maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Lyödä ei saa, mutta raippaa voi antaa

Olen mies – siis syyllinen
Eduskunnan käpälöintikohun jälkeen en ole uskaltanut mennä samaan hissiin naisten kanssa, enkä katsoa ensimmäistäkään nappia alemmaksi. En edes myyjien nimilappuja siinä pelossa, että saan sähkötainnuttimesta jalkoväliini tai nimeni julki ”Näitä henkilöitähän ei yliopistoon päästetä”-sivustolle. Ratikalla liikkuessani olen ottanut nyrkkisäännöksi, että en pidä samasta tangosta kiinni kuin naiset, enkä räpyttele silmiäni, jottei joku puhdassieluinen jumalatar tulkitsisi sitä seksuaaliseksi häirinnäksi. Tosimies kestää silmien kuivumisen! Kaupassa menen maksamaan ostokseni vain miespuolisille myyjille, enkä edes vilkaise kondomeja, jottei kukaan kuvittelisi, että harrastelen riettaita naisia halventavia irtosuhteita. Katso maahan ja hymy perseeseen!

Oikean kuoliniskun koin, kun ainoa tilaamani aamulehti, Hufvudstadsbladet, julkaisi ison monen aukeaman jutun naisen eurosta 80 senttinä, sinäkin Brutukseni! Helsingin sanomia en ole jaksanut lukea, koska politiikka-osiokin on muuttunut Amnesty Internationalin aseellisen feministijaoston seksuaalipoliittiseksi hiekkalaatikoksi.
Bridget Jones generation 'to blame for breakdown of the family'

Tekopyhyyden huippu?
Eläinrakkaana hevosharrastajana tunnettu yrittäjä Susanna Penttilä järkyttyi kuullessaan stand up -koomikko Ismo Leikolan lyöneen hevosta päähän Tallitähdet-ohjelman kuvauksissa.

– Osaava ratsastaja voi antaa hevoselle koulutusmielessä raippaa
Virolaisten naisten kynnet

Väitös: Seksityöläinen välttää matalapalkkatyötä

73 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Eläinrakkaana hevosharrastajana tunnettu yrittäjä Susanna Penttilä järkyttyi kuullessaan stand up -koomikko Ismo Leikolan lyöneen hevosta päähän Tallitähdet-ohjelman kuvauksissa.
– Osaava ratsastaja voi antaa hevoselle koulutusmielessä raippaa"

Sori, mutta sadomasokistina
en voi olla repeämättä tälle, enkä jutun otsikolle. Ja kyllä, mua saa useampikin nainen myös lyödä nyrkillä.

Bmad

jorma kirjoitti...

Kävin hiljattain bisnesmatkalla Tallinnassa, ja taas kerran sain itse todeta, kuinka Virossa naiset panostavat ulkoiseen olemukseensa huomattavasti enemmän kuin suomalaisnaiset.

"more women than men were gaining degrees - meaning many struggled to find a partner with an academic background and career prospects like their own."

Totta. Keskivertoliksaa tienaava perusduunari ei ole riittävän tasokas kumppani näiden naisten mielestä.

Jape kirjoitti...

Huomenna 30.9.2008 Yle:n Aamu-TV:ssä
Anna Kontulan haastattelu
"klo 7.18 Prostituoidun arki. Vieraana tutkija Anna Kontula"

mm. onko prostituoitu aina uhri jne...

Mikko Ellilä kirjoitti...

Date: Wednesday, October 1, 2008
Time: 6:00pm - 8:00pm
Location: Diana-auditorio
Street: Erottaja 5
City/Town: Helsinki, Finland

Järjestöjen (Amnesty International, ETU-Liitto ja Väestöliitto) yhteinen kuntavaalipaneeli:
HELSINGIN PALVELUT JA NAISIIN KOHDISTUVA VÄKIVALTA

Panelistit:
Iivi Anna Masso (KOK), Jorma Bergholm (SDP), Anne Kettunen (Kesk.), Georg Henrik Wrede (RKP), Mari Puoskari (Vihr.), Hanna-Kaisa Siimes (Vas.), Yrjö Hakanen (SKP), Saara Ruokonen (KD)

rau kirjoitti...

Nyt on kyllä oikeasti pakko kysyä että miten tuo heppajuttu liittyy blogin aiheeseen? On todellakin ihan eri asia lyödä hevosta päähän nyrkillä kuin napauttaa kylkeen raipalla, teki sen sitten nainen tai mies. Itse en näe tuossa lausunnossa minkäänlaista tekopyhyyttä, joten selittäkääs nyt hieman.

Henry kirjoitti...

"On todellakin ihan eri asia lyödä hevosta päähän nyrkillä kuin napauttaa kylkeen raipalla, teki sen sitten nainen tai mies. Itse en näe tuossa lausunnossa minkäänlaista tekopyhyyttä, joten selittäkääs nyt hieman."

On sosiaalisesti hyväksyttyä pahoipidellä hevosta raipalla, mutta ei nyrkillä. Kumpikin edustaa fyysistä pahoinpitelyä, mutta koska raipalla vetäminen on sosiaalinen käytäntö, vain nyrkillä lyönnistä motkotetaan.

Analogia olisi se, että lapsia saa kasvattaa raipalla (tai kannuksilla), mutta ei nyrkillä.

tikka kirjoitti...

heh, puuttumatta henryn (hyvään) ponttiin tuossa hevosasiassa, kumman itse valitsisitte mielummin; ismo leikolan nyrkin päähänne vai susanna penttilältä raipalla pakaralle?

Anonyymi kirjoitti...

"heh, puuttumatta henryn (hyvään) ponttiin tuossa hevosasiassa, kumman itse valitsisitte mielummin; ismo leikolan nyrkin päähänne vai susanna penttilältä raipalla pakaralle?"


Enpä usko, että nainen halveksiessaan (!) miestään alkaisi antaa tälle
ratsupiiskaa, vaan keksisi jotain hätäisempää.

Tyylikästähän se tietysti
olisi kun elämänkiukkuinen nainen pistäisi miehensä rautoihin ja alkaisi vedellä remmiä
takamuksille. :)

Bmad

Arawn kirjoitti...

Henry: Tiedätkö, mihin ja miten sitä raippaa käytetään?

Anonyymi kirjoitti...

En nyt ota kantaa siihen onko hevosella ratsastaminen ylipäätään ok juttu. Olen itse harrastanut ratsastamista aiemmin ja harrastaisin varmaan vieläkin jos olisi rahaa. Mutta siis totuus on kuitenkin se, että ratsastuksessa hevosen hallinta perustuu pakkoon ja helpotukseen, jolloin eläin saadaan toimimaan halutulla tavalla. Kun esimerkiksi halutaan lisätä vauhtia hevoselle annetaan pohkeita (puristetaan jaloilla kyljistä) ja kun eläin siirtyy nopeampaan askellukseen paine lopetetaan. Raippaa ja kannuksia käytetään hevosen koulutuksessa silloin kun eläin ei tottele muita avuja. Raipan näpäytys kylkeen on pienempi paha kuin esimerkiksi pumpata jatkuvasti eläintä kylkiin jaloilla tai potkaista, mikä ei ole oikein.

Hevosta ei kuitenkaan koskaan tule lyödä päähän, mikä on paljon arempi paikka kuin kyljet ( normaalissa laumahierarkiassa hevoset saattavat esimerkiksi potkia toisiaan kylkiin tai näykkiä). Päähän suunnattu isku on myös tarpeetonta väkivallan käyttöä, jossa eläintä rangaistaan ja sillä ei ole mahdollisuutta päästä pois tilanteesta toimimalla oikein tai ylipäätään käsitystä mistä rangaistus on seurannut. Kyseisessä tapauksessa kokematon ratsastaja on turhautunut ja toiminut väärin purkaessaan aggression eläimeen. Päähän lyöminen saa myös monesti aikaan sen, että eläin alkaa pelätä kosketusta mikä taas hankaloittaa sen normaalia hoitoa ja käsittelyä.

Mielivaltainen väkivalta tulee siis tuomita. Kysymykseksi tietenkin jää onko tällainen eläintä vahingoittamaton ”väkivalta”, mitä normaaliin ratsastukseen kuluu ylipäätään oikein. Luulen että mikäli tultaisiin tulokseen, että se on väärin, ei ratsastamista olisi mahdollista jatkaa nykyisessä muodossaan tai ehkä ylipäätään ollenkaan. Koen olevani jäävi kommentoimaan asiaa enemmän, koska en ole hevosalan ammattilainen enkä tiedä hevosen käyttäytymisestä tarpeeksi. Nykyäänhän eläinten koulutus pohjautuu monesti sen lajityypilliseen käyttäytymiseen.

Mutta joo tulipa siinä tekstiä. Eikä mikään edes liity tämän blogin pääaiheeseen:)

Anonyymi kirjoitti...

Woman Whisperer:

http://www.dumpbase.net/Commercials/woman-whisperer

rau kirjoitti...

Jep. Kompit anonyymille. Raippa EI ole ratsastuksessa rankaisuväline vaan merkinantoväline. Ihan turha tehdä tästä jotain tasa-arvo/sukupuoli/whatever-kysymystä nyt. Ihan yhtä lailla sille Ismolle olisi motkotettu, jos se olisi alkanut hakkaamaan Donia raipalla.

Katsoin ko. jakson eilen, ihan selvä tapaus. Äijä yritti vielä syyttää kaikesta hevosta "kun ei tää ollu yhtään mun syy" "kun kaakki ei totellu". Hah! Ratsastuksen mennessä ns. vituiksi, se syy on aina siellä satulan päällä, ei alla.

Jape kirjoitti...

rau: "Hah! Ratsastuksen mennessä ns. vituiksi, se syy on aina siellä satulan päällä, ei alla."

Tämä "nyrkkisääntö" on hyvä muistaa myös ns. sänkykamaripuuhien yhteydesä, vai mitä? :)

Homo kirjoitti...

Jäin miettimään sitä heittoa, että jos raippa ei ole kerta ratsastuksessa rankaisu- vaan merkinantoväline, niin voisiko raipan käyttäminen naisystävää kohtaan olla puolusteltavissa sillä, että kyseessä on merkintanto- eikä rankaisuväline...

Anonyymi kirjoitti...

'De-gendered' toilets spark row


Aihetta sivuten tänään YLE2:lta klo 19:20 Akuutti-ohjelmassa yhtenä aiheena: Kuinka Valterista tuli Ingrid?

Henry kirjoitti...

"Jäin miettimään sitä heittoa, että jos raippa ei ole kerta ratsastuksessa rankaisu- vaan merkinantoväline, niin voisiko raipan käyttäminen naisystävää kohtaan olla puolusteltavissa sillä, että kyseessä on merkintanto- eikä rankaisuväline..."

Toki. Itse kannatan samaa periaatetta kuin lasten kasvatuksessa, eli kyllä puheen tulisi riittää. Kannukset ja piikat pois.

Anonyymi kirjoitti...

'Ratsastuksen mennessä ns. vituiksi, se syy on aina siellä satulan päällä, ei alla.'
Osan syystä voi jakaa opettajille. Porukka ei tiennyt hevosista alussa mitään, ja niitä mm. putoili koko ajan. Normaalisti opettelun tahti on vähän hitaampi...

Homo kirjoitti...

Kenties hevosilla ei voi ratsastaa, ilman että niitä viime kädessä pakotetaan väkivallan uhalla. Usein ehkä riittää melko lievä muistutus uhasta, mutta jos hevonen ei tottele, niin väkivalta kovenee.

En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta olen kuullut väitettäväm elefanttien kouluttamisen perustuvan siihen, että kiinni sidottu elefantti piestään perinpohjin ja murretaan sen halu enää vastustaa. Vasta tämän jälkeen alkaa varsinainen koulutus.

Minusta olisi syytä lopeta pitämästä hevosia tai elefantteja jonain koulutettuina työjuhtina, jos tämä kaikki perustuu eläinten hyväksikäyttämiseen ja väkivallan uhkaan. Jos koulutus ja hyötykäyttö ei onnistu ilman väkivaltaa, niin sitten on syytä jättää nämä eläimet vain rauhaan.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Edes Ranskan presidentti ei ole YTM, jos hän on pätkä:
http://de-construct.net/e-zine/wp-content/uploads/2008/09/3.jpg

Homo kirjoitti...

Tässä yksi esimerkki elefanttien kouluttamisesta: “Sink that hook into ’em. When you hear that screaming, then you know you got their attention.”

Junakohtaus kirjoitti...

Homo,

ihan hiljan luin, että Aasiaan jonnekin on mennyt suomalaisia konsultteja opettamaan eläintenkoulutusta palkitsemalla eikä satuttamalla. Homma sai erittäin hyvän vastaanoton ihan jo siksiksin, että kukaan ei oikeasti tahdo savotalle työkaveriksi elefanttia, joka vihaa jokaista ihmistä verisellä vihalla.

Mitä raippoihin ja naisystäviin tulee, tästä possesta bmad on oikea mies vastaamaan kysymykseen;)

Homo kirjoitti...

Vaikken ole samaa mieltä esimerkiksi eläinkokeiden täydellisestä kiellosta, niin PETAlla ja muilla eläinsuojelujärjestöillä on paljon asiaakin. Tässä vähän esimerkkiä videomuodossa elefanttien kohtelusta. Sitten kun elefantilla naksahtaa, kenties pitkään jatkuneen kaltoinkohtelun seurauksena, niin se ammutaan hengiltä.

Tällä sivustolla taas käsitellään vähän muitakin sirkuseläinten kaltoinkohtelua, mukaan lukien hevoset.

Tästä tulikin mieleeni, että miksi juuri teinitytöt tuppaavat olemaan niin hevoshulluja? Onko tässä jokin seksuaalinen tai sukupuolinen ulottuvuus?

Anonyymi kirjoitti...

Elefanteista sen verran, että tuo pieksämiskoulutus taisi tapahtua Intiassa ja nimenomaan norsuille, jotka on vangittu luonnosta. Tämä ei nyt kuitenkaan ole mikään faktatieto, muistelen lukeneeni aikoinaan jostain lehdestä. Arvauksella poikasesta lähtien ihmisen kasvattamana olleet norsut eivät joudu kokemaan samaa.

rau kirjoitti...

"Toki. Itse kannatan samaa periaatetta kuin lasten kasvatuksessa, eli kyllä puheen tulisi riittää. Kannukset ja piikat pois."

Joopa joo. Erona tosin tässä se, että hevosta on hieman vaikea opettaa tottelemaan pelkkää puhetta. Mutta jos olet tuota mieltä niin eikun hevosen selkään ja juttelemaan sille, katotaan miten käy. :P

Ja joku villien norsujen kesyttäminen rääkkäämällä onkin toki täysin verrannollista kesyn hevosen ratsuksi/ravuriksi/vetojuhdaksi tms. kouluttamiseen. Voi morjens taas.

Anonyymi kirjoitti...

Joku fiksu on todennut, että yhteiskunnan koneistuminen ja teknologisoituminen on yleisen käsityksen vastaisesti tehnyt ihmisistä inhimillisempiä kuin ennen.
Koneita, toisin kuin eläimiä ja ihmisiä, ei saa toimimaan haluamallaan tavalla lyömällä tai uhkailemalla.

Homo kirjoitti...

Nykyaikana länsimaissa ei hevosia juuri tarvita, kun on keksitty mekaaniset kulkuvälineet. Tätä taustaa vasten pidän tarpeettomana tällaista hevosten turhaa rääkkäämistä, vaikka joidenkin mielestä onkin niin kiva teettää hevosilla erilaisia temppuja, ajaa kilpa-ajoja yms.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti nainen ja hevonen ovat täysin verrattavissa ja kognitiivisilta kyvyiltään samanlaisia? Samoin kuin ihmislapsi ja hevonen...

Homo kirjoitti...

Arawn, onko joten hyväksyttävämpää lyödä kognitiivisilta kyvyiltään heikompaa oloentoa? Entä jos nainen ei jostain syystö ymmärrä puhetta (kognitiiviset rajoitteet, vieras kieli, kuurous, haluttomuus kuunnella, haluttomuus ymmärtää tms), niin saako silloin käyttää raippaa?

Homo kirjoitti...

Ruotsin-laivan matkustajat pelkäävät jäävänsä kiinni pettämisestä tosi-tv:ssä


Laivalla tv-kameroiden edessä juhlineet katsojat pelkäävät muun muassa jäävänsä kiinni pettämisestä. ”En muista yhtään, mitä tein laivalla ja olen huolestunut”, naispuolinen laivamatkustaja kirjoittaa kanavalle.

Toisessa katsojapalautteessa matkustaja katuu pussailuaan baarimikon kanssa. ”Pelkään, miten poikaystäväni reagoi asiaan.”

Homo kirjoitti...

Monissa kulttuureissa/uskoinnoissahan muuten on enemmän tai vähemmän hyväksytty naisten tai lasten fyysinen kurittaminen:

1. Kristinusko: "Joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa" lienee useimmille tuttu lausahdus Raamatusta.
2. Muslimeilla: Saudi Marriage 'Expert' Advises Men in 'Right Way' to Beat Their Wives
3. Juutalaisuudessa: May a Husband Beat His Wife?
Classical Halakhic Sources on Domestic Violence

Homo kirjoitti...

Nuori saudiarabialainen nainen loukkaantui vakavasti, kun hän uhmasi kuningaskunnan islamistista lakia ja tarttui auton rattiin maan itäosassa, kertoo paikallinen sanomalehti.

Mahdetaankohan naisille antaa nyt raippaa.

Vortac kirjoitti...

Sori, mutta sadomasokistina
en voi olla repeämättä tälle, enkä jutun otsikolle. Ja kyllä, mua saa useampikin nainen myös lyödä nyrkillä.


Sä et sitten jätä mitään tilaisuutta hyödyntämättä tyrkyttää ja mainostaa tuota iljettävää marginaaliseksuaalista gospeliasi kaikelle kansalle sille täysin sopimattomissa paikoissa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Totta. Keskivertoliksaa tienaava perusduunari ei ole riittävän tasokas kumppani näiden naisten mielestä.

No kyllä se seksiin kelpaa jos sillä on jotain muuta statusta, kuten karismaa, röyhkeyttä jne.

Miehiä kiihottaa ulkonäkö, naisia status.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

On sosiaalisesti hyväksyttyä pahoipidellä hevosta raipalla, mutta ei nyrkillä. Kumpikin edustaa fyysistä pahoinpitelyä, mutta koska raipalla vetäminen on sosiaalinen käytäntö, vain nyrkillä lyönnistä motkotetaan.

Totta. Eihän nyrkkilyönnin tarvitse olla yhtään sen kipeäätekevämpi kuin raippalyönnin saadakseen ihan yhtä suurta paheksuntaa tekopyhiltä lutkilta.

Ja kannukset! Ottaisin mieluummin kyllä nyrkistä päähän kuin kannuksesta kylkeen, jumankvita.

Mutta kyseessä on samanlainen tekopyhyys kuin että vauvojen sukuelimiä saa puudutuksetta ja täysin perusteetta silpoa ja runnella teräaseilla kunhan sukupuoli sattuu olemaan uros.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Minusta olisi syytä lopeta pitämästä hevosia tai elefantteja jonain koulutettuina työjuhtina, jos tämä kaikki perustuu eläinten hyväksikäyttämiseen ja väkivallan uhkaan. Jos koulutus ja hyötykäyttö ei onnistu ilman väkivaltaa, niin sitten on syytä jättää nämä eläimet vain rauhaan.

Se olisi todella ensimmäinen kerta tämän 'sivilisaation' aikana, kun eläimet oltaisiin jätetty rauhaan..

Entäs teuraseläimet - lehmät, possut, kalkkunat, kanat, kukot, lampaat, yms. joita silvotaan palasiksi vain jotta ihminen voi myrkyttää itsensä syömällä heidän lihaksiaan?

Eikö nämäkin eläimet tulisi jättää rauhaan?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tästä tulikin mieleeni, että miksi juuri teinitytöt tuppaavat olemaan niin hevoshulluja? Onko tässä jokin seksuaalinen tai sukupuolinen ulottuvuus?

No perspektiivinä muistan jostain (ehkä jostain pornolehdestä) joskus kauan sitten lukeneeni kertomuksen, josta jäi mieleeni kohta, jossa nainen kertoi nuorena tyttönä tykänneensä ratsastuksesta kun hevosen selässä jalat harallaan istuminen hieroi niin mukavasti.. no ei liene tarpeen kertoa, mistä kohtaa.

Ajatelkaa nyt; iso, eläimellinen ja maskuliininen, mutta silti kaunis ja jalon näköinen, vahva ja lihaksikas voima jalkojen välissä hinkkaamassa tytöille, jotka ovat juuri aloittamassa murrosikää.. en nyt sano että se on kaikilla ainoa syy, mutta pistää kyllä miettimään tästä näkökulmasta, että miten iso prosentti oikeastaan voi olla niin hevosHULLUJA juuri tämäntapaisista kokemuksista johtuen..?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nykyaikana länsimaissa ei hevosia juuri tarvita, kun on keksitty mekaaniset kulkuvälineet. Tätä taustaa vasten pidän tarpeettomana tällaista hevosten turhaa rääkkäämistä, vaikka joidenkin mielestä onkin niin kiva teettää hevosilla erilaisia temppuja, ajaa kilpa-ajoja yms.

Ja ainahan on olemassa ns. 'hevoskuiskaajia', jotka eivät käsittääkseni käytä ollenkaan hevosparkojen pelottelua tai väkivaltaa heidän kouluttamisessansa.

Minun mielestäni kaikki väkivalta eläimiä kohtaan, myös eläinkokeet, olisi tärkeätä lopettaa heti. Mutta minun mielipiteelläni ei tämän planeetan rakenteissa ole kovin paljon sananvaltaa.. Tosin tietenkin myös ihmisten syrjiminen ja huono kohtelu pitäisi lopettaa samalla. Tässä maailmassa on vain vaikea nähdä tämän toteutuvan ennenkuin nykyinen, turmeltunut ja alhainen yhteiskuntajärjestys saadaan pyyhittyä pois jotta voidaan rakentaa uusi ja elämää kunnioittava järjestys tilalle.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ilmeisesti nainen ja hevonen ovat täysin verrattavissa ja kognitiivisilta kyvyiltään samanlaisia? Samoin kuin ihmislapsi ja hevonen...

Itseasiassa älykkäimmät eläimet ovat kyllä ehkä 4-5-vuotiaan ihmislapsen tasolla, sanoisin. Eli siitä vain hakkaamaan raipalla ja rääkkäämään koukuilla alle 4-vuotiaita lapsia, koska he ovat kognitiivisilta kyvyiltään erilaisia.

Tuhottakoon kognitiivinen erilaisuus!!

(toivottavasti näet kommenttisi järjettömyyden)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Sä et sitten jätä mitään tilaisuutta hyödyntämättä tyrkyttää ja mainostaa tuota iljettävää marginaaliseksuaalista gospeliasi kaikelle kansalle sille täysin sopimattomissa paikoissa."

Se ei ole minulle tilaisuus
vaan perusoikeus. Minulla on oikeus seksuaalisuuteeni, aivan kuten sinullakin. Ja jos et sitä tajua, niin tämäntyyppinen SM ei ole ENÄÄ marginaalia.

Kiitos jälleen inhottavista esoteria viesteistäsi.;>


Bmad

Arawn kirjoitti...

Homo: "Arawn, onko joten hyväksyttävämpää lyödä kognitiivisilta kyvyiltään heikompaa oloentoa? Entä jos nainen ei jostain syystö ymmärrä puhetta (kognitiiviset rajoitteet, vieras kieli, kuurous, haluttomuus kuunnella, haluttomuus ymmärtää tms), niin saako silloin käyttää raippaa?"

Minun nähdäkseni raipan näpäytys on lähinnä merkin anto hevoselle eikä lyömistä sen enempää kuin jos vaikkapa tökkään kaveriani käteen, jotta tämä kiinnittäisi minuun huomiota. Se on siis kosketus, joka tavoitteena on saada toinen tekemään jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Itseasiassa älykkäimmät eläimet ovat kyllä ehkä 4-5-vuotiaan ihmislapsen tasolla, sanoisin."

Enpä nyt sanoisi, eläimet
ovat hyvinkin viekkaita ja älykkäitä. Ja loppujen lopuksi näkevät PALJON enemmän asioita, kuin ihmiset. Totta tietenkin, että lapsetkin näkevät näitä asioita enemmän, kuin aikuiset, mutta eläimet saattavat olla todellisia seitsemän aistin haltijoita. Seuraapa tarkemmin ja anna eläinten silmien johdattaa sinut YLILUONNOLLISIIN virtauksiin.


Bmad

Vortac kirjoitti...

Bmad - no, tässä yhteydessä ei vaikuttanut sopivalta alkaa liikaa mystifioimaan asiaa - puhuin nyt ÄLYSTÄ, en viisaudesta tai vaistotoiminnasta, joka eläimillä toimii herkemmin ja laajemmin kuin ihmisellä, jolla se on lähes tyystin surkastunut hänen 'älynsä' kasvattamisen vuoksi.

Se mitä nyt selität taas kuulostaa niin castanedalaiselta, eivätkä eläimet ole sielunsa tasolla individuaaleja kuten ihmiset (joskus selitin kai tämänkin, mutta en nyt jaksa sen tarkemmin - poikkeuksia siis on, mutta ne ovat harvinaisempia - ja delfiinit eivät edes lukeudu eläimiin, niinkuin eivät valaatkaan).

Ei ole olemassa mitään YLIluonnollista. On vain luonto ja luonnottomuus. On kuin sanoisit, että on olemassa jotain 'yliolemassaolevaista' - mutta eihän voi olla olemassa mitään muuta kuin se, joka on olemassa.

Tavallaan siis pienellä ajattelullä huomaa, miten hölmöä on puhua 'yliluonnollisesta'.

Eläimissä on alemman tason vaistoperäistä telepatiaa, ihmisillä on mahdollisuus paljon korkeampiin kykyihin ja tasoihin. Mutta maapallon nykyihminen ei pysty käsittämään -edes- alemman tason henkisiä kykyjä, saati ylemmän tason normaaleja ihmisen telepatia- yms.-kykyjä ja ominaisuuksia.

Tästä johtuu sitten että kaiken maailman castanedahörhöt pääsevät mystifioimaan asioita ihmisten silmissä, ja nämä luupäät sitten lukevat näitä huumeissa kirjoitettuja harhoja ja hurahtavat hörhöilemään huurujaan haihatellen hedonistisesti herjaten heimoaan.

Universumi on looginen, herkkä ja moniulotteinen, mutta ei tarpeettoman mystinen sille, joka osaa nähdä ja kuulla totuuden sekä ymmärtää näkemänsä ja kokemansa. Vain tyypeille, jotka eivät meinaa millään tajuta mistä on kysymys, jopa eläinkin näyttäytyy mystisenä oliona.

No, meni hieman offtopiciksi mutta pointti tässä on, että kyllä, on erinomaisen tekopyhää puhua kättä pidemmällä hakkaamisesta mutta tuomita pelkällä kädellä hakkaaminen, eikä siitä pääse yli eikä ympäri millään 'koulutus'-selityksillä tai 'se on hevosen parhaaksi'-mantroilla. Väkivalta on väkivaltaa, eikä hevonen varmasti ole yhtäkään iskua ihmiseltä ansainnut, olipa kyseessä lapio, raippa, kirves tai nyrkki.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Niin ja toinen pointti koski älyä - en nyt muista, mistä luin noita tutkimuksia, mutta ihminen ei ole syntyessään eläintä älykkäämpi, siihen menee monta vuotta, ennenkuin ihminen tavoittaa esimerkiksi keskivertokoiran älykkyystason ja alkaa kohota sen yli.

En tosin ymmärrä, mitä merkitystä sillä pitäisi olla sen kannalta, että saako jotakuta syödä tai hakata, että miten älykäs tämä on. Vauvoja ja vammaisiahan pitäisi paistaa pannulla ja myydä keittolihaksi kaupoissa jos tuo pitäisi paikkansa.

Tuo on siis erittäin hontelo, mielivaltainen, julma ja outo perustelu. Mutta onhan ihmisiäkin kohtaan käytettyä väkivaltaa perusteltu samalla tavalla.. outoa porukkaa nämä Maa-laiset.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Se mitä nyt selität taas kuulostaa niin castanedalaiselta, eivätkä eläimet ole sielunsa tasolla individuaaleja kuten ihmiset (joskus selitin kai tämänkin, mutta en nyt jaksa sen tarkemmin - poikkeuksia siis on, mutta ne ovat harvinaisempia - ja delfiinit eivät edes lukeudu eläimiin, niinkuin eivät valaatkaan). "

Ymmärrän kyllä mitä
ajat takaa. Mutta tässä maailmassa ainoa asia millä on oikeaa merkitystä ovat kotkan virtaukset (näistä voit lukea tällä termillä Castanedan kirjoista, tai
muiden Don Juanin oppilaiden Taisha Abelarin, Florinda Donner-Graun teoksista...)
Olet oikeassa siinä, että ihminen on tietyllä tavalla kehittyneempi, ja tähänhän on Don Juankin jossain
viitannut.

"Ei ole olemassa mitään YLIluonnollista. On vain luonto ja luonnottomuus."

Sen tiedän kyllä. Se nyt
vaan on yliluonnollista sen takia, että se on meille niin shokeeraavaa, että se ei kuulu tähän kenttään, jonka yleisesti
tunnemme. Yliluonnollinen-termi tekee siitä kuitenkin kiehtovan tutkimusalueen.

"Tavallaan siis pienellä ajattelullä huomaa, miten hölmöä on puhua 'yliluonnollisesta'. "

Aivan, se on valheellinen termi.

"Eläimissä on alemman tason vaistoperäistä telepatiaa, ihmisillä on mahdollisuus paljon korkeampiin kykyihin ja tasoihin. "

Sekä eläimet, että ihmiset
ovat kotkan virtauksia. Muodostelmat ovat hiukan erilaiset, mutta ei niissä mitään oleellista eroa ole.

"Mutta maapallon nykyihminen ei pysty käsittämään -edes- alemman tason henkisiä kykyjä, saati ylemmän tason normaaleja ihmisen telepatia- yms.-kykyjä ja ominaisuuksia. "

Nykyihminen haaskaa elämänsä,
eikä näe mitään kaunista edes oman asuinkerrostalonsa asfalttipihalla.

"Tästä johtuu sitten että kaiken maailman castanedahörhöt pääsevät mystifioimaan asioita ihmisten silmissä, ja nämä luupäät sitten lukevat näitä huumeissa kirjoitettuja harhoja ja"

Ei ne ole fiktiivisiä, eikä
huumeissa kirjoitettuja parin ekan kirjan jälkeen. Lisäksi jotkut muutkin Don Juanin oppilaat ovat kirjoittaneet oppilasajoistaan (Taisha Abelar: Sorcerer's Crossing ja Florinda Donner-Grau: Being In Dreaming) Mutta kuten useimpien noiden kirjojen alkusanoissa todetaan, on niitä mahdoton uskoa ilman omaa kokemuspohjaa. Ulkoapäin kun katsoo mitä toiselle tapahtuu ei välttämättä näe mitä toiselle tapahtuu.

Castanedan kirjat ja Don Juanin
opetukset muodostavat tällä hetkellä ainoan autenttisen kotkan virtauksia kuvaavan täydellisen rankan ja uskottavan tietopaketin. Kaikki muut esoterian kirjahyllystä löytyvät kirjat ovat puolivillaista roskaa. Castaneda on ainoa joka on kyennyt kuvailemaan kaiken realistisesti sellaisena kuin se on.

"Universumi on looginen, herkkä ja moniulotteinen, mutta ei tarpeettoman mystinen sille, joka osaa nähdä ja kuulla totuuden sekä ymmärtää näkemänsä ja kokemansa. "

Jos olet ja elät niin kuin
invalidi et tarvitse mystiikkaa, mutta jos elät niin kuin esoteerisen kentän huippuhahmo sulaudut osaksi kotkan virtauksia, täydellistä mysteeriä. On oma valintasi että kusetko elämäsi vai sulaudutko noihin virtauksiin, jotka ovat kaiken inhimmillisen hapatuksen yläpuolella.

"Vain tyypeille, jotka eivät meinaa millään tajuta mistä on kysymys, jopa eläinkin näyttäytyy mystisenä oliona. "

Eläin tajuaa paljon enemmän
kuin esimerkiksi sinä. Eläimellä on suora kosketus kotkan virtauksiin ja tavallinen lemmikkikoira jo havaitsee kymmenen kertaa enemmän astraaliolentoja kuin ihminen. Älä puhu mistä et mitään tiedä.

Pienessä kopissa voi olla
hauska virua, näkemättä mitään ja ajatella, että tässähän se ihmisyys on, mutta ainoa mikä loppu peleissä sinullekin merkitsee on kotkan virtaukset. Kaikki viisaus mitä yritetään tavoitella itse asian sijaan jää tavoittamatta. Ensin ainakin pitää sulautua kotkan virtauksiin. Katsotaan sen jälkeen, herra Vortac avautuuko viisasten portit sinulle.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=9Dx91mH2voo&feature=related

Tuossa linkki hevosystävälliseen koulutusvideoon jos kiinnostaa.

rau kirjoitti...

"No, meni hieman offtopiciksi mutta pointti tässä on, että kyllä, on erinomaisen tekopyhää puhua kättä pidemmällä hakkaamisesta mutta tuomita pelkällä kädellä hakkaaminen, eikä siitä pääse yli eikä ympäri millään 'koulutus'-selityksillä tai 'se on hevosen parhaaksi'-mantroilla. Väkivalta on väkivaltaa, eikä hevonen varmasti ole yhtäkään iskua ihmiseltä ansainnut, olipa kyseessä lapio, raippa, kirves tai nyrkki."

Voi huoh. Koita nyt jo tajuta, että kun puhutaan raipan antamisesta hevoselle, se ei ole mitään hakkaamista, vaan todellakin juuri niin kuin Arawn esimerkissään sanoi. Pieni näpäytys kylkeen. Sama kuin tökkäisi kaveria käteen että hei katos tännepäin. Ei se sitä hevosta todellakaan satuta.

Eikä tässä koko jupakassa nyt ollut edes pointtina se että miten paljon siihen hevoseen sattuu jos sitä taitamaton ratsastaja hutaisee päähän nyrkillä, vaan se ettei oman epäonnistumisen purkaminen hevoseen huutamalla ja haukkumalla ole oikein.

Miten te tästä nyt oikeasti saatte väännettyä taas jonkun "tekopyhä lutka yhy yhy"-valituksen, en voi käsittää.

jorma kirjoitti...

"Pieni näpäytys kylkeen. Sama kuin tökkäisi kaveria käteen että hei katos tännepäin. Ei se sitä hevosta todellakaan satuta."

Tätä saa varmaan sitten soveltaa myös lastenkasvatukseen? Huutamisen vaihtoehtona siis.

rau kirjoitti...

Ei se raipankäyttö hevosenkaan kohdalla ole huutamisen vaihtoehto, miksi se sitä olisi lapsen kohdalla?

Mistä hitosta te revitte näitä juttuja? Ai että jos mie oon sitä mieltä että hevosta tai koiraa on ok kouluttaa tavalla x, niin sehän tarkottaa sitä että miusta lapsia on ok opettaa täysin samoilla metodeilla? Järki hoi?

jorma kirjoitti...

"Ai että jos mie oon sitä mieltä että hevosta tai koiraa on ok kouluttaa tavalla x, niin sehän tarkottaa sitä että miusta lapsia on ok opettaa täysin samoilla metodeilla?"

Niin no, miksi sitten ei olisi? Yhtä lailla sitä voi sanoa, että lasta on vain vähän näpäyttänyt, ilman sen suurempaa fyysistä tuhoa, eikö niin? Saahan sillä ainakin huomion heräämään.

rau kirjoitti...

No jos otetaan huomioon että hevosta näpäytetään raipalla = lasta tökätään sormella käsivarteen, niin onhan tuo nyt täysin hyväksyttävää. Kumpikaan ei ole rangaistus vaan huomion herättämistä. Missä ongelma?

jorma kirjoitti...

"Missä ongelma?"

Eihän tässä mitään ongelmaa ole, kunhan vain suhtaudutte samalla ymmärryksellä niin lasten, eläinten kuin aikuistenkin fyysiseen ohjaamiseen.

Arawn kirjoitti...

Totta kai me suhtaudumme. Huutavan ja potkivan lapsen voi esimerkiksi ottaa kaupassa syliin ja kantaa autoon, mikä on fyysistä kajoamista lapseen. Tai lasta voi pitää tiukasti kädestä, ettei tämä karkaa mihinkään, mikä on fyysistä ohjaamista. Ihan ok.

jorma kirjoitti...

"Ihan ok."

Lähtökohtaisesti tuollaistakin voi pitää väkivaltaisuutena lasta kohtaan, jos vain haluaa. Ja sehän on laitonta.

Sanoja kirjoitti...

Musta on tosi hyvä, että Arawn puhuu kerrankin me-muodossa, eikä piiloudu minkään no-tämä-nyt-on-vain-minun-mielipiteeni-lätinän taakse.

Arawn kirjoitti...

Jorma: Tietenkin mitä hyvänsä lapseen koskemista voi pitää väkivaltaisuutena, jos niin määritellään, mutta haluaisinpa nähdä, miten lasta hoidetaan koskaan lapseen koskematta.

Sanoja: En kyllä ymmärrä, miten "tämä on vain minun mielipiteeni" -lätinän taa voisi piiloutua... Minähän joudun vastaamaan itse omista mielipiteistäni, enkö?
Ja joo, olisi siinä pitänyt kirjoittaa "minä". En nyt oikein vain voi puhua muiden puolesta, vaikka se kuinka käsitettäisiin piileskelynä. En minä osaa lukea muiden ajatuksia.

jorma kirjoitti...

"Tietenkin mitä hyvänsä lapseen koskemista voi pitää väkivaltaisuutena, jos niin määritellään, mutta haluaisinpa nähdä, miten lasta hoidetaan koskaan lapseen koskematta."

Kauko-ohjauksella? Nythän on niin, että esim. naisille tehdyissä väkivaltakyselyissä on liikkumisen rajoittaminen esim. kiinnipitämällä on laskettu perheväkivallaksi. Luonnollisesti saman linjan on sitten pädettävä myös miesten ja lasten kohdalla, eikö vain?

Arawn kirjoitti...

Jorma: Mikäs siinä. Joku aivoriihi vaan suunnittelemaan sopivaa kaukosäädintä.

jorma kirjoitti...

"sopivaa kaukosäädintä"

Raippa?

Arawn kirjoitti...

Jorma: Ei se käy, sehän perustuu kosketukseen.

jorma kirjoitti...

"Jorma: Ei se käy, sehän perustuu kosketukseen."

Eikös se äsken ollut sinusta vielä ihan ok?

Eikä sen tarvitse ihmisten ohjauksessa peustua kosketukseen, jo pelotevaikutus voi riittää.

Arawn kirjoitti...

Jorma: "Eikös se äsken ollut sinusta vielä ihan ok?"

Minusta kosketus oli ok, sinusta ei ja sinä ehdotit kaukosäädintä.

"Eikä sen tarvitse ihmisten ohjauksessa peustua kosketukseen, jo pelotevaikutus voi riittää."

Miten ajattelit liikutella vauvaa pelotevaikutuksen avulla?

jorma kirjoitti...

"Minusta kosketus oli ok, sinusta ei ja sinä ehdotit kaukosäädintä."

Sinusta siis raippa on ok lastenkasvatusväline? Tai puolisonohjausväline?

"Miten ajattelit liikutella vauvaa pelotevaikutuksen avulla?"

Kun vauva lähtee taapertamaan väärään suuntaan, lyödään raipalla maahan sen eteen. Jos tämä tehdään riittävän räväkästi, vauva pelästyy ja pysähtyy niille sijoilleen itkemään. Kyllä se siitä oppii.

Arawn kirjoitti...

I say no more.

jorma kirjoitti...

"I say no more."

Pelotevaikutus taitaa sittenkin purra. Jopa näin verkossa.

Homo kirjoitti...


The crop or bat is a very short, stiff variation on the whip, about 2 feet in length, with a popper at the end. The rider uses the crop behind their leg or on the horse's shoulder to back up the leg aids if the horse does not respond. It is also a common implement for discipline, such as when a horse refuses a jump.

Most equestrian organizations have rules regarding use of the crop. This includes regulations on the maximum length, the maximum number of times the horse may be hit, where it may be hit (most do not allow for the crop to be used anywhere near the animal's face), and circumstances it may be used in (for example, it may be used after a refusal, but not after the rider has left the showing arena to "punish" the horse for putting in a poor performance).


Kyllä tuon perusteella kuulostaa siltä, että raippaa käytetään nimenomaan myös tuottamaan kipua ja olemaan uhka kivusta. Useimmiten ilmeisesti riittävät lempeämmät otteet, kun hevonen tietää niskoittelun jatkuessa tulevan voimakkaampaa piiskaamista tai potkaisu kenkien kantaosaan laitetuilla metallipiikeillä.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Sinusta siis raippa on ok lastenkasvatusväline? Tai puolisonohjausväline? "

Raippa on ennenkaikkea
seksiväline ja hevoskulttuurissa merkinantoväline.

Lastenkasvatus seksivälineellä on mielestäni aika kyseenalaista puuhaa. Yhtä hyvin lasta voisi kasvattaa vaikka dildon avulla tai pitämällä käsiraudoissa.

Itse olen kummisetä ja
suulla olen aina selvinnyt. Kun lapsilla on laadukas kasvualusta he käyttäytyvät kohtuullisen hyvin. Sairas kurinpito kuuluu sairaisiin koteihin. Näin se menee.

Seksittömän lapsuuden ja kypsän fetissikulttuurin puolesta,


Bmad

Vortac kirjoitti...

Raippa on ennenkaikkea
seksiväline


VOI EI! LOPETA JO, PYYDÄN! Tuollainen ei liity mihinkään täällä käsiteltävään asiaan! Se on iljettävää ja kaukana valtavirrasta. Ei kukaan muukaan täällä tuo joka ikiseen keskusteluun eläimellisimpiä himojaan ja ala esittämään perversioitaan normaaleina, koettaen tuputtaa kaikenmaailman omituisuuksia ja fetissejä jokaisen ihmisen normaalielämään. Ei raippa ole mitään muuta kuin väkivalta- ja kontrollointiväline, ja jos joku haluaa tällaisia välineitä käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen, sitä ei tarvitse täällä kertoa. (too much information, you know?)

Ja jos joku koettaa semantiikalla vääntää tekopyhyyden rehelliseksi, sekään ei tarkoita, etteikö tekopyhyys olisi lapsenkin nähtävissä.

Hevosta ei saa joko lyödä yhtään MILLÄÄN tai sitten sitä saa lyödä sekä raipalla että nyrkillä. Muuten on kyse tekopyhyydestä.

Väkivalta on väkivaltaa, ja säälin niitä hevosia, sekä muita eläimiä ja ihmisiä (jne. olentoja), jotka joutuvat väkivaltaa vastaanottamaan voimatta päästä karkuun tai tehdä asialle mitään.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac kirjoitti:
"VOI EI! LOPETA JO, PYYDÄN!"

"Se on iljettävää ja kaukana valtavirrasta."

Raippaa käytetään
yleisimmin seksivälineenä. Lähes kaikkiin seksialan mainstream (valtavirta
kuvastoihin) kuuluu nainen raipan kanssa.

"Ei kukaan muukaan täällä tuo joka ikiseen keskusteluun eläimellisimpiä himojaan ja ala esittämään perversioitaan"

Kuten sinä puhut römpsän
saamisesta melkein joka viestissä.

"kaikenmaailman omituisuuksia ja fetissejä jokaisen ihmisen normaalielämään."

Fetish-tapahtumissa käy
saman kokoisia yleisöjä kuin poppikonserteissa. Se ei tietenkään tarkoita, ettäkö edes kuvittelisin sen henkisen seksin olevan jokaista varten. Kuitenkin meitä on paljon. Ja on hyvä, että edes joku tasa-arvon
edistäjistä huolehtii myös heidän asioistaan. Ei ole missään tapauksessa pakko lukea viestejäni tai tulkita niitä väärin.

"Ei raippa ole mitään muuta kuin väkivalta- ja kontrollointiväline, ja jos joku haluaa tällaisia välineitä käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen, sitä ei tarvitse täällä kertoa."

Raippa on tänä päivänä
(SM) seksiväline, käytännössä.
Hevosurheilu tulee vasta sen jälkeen, sillä makuuhuoneissa tapahtuu sen verran enemmän kuin hevoshaoilla. Ja sen haluan nähdä kun suomalaismies pahoinpitelee toista raipalla. Eli väkivaltaan raippaa käytetään erityisen harvoin. Jos joku hakkaa lasta raipalla sitten hän tekee sillä väkivaltaa, mutta ei sekään taida ihan yleinen virhe olla.

"(too much information, you know?)"

Välitän informaatiota.
En ole täällä kenenkään uhkailuja
kuuntelemassa.

"Väkivalta on väkivaltaa, ja säälin niitä hevosia, sekä muita eläimiä ja ihmisiä (jne. olentoja), jotka joutuvat väkivaltaa vastaanottamaan voimatta päästä karkuun tai tehdä asialle mitään. "

Niin, enpä minä ole missään
vaiheessa puolustellutkaan väkivaltaista käyttäytymistä, en eläimiä, enkä ihmisiä kohtaan.


Bmad

Arawn kirjoitti...

Jorma: Sopivissa olosuhteissa.

Tiesittekö muuten, että ravikisoissa käytetään piiskaa? Sellaista piiiitkää, hienoa piiskaa.

jorma kirjoitti...

"Tiesittekö muuten, että ravikisoissa käytetään piiskaa? Sellaista piiiitkää, hienoa piiskaa."

Tiesimme. Sekö se sinua raveihin houkuttelee? Ei kai nyt sentään?

Pitäisikin käydä pitkästä aikaa taas raveissa. Vihjeitä, anyone?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: En ole koskaan käynyt raveissa. Mä keksin piiskalle tarpeen tullen muutakin käyttöä...

jorma kirjoitti...

Mattoja kannattaa aina välillä piiskata, ei siinä mitään.

Vortac kirjoitti...

"Tiesittekö muuten, että ravikisoissa käytetään piiskaa? "

Kyllä olen ollut aina tietoinen, että ravit ovat mitä mielettömin julkisen julmuuden näytös, ja ihmiset vain hurraavat. Aivan sairasta käyttää eläviä olentoja jonkinlaisina arpomakoneina, että kuka on kapitalistisessa ahneudessaan töksäyttänyt sattumoisin oikealle numerolle kasan illuusioita.

- Vortac