lauantaina, elokuuta 16, 2008

Yh-isät

Brax haluaa lyhentää huoltajuusriitoja
Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan isien mahdollisuus voittaa kiista lapsen asumisesta tai lapsen yksinhuolto on parantunut viime vuosina. Isät ovat kuitenkin yhä heikoilla etenkin pitkiksi venyvissä riidoissa.

Selvityksen mukaan yli 70 prosentissa riidoista käräjäoikeus tuomitsi lapsen asumaan äidin luo. Hovioikeudet muuttivat asumista harvoin.

Brax myöntää, että isät voivat kokea epätasa-arvoa tilanteissa, joissa lapsi tuomitaan eron alussa äidille ja olosuhteiden vakiinnuttua päätös jää voimaan lopullisessa käsittelyssä. Tällöin oikeusprosessin kesto voi epäsuorasti syrjiä isiä.
Yksinhuoltajaisä on harvinaisuus
Etenkin riitaisissa jutuissa lapsi päätyi äideille, jotka saivat myös yksinhuoltajuuden yli 50 prosentissa tapauksista. Isät määrättiin yksinhuoltajiksi vajaassa kymmenessä prosentissa riidoista.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myös vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää sanoo Ilkassa, että nykyiset kielikokeet syrjivät naisia.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/200807177943096_lz.shtml

Nainen, ei ole mitään syytä olla mustasukkainen, jos miehesi katselee muita naisia ollessaan seurassasi.

Muiden naisten katseleminen vain tarkoittaa, että miehellä on hyvä ja voimakas pulssi.

Uuden naisille tarkoitetun miehenkäyttöoppaan mukaan 53 prosenttia miehistä myöntää katselevansa muita naisia aina, kun tilaisuus tarjoutuu. Loput eivät tunnusta tai vilkuilevat salaa.

Miesten mukaan naiskauneuden arvostamisella ja heidän tunteillaan omaa kumppania kohtaan ei ole mitään tekemistä keskenään.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Minä en katsele naisia lainkaan. Alunperin sen takia että pelkäsin heidän huomaavan, ja myöhemmin sen takia että siinä ei ole mitään järkeä. Enhän minä harrasta ikkunashoppailuakaan.

Vortac kirjoitti...

No, joskus tulee refleksinomaisesti vilkaistua, mutta yleensä kyllä jätän kattelematta - pääasiassa sen takia, että yleensä kun olen kattellu, on tapahtunut inhottavia reaktioita, kuten ilejtystä, kuvotusta, ärsytystä, jne.

Parempi jättää kattomatta senkin vuoksi, että se rohkaisee naisia lutkaisuuteen, ja sitähän naiset haluavat ja tavoittelevat; että mahdollisimman moni mies katselisi heitä himoiten. Tämä tietenkin kuvastaa naisten seksuaalista valtaa, ja kertoo naisille itselleen, että kyllä, nainen on hyvin paljon valtaa omistava ja 'arvokas' olento.

Tästä syystä katselu tekee hallaa tasa-arvolle, jota koetamme tavoitella, mutta jonka syntymistä feminismi ja yhteiskunta kovasti estävät.

Se on kuin antaisi rikkaille ilmaiseksi rahaa ja resursseja, vaikka toisaalla kuollaan nälkään näiden asioiden puutteessa.

Miksi siis antaa hyväosaisille heidän egoaan boostaavia katseita?

Ja tietenkin tähän loppuun vielä esoteerisempi syy; moinen katselu kuluttaa turhaan energiaa ja saa joissain harvoissa tapauksissa aikaan himoa ja tietynlaisia sisäisiä prosesseja, joiden on parempi jäädä tapahtumatta. Jos kauppareissun aikana katselee vaikka nuorten naisten perseitä, ajatukset, resurssit ja koko mieli on suuntautunut aivan muualle kuin olennaiseen (eli kaupassa käymiseen), ja kuitenkaan tästä törsäyksestä ei ole mitään rakentavaa lopputulosta, vaan kaikki haihtuu kuin tuhka tuuleen.

Lisäksi voi helposti alkaa mietityttämään hyvännäköisen naisen kohdatessaan, että miten kummallista on se, että joku ulospäin hyvältäkin näyttävä olento voi olla sisältä niin mätä.

On parempi siis keskittyä itse asiaan, jota on tekemässä, ja jos sitten on ihan pakko katsella naisia, niin hoitaa sen sitten erikseen sille varatulla ajalla.

Mutta mulle seksuaalisuuskin on lähinnä nuisance (öh, miten tämän suomentaisi - häiriötekijä?), josta haluaisin lähinnä kokonaan eroon - enhän minä sillä mitään tee.

Ihmetyttää kyllä ihmisten suuri into ja viehtymys seksiin ja seksuaalisuuteen, aivan kuin se olisi maailman tärkein asia, vaikka se on vain yksi eläimellinen perustarve muiden joukossa. No, ehkä nämä ihmisapinat eivät tiedä paremmasta..

(kenenkään ihmisiä eläiminä pitävän muuten ei sitten tietenkään tulisi loukkaantua siitä että heitä kutsutaan ihmisapinoiksi tai jopa apinoiksi)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Olenko lukevinani rivien välistä, että lievästi sanottuna Vortac ei oikein pidä naisista?

Tuosta seksuaalisuus-nuisancesta pääsisi varmasti eroon vaikkapa meditoimalla. Ja jos muu ei auta, niin ainahan on olemassa kastraatio. Onko käynyt mielessä?