lauantaina, syyskuuta 06, 2008

Pilailupainike

HS-keskustelu: Alaikäisten houkuttelu seksiin internetissä kielletään lailla
- Huolestuttaa kun mennään kriminalisoimaan tarkoitus eikä teko. Ehkä tarpeellista mutta avaa helevetin moisen kasan väärinkäyttömahdollisuuksia. Seksuaalirikospykäliä raiskauksesta alkaen käytetään törkeästi hyväksi niin tuntemattomien kiristämiseen kuin huoltajuuskiistojen manipuloimiseen. Toivon todellakin että myös tämä aspekti on huomioitu uutta lakia säädettäessä.

- Artikkeli on vajaavainen, mitä tarkoitetaan aikeella?

- Kuka tahansa internettaitoinen hakkeri pystyy lavastamaan kenet tahansa syylliseksi tähän rikokseen väärentämällä ip-osoitteen. Millä ihmeella tällaista lakia voitaisiin muutenkaan valvoa. Ensin pitää olla varma mistä houkutteluyritykset tulevat, sitten polisiin pitää saada kotietsintälupa ja sitten pitää pystyä vielä todistamaan, etä jokin henkilö on ihan oikeasti istunut tietokoneen ääressä ja tehnyt rikoksen. Mahdotonta ilman sellaista yhteiskuntaa, jossa törkeällä tavalla rajoiettaan kansalaisoikeuksia.

- Eli käytännössä mahdollistetaan kiristysbisnes rikollisille jotka käyttävät täysi-ikäisinä esiintyviä alaikäisiä hyväkseen. Syntyy materiaalia jolla voidaan tuhota kenen tahansa elämä.
Facebook kokeilee pedofiilipainiketta

Denise Harvey, 40, of Vero Beach, was sentenced to 30 years in state prison for having sex with a 16-year-old who was a high school friend and baseball teammate her son's. Melko kova tuomio.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oho, onpa kyllä kova. Kannattaakohan tuollaisesta asiasta säilöä ihmistä noin pitkäksi aikaa? Täälä Suomessahan tuo olisi vielä täysin laillista.

Anonyymi kirjoitti...

Henry,

mikäs sun sivun osoite on naamakirjassa?

Henry kirjoitti...

"mikäs sun sivun osoite on naamakirjassa?"

En ole vielä niin edistynyt internet-käyttäjä, että olisin liittynyt naamakirjaan. Ja nyt kun siellä on tuo pilailupainike, niin voi olla että en liitykään.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Facebookissa ollaan kai nuuhkittu liimaa turhan paljon. Tuollaiset toiminnot hyödyttävät pääsääntöisesti väärinkäyttäjiä.

Homo kirjoitti...

Facebookin heikosta yksityisyydensuojasta on muuten aiemmin ollut huomattavasti kritiikkiä. Nyt asiat ovat tainneet unohtua, vaikka tietojen myynti mainostajille, tietojen pysyminen palvelussa senkin jälkeen kun henkilö haluaa lopettaa palvelun käyttämisen ja mahdollinen yhteistyö Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun kanssa ovat olleet eräitä kritiikin kohteita.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, mikä pilailupainike?

Ilkka kirjoitti...

Tuosta tuomiosta. Nythän siinä tasa-arvo toteutuupi. Vai paljonko mies saisi vastaavasta tempusta vankeutta..?

Yksi epäkohta tuossa "tytöt voivat valita partnerinsa laajasta skaalasta, samanikäiset pojat eivät" spekulaatiossa on.

Nimittäin (tämä ei siis liity tähän asiaan vaan aiemmin virinneeseen keskusteluun): Kun se nyt ei näytä mun silmissäni olevan niin. Olen ollut nyt toista vuotta Irlannissa töissä IT-hommissa. Tänne kun saapuu iäkkäämpiä sinkkuja naisimmeisiä niin olen todistanut jo noin 6-7 casea jossa ne nimenomaan käyvät panetuttamassa itseänsä nuoremmilla miehillä, tyyliin naisilla ikää 30-40 ja kundeilla 20-25. ELi se että seksiseuraa haetaan itseänsä nuoremmista toimii mun huomioideni mukaan ihan kumpaankin suuntaan, ei se kyllä ainakaan täältä katsoen näytä tasa-arvo-ongelmalta...

Vortac kirjoitti...

Juu no .. 16-vuotiasta saa laillisesti naida vaikka 90-vuotias täällä suomessa. Ja 15-vuotias saa laillisesti naida 15-vuotiasta ja niin edelleen. 'Pennut saa peuhata keskenään', kuten on joskus sanottu.

Sinänsä kyllä kummallista, että kyllähän jonkun 15-vuotiaan pano voi olla ihan yhtä huono/hyvä kokemus kuin vaikka 16-vuotiaan tai 50-vuotiaan - miksi alle 16-vuotiaat saa OLLENKAAN harjoittaa seksiä?

Mua aina ihmetyttävät nämä sementisoidut ikärajat ja muutenkin ikäerokysymykset.. ikäänkuin miksi sillä on väliä, jos 16-vuotias nai 15-vuotiasta, mutta sillä ei, jos 15-vuotias nai 15-vuotiasta? Ei se välttämättä ole olennaisesti erilainen kokemus. Jos nyt otetaan vaikka vanhempi mies ja nuorempi nainen-tapaus - 15-vuotiaan giguli 15-vuotiaan pimbulissa voi tuntua samalta tai jopa pahemmalta kuin 40-vuotiaan giguli 15-vuotiaan pimbulissa, mutta silti jälkimmäinen on laitonta.

Noh, ainoa perustelu tälle on kait se usein kuultu "johonkinhan ne rajat pitää vetää".. ihmettelenkin lähinä sitä, miksi ne ovat niin sementisoidut, jyrkät, joustamattomat ja geneeriset. Tarkoitan, että olisi parempi, jos ei olisi sidottuja ikärajoja, vaan jokaista tapausta katsottaisiin tapauskohtaisesti erikseen, ja voitaisiin arvioida molempien osapuolten henkinen ja fyysinen kypsyys jne.

Tosin sekin kuulostaisi aika holhousvaltiolta, joten en tiedä mikä lopulta olisi hyvä tai paras systeemi. Olisi vain kiva saada kaikki tieto tästäkin asiasta, niin voisi ainakin ymmärtää nykykäytännöt muutenkin kuin epämääräisten geneeristen heittojen kautta.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac kirjoitti:
"Tosin sekin kuulostaisi aika holhousvaltiolta, joten en tiedä mikä lopulta olisi hyvä tai paras systeemi."

Mielestäni asian voisi
toteuttaa siten, että olisi joku virallinen rekisteri, jonne tytöt ja pojat voisivat kirjata itsensä sitten kun
sukupuolielämä on aktivoitunut, aikaisintaan kuitenkin esim. 12-13 vuotiaana.

Kirjautuminen tapahtuisi käymällä paikan päällä virastossa henkilötodistuksen kanssa ja se oikeuttaisi lailliseen seksiin vanhempien ihmisten kanssa, ennen kuin täyttää 16. Kirjautumisesta annettaisiin joku virallinen todistus, jonka voisi esittää sänkypartnerille.

Oma näkemykseni on, että
pedofilia on haitallista silloin kun se kohdistuu henkilöön, joka ei ole sukupuolielämästään tietoinen.

Bmad

Junakohtaus kirjoitti...

Vortac,

Suomessa laki lähtee siitä, että ikäraja nimenomaan ei ole tuossa mielessä betonoitu. Jos Romeo täyttää 16 Julian ollessa vielä 15, hyvin alkanutta romanssia ei tarvitse keskeyttää Julian synttäreitä odotellessa vaan peuhaamista voi jatkaa.