sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Linkkejä

More than a third of 14-year-old boys have a reading age of 11 or below

Is feminism dead?

Mitä miehen mitat paljastavat?

Ongelmana tylsyys?

Multiple combat deployments to Iraq are increasing serious mental health problems among soldiers, triggering drug and alcohol abuse and contributing to record suicide levels

What about helping boys?

Lisäys: Auttakaa hyvät suomalaislukijat! mitä hyvää feminismi on Suomelle tuonut?

12 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Jaahas, Heusalalta uusi penishoroskooppi. Jos jaksaisi, niin voisi verrata tätä Heusalan edelliseen horoskooppiin ja katsoa onko niissä ristiriitoja keskenään, mutta enpä taida jaksaa.

Kävelevä dildo kirjoitti...

Kymmenet tuhannet nuoret tyhjän päällä

Uutisesta ei tosin ilmene sukupuolijakauma, mutta kasvava syrjäytyminen on tosiasia. Koulu on tältä osin epäonnistunut. Jälkeenpäin syrjäytymiseen puuttuminen on kallista ja vaikeaa.

What about helping boys?

Feministien (esimerkiksi koulutuspolitiikkamme linjanvetoihin vaikuttavan nt-professori Elina Lahelman) asennehan tosin tiedetään: yliopistojen ja jatko-opiskelun naisistumisesta ei tarvitse kantaa huolta, pojista ei tarvitse murehtia - kyllä he patrarkaatissamme aina pärjäävät, joten erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tyttöjen ongelmiin.

Jorma kirjoitti...

"Olen hänelle vastauksen velkaa: mitä hyvää feminismi on Suomelle tuonut?"

Ei niin yhtään mitään. Täysin sairas ja tuhoisa ideologia. Tasa-arvon edistäminen on sitten ihan eri juttu.

Jorma kirjoitti...

"Ympärileikkauksista keittiön pöydällä päästävä eroon"

"- Peruslähtökohta on, että maassa maan tavalla. Kolikon toinen puoli on se, että "keittiön pöydällä" tehtävät leikkaukset on saatava loppumaan. Jotkut pelisäännöt on pakko luoda, sillä tällä hetkellä lapsi kärsii eniten."

Eli kaikkien ei sitten tarvitsekaan toimia "maassa maan tavalla", jos eivät halua?

Lapsi kärsii joka tapauksessa, vaikka muista kuin lääketieteellisistä syistä tehtävä ympärileikkaus olisi kuinka laillinen ja kuinka hyvän lääkärin suorittama tahansa. Kyse on joka tapauksessa aina ihmisoikeusloukkauksesta. Ja ihmisoikeusloukkauksia miehiävihaava ja sukupuolten välistä tasa-arvoa vastustava peruspalveluministeri Paula Risikko siis kiivaasti puolustaa. Täysin morraaliton lurjus koko tyyppi.

Vortac kirjoitti...

Aika pointless tarina taas toi 'mitä hyvää feminismi on suomelle tuonut' -- siis miten se koko tilanne, jonotus tai sen akan horinat muuten liittyvät asiaan, paitsi osoittamassa miten kanamaista ja päätöntä feministien ja monien muidenkin eukkojen ajattelu on..?

Kysymys on muutenkin väärin asetettu ja johdatteleva. Siinä heti oletetaan, että feminismi ON tuonut jotain hyvää mukanaan, mikä on tietenkin väärä oletus.

Vähän sama kuin kysyisin joltain viattomalta ATM:ltä, että "no mitenkäs yleensä murhaat uhrisi?"

Kysymykset, joissa on oletuksia valmiina, eivät tosiaan aina ansaitse vastausta, etenkin silloin kun ne oletukset ovat vääriä, valheellisia, virheellisiä tai perusteettomia.

- Vortac

kävelevä dildo kirjoitti...

Onhan se feminismi jotakin hyvääkin tälle maalle tuonut: varoittavia esimerkkejä, ja lähes pomminvarman 180 astetta väärään suuntaan näyttävän kompassin. Mikäli siis kuunnellaan feministien propagandaretoriikkaa, ja ajatellaan & tehdään täsmälleen päinvastoin, niin kovin pahasti ei voi mennä pieleen.

Peruslähtökohta on, että maassa maan tavalla.
... tai maasta pois.(Toisaalta, feminismistä on tullut lähes maan tapa ...)

Espoon surullisenkuuluisassa feministisessä turvakodissa töissäkin ollut, Naisten Linja Suomessa ry:n puheenjohtaja, feministidemari Elina sirkkaliisantytär Aaltio kirjoittaa painavaa asiaa:

"Toinen yksityistämisen ongelma on palveluiden laadun valvonnan ja epäkohtiin puuttumisen vaikeus. Konkreettisia esimerkkejä voi siis lukea hesarista. Espoolaisen Merikartanon tapaus on toki poikkeuksellinen, mutta tuskin ainutkertainen.

... toiminnanjohtajan käytös oli hyökkäävää ja epäasiallista. Ja tätä kaikkea on jatkunut vuosia. Miksi tähän ei ole puututtu?


Niinpä. Eipä tuohon voi muuta sanoa kuin: "Chutzpah".

Jape kirjoitti...

Seksityöläinen haluaa lopettaa

Erotiikka- ja seksityöllä hankitun rahan hintana on kaikkialle seuraava häpeä. Suurin osa tamperelaisista alan työntekijöistä harkitsee koko ajan lopettamista.
/.../
Vielä julkaisemattoman tutkimuksen mukaan suuri osa tamperelaisista erotiikka-alan työntekijöistä miettii työn lopettamista, mutta kaipaisi siihen apua ja tukea.


Aamulehti: Seksibisnes | Erotiikan ammattilaiset

Aamulehti: Seksibisnes | Seksityöläisten tarinat

Vortac kirjoitti...

Onhan se feminismi jotakin hyvääkin tälle maalle tuonut: varoittavia esimerkkejä, ja lähes pomminvarman 180 astetta väärään suuntaan näyttävän kompassin. Mikäli siis kuunnellaan feministien propagandaretoriikkaa, ja ajatellaan & tehdään täsmälleen päinvastoin, niin kovin pahasti ei voi mennä pieleen.

You're really stretching :)

Toi vaatii jo melkoista venytystä että saa tiristettyä moisen näkökannan, hehe. Siis että onnistuu löytämään ikäänkuin jotain rakentavia pointteja feminismin olemassaolosta. No, onhan natseista voitava sanoa ihan samalla tavalla - varoittava esimerkki jne. Mutta mistä tahansa totaalisesta pahasta voi sanoa noin, joten ei tuo vielä mielestäni täytä 'hyvän' tunnusmerkistöä.

Yritäs uudestaan.. :)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Niin, mun piti vielä jatkaa tosta 'pointless'-tarinasta sellanen pointti, että aiemminhan joku täällä aivan oikein esittikin eräänä naisten ajattelun outoutena sen, että esimerkiksi naisten huumorintaju on hyvin 'pointitonta', eli siis naiset nauravat asioille, jotka eivät varsinaisesti ole edes hauskoja millään muotoa.

Ja samoin naisten tarinoissa ei vaikuta olevan mitään järkeä tai pointtia. Naiset kertovat mitä tahansa hyvin seikkaperäisesti, ja jos kuulija odottaa pointtia, hän kuolee nälkään ennenkuin sieltä naisen suusta sellainen tarinan suhteen suoltuu.

Tällä tarkoitan siis sitä, että ilmeisesti naisista on kiva kertoa ihan mitä tahansa tarinaa, hyvinkin yksityiskohtaisesti ja seikkaperäisesti, vaikka koko tarinalla ei ole mitään varsinaista 'pointtia' (taas en osaa suomentaa - en taida osata suomea kohta enää ollenkaan), siis ydintä ja selkeätä asiaa, johon tarina liittyisi. Siis jokin juttu, joka tekee tarinasta olennaisen, ja syy, joka tekee tarinan kertomisesta tärkeän.

Tämä siis oli pointtini tuossa ihmettelyssäni, miten tuo tarina tuntui lähinnä haaskaavan lukijan aikaa ja resursseja, kun sitten ihan koko tarinaan liittymätön pointti kerrottiin parilla rivillä lopussa. Koko tarinan olisi voinut kertoa kolmella sanalla ja sitten liittää siihen sen itse pointin. Mutta sillä tavalla ei toki oltaisi saatu törsättyä tilaa niin paljon. Pitäähän kolumnistien ja 'journalistien' kirjoittaa paljon, sisällöllä ei (ilmeisesti) niin väliä.

Miehet ovat usein poikkeavia tässä suhteessa - jos kuulet miehen kertovan jotain tarinaa intensiivisesti, yleensä tarinalla on jokin järkevä pointti tai syy olla olemassa, eikä se ole vain tarina tarinan vuoksi. Se voi olla vaikkapa perustelu jollekin hänen väitteellensä, se voi olla osoitus siitä, että hänen kaverinsa on oikeassa, se voi olla osa syvempää pohdintaa jostain laajemmasta asiasta, se voi olla anekdootti, joka liittyy johonkin laajempaan kuvioon olennaisella tavalla - mitä hyvänsä, syitä ja pointtejahan voi olla lähes loputon määrä.

Mutta naisten tarinoiden ongelma on, etteivät naiset ota yhtäkään pointtia tarinaansa mukaan, eivätkä heidän tarinansa ole olemassa jotakin pointtia varten. Ne ovat vain tarinoita, jotka ovat yhtä mielenkiintoisia, mielekkäitä kuunnella ja hauskoja, kuin jos kertoisin 3 tunnin ajan, miten erkki nyrpiö-rusennus ajoi pihalla ympyrää mopolla.

- Vortac

Mortimer kirjoitti...

Kävelevä dildo: Feministien (esimerkiksi koulutuspolitiikkamme linjanvetoihin vaikuttavan nt-professori Elina Lahelman) asennehan tosin tiedetään: yliopistojen ja jatko-opiskelun naisistumisesta ei tarvitse kantaa huolta, pojista ei tarvitse murehtia - kyllä he patrarkaatissamme aina pärjäävät, joten erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tyttöjen ongelmiin.

Lahelma on oikeasti vaarallinen. Lasken hänet Suomen top-5, miehen tasa-arvon kannalta vaarallisiman lobbarin joukkoon. Samaa sarjaa kuin Marita Saxén. Taitava puhuja ja vaikutusvaltainen.

Muistan oikein hyvin, kun taannoin eduskunnan naiskansanedustajien seminaarissa mietittiin miksi miehet ja pojat voivat niin huonosti, tai piti miettiä. Lahelma varasti shown 100-0. Poikien ongelmien sijaan aiheeksi tuli poikien aiheuttamat ongelmat. Tytöt kasvatetaan kestämään parisuhdeväkivaltaa jne. Poikien huono koulumenestys ei ole ongelma, sillä pojilla on "muita resursseja", ja loppujen lopuksi pojat löytävät kuitenkin tiensä huipulle.

Olen käsittänyt että Lahelma on myös yksi sukupuolisensitiivisen opetuksen keskeisiä arkkitehteja. Pelkään pahoin että sekin, ajatuksen hyvästä tarkoituksesta huolimatta, tulee jossain vaiheessa kalliiksi ja me kaikki joudumme ainakin välillisesti maksamaan siitä.Auttakaa hyvät suomalaislukijat! mitä hyvää feminismi on Suomelle tuonut?

Ensimmäisen aallon feminismi toi paljon hyviäkin asioita. Toisen aallon feminismi muutamia hyviä asioita, mutta samalla alunperin tarpeellisesta käytännön asioihin keskittyvästä liikkeestä tuli jonkinlainen massautopia ja uskonto jopa, josta sitten on versonnut suoraan sanottuna luonnonvastaista ideologiaa.

Kolmannen aallon voisi odottaa olevan miehen aseman kannalta jossain määrin parempi kuin 2. aalto (paitsi perinteisen perhearvoja kannattavan ns. yhden naisen miehen kannalta). Hankala sanoa, varsinkin kun se on osittain vielä tapahtumatta ja huom. se siis on vain oma arvioni.

First-wave feminism got women to vote: second-wave got them employed and divorced; third-wave is busy making them pornstars. More or less. (Kathleen Parker).

Kai naisten työssäkäynnin voi osittain laskea feminismin ansioksi, enkä minä ainakaan suostuisi ikinä elättämään omalla palkallani naista, joka makaa kotona omasta valinnastaan.

Ripa kirjoitti...

Tuli tuosta 'penishoroskoopista' mieleen, että millaisenkohan vastaan oton vastaava analyysi naisten värkeistä saisi esim. Helmi-palstalla?

Kävelevä dildo kirjoitti...

"Lahelma on oikeasti vaarallinen. Lasken hänet Suomen top-5, miehen tasa-arvon kannalta vaarallisiman lobbarin joukkoon. Samaa sarjaa kuin Marita Saxén. Taitava puhuja ja vaikutusvaltainen."

Totta. Lahelma ja hänen feministinen iskuryhmänsä:
http://www.helsinki.fi/ktl/kufe/ryhma.htm
onkin tasa-arvolle eräs vahingollisimpia ja vaarallisimpia verovaroilla kustannettuja feministisiä organisaatioita varsinkin pitkällä tähtäimellä ajateltuna.

Lahelmasta on täällä ollut aiemminkin juttua:
http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/11/opetushallituksen-julkaisuja-koulu.html

Tuo mainitsemasi eduskunnan naiskansanedustajien seminaarista (ja mihin feministiprofessori Elina Lahelma seminaarin sai käännettyä) on kerrassaan loistava ja erinomainen esimerkki akateemisen feminismin eli naistutkimuksen vahingollisesta vaikutuksesta tasa-arvotyölle. Maikki Friberg -palkitun Elina Lahelman kaltaiset feministit opetuslapsineen olisi tasa-arvon perusteella saatava viipymättä pois viroistaan enempää vahinkoa aiheuttamasta.

"Olen käsittänyt että Lahelma on myös yksi sukupuolisensitiivisen opetuksen keskeisiä arkkitehteja. Pelkään pahoin että sekin, ajatuksen hyvästä tarkoituksesta huolimatta, tulee jossain vaiheessa kalliiksi ja me kaikki joudumme ainakin välillisesti maksamaan siitä."

Lahelman kyseessä ollen en luonnehtisi tarkoitusta ns, hyväksi, vaan feministisen selektiiviseksi - eli feministiseksi.. Ja valitettavasti emme maksa siitä vain välillisesti, vaan myös aivan suoraan verojen muodossa. Minä olen veronmaksajana Elina Lahelman ja hänen feministisen iskuryhmänsä eräs työnantaja ja palkanmaksaja, ja ajatuskin siitä saa vatsassa kertämään.

Mitä tulee ajatuksiisi feminismistä, niin toki voin allekirjoittaa suuren osan näkemyksistäsi, mutta pohjoismaissa 2000 -luvulle tultaessa 3. aallon feminismikään ei mielestäni ole mitään hyvää enää saanut aikaiseksi - siis ei sellaista mitä ei varmasti olisi toteutunut ilman feminismiäkin.