torstaina, syyskuuta 11, 2008

Naisjohtaja vaimoksi?

Naisjohtajalle mies on väline
Naisjohtajat käyttävät miehiään usein pelkkinä välineinä. Näin ilmenee Jyväskylän yliopiston taloustieteiden tiedekunnan tutkimuksesta, joka selvitti naisjohtajan puolison merkitystä.

Naimisiin naisjohtaja menee sen takia, että mies hankkii ruoan pöytään tai ostaa talon. Myös miehen ammatista on hyötyä; arvostetussa ammatissa toimiva puoliso koetaan hyödylliseksi.

11 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tyly tutkimus: Naisjohtajalle mies on pelkkä astinlauta

Jyväskyläläistutkimus antaa tylyn kuvan naisjohtajien suhteista omiin aviosiippoihinsa. Osalle naisista mies on vain väline, joka tuo ruuan pöytään ja hankkii talon. Myös miehen arvostetusta asemasta nainen hakee hyötyä.

Tutkimus luokittelee miehet eri kategorioihin. On sparraajia, jotka tukevat puolisoitaan ja auttavat vaimojaan yhä parempiin suorituksiin.

Kuminauhamies taas on sitkeä ja kimmoisa. Tällainen mies on aina valmis joustamaan vaimonsa puolesta. He ottavat vastuuta kodista ja perheestä ja sopeutuvat toisen uravaateisiin.

Veturimies taa eroaa tutkimuksen mukaan kuminauhamiehestä siinä, että tämä päättää naisensa puolesta naisen opiskelualan ja -paikan. Hän siis suorastaan tönii naista eteenpäin. Veturimiehen miinuspuoli on siinä, että jos veto loppuu, koko perhe hyytyy sen tien.

Tutkimukseen osallistui 29 naisjohtajaa. Se on osa naisjohtajuuden tutkimus- ja koulutushanketta.

jersun_life kirjoitti...

Niinno, samallalailla pomon vaimo saattaa olla kuminauha, sparraaja tai veturi.

Paitsi että miesjohtaja varmaan harvemmin odottaa että se vaimo hoitaa ruuan pöytään ja hankkii talon. Taitaa olla että sen naisen vastuulle jää ennemminkin jalkojen levittäminen, ruuan laittaminen ja lasten kasvatus. Niissäkin tietty voi käyttää ulkopuolista työvoimaa.

Jaaha kirjoitti...

http://www.susannarahkonen.blogspot.com/

Mahtaa olla mukavaa, kun voi tuosta vaan jättäytyä duunista pilatesin ja sienienpoiminnan pariin. Pitäisikö koittaa itsekin?

QuoVadis kirjoitti...

Surullista mutta totta. Naisjohtajat ovat muuten työkavereina samanlaisia. En ole toistaiseksi tehnyt töitä ainoankaan naisjohtajan kanssa, joka ei olisi ollut sosiopaatti. Tarkoitan nimenomaan johtajia, en keskitason managereita.

Naisjohtajan kanssa on helppo tulla toimeen, kun soudetaan myötävirtaan, mutta odottakaas kun vastavirta iskee. On jopa uskomatonta, miten miesjohtajan kanssa voidaan saada konsensus ja tukea toisia vaikeassa tilanteessa, mutta naisjohtaja puukottaa tylysti selkään jos se vain omaksi eduksi on. Jälkikäteen hän ei edes ymmärrä, mitä teki väärin. Sitten syytellään lasikattoa kun ylennyksiä ei ropise. Ehkä kannattaisi katsoa peiliin, sieltä löytyy se oikea lasieste.

Lähinnä siis vinkkinä kaikille naisjohtajien kanssa työskenteleville. Varokaa!

kävelevä dildo kirjoitti...

Onko se kaamea Backlash nyt vauhdissa: Nainen väitti tulleensa raiskatuksi - sai vankeusrangaistuksen ?

Naisen kannattaisi valittaa hoviin, ja mikäli feministien ajama lakimuutos menee käsittelyä odottaessa läpi, RK Tukinaisen oikeudelle asiasta antama "asiantuntijalausunto" saattaisi kääntää asetelman, tai ainakin pienentää tuomion olemattomiin.

kävelevä dildo kirjoitti...

Onnistuisiko tämä Suomessa? Vaikka superpesiksen yhteydessä?

Varusteena vain alusvaatteet - liiga alkaa 2009!

Anonyymi kirjoitti...

Niin tosiaan, tutkimuksesta käy ilmi, että n. viidesosa naisista käyttää miestä jonain välineenä, hyödykkeenä, on ns. käytännöllisyysavioliitossa. Hui!

Tutkimuksesta myös käy ilmi, että puolisoitta elävien naisjohtajien määrä miesjohtajiin verrattuna on kolminkertainen.

Anonyymi kirjoitti...

Johtajat käyttävät puolisoitaan. Mitä uutta tässä edustusvaimojen maailmassa?

Homo kirjoitti...

Julkisen sektorin naispomot tienaavat Tanskassa enemmän kuin miespomot

"Ehkä myös julkisen sektorin työnantajat ovat tajunneet, että saadakseen houkuteltua naisia yksityiseltä sektorilta julkiselle heille pitää maksaa enemmän", Stamhus sanoo. Lisäksi Stamhus arvelee, että naisia on ylipäänsä vaikea houkutella pomoiksi, joten julkiset naisvaltaiset alat ovat alkaneet käyttää rahaa houkuttimena.

Yksityisellä sektorilla naispomot tienaavat Tanskassa muun maailman tapaan vähemmän, eikä Tanskassa ole puhkottu "lasikattoa" sen enempää kuin muuallakaan Pohjoismaissa. Tanskassa naisen kruunu on keskimäärin 90 äyriä. Stamhus pitää kuitenkin luonnollisena, että asetelma saattaa vaihtua."

Vortac kirjoitti...

Tanskassa naisen kruunu on keskimäärin 90 äyriä.

Ja tähänhän on otettu tietenkin mukaan kodittomien ja työttömien miesten tulot, tavallisten miesten tulot, sekä tietenkin tässä on otettu varmasti huomioon naimisissa ja avosuhteissa olevien miehiltään rahaa saavien naisten ylimääräiset tulot, shoppailubudjetit jne. Sekä ilmaiset drinkit ravintoloissa, ateriat, joita deiteillä käyvät miehet naisille tarjoavat (muistanette keskustelut siitä kuinka 'minä en ainakaan ole sellaisen miehen kanssa joka ei deiteillä maksa!'..)..

VARMASTI on otettu kaikki tämä (ja kaikki muutkin, jotka unohdin) huomioon tuossa tutkimuksessa, eiköpä vain?

Naisen euro 90 senttiä .. samasta työstä naiselle maksetaan silkkaa naiseuttaan vähemmän?

Niinkö on? Sen voisi kyllä miettiä vähän uusiksi reaalitodellisuuden kautta eikä aina sen feministisen paskaliturgian kautta.

- Vortac

Mikko Ellilä kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

Tutkimuksesta myös käy ilmi, että puolisoitta elävien naisjohtajien määrä miesjohtajiin verrattuna on kolminkertainen.

Tämä johtuu siitä, että naiset eivät halua avioitua itseään köyhempien miesten kanssa. Niinpä on täysin markkina-arvoteorian mukaista, että suurituloiset naiset elävät puolisoitta paljon todennäköisemmin kuin suurituloiset miehet:

a) suurituloiset miehet löytävät huoramaisia naisia, jotka haluavat olla heidän kanssaan vain rahasta,

b) suurituloiset naiset eivät halua olla pienituloisten miesten kanssa, mutta he eivät löydä itseään rikkaampia miehiä.

Suurituloiset miehet nimittäin valitsevat kumppaninsa sekä pienituloisten naisten että suurituloisten naisten joukosta, kun taas suurituloiset naiset valitsevat kumppaninsa vain itseään rikkaampien miesten joukosta. Mitä rikkaampi nainen itse on, sitä vähemmän hän löytää hänelle kelpaavia, häntä itseään rikkaampia miehiä.