keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Biologialla ei osuutta

Tutkija: Kouluampujat aina nuoria miehiä
Kouluampujien sukupuolta ei käsitellä mainintaa enempää, ihmettelee miestutkija Arto Jokinen. Tähän mennessä kouluampujat ovat olleet aina nuoria miehiä sekä Suomessa että muualla maailmassa.

Miestutkija ei lähtisi etsimään syitä nuorten kouluampujamiesten tekoihin biologiseen sukupuolieroon liittyvistä seikoista.

- Jos tämä johtuisi biologiasta, silloin kaikki pojat oireilisivat näin, perustelee Jokinen.
Tasavallan presidentti Tarja Halosen puhe "Naiset, rauha ja turvallisuus"

Anna Kontula: Punainen eksodus

14 kommenttia:

Vortac kirjoitti...

Morality In Media:

"Living in a Rape Culture: The Normalization of Violence Against Women," by Kristyn Komarnicki


Jep, tota mieltä jotkut tosiaan ovat, että me elämme raiskauskulttuurissa, jossa 'normalisoidaan' väkivalta naisia kohtaan.

Millä ihmeen virtuaalitodellisuus-lsd-vääristys-pillerillä tommoseen mielipiteeseen voi oikein päätyä uskomaan?

http://www.moralityinmedia.org/

- Vortac

asdfg kirjoitti...

Jos tämä johtuisi kulttuurista, silloin kaikki pojat oireilisivat näin.

Anonyymi kirjoitti...

asdfg,

miten niin?

Anonyymi kirjoitti...

" Miestutkija etsii tekoihin syitä peleistä, leluista ja muusta viihteestä, joiden maskuliiniseen väkivaltakuvastoon pojat samaistuvat."

Sitä on Artsi taas miettinyt asioita syvällisesti. Kerätäänkö tarhan pojilta risut pois, etteivät opettele ammuskelemaan?

Anonyymi kirjoitti...

Artsille tiedoksi, että kouluammuskeluissa on kyse laajennetusta itsemurhasta. Satojen itsensä tappavien poikien joukosta löytyy aina silloin tällöin joku, joka haluaa viedä muutaman mukanaan.

Kenties Arton kannattaisi aloittaa pohdiskelunsa siitä, miksi pojat haluavat kuolla monin verroin useammin kuin tytöt. Ihmistä, joka haluaa kuolla on vaikea saada välittämään muista.

Arawn kirjoitti...

Jos menee katsomaan killerspree.orgin 50 pahimman tapauksen listaa niin KAIKKI tekijät ovat miehiä. Kyllä tämä pistää vähän miettimään. Ei niin, että kaikki pojat (tai miehet, koska moni on ollut ihan aikuinen eikä Saarikaan poika enää ollut) oireilisivat näin, mutta minusta on silti mielenkiintoista se, että likiman yksikään nainen eri oireile näin. Ehkä se on sitten totta, että nainen romahtaa sisään ja mies ulos.

huomautus kirjoitti...

Lukekaa Laasasen lista uudelleen.

MäVaan kirjoitti...

Anonyymi: asdfg:n kommentti taisi olla vähän niin kuin Jokisen argumentin löyhyyden esilletuontia. Ei sen paremmin biologia kuin kulttuurikaan tuota deterministisiä yksilötasolla ennustettavia kuvioita.

Arawn: Jo sen taannoisen ampumaratatapauksen pohjalta voidaan sanoa, että ainakin likimain yksi nainen on oireillut noin. Tapauksia lienee enemmänkin, vaikka eivät top-50-listalla olekaan. Mutta kyllä: on siinä sitä sukupuolittuneisuutta, selvästi.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn:Ehkä se on sitten totta, että nainen romahtaa sisään ja mies ulos.

Suuri ongelma tällä hetkellä on, että nuoria miehiä romahtaa sekä sisään että ulos huolestuttavaan tahtiin.

Anonyymi kirjoitti...

Miehet ovat kostonhimoisia. Siitä se johtuu.

- Syltty

eternal testicle kirjoitti...

Arawn:"Ehkä se on sitten totta, että nainen romahtaa sisään ja mies ulos."

Kuten joku sanoi,ammuskelut ovat ikäänkuin laajennettuja itsemurhia. Ihmisistä jotka kokevat ettei heillä ole mitään menetettävää miespuolisia on jotain 75-80% (tai siihen suuntaan) ja ehkä teineissä moninkertaisesti enemmän. Useimmathan näistä itsemurhaajista eivät vie ketään mukanaan.

jorma kirjoitti...

Niinpä, joillain nuorilla miehillä pahoinvointi ajaa heidät täydelliseen umpikujaan, kun heistä tuntuu että maailma potkii päähän, kun odotukset ja toiveet eivät toteudu, vaan jäädään viime kädessä yksin ongelmien kanssa. Sitten löytyy malli, jonka avulla voi näyttää muille ja saada sitä kuuluisuutta, jota tässä julkkiskeskeisessä yhteiskunnassa niin paljon korostetaan.

Pravda palkitsi teon oikein etusivullaan. Kuvaavaa Suomen tilanteelle on se, että maan suurimman päivälehden etusivulle voi päästä vain suurella rahalla tai verilöylyllä. Siinä ovat tämän yhteiskunnan arvostuksen kohteet: raha, (väki)valta ja kuuluisuus. En toki tarkoita, etteikö tapauksesta olisi pitänyt uutisoida, vieläpä näyttävästi, mutta pakkoko on toteuttaa tappajan toiveita. Missä on median vastuu?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Niinpä, joillain nuorilla miehillä pahoinvointi ajaa heidät täydelliseen umpikujaan, kun heistä tuntuu että maailma potkii päähän, kun odotukset ja toiveet eivät toteudu, vaan jäädään viime kädessä yksin ongelmien kanssa. "

Ja kieltämättä, kuten usein
sanotaan tuo johtuu seksuaalisten kontaktien puutteesta, naisten nirsoudesta tai halusta sitoutua vain patriarkaalisimpiin miestyyppeihin. Naiset eivät ole riittävän itsenäisiä seurustellakseen miesten kanssa, jotka eivät ota heitä hoivateikseen ja kynnysmatoikseen.
Pitäisi tehdä miehellekin
jotain.

"Siinä ovat tämän yhteiskunnan arvostuksen kohteet: raha, (väki)valta ja kuuluisuus."

Ja nainen pääsee lehteen
kun vaan avaa suunsa ja alkaa lirkuttaa painokelvotonta feministiuhriparodiaa kirjakielellä.

Nyt toivoisi, että suuret
valtakunnalliset lehdet alkaisivat tehdä juttusarjoja nuorista omituisista miehistä ilman mitään ampumatragedioita.


Bmad

Vortac kirjoitti...

Tuosta 'punaisesta eksoduksesta' vielä sanoisin, että aika kummallisesti kirjoittaja koettaa selittää tuota väriä nimeltään 'punainen' - kun totuus aiheesta on hyvin simppeli.

Punainen on yksinkertaisesti alhaisin väri. Värien värähtelyasteikossa mitattuna (siis värithän ovat valon tietyn taajuuden heijastumista (vaikka maapallon tiede miettiikin, onko valo hiukkasia vai aaltoa), ja punaisella on matalin taajuus) punainen on alhaisin väri, ja siitä mennään ylöspäin aina oranssin, keltaisen ja vihreän kautta vaaleansiniseen, purppuraan/lilaan (sekotan aina nämä hieman värisokeana) ja indigoon.

Sateenkaaresta löytyy 'sattumoisin' samat värit kuin ihmisen chakrajärjestelmästä, ja käsittääkseni samassa järjestyksessäkin.

Punainen on siksi 'seksuaalisuuden' (samoin kuin muidenkin kehon eläimellisimpien piirteiden) väri, koska juuri alhaisimmat chakrat liittyvät nimenomaan seksuaalisuuteen. Punainen siis vaikuttaa alinta chakraa stimuloivasti => lopputulos on seksuaalinen kiihotus, tai ainakin kiihotusalttiuden voimistuminen.

Se ei ole mikään sattumalta valittu ja jonkun tahon vain mielivaltaisesti päättämä väri, vaan sillä on ihan suora vaikutus ihmiseen - ja tämän vaikutuksen vuoksi sitä on aina käytetty. Nykyihmiset ovat hyvin turtuneita monessa mielessä, joten he eivät enää oikein tajua, tunne eivätkä ymmärrä tällaisia asioita. Mutta voivat kuitenkin huomata olevansa selvästi seksuaalisempia punaisissa ympäristöissä kuin vaikkapa vihreissä.

Tämänkö takia punainen on tyttöjen väri (heidät suostutellaan jo pienestä alkaen kehittämään seksuaalista valtaansa) ja sininen poikien (joiden siis tulee jo pienestä pitäen oppia tukahduttamaan oma seksuaalisuutensa - miesten seksuaalisuushan on mitä suurin synti ja tabu nyky-yhteiskunnassa, siitä ei saa puhuakaan)?

Muuten ihan mielenkiintoista tekstiä, mutta vähän liian pitkä kirjoitus tuosta aiheesta meikäläiselle.. kun jo tietää aiheesta tarpeeksi, ei mielenkiinto riitä noin pitkän raapustuksen lukemiseen, vaikka se olisi hyväkin - ja kun aihe ei muutenkaan kiinnosta kuin yhtenä osana laajempaa kokonaisuutta, joka on siis miesten syrjiminen, miesten riistetyt oikeudet, miesten velvollisuudet ja 'rooli' jne.

Ajattelin kommentoida vähän muustakin kuin tuosta väkivaltakuvauksesta ja median pravdamaisuudesta - se on jotenkin niin puitua jo ja niin ennalta-arvattavaa.

- Vortac