasti kiinni menneisyydessä. Minkäänlaista yhteistyötä ei voi olla, ennen kuin miesten tasavertainen oikeus tasa-arvoon yksiselitteisesti tunnustetaan naisjärjestöissä siten, että se näkyy myös käytännön toiminnassa.

"Kyllä me lounaalla käydään naisjärjestöjen edustajien kanssa, Timperi kertoo"

Kukahan maksaa laskun? Viime kädessä suomalaiset miehet, aina.

"Miesten suurimmat tasa-arvopuutteet Timperi luettelee nopeasti."

Mutta unohtaa lähes tyystin sen kaikkein suurimman ja polttavimman tasa-arvo-ongelman, eli miesten syrjimisen maan lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Korkeakoulututkinnon suorittaneista on väkivaltaa parisuhteen aikana kokenut 20 prosenttia naisista, kun taas peruskoulututkinnon tai sitä vähemmän koulutusta saaneista parisuhdeväkivaltaa ilmoittaa kokeneensa 15 prosenttia."

Miten tuo uutinen voi pitää paikkaansa?

Ettei olisi niin, että korkeastikoulutettu tulkitsee väkivallaksi sen, mitä vähemmän koulutettu ei?

Jotenkin ei tunnu uskottavalta, että korkeasti koulutetut valikoisivat itselleen kaikkein agressiivisimmat äijät. Tai vaihtoehtoisesti korkeasti koulutetut naiset ovat myös itse kaikkein agressiivisimpia -> saavat sitten osansa

Tai ehkä korkeasti koulutetuilla on enemmän suhteita kuin matalasti koulutetuilla. Suurempaan määrään miehiä sattuu todennkäköisemmin väkivaltainen mies kuin pieneen määrään. Mutta muistaakseni mitä korkeammin koulutettu, sitä pysyvämpiä suhteet ovat. Joten ei tämäkään taida selittää asiaa.

Toisaalta, korkeammin koulutetut naiest ovat keskimäärin vanhempia kuin "kouluttamattomat naiset" koska koulutuksen hankkiminen vie aikaa. Ehkä tulos johtuu siitä, että kun ikää on enemmän, on myös ollut enemmän aikaa joutua tällaiseen tilanteeseen.

Tuossa on nyt viisi erilaista perustelua heitetty ilmaan. Keksiikö vielä jotain vaihtoehtoisia selityksiä?Mistä moinen tulos siis johtuu?

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Ainiin, unohtui se perinteinen:
Miestä vituttaa naisen koulutus, joten mitä koulutetumpi, sitä helpommin tulee turpaan. Kuulostaa toisaalta järkeenkäyvältä, sillä aivan varmasti miehen vähättely voi johtaa turpiinsaantiin, olipa se sitten seksuaalista vähättelya (tuhkamuna) tai ammatillista vähättelyä (olet tyhmä amis).

Tätä voisi testata vertaamalla, saavatko korkeastikoulutetut naiset enemmän turpaan amismiehiltä kuin "pitäisi".

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä sitä selittelemään. Suomimiehet ovat maailman väkivaltaisimpia naistenpieksäjiä. Joka viides suomimies pieksee säännöllisesti vaimoaan, ja se on vain jäävuoren huippu. Loput tapaukset eivät tule koskaan esille. Lisäksi täällä harrastetaan seksuaalista häirintää enemmän kuin missään muuaalla, kuten eduskunnan tutkimus kertoi koko maailmalle.

Parempi, että me miehet lopetamme naisten kanssa kanssakäymisen kokonaan!

Homo kirjoitti...

Korkeasti koulutetuilla naisilla alkoholinkäyttö on runsasta. Tässä voi olla osaselitys asiaan.

Myöskin se mietityttää, että korkeasti koulutetuilla pariutuminen on vähäisempää kuin heikommin koulutetuilla. Mahtaisiko tämä liittyä jollain tavalla asiaan.

deep anonyymi kirjoitti...

En tiedä, mutta jos korkeasti koulutetut naiset käsittävät väkivallan Jyväskylän oppien mukaan? Raha-asioista(kaan) ei kiistellä parisuhteessa ym. väkivallan muodot.

Vähemmän koulutetut ymmärtävät väkivallan kuten ennenkin, väkivaltana.

Mortimer kirjoitti...

Marc Rudov vs Lis Wiehl - $150k settlement for jilted bride

Ok, hieman tylyä erota jättämällä ilmoitus vessan seinään, mutta kun ottaa huomioon olosuhteet. Miestähän huijattiin. Nainen valehteli hänelle veloistaan. Aika kohtuutonta vaatia miestä olemaan korrekti siinä tilanteessa. Todennäköisesti ollut aika järkyttynyt ja masentunut, kun huomasi että nainen jonka kanssa aikoi mennä naimisiin olikin valehteleva hyväksikäyttäjä.

Ei varmaan tarvitse edes arvuutella olisiko mennyt läpi, jos osat olisivat olleet päinvastaiset. Miehen ollessa kyseessä, järkytystä tai masennusta ei oteta huomioon, vaan by definion hän teki sen julmuudessaan.

Minusta ei ole oleellista miten mies purki kihlauksen, eikä se että nainen muutti kaukaa tai jätti työnsä. Tuollainen nyt vain on elämään kuuluvia riskejä. Ei ihmissuhteita ja kihlausta (=lupaus mennä naimisiin) voi käsitellä kuten jotain liike-elämän sopimusta ja vaatia korvausta sopimuksen purkamisesta. Ja ei olisi kannattanut valehdella.

Koskakohan tyttöystävän jättämisestä tuomitaan maksamaan korvauksia? Tyttö voisi veloittaa ainakin menetetystä ajasta. Niin ja jonkinlainen korvaus arvon menetyksestä. Nainenhan on vanhentunut seurustelun aikana ja hänen markkina-arvonsa ei ole enää yhtä suuri kuin suhteen alussa.

Mortimer kirjoitti...

Koulutus altistaa

Eikö Pasi Malmin väitöskirjaluonnoksessa kiinnitetty huomiota samaan asiaan? Tai ei ihan samaan asiaan, mutta mielestäni hän lainasi jotain amerikkalaista kyselytutkimusta, joka paljasti että yliopistoissa opiskelevat naiset altistuvat parisuhdeväkivallalle muita useammin. Voin kyllä sekoittaa asiat ja olla väärässä. Tällainen muistikuva kuitenkin on.

Henkilökohtaisesti minä uskon, että Deep:n teoriassakin on perää.

eternal testicle kirjoitti...

Muistaakseni Pasi kirjoitti jotain sellaista että korkeakoulutettujen naisten (korkeakoulutetuilla) puolisoilla olisi jotenkin vähemmän estoja vastata väkivaltaan väkivallalla koska he olisivat jotenkin sisäistäneet 'tasa-arvon' tarkoittamaan että hekin saavat olla väkivaltaisia.
Saatan kyllä muistaa väärinkin.

Ja jos naisen opinnot ovat jotain naistutkimusta niin sitten miehen provosointi ei varmasti ole vaikeaa opituilla tiedoilla.

Jorma kirjoitti...

"Ettei olisi niin, että korkeastikoulutettu tulkitsee väkivallaksi sen, mitä vähemmän koulutettu ei?"

Hyvä ja aiheellinen kysymys, mutta sellainen, johon Minna Piispa ei osaa, eikä edes halua osata, vastata.

deep anonyymi kirjoitti...

"Tällä hetkellä saatavilla olevien tutkimustietojen mukaan naisten harjoittama väkivalta ei ole kuitenkaan niin laaja ongelma kuin miesten harjoittama väkivalta."


Logiikan mukaan:

Koska naiset kokevat enemmän väkivaltaa kuin miehet, niin väkivallan vastustamiskampanja kannatta kohdistaa naisiin. Tehokasta.

Koska koulutetummat naiset kokevat enemmän väkivaltaa kuin kouluttamattomat naiset, niin väkivallan vastustamiskampanja kannatta kohdistaa koulutettuihin naisiin. Todella tehokasta.

asdfg kirjoitti...

Tuollaista väitettä en kyllä usko ikinä. Aivan kaikenlainen väkivalta on aina selvästi yleisempää mitä matalammalle koulutustasossa mennään.

Vortac kirjoitti...

Miehet kokevat huomattavasti enemmän väkivaltaa kuin naiset! Älkää ny helkkari vääristelkö tosiasioita.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Muistaakseni Pasi kirjoitti jotain sellaista että korkeakoulutettujen naisten (korkeakoulutetuilla) puolisoilla olisi jotenkin vähemmän estoja vastata väkivaltaan väkivallalla koska he olisivat jotenkin sisäistäneet 'tasa-arvon' tarkoittamaan että hekin saavat olla väkivaltaisia.
Saatan kyllä muistaa väärinkin."

Voihan se ollakin noin. Tuohan voi olla seuraussta siitä, kun tasa-arvon sisäistäneet miehet vastaavat sukupuoliroolit unohtaen agressioon omalla agressiolla.

Jos asiaa miettii tasa-arvon näkökulmasta, niin tasa-arvon edetessä ei-agressiivisten naisten pitäisi saada vähemmän turpaan ja agressiivisten enemmän.

Vaihtoehtoisesti kummatkin ryhmät voivat saada enemmän turpaan, mikäli tasa-arvo tekee naisen lyömisestä hyväksyttävämpää (epäilen). Toisaalta naisten agressiivinen käytös miehiä vastaan alentaa miesten kynnystä käyttää väkivaltaa naisia kohtaan. Olenhan itsekin joutunut baarissa naisen tönimisen kohteeksi ja tönäisin vastaavalla voimalla takaisin. Tutkimuksissa tästä tulee varmasti merkintä väkivaltakirjoihin koska itse en pitänyt naisen tönäisyä väkivaltana, mutta olen aika varma että nainen piti minun tönäisyä väkivaltana. Näin tasa-arvon aikana en pidä vastatönäisyä yhtään minään.

(ilmeisesti ainakin joku piti sitä väkivaltana, koska jouduin tuon tapauksen johdosta nukajoimaan erään miehen kanssa)

- Syltty

anonahkaerkkiletku kirjoitti...

Christina Hoff Sommers on kirjoittanut erinomaisia kirjoja, mm. The War against Boys: How Misguided Feminism Is Harming Our Young Men ja Who Stole Feminism?: How Women Have Betrayed Women, jonka jälkeisessä haastattelussa The Future of Feminism Christina kertoo hyvän esimerkin yliopistoilla vaikuttavasta feminismistä: "You have feminists — Susan McClary, for example — who teach students to identify rape themes in Beethoven symphonies."

Toinen hyvä esimerkki on Christina Hoff Summersin ja Camille Paglian haastattelussa Has Feminism Gone Too Far?, jossa Christina kertoo: "I interviewed a young women at the University of Pennsylvania who came in in a short skirt and she was in the Women's Center, and I think she thought I was one of the sisterhood. And she said, "Oh, I just suffered a mini-rape." And I said, "What happened?" And she said, "A boy walked by me and said, `Nice legs'." You know? And that -- and this young woman considers this a form of rape!"

Kunhan feminismi saa vapaasti rehottaa vielä aikansa yliopistoilla, niin onhan se varma, että akateemiset naiset kokevat jatkuvasti kasvussa olevaa miehistä väkivaltaa kaikkialla.

anonahkaerkkiletku kirjoitti...

Syltty,

Ota myös huomioon, että välttämättä et edes tönäissyt naista ollenkaan. Luulit vain niin. Kyseessähän saattoi jopa olla henkilö, joka oli juuri tullut jatkoille naistutkimuksen seminaarista. Seminaarin aikana hän oli kokenut Judith Butler-valaistumisen ja konstruoinut itsensä sosiaalisesti mieheksi.

Ensisijaisestihan sukupuoli on kuulemma vain tekoja ja sosiaalinen konstruktio, joten sukupuolittunut väkivaltakeskustelu onkin näin ollen pahasti vääristynyt. Olisi luonnollisesti tehtävä sex/gender -jako, ja eroteltava törkeän väkivallan (esimerkiksi tönäisyn) kohteeksi joutuneista biologisista naisista ne, jotka todellisuudessa ovatkin siis miehiä.