perjantaina, elokuuta 08, 2008

Male feminist pigs

Male feminist pigs? Some regard possession of a vagina as crucial for membership in the feminist movement. But can't a man be a feminist too?

'Superwoman is a myth' say modern women because 'family life suffers with working mums'

Sexist commercials


Lesbian child custody battles and heterosexual divorce


Dean Peterson wants the U.S. Postal Service to add kilts as a uniform option for men.

Yle Areena Aamu-tv (19 kohdalta poikien ympärileikkauksista)


Why Women Aren't Funny

Sarjakuva (huom. 3 ruutu)

14 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Haiseva "peniskukka" ihmetyttää Belgiassa :)

Jape kirjoitti...

HS Digilehti, mielipideosato 8.8.2008:

Perheväkivalta haaste kuntien sosiaalitoimelle

"Kuntien sosiaalitoimessa lasten kautta harjoitettu väkivalta trivialisoidaan tapaamis- ja huoltokiistaksi, johon sosiaalitoimi nykyohjeistuksensa mukaisesti ei puutu."

Sosiaali- ja terveysministeriö on äskettäin julkaissut uudet suosituksensa perheväkivallan hoitoon, ja monessa kunnassa määritellään parhaillaan sosiaali- ja terveystoimen uusia toimintamalleja perheväkivaltaan liittyen. Tämä on perheväkivallan uhrien näkökulmasta valtava edistysaskel.

Perheväkivalta on kuitenkin moniulotteinen ja moniammatillista yhteistyötä vaativa asia, jota kunnan sosiaali- ja terveystoimi ei pysty yksin ratkaisemaan.

Perheväkivallan hoito vaatisi saumatonta yhteistyötä niin sosiaali- ja terveystoimen kuin tuomioistuinten ja poliisitoimenkin taholta. Ja ennen kaikkea yhteneväisiä ohjeistuksia kaikille viranomaistoimijoille.

Suomi johtaa eurooppalaisia perheväkivaltatilastoja. Vastoin yleistä uskomusta perheväkivalta päättyy vain harvoin vanhempien eroon.

Eron jälkeisen perheväkivallan yleisin muoto on lasten käyttäminen väkivallan välineinä, esimerkiksi väärinkäyttämällä lasten tapaamisoikeuksia, mustamaalaamalla toista vanhempaa ja elinoloja lapselle ja/tai kohdistamalla henkistä, fyysistä, kemiallista tai seksuaalista väkivaltaa suoraan lapseen.

Tämä väkivalta on luonnollisesti paitsi tuskallista toiselle vanhemmalle niin ennen kaikkea traumatisoivaa, vammauttavaa ja ihmisoikeusloukkaus lapselle itselleen.

Lapsen oikeus väkivallattomaan elämään, Love ry:n, käytännön toiminnassaan saama kokemus on se, että eron jälkeisestä perheväkivallasta kärsivät perheet jäävät kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle.

Ongelma näyttäisi olevan siinä, että eri viranomaisprosessit, joiden leikkauspisteessä perheväkivallan uhrit ovat, eivät toimi samojen periaatteiden mukaan. Lisäksi joka viranomaisprosessissa näytetään kuviteltavan asian kuuluvan jollekin toiselle viranomaiselle.

Kuntien terveystoimessa väkivaltaperheiden lapsia kieltäydytään yleensä hoitamasta psykoterapian keinoin, sillä vanhempien välisen "kiistan" katsotaan estävän lapsen terapeuttisen työskentelyn. Perheväkivaltatilanteessa tämä "kiista", eli vääristynyt vallankäyttö, kestää useimmiten lapsen koko lapsuuden ajan.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusissa suosituksissa edellytetään, että väkivaltaperheiden lapsille järjestetään pitkäkestoista terapeuttista apua. Kuinka siis tämä asia järjestetään kunnissa, kun kunnan lastenpsykiatrisen sairaanhoidon resurssit ovat jo nykyisellään ylikuormitetut?

Kuntien poliisitoimessa taas katsotaan, aivan räikeimpiä lapsiin kohdistuvan väkivallan muotoja lukuun ottamatta, lasten asian kuuluvan sosiaalitoimelle.

Kuntien sosiaalitoimessa lasten kautta harjoitettu väkivalta kuitenkin trivialisoidaan tapaamis- ja huoltokiistaksi, johon sosiaalitoimi nykyohjeistuksensa mukaisesti ei puutu.

Tapaamis- ja huoltokiistoja hoitavat tuomioistuimet puolestaan eivät ota perheväkivaltaa lainkaan huomioon päätöksissään aivan räikeimpiä lapsiin kohdistuvan väkivallan muotoja lukuun ottamatta.

Eron jälkeisen perheväkivallan uhrit eivät saa apua akuuttitilanteisiinsa poliisitoimestakaan, vaikka he varsin usein tietävät täsmälleen, milloin väkivaltaa on odotettavissa: nimittäin ennalta sovittuina ja/tai tuomioistuimen määrääminä lasten haku- ja noutoaikoina. Niihin voi liittyä väkivallan uhkaa tai väkivallan tekoja.

Hätäkeskusten nykyohjeistuksen ja priorisoinnin mukaan apua on kuitenkin mahdotonta saada paikalle ennakoivasti.

Esimerkiksi poliisipartio voidaan kutsua paikalle vasta silloin, kun fyysinen väkivalta on jo käynnissä. Tällöin uhri tyypillisesti on jo kykenemätön hälyttämään itselleen apua. Hän on jo toimintakyvytön, vammautunut tai kuollut.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusissa suosituksissa edellytetään, että sosiaalitoimen on puututtava perheväkivaltaan silloinkin, kun sitä harjoitetaan lasta väkivallan välineenä käyttäen.

Kuinka kunnan sosiaalitoimi voisi ikinä pystyä vastaamaan tähän haasteeseen, jos muut kunnan viranomaistoimijat eivät näe perheväkivallan vakavuutta samoin?

Ja mistä kunnat voisivat saada tarvittavat resurssit, jollei valtiovalta osallistu edes rahoituksen muodossa tähän itse asettamaansa haasteeseen?

AIJA PALOMÄKI

puheenjohtaja

Lapsen oikeus väkivallattomaan elämään, Love ry

Jape kirjoitti...

HS Digilehti, Mielipideosasto 8.8.2008:

Tasapainoisessa perheessä kaikki jaetaan

Helmi Jantunen kirjoitti mielipidesivulla (HS 1. 8.), että tuloerot haittaavat tasa-arvoa perheissä.

Mielestäni perhe on kuin tiimi, jossa jokainen tekee osaamansa osuuden. Joku vaihtaa öljyt autoon, joku toinen silittää sukat ja alushousut. Jos perheessä ainoa huoli on se, kuka maksaa ja kuinka paljon, ymmärrän, että ollaan hukassa.

Jos vielä suurempituloinen vaatii pienempituloista suurempiin suorituksiin, ollaan aivan metsässä. Uskon, että se jos jokin johtaa eroon.

Tasapainoisessa perheessä jaetaan ilot ja surut, tulot ja menot ja kaikki muukin tasapuolisesti. Tässä tasapuolisuudella ei tarkoiteta sitä, että kummankin tuloista menee yhtä monta euroa vuokraan. Pikemminkin tulot lyödään yhteiseen kassaan, ja sieltä otetaan niin kauan kuin on jotain, mistä ottaa.

Jos yhteiskunta rupeaa verovaroin tukemaan toista osapuolta perheessä, jolla yhteensä on käytössään Jantusen mainitsemat 4 000–6 000 euroa kuukaudessa (olkoonkin bruttona), on arvomaailma pahasti vääristynyt.

Muistakaamme, että yhteiskunta on me kaikki suomalaiset, ja yhteiskunnan varat tulevat meidän maksamistamme veroista. Jos minä tuen jonkin perheen vähemmän ansaitsevaa osapuolta, lienee minullakin oikeus vaatia häneltä vastapalveluksia – ihan niin kuin hänen hyvin ansaitsevalla puolisollaan.

Meille voi tulla siivoamaan vaikka kerran viikossa, ja pyykkiäkin voi pestä ja silittää.

STEFAN ENGLUND

Porvoo

Anonyymi kirjoitti...

Naisia keskuudessamme:

Muotibloggaajan "nelikenttä" ihmissuhdeblogeista = MAT?

ATN ja seksi

- anolinker

Henry kirjoitti...

Muotiblogeilla näyttää olevan aika "käsittämätön" suosio näin miehen näkökulmasta. Ennenhän neuleblogit rulettivat, mutta nyt blogilistan kärki koostuu nuorten tyttöjen muotiblogeista.

Vilkaisin noita hiukan lävitse ja keskeinen sisältö kaikissa tuntui olevan ainakin se, että oli ostettu uudet kengät jostakin ja niitä sitten esiteltiin kuvan kera. Kenkiä, kenkiä, kenkiä... pitäisikö minunkin alkaa esittelemään kenkiä?

Naisten maailmaa on vaikea ymmärtää, vai lukevatko noita miehetkin? Kuka tunnustaa? Osaako joku nainen selittää muotiblogien viehätyksen salaisuuden?

Anonyymi kirjoitti...

Tänään Nelonen klo 00:15
Elokuva: Melissa P. - Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa:

Eroottinen kasvudraama kertoo teini-ikäisen italialaistytön Melissan (Maria Valverde) heräämisestä naiseuteensa lukuisien toisistaan poikkeavien miessuhteiden kautta. Yksinäinen tyttö oivaltaa pettymysten myötä, kuinka seksuaalisuutta voi käyttää myös ylivertaisena aseena. Kotimaassaan huippusuosituksi kohonnut elokuva perustuu sisilialaisen Melissa Panarellon omaelämäkerralliseen paljastusromaaniin, joka on julkaistu Suomessa nimellä Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa. Pääosissa: Maria Valverde, Geraldine Chaplin, Primo Reggiani, Fabrizia Sacchi, Elio Germano, Nilo Mur, Letizia Ciampa. Ohjaaja: Luca Guadagnino. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. (93')

Homo kirjoitti...

Imelda Marcosiltahan kannattaisi kysyä kenkäasioista. Mielenkiintoista muuten on, että jos mies keräilisi tolkuttomasti kenkiä ja valokuvailisi niitä nettiin, sanottaisiin kyseessä olevan kenkäfetissi. Jos taas nainen tekee niin, sehän on normaalia naisen toimintaa.

Vastaavasti jos nainen pukeutuu miehen vaatteisiin, niin sehän on aivan normaalia. Jos taas mies pukeutuu naisen vaatteisiin, on hän pervo, transu tms. Tai jos mies osoittaa persoonallisuushäiriön merkkejä, niin naisella vastaavat piirteet tulkittaisiin usein normaaliin naiseuteen kuuluviksi.

Ville kirjoitti...

Äidit pelkäävät avun hakemista päihdeongelmaansa

Muutamilla ryhmään osallistuneilla alkoholin käyttö oli ollut runsasta, jopa 80 annosta viikossa.

Huh mikä määrä! Melkein mäyräkoira per päivä. Sääliksi käy lasta.

Jape kirjoitti...

Golddiggereiden paluu

Ote:
Kuka tarvitsee rakkautta tai seksuaalista kemiaa, kun voi koskettaa kylmää käteistä? ”On kuin sanaa feminismi ei olisi koskaan lausuttu”, ihmettelevät brittikolumnistit. Lontoon muodikkaimmilla klubeilla virtaa samppanja, jota nuoret naiset juovat iäkkäiden ja erittäin varakkaiden poikaystäviensä laskuun. Kyse ei ole prostituutiosta tai escort-palvelusta, vaan ilmiöstä nimeltä golddigger, jossa metsästetään rikasta miestä.
/.../
”En ole ikinä tavannut naista, joka ei olisi kiinnostunut tuloistani ja autoni koosta”, eräs brittimies sanoo. Huolestuneita ovat muutkin kuin tyttöjen vanhemmat ja feministit. Mihin materialismi vie? Onko yhä useampi 2000-luvun nainen valmis myymään itsekunnioituksensa parista Manoloita tai urheiluautosta?

Onko naisen arvo hänen seksuaalisuutensa? Miten kävi naisten äänioikeuden juhlimisen ja tasa-arvon? Eikö se ole lainkaan tavoiteltavaa? Brittiklubeilla virtaa yhä samppanja ja kauniit nuoret naiset tietävät tarkkaan mitä haluavat. Parin kalliita kenkiä, timantteja ja jonkun, joka rahoittaa ne.

Anonyymi kirjoitti...

grandmother was arrested for driving around the parking lot of a Marathon grocery store with her 3-year-old child sitting on the roof of the car

tiiti kirjoitti...

no ei kai muotiblogien suosio perustu sen kummempaan kuin vaikka postimerkkeily- tai autonosablogien. useampi ihminen vain katselee ja ostaa mieluummin kenkiä kuin postimerkkejä.
sisällöltäänhän nuo taitavat aika hyvin vastata nuorten(naisten)lehtien muoti- ja meikkijuttuja, ovatpahan vain (ainakin noiden suosituimpien blogien osalta) yleensä paremmin kirjoitettuja ja kekseliäämpiä ja hauskempia lukea kuin ne minimivaivalla tehdyt teinilehdet. ja onhan siellä jopa muutama miesmuotibloggaajakin, vaikka veikaan että suurin osa miehistä käyttää mekkoblogeihin yhtä paljon aikaa kuin niihin mekko-ostoksiinsakin, joka ei liene erityisen ihmeellistä.
ja sinänsä toki kannustan kaikkia ihmisiä panostamaan kenkiinsä. se, kannattaako juuri sinun esitellä niitä täällä riippunee siitä kuinka hyvä kenkämakusi on.

tympeäNörttö kirjoitti...

tiiti kirjoitteli:
"kannustan kaikkia ihmisiä panostamaan kenkiinsä"

Hei, mä olen samaa mieltä! Kerralla kun panostaa oikein, voi ostaa sellaiset, jotka ovat paitsi mukavat, myös sellaiset, että kestävät useamman vuoden kulutusta! Harmi vain sitten kenkäblogiin tulee vain yksi päivitys per pari vuotta...

Vortac kirjoitti...

Vilkaisin noita hiukan lävitse ja keskeinen sisältö kaikissa tuntui olevan ainakin se, että oli ostettu uudet kengät jostakin ja niitä sitten esiteltiin kuvan kera. Kenkiä, kenkiä, kenkiä... pitäisikö minunkin alkaa esittelemään kenkiä?


Seinfeld aikoinaan esitti omana teorianaan, että ihmiset eivät havaitse UFOmiehiä ja UFOaluksia sen takia, koska miehet ovat liian 'obsessed with cleavage' eli kiinnostuneita rinta-aukosta (miesten on suorastaan pakko katsoa aina kun sellainen on nähtävillä), siinä missä naiset ovat 'obsessed with shoes', eli pakkomielteisiä kenkien suhteen - naisten on samoin suorastaan pakko katsoa aina kun uusi kenkäpari on nähtävillä.

En kyllä tajua tuota kenkäviehtymystä, mutta vuosien varrella olen tullut siihen tulokseen, että naiset ovat oikeasti jostain syystä todella, TODELLA kiinnostuneita kengistä.

Ja miehiä sanotaan lapsellisiksi, kun he ovat kiinnostuneita tietokoneista tai videokameroista - niillä tosin sentään tekeekin jotain, mutta mitä tekee ylimääräisillä kengillä? Kävellä nyt voi missä tahansa luuskaröppösissä (niinkuin minä teen). Luulisin, että monille miehille kengät ovat puhtaasti funktionaalinen pakkovaruste (ainakin meikäläiselle), eikä niiden ulkonäkö tai määrä ole mitenkään olennainen tai tärkeä, eikä miehissä herää mitään kovin suurta innostusta jos he saavat tai joutuvat ostamaan uudet kengät.

Naisissa herää. Tämä on hyvin kummallinen ilmiö, johon en edes yritä keksiä mitään teoriaa selitykseksi, selittäköön joku joka tietää mistä moinen johtuu - mun ymmärrykseni yli se toki käy.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Imelda Marcosiltahan kannattaisi kysyä kenkäasioista. Mielenkiintoista muuten on, että jos mies keräilisi tolkuttomasti kenkiä ja valokuvailisi niitä nettiin, sanottaisiin kyseessä olevan kenkäfetissi. Jos taas nainen tekee niin, sehän on normaalia naisen toimintaa.

Vastaavasti jos nainen pukeutuu miehen vaatteisiin, niin sehän on aivan normaalia. Jos taas mies pukeutuu naisen vaatteisiin, on hän pervo, transu tms. Tai jos mies osoittaa persoonallisuushäiriön merkkejä, niin naisella vastaavat piirteet tulkittaisiin usein normaaliin naiseuteen kuuluviksi.


Homo, osuit asian ytimeen tismalleen! Tuota olen usein koettanut artikuloida ja selittää.. kuuroille korville tai silmille yleensä.

Muistaakseni joku teki pienen listan naisten tyypillisistä käyttäytymisäpiirteistä, ja laittoi sen jonkun psykologin (tms) arvioitavaksi, ja lopputuloksena oli diagnoosi että kyseinen kohde (eli naiset yleensä) on vahvasti persoonallisuushäiriöinen ja narsistinen ja en edes muista mitä kaikkea.

Enkä ihmettele yhtään, naiset todella tuntuvat kilahtaneen kuupastaan aika vahvasti .. ilmeisesti tässä nähdään se 'valta korruptoi, täydellinen seksuaalinen valta korruptoi todella jämäkästi'-ilmiö käytännössä.

Tulipa vielä tästä mieleen, että naiset eivät vain kerää kenkiä, katsele kenkiä, arvostele ihmisiä heidän kenkiensä perusteella ja ihaile kenkiä, vaan he myös jostain ihmeen syystä tykkäävät KESKUSTELLA kengistä!

Siis miten joku (olipa nainen tai mies, androgyyni tai pelkkä sielu ilman kehoa) VOI olla kiinnostunut keskustelusta, jonka pääasiallinen ja keskeinen sisältö on joku niin typerä asia kuin KENGÄT?? (tai käsilaukku, tai mikä hyvänsä eloton vaatekappale tms., jolla on vain funktionaalinen tehtävä, jonka mikä tahansa vastaava vaate voisi helposti täyttää)

Tietokoneissa esim. riittää kyllä jonkin verran keskusteltavaa, koska ne ovat niin hyvin monimutkaisia laitteita, niillä voidaan tehdä niin moninaisia asioita niin moninaisilla tavoilla, sekä ne mahdollistavat luomisen niin monella eri tavalla, sekä niihin liittyy niin miljardeja erilaisia ongelmia, joita ei aina voi yksin kaikkia ratkaista ilman asiantuntevaa jutustelua jonkun kanssa.

Mutta en minä kyllä tietokoneistakaan kovin kauan jaksaisi jutella.. itse kaipaisin mielekästä keskustelua, jossa on aktuaalista sisältöä. Siis esimerkiksi ihmiskunnasta, dogmista, yhteiskunnan omituisuuksista, ihmisten käytöksestä, eri planeetoista, maailmankaikkeuden periaatteista ja rakenteesta, viisauden luonteesta tms..

Tässä nyt vain muutamia pieniä esimerkkejä, mutta tietenkin mikä tahansa käy, jos keskustelussa on kunnollinen pointti ja hyvä sisältö, joka liittyy johonkin vähän mielenkiintoisempaan ajatukseen kuin KENGÄT.

Olen itse ollut ikävä kyllä sivukorvalla vahingossa kuulemassa näitä 'oi miten ihanan käsilaukun näin stockmannilla'-keskusteluja..

No, ehkä on todettava, että sukupuolien välillä vallitsee ikuinen, loputon kuilu, jota ei voi koskaan kuroa umpeen, ainakaan ennenkuin telepatia korvaa sanojen käytön suurimmaksi osaksi kaikessa kommunikaatiossa.

- Vortac