torstaina, lokakuuta 23, 2008

Mitä lasikatto tarkoittaa?

Because She’s a Woman: Glass Ceilings, Female Politicians, and Hate Speech
I have asked quite a few people what the phrase "glass ceiling" means to them. Some say that it refers explicitly to a conspiracy by men to hold women down. Others say that it may have some broader, vaguer meaning about unknown obstacles that hold women back. They acknowledge that a patriarchal conspiracy is one interpretation, but there might be others.

They were unfortunately rather vague about the other meanings. One person said it might be blocks in women themselves, such as lack of ambition or lack of confidence or simply just complacent laziness. I doubt that this is a common interpretation. When Hillary Clinton and Sarah Palin spoke of "shattering the glass ceiling," do you think they meant overcoming their own laziness and complacency? Indeed, if the glass ceiling is understood as referring to factors within women themselves - unlikely, because the glass ceiling metaphor refers to an external obstacle that holds the woman down, not a flaw in herself that prevents her from rising - then alluding to it could be considered sexist bias against women.

Thus, one clear meaning of the glass ceiling is that men are conspiring together against women. This has been one of the themes of feminist rhetoric: Evil men oppress women. In order for women to rise to the top, they not only need to achieve like men do, but they also need to overcome the unfair efforts by men to hold them back.

In that interpretation, to say there is a glass ceiling is to accuse men of doing wicked things: of conspiring against women to keep them down. If men are actually engaged in such a conspiracy, then talking about it is a valid way of protesting injustice and promoting liberty. But if men are not conspiring and oppressing, then talk of glass ceilings is irresponsible accusation. It can even be regarded hate-mongering, in that it inspires negative feelings toward men, and unfairly so. At least, such speech is an attack on men, unless one has clear proof. Candidates (and others) who use the term "glass ceiling" should be required to furnish persuasive proof that men are indeed engaged in such a conspiracy.

Don't license them, shut them down. Placing tighter restrictions on strip-clubs isn't a solution. Wherever they exist, women – and society – are being damaged

School for scandal. As councils employ positive discrimination to get more male teachers, it's time to tackle boys' underachievement in education

Erityisen vaarallinen Facebook on naisille, joiden itsetunto määräytyy usein ihmissuhteiden perusteella. Facebookissa naisille tulee Smallwoodin mukaan usein tarve hankkia satoja ystäviä.

Kunnianloukkausssyyte? Soini hermostui maahanmuuttajakeskustelusta vrt. Natsisymbolit eivät ole Suomessa laittomia, mutta typeryys on moraalisesti laitonta
Soinilta kysyttiin, mitä mieltä hän on turkulaisen perussuomalaisten ehdokkaan Jiri Kerosen blogi-lausunnoista. Kerosen mukaan "ihmisellä on täysi oikeus sanoa vihaavansa nekruja, jutkuja, hurreja ja ryssiä, koska kyseessä on ihmisen oma mielenilmaus."
Tosin Keronen puhuu blogissaan juridisesta oikeudesta. Lisäys: MTV3 on asiallinen

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä funktio näillä viime aikojen perussuomalais-linkeillä on ihmissuhde- ja tasa-arvo-blogissa?

Anonyymi kirjoitti...

Olisihan se pitänyt arvata, että kun naisviha on mukana kuvioissa, niin ennen pitkää mukaan tulee myös natsismi.

Henry kirjoitti...

"Mikä funktio näillä viime aikojen perussuomalais-linkeillä on ihmissuhde- ja tasa-arvo-blogissa?"

ja

"Ks. Miesverouutisen päiväys.

Tosin lähdekriittisyydestä ei tätä blogia ole aiemminkaan kehua. .

fail."

Yhteisvastauksena kaikille narisijoille. Tämä on minun blogi ja minä postaan tänne mitä minua sattuu huvittamaan. Vastaavasti lukijat voivat lukea, mitä heitä heitä sattuu huvittamaan.

Joten lopettakaa tyhjänpäiväinen narina ja typerien kysymysten esittäminen. Tai perustakaa oma bloginne niiden esittämistä varten.

Anonyymi kirjoitti...

No joo. Vastaushan se on tuokin.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin se, että Wallin on itse saanut tilaamansa Soininsa. Tämän sanon kaksikielisenä, ja on todella hienoa että "äärifeministiksi" itseään tituleeraava kultapossu saa tilaamansa tuotteet.

Feminismin ja perussuomalaisten linkki on siinä, että kun SDP muuttui naisten etupuolueeksi niin miehet lähtivät luonnollisesti etsimään muita vaihtoehtoja.

Vai löytyykö muita selityksiä, miten on mahdollista että lähes 30% kunnallisvaalien ääniosuus 90-luvun alusta kamppailee tätä nykyä siinä parinkympin ympärillä?

Pidetään peukut pystyssä että jää alle 20%. Tärkeintähän ei Oskun Pajamäen mukaan kuulemma ole se osuus, vaan KUKA. Saas kattoa jos Osku nyt viimeinkin pääsisi sinne politiikoksi politiikon paikalle.

Nomen Nescio

(Tuo sanoo että url sisältää kiellettyjä merkkejä ja ei voi nikillä postata)

Anonyymi kirjoitti...

Henryllä on oma blogi, se hyvä blogi on, jne. Kuulehan, miten luulet, että kukaan ottaisi akateemikkona vakavasti tuollaisen raivoavan naisia vihaavan natsin. Äläkä ala väittää, että et ole sellainen. Blogisi linkit puhuvat puolestasi. Miten nukut yösi? Samaan aikaan kun sinä itket siitä kuinka on valtava vääryys, että et saa piparia, niin toiset miehet rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat vaimojaan tyttöystäviään. Missä ovat prioriteettisi?

Anonyymi kirjoitti...

Voisi heittää jonkun yhtä typerän sloganin pyörimään kuten aikaisemmissa vaaleissa on tullut eteen. Tällä kertaa:

"Miehet ratkaisevat nämä vaalit".

-Nomen Nescio

Anonyymi kirjoitti...

"Kuulehan, miten luulet, että kukaan ottaisi akateemikkona vakavasti tuollaisen raivoavan naisia vihaavan natsin. Äläkä ala väittää, että et ole sellainen. Blogisi linkit puhuvat puolestasi."

Mitkä linkit? Missä niissä on naisvihaa (muista että fiksut naiset eivät ole feministejä) tai natsismia (sananvapauden puolustaminen ei kuulunut natsien ohjlemaan, mutta juuri siitä on tuossa Jiri Kerosen bloggauksessa kysymys)?

Syytökset jäävät, kuten aina, vaille perusteluja.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

'toiset miehet rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat vaimojaan tyttöystäviään'
Katjako se siellä?

Jape kirjoitti...

Ellit kyselee taas: Suorituskeskeinen elostelija vai epäluotettava turhake – Mikä miestyyppi on sinun mieleesi?

apinamies kirjoitti...

Tuo lasikatto on hauska juttu. Jotkuthan ihan tosissaan uskovat, että sellainen on olemassa. No uskovathan jotkut jumaliinkin...

Kun täällä näkyy noita feministejäkin pyörivän, niin kertokaa nyt kerrankin, millaiseen tieteelliseen näyttöön lasikatto"teoria" perustuu.

Olen joskus kirjoittanut seuraavasti: Tieteen tulosten kieltäminen ja uskominen joidenkin feministien pikkutunneilla keksimiin maailmanselityksiin lasikatoista ja segregaatioista muistuttaa samaa kuin uskoisi maapallomme olevan mieluummin pannukakku kuin pallomainen planeetta.

Olen edelleen samaa mieltä: lasikatossa on kyse vain jonkun "naistutkijan" mielipiteestä. Sama kuin tässä Jaana Haapasalon mielipiteessä, että metsästys on epänormaalia. Kohta feministit tekevät siitäkin "teorian"

Tai onhan lasikatto olemassa - sen syy vain on evoluutio ja ilmiasu testosteroni. Siitä vaan siis feministit testosteronia napsimaan, ei enää tarvitse lasikatoista valittaa.

Anonyymi kirjoitti...

rutiininomaisen tappamisen pitäisi kai suomessa katketa aika nopeasti vankilatuomioon. toki vapauduttuaan voi tappaa taas lisää, mutta en sitä sentään rutiininomaiseksi sanoisi kun sitten joutuu taas linnaan.

henkka on näemmä kasvattanut selkärangan tai löytänyt jostain muualta ärhäkkään terrieriluonteen. hyvä, hyvä!

-tikka

ja url sisältää kielletyn (natsi?)merkin täälläkin.

apinamies kirjoitti...

"Olisihan se pitänyt arvata, että kun naisviha on mukana kuvioissa, niin ennen pitkää mukaan tulee myös natsismi."

Näin siis kirjoittaa natsi - mutta niin inhimillistä, että toisia syytetään siitä, mihin itse syyllistyy.

Ainakaan minä en ole täällä naisvihaa huomannut. Arvostelun kohteena ovat olleet vain natsimieliset feministit - eikä heitä voi pitää synonyyminä naiselle.

Minä ainakin rakastan naisia. (Tiedän, tämäkin on synti teidän feministien mielestä).

Anonyymi kirjoitti...

"Minä ainakin rakastan naisia."

Niinhän sinä väität. Kuitenkin olen varma, että 'rakastat' omilla ehdoillasi. Naisen pitää tukahduttaa todellinen itsensä, jotta hän mahtuisi määrittelemääsi ahtaaseen muottiin. Sen sijaan että syyttelet elämäsi surkeudesta toisia, miksi et kasvattaisi itsellesi selkärankaa ja alkaisi käyttäytyä kuten oikea mies. Tälläkin keskustelupalstalla on todennäköisesti aivan liikaa näitä tympeitä finninaamaisia nörttejä, jotka kyselevät mikä heissä on vikana. Oletteko katsoneet viimeaikoina peiliin.

apinamies kirjoitti...

Niinhän sinä väität. Kuitenkin olen varma, että 'rakastat' omilla ehdoillasi. Naisen pitää tukahduttaa todellinen itsensä, jotta hän mahtuisi määrittelemääsi ahtaaseen muottiin. Sen sijaan että syyttelet elämäsi surkeudesta toisia, miksi et kasvattaisi itsellesi selkärankaa ja alkaisi käyttäytyä kuten oikea mies. Tälläkin keskustelupalstalla on todennäköisesti aivan liikaa näitä tympeitä finninaamaisia nörttejä, jotka kyselevät mikä heissä on vikana. Oletteko katsoneet viimeaikoina peiliin.


Tämähän oli melkein yhtä hauska juttu kuin lasikattoteoria.

Mutta ihan tosissaan, voisitko nyt ilmeisenä feministinä kertoa, mihin tieteelliseen tutkimukseen tuo lasikattoteoria perustuu.

apinamies kirjoitti...

Soinilta kysyttiin, mitä mieltä hän on turkulaisen perussuomalaisten ehdokkaan Jiri Kerosen blogi-lausunnoista. Kerosen mukaan "ihmisellä on täysi oikeus sanoa vihaavansa nekruja, jutkuja, hurreja ja ryssiä, koska kyseessä on ihmisen oma mielenilmaus

Tämän lainauksen paikka tässä blogissa on aivan looginen. Sen tarkoitus on vain kertoa, kuinka samanlaisia ovat feministien ja muiden rasistien mielipiteet. Kun on oikeus omaan mielenilmaukseen, sitä siis myös käytetään, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä tosiasioiden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

jape: "Ellit kyselee taas: Suorituskeskeinen elostelija vai epäluotettava turhake – Mikä miestyyppi on sinun mieleesi?"

ja tulokseksi tuli: Ulkoilmaihminen ja käsillä tekijä, nallekarhumainen PERUSJALKA! :D olipas kamalaa.. pystyyköhän kuvaukseen suoralinkkaamaan?

-tikka

Anonyymi kirjoitti...

Tämän lainauksen paikka tässä blogissa on aivan looginen. Sen tarkoitus on vain kertoa, kuinka samanlaisia ovat feministien ja muiden rasistien mielipiteet. Kun on oikeus omaan mielenilmaukseen, sitä siis myös käytetään, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä tosiasioiden kanssa.

Kyllä ja sitten hyökätäänkin feministien kimppuun ja hehkutetaan rasisteja ja valitetaan "miksei saa vapaasti esittää rasistisia milipiteitä".

No feministit ja rasistit samaa paskaa sananvapaus molemmilta pois jos minulta kysytään.

Anonyymi kirjoitti...

Roturealistit tukeutuvat tosiasiohin, feministit valheisiin. Jos samankaltaisuutta etsitään, niin sitä kyllä löytyy suomalaisvihamielisistä hyysäreistä ja miesvihamielisistä femakoista. Tosiasiat ja intressit puhuvat puolestaan.

Ruotsalainen Rasistipuolue, viidennen kolonnan suomalaisvihaajat ja femikomut kiellettävä, mikäli järkevälle kieltolinjalle lähdetään.

Anonyymi kirjoitti...

"Niinhän sinä väität. Kuitenkin olen varma, että 'rakastat' omilla ehdoillasi. Naisen pitää tukahduttaa todellinen itsensä, jotta hän mahtuisi määrittelemääsi ahtaaseen muottiin. Sen sijaan että syyttelet elämäsi surkeudesta toisia, miksi et kasvattaisi itsellesi selkärankaa ja alkaisi käyttäytyä kuten oikea mies. Tälläkin keskustelupalstalla on todennäköisesti aivan liikaa näitä tympeitä finninaamaisia nörttejä, jotka kyselevät mikä heissä on vikana. Oletteko katsoneet viimeaikoina peiliin."

Niin, naisen pitäisi saada olla
vapaa vastuusta, eikä ihastua
nörttipoikiin.

Nörttipojan pitäisi olla oikea
mies, jotta avuton itsenäinen nainen selviäisi paremmin arjen aherruksesta.

Hus avuttomat pojat ja itsenäisiä naisia auttamaan.


Bmad,

missä on mun finnit?

Anonyymi kirjoitti...

"Henryllä on oma blogi, se hyvä blogi on, jne. Kuulehan, miten luulet, että kukaan ottaisi akateemikkona vakavasti tuollaisen raivoavan naisia vihaavan natsin. "

Henry on tehnyt hyvää
duunia kyseenalaistaessaan naisten ja samalla miestenkin metkut.

"Samaan aikaan kun sinä itket siitä kuinka on valtava vääryys, että et saa piparia, niin toiset miehet rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat vaimojaan tyttöystäviään. Missä ovat prioriteettisi?"

Minä luulen, että se pipari
on yleisesti niillä naisenhakkaajilla. Nörtit ei pääse naisia hakkaamaan. Mullakin on piparia, vieläpä muotoihin paketoituna.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Yhteisvastauksena kaikille narisijoille. Tämä on minun blogi ja minä postaan tänne mitä minua sattuu huvittamaan. Vastaavasti lukijat voivat lukea, mitä heitä heitä sattuu huvittamaan.

Joten lopettakaa tyhjänpäiväinen narina ja typerien kysymysten esittäminen. Tai perustakaa oma bloginne niiden esittämistä varten."

Tämä on Henryn vakiovastaus kun häneltä kysytään vähänkin vaikeita kysymyksiä. Henry, sitten kun saat väitöskirjasi valmiiksi ja väittelet, vastaväittäjä esittää hankalia kysymyksiä. Silloin et voi enää vastata, että tää on sun väitöskirja ja saat kirjoittaa siinä mitä haluat. Nyt on aika opetella ottamaan vastaan kritiikkiä ja vastaamaan siihen.

Anonyymi kirjoitti...

demareista:
"Vai löytyykö muita selityksiä, miten on mahdollista että lähes 30% kunnallisvaalien ääniosuus 90-luvun alusta kamppailee tätä nykyä siinä parinkympin ympärillä?"

Suomalaisetkin ovat vihdoin tajunneet että sosialismi ei toimi ;)

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Henkka elää parisuhteessa, joten voisin kuvitella että piparia tippuu huomattavasti tiuhempaan tahtiin kuin kovillekaan panomiessinkuille.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt on aika opetella ottamaan vastaan kritiikkiä ja vastaamaan siihen."

Koskas te anonyymit aiotte opetella kritiikin esittämistä?

Jorma

apinamies kirjoitti...

Henry, sitten kun saat väitöskirjasi valmiiksi ja väittelet, vastaväittäjä esittää hankalia kysymyksiä. Silloin et voi enää vastata, että tää on sun väitöskirja ja saat kirjoittaa siinä mitä haluat. Nyt on aika opetella ottamaan vastaan kritiikkiä ja vastaamaan siihen.

Tämäpä vasta oli feministiltä vitsien vitsi. Kun lukee minkä tahansa naistutkimuksen alaan liittyvän väitöskirjan, voi todeta, että mikä tahansa muu tutkimus peittoaa ne kuusi nolla tai paremminkin 60-0. Henryllä ei siis ole hätäpäivää.

QuoVadis kirjoitti...

Monia naisjohtajia tuntevana ja monen kanssa töitä tehneenä, voin todeta lasikaton olevan potaskaa. Ainoa asia, mistä katto syntyy, ovat omat kyvyt.

Asiantuntijajohtajana voin myös todeta nähneeni jos jonkinmoista naisyrittäjää että miesyrittäjää.
Yksi äärimmäisen tärkeä luonteenpiirre tuntuu puuttuvan naisilta, se on nörttimäinen kiinnostus tietoon. En ole vielä koskaan tavannut naista, joka miespuolisen tosinörtin tavoin kuluttaisi kaiken aikansa lukemiseen ja asioiden opetteluun - i.e. loputon tiedonhimo puuttuu. Se ei itsessään tietenkään tee johtajaa, mutta usein johtajaksi edetään asiantuntijaroolista. Asiantuntijana ei voi toimia, jos ei tunne minkäänlaista intohimoa tietoa kohtaan.

Oman kokemukseni perusteella naiset harvoin kokevat intohimoa työtään kohtaan, puhumattakaan sen sisältämään tietoon. Otetaan esimerkki: oletteko koskaan törmänneet naiseen, joka olisi teininä harrastanut ja oikeasti kuluttanut vapaa-aikansa ohjelmointiin tai vaikkapa Linuxin salojen opetteluun? Aivan.

Lasikatto, sovinismi, rasismi, jne ovat termejä, joita heikkolahjaiset käyttävät perustellakseen huonoa menestystään. Todellinen menestyjä ei selittele, ei vaikka tie olisi pohjustettu tulisilla hiilillä.

Anonyymi kirjoitti...

"Oman kokemukseni perusteella naiset harvoin kokevat intohimoa työtään kohtaan, puhumattakaan sen sisältämään tietoon. Otetaan esimerkki: oletteko koskaan törmänneet naiseen, joka olisi teininä harrastanut ja oikeasti kuluttanut vapaa-aikansa ohjelmointiin tai vaikkapa Linuxin salojen opetteluun? Aivan."

Tämä sama perustelu käy myös palkkakeskusteluun ja erityisesti henkilökohtaiseen palkanosaan. Nuoruutensa ohjelmoinnin parissa viettänyt on selkeästi paremmassa asemassa palkkauksen suhteen kuin vasta koulussa ohjelmoimaan opetellut ja samaa työtä tekevä työtoveri.

Ville

Anonyymi kirjoitti...

"Henry, sitten kun saat väitöskirjasi valmiiksi ja väittelet, vastaväittäjä esittää hankalia kysymyksiä. Silloin et voi enää vastata, että tää on sun väitöskirja ja saat kirjoittaa siinä mitä haluat. Nyt on aika opetella ottamaan vastaan kritiikkiä ja vastaamaan siihen."

"Tämäpä vasta oli feministiltä vitsien vitsi. Kun lukee minkä tahansa naistutkimuksen alaan liittyvän väitöskirjan, voi todeta, että mikä tahansa muu tutkimus peittoaa ne kuusi nolla tai paremminkin 60-0. Henryllä ei siis ole hätäpäivää."


Mutta entä sitten kun kritiikki tuleekin omien parista? Kun feministikorttia ei voikaan lätkäistä pöytään.


Juki