maanantaina, elokuuta 04, 2008

Seulonta

Tutkija: Väkivaltarikollisia voitaisiin seuloa jo neuvolassa
Putkonen on tutkinut väitöskirjassaan kaikkia Suomen vankiloissa vuosina 1983–1991 olleita henkirikoksen uusijoita ja näiden lapsia. Lapsista joka viides syyllistyi väkivaltaan jo nuorena, kun väestörekisteristä otetun verrokkiryhmän lapsista väkivaltarikoksia teki vain alle prosentti.

Myös rikollisten vanhemmilla oli ollut rikostaustaa tavallista useammin.

Putkosen mukaan vaikuttaakin siltä, että nuoren taipumus väkivaltarikoksiin ei selity vain ympäristötekijöillä vaan perimällä on myös osuutensa.
HS-keskustelu.

10 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Henryyn viitataan tässä keskustelussa:

Ei puolison enää oleteta elättävän toista

seeds kirjoitti...

Höh. Ei se, että rikollisten lapsilla ja lapsen lapsilla on enemmän taipumusta rikollisuuteen vielä tarkoita sitä, että olisi kyse perinnölisyydestä. Kotoahan sitä tavat muutenkin opitaan ja elämisen malli. Ennemmin luulisin itse että kyse on sosiaalisen ympäristön vaikutuksesta lapseen, ei perimän.
Kyllähän lääkäreiden lapsistakin usein tulee lääkäreitä, eikä lääkäriys varmaankaan silti periydy.

Mika kirjoitti...

Uh, se että kriminaalien lapsista tulee kriminaaleja kuulostaisi kyllä mielestäni enemmän siltä että rikollisten kasvattamista tulee rikollisia. Tosin hiukan hankala tutkia tommosia.

Tuli tässä mieleen että jonkun aikaa sitten jossain juorulehdessä oli juttu jostain kriminaalista jolla vuosi vankilasta pääsyn jälkeen oli nuori vaimo ja lapsi. Kovasti selitti miten elämä nyt tulee olemaan erilaista jne. Lapsen takia toivon että näin onkin, mutta en kyllä pidätä hengitystäni.

Anonyymi kirjoitti...


Nainen ajoi humalassa - kyydissä neljä lasta

Homo kirjoitti...

Mika, Anna-Emilia Simniceanun tappanut miesystävähän oli ollut aiemmin vankilassa mm. äitinsä ja entisen naisystävänsä tappamisesta. Silti nuori nainen otti tämän miesystäväkseen ja vakuutteli muille kuinka mies on muuttunut ja täytyy antaa uusi tilaisuus. Mies tosin sitten kilahti naisen ajettua huonosti autoa ja rassasi puukolla hengiltä.

Samassa perheessä muutkin veljet syyllistyneet todella inhoittaviin rikoksiin:


Mikkelissä hyvin tunnettuja hahmoja. Pitkät vaaleat tukat vanhemmilla veljeksillä ja nuorin oli melkoinen läski joutuessaan istumaan elinkautista. Kolme veljestä, kahdella elinkautinen ja kolmaskin kokenut venkula.

Vanhin listi tyttöystävänsä 1992 ( vastapäinen talo, joten tää ei unohu). Tyttö oli erään vankilanjohtajan tytär. Viinaa ja lääkeitä pitkäan ja sit nainen hengiltä. Ruumis kylpyammeeseen maton sisässä ja jätkät asui ruumiin kanssa noin viikon. Kämpillä oli käynyt myös pikkuveli(keskimmäinen). Ruumiinavauksessa selvisi, että ruumista oli käytetty myös seksuaalisesti hyväksi. Nakari puukotti naisen hengiltä. Joutui poliisien huostaan muista kolttosista ja samalla tunnusti tekonsa.

Istui aikansa ja pääsi pois (tietty). Pitkään ei siviilissä ollut ja paljon sai aikaan. Pahoinpiteli paikallisradion-toimittajan joka erehtyi sankaria jututtamaan suorassa lähetyksessä kaupungilla. Paljon kärsinyt äiti joutui sit uhriksi ja muistaakseni kuristi tämän.

Nuorin veljes Jesse sai elinkautisen murhasta. Toisen sankarin kanssa hakkasivat kaverin hengiltä juopporemmissä. Kituvan uhrin selkään mm. pelattiin puukolla ristinollaa.

Keskimmäinen veljes ei ole tainnut saada ketään hengiltä, mutta istunut pahoinpitelyistä, huumeista, omaisuusrikoksista ym. Nyt ei ole tullut vähään aikaan vastaan kaupungilla, joten liekkö istumassa.

Melkoisia tarinoita velloksista liikkuu kaupungilla. Nuorempana mm koira sai munaa ja palkkiona viinapullo..


...

Iltalehti kirjoitti:
Edellisen uhrin äiti surmaajasta:
Varokaa tällaisia miehiä
18.1.2008 7:37 (Päivitetty 18.1.2008 9:57)

Anna-Emilian taposta epäilty puukotti myös Eevan 20-vuotiaan tyttären - ja oman äitinsä.

- Kun kuulin Anna-Emilian tapauksesta, tuntui, kuin kaikki vanhat haavat olisi revitty auki. Ajattelin, että tämä ei voi olla totta. Aivan uskomatonta, että tuollaisia ihmisiä päästetään yhä uudelleen vapaalle jalalle, sanoo 65-vuotias Eeva.

Hänen 20-vuotias Susanna-tyttärensä sai surmansa, kun Anna-Emilia Simniceanun, 26, taposta epäilty mies puukotti Susannan kuoliaaksi elokuun 18. päivänä 1992 Mikkelissä.

Eevalle paljastui vasta tyttären surman jälkeen, että mies oli puukottanut edellistäkin tyttöystäväänsä. Eeva haluaa varoittaa nuoria naisia rikollisesta miesseurasta.

- Varokaa, tyttö hyvät, tällaisia miehiä. Joka tappaa yhden, tappaa helposti toisenkin. On ihan tutkittu asia, että kynnys alenee kerta kerralta.

Ennusmerkit olivat nähtävissä

Tragedian ennusmerkit olivat nähtävissä pian Susannan ja epäillyn suhteen alettua.

- Mies pahoinpiteli Susannaa ja uhkaili etsivänsä hänet mistä tahansa, mikäli hän eroaisi. Kerrankin hälytin poliisin, kun Susannalta oli murtunut nenä. Toisen kerran tytär pakeni luokseni, kun mies oli ilmoittanut lähtevänsä hakemaan asetta, millä tappaa tyttäreni.

- Pyysin ja rukoilin Susannaa jäämään luokseni, mutta kun tulin töistä, pöydällä oli vain lappu: "Pakko mennä. On kyse elämästä ja kuolemasta."

Anonyymi kirjoitti...


Nainen heitti kissansa alas parvekkeelta Raahessa


Poliisi joutui lopettamaan pudotuksessa loukkaantuneen kissan.

Raahelaisnaista epäillään eläinsuojelurikoksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni aina kun tuomio tulee surmasta, taposta tai murhasta, siihen pitäisi kuulua vankeusrangaistuksen lisäksi pakkosterilointi.

Muutenkin tervehenkisellä rodunjalsotustoimella säästettäisiin pirun paljon henkisiä, fyysisiä ja rahallisia menetyksiä. Narkeille ja juopoille pitäisi tarjotaa rahaa sterilisaatiota vastaan ja muita vapaaehtoisuuteen perustuvia keinoja pitäisi siekailematta käyttää.

- Syltty

jorma kirjoitti...

Aamulehti testasi Tampereen kauppojen "miesparkit" - lue tulokset!

Vortac kirjoitti...

No mutta onneksi tuokin nainen ryhtyi suhteeseen 'jännittävän' rikollisen kanssa eikä pelottavan, tylsän ja kunnollisen ATM:n!

Tiedä MITEN olisi raukalle käynyt, olisi ehkä ehtinyt vielä kutoa lapsilleen sukkiakin ennen kuolemaansa (paitsi että ATM kuitenkin olisi tarjoutunut kutomaan hänen puolestaan). Ei, on se parempi että valitaan aina se luotettava kriminaali, joka on 'tyystin muuttunut'. Hyvä kun naiset aina ajattelevat, että "mun rakkauteni muuttaa hänet", kuten 'Naisen KAnssa'-sarjakuvan eräs osio hyvin osoittaa - siis mieluummin kuin ottavat väkivallattoman ATM:n, jolla ei rassukalla ole edes rikosrekisteriä, jolla naista kiihottaa hurmioon.

Mitä tuohon 'kriminaali-lapsi'-logiikkaan tulee niin se alkaa kuulostaa jo eugenialta, tai mikä 'eugenics' onkaan. Siis siltä, että ihmiset jaotellaan arvokkaampiin ja vähemmän arvokkaisiin pelkkien geenien/ulkonäön/fyysisen ominaisuuden perusteella.

Ai mutta helkkari, feminismihan on tehnyt tätä jo vuosikymmeniä. No ihmekös tässä tuntee ittensä täysin syyttä toisen luokan kansalaiseksi.

- Vortac

jorma kirjoitti...

Neljäsosa italialaisista harrastaa parinvaihtoa