keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Vetoomus

Ympärileikkausten vastustajat vetoavat hallitukseen

Miehen voimat pystyy päättelemään kasvoista

Äiti kasvattaa 13-vuotiastaan savukkeilla

Pojat rynnistivät tiedekuntiin

20 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Tänä vuonna maan kaikkiin lääketieteellisiin tiedekuntiin hyväksyttiin lähes yhtä paljon miehiä ja naisia."

Hyvä uutinen.

"Väite, että ympärileikkauksen kieltäminen loukkaisi uskonnollista vapautta, on mieletön. Eihän lapsi tiedä olevansa esimerkiksi muslimi."

Aivan. Lapsen ihmisoikeuksia ei saa rajoittaa vanhempien uskomusten vuoksi.

"Jos antaa lapselleen luunapin tai tukistaa tätä, saa rangaistuksen oikeudessa, mutta penistä saa silpoa ja kerätä siitä vielä rahaa, Lauerma ihmettelee."

Todella hämmästyttävää. Voisihan tuota kuritustakin puolustella kulttuurilla, uskonnolla("joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa") ja perinteillä. Ja se voitaisiin suorittaa lääkärin valvonnassa. Silti se olisi lapselle vähemmän haitallista kuin pysyvät vammat jättävä silpominen, joka voi osoittautua kohtalokkaaksi.

"Naisten ja tyttöjen sukuelinten silpominen on Suomessa rikoslain mukaan rangaistava teko."

Joten samoin on oltava myös poikien ympärileikkausten. Jos sukupuolia ei kohdella tässä tasa-arvoisesti, kyseessä on sukupuolisyrjintä ja miesviha.

jorma kirjoitti...

Linkki kirjeeseen:

Avoin kirje ympärileikkauksista

Gc kirjoitti...

Ruotsalaisviranomaiset vaativat, että
HIV:in levittämisestä on tultava laillista:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/
200810228467689_ul.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Opettaja-lehdessä oli pari viikkoa sitten juttua että Suomessa korkeakouluopinnot aloitetaan myöhemmin kun muissa maissa. Syitä pohdittaessa ei mainittu sanallakaan armeijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolisilmälasit

Nomen Nescio kirjoitti...

Oho. Nyt on STM:kin alkanut muuttamaan linjaa. Nyt kerrotaan oikein sukupuolisilmälaseista. Hieno juttu, eihän tässä olisi tuollaista tullut ajatelleeksi ilman että oltaisiin STM:stä opastettu.

Kun pari viikkoa sitten tuli pyydettyä s-postitse TASY:n virkamiehiä kommentoimaan yhden politiikon blogiin, niin vastattiin kielteisesti mutta kuitenkin "yhteistyöterveisin".

Ehkäpä nyt on projektit menneet perseelleen, kaiketi oli tarkoitus että nuo syrjäytetyt miehet olisi korreloinut tuon eläkeväen mukaan, eli töitä olisi kohta ollut riittävästi, mutta nyt onkin sitten tilanne hieman vaakalaudalla?

Hienon esimerkin ovat löytäneet. STM tasa-arvoporukka on huomannut että mitä tulee sosiaaliviraston lehtiin, niin ne oli kovasti naismakuun.

Nomen Nescio kirjoitti...

Samaan aikaan muuten kun Väestöliitto vieläkin pyytää kansalaisilta lahjoituksia että tuota Poikien Puhelinta voidaan pyörittää, niin riittää kyllä varoja näihin varusmiesten mustamaalaamiskampanjoihin - mistäpäs muusta kuin väkivallasta.

Kai tuo on jotenkin silleen mennyt että RAY:n fyrkat on jaettu siskoverkoston kesken, (Amnestylaislle kenties uudet autot?) ja profeministimiesten firmat on varmaan saaneet tehdä nuo flyerit ja kotisivut. Sikäli kun eivät ole työttömiä vallankumous-sosialisteja. Poikien Puhelimeen taas pyydetään kansalta lahjoituksia.

Tiedusteluuni Väestöliitolta miten noita RAY:n varoja on käytetty ei ole vastattu.

jorma kirjoitti...

"Sukupuolisilmälasit"

Pikemminkin naisasia-monokkeli. Ummehtunut tuulahdus kaukaisesta menneisyydestä.

jorma kirjoitti...

"Päiväkotiharjoituksissa lapset pohtivat pojille ja tytöille tyypillisiä leikkejä. Tulokset kertovat hätkähdyttävän suuresta sukupuolten välisestä erosta: pojat olivat vauhdikkaampia ja toiminnallisempia, tytöt taas tykkäsivät leikkiä kotileikkejä nurkassa."

Ja mitäs pahaa tässä on? Sukupuolten välillä on biologisia eroja ja ne näkyvät, vaikka sosiaali- ja terveysministeriössä ei sitä halutakaan tunnustaa.

"Tämä näkemys johtaa kuitenkin helposti sukupuolisokeuteen, jossa naisten ja miesten (tyttöjen ja poikien) erityistarpeita ei oteta huomioon. Samoin naistyöntekijöiden tapa puolustaa sitä, että pojat ja miehet tarvitsevat erityishuomiota, herätti ihmetystä."

Melkoisen ristiriitaista.

jorma kirjoitti...

Miksi naisen euro on 80 senttiä

Vanha vitsi on ilmeisesti parempi kuin pussillinen uusia.

Aaro kirjoitti...

Opettaja-lehdessä todettiin että muissa maissa korkeakouluun mennään 19-vuotiaana ja pohdittiin syytä miksei Suomessa. Lukiosta valmistutaan yleensä sinä vuonna kun täytetään 19 ja omasta kaveripiiristä ainakin valtaosa lähti armeijaan ja muutama sivariin. Jos on loppuvuodesta syntynyt niin saattaa sitten ehtiä vielä 19 vuotiaana aloittamaan opinnot jos pääsee heti sisään. Yksi kaveri ei päässyt ylioppilaskirjoitusten jälkeen sisään. Seuraava vuosi kului armeijassa ja siellä lukemisesta ei tullut oikein mitään. Sitten kolmannella yrittämällä onneksi pääsi haluamaansa paikkaan.

Anne Mikkanen kirjoitti...

Jormalle: vanha vitsi, uudet tulkinnat. Käykääpä todella lukemassa blogini Miksi naisen euro on 80 senttiä. Siinä ei syytetä mistään miehiä. Mielenkiintoista sen sijaan on, miksi monet miehet tai miehen nimimerkillä olleet siitä hermostuivat.

Anne Mikkanen

Kuntsa kirjoitti...

Vielä mielenkiintoisempaa on se, miksi Anne lopetti keskustelun ennen kuin se ehti edes alkaa. 80 sentin euro on tilastokikka.

Vastavalmituneet DI- ja ekonominaiset ansaitsevat enemmän kuin miehet.

Anonyymi kirjoitti...

Anne, ensin heität tuota poliittista "naisen euro" fraasia tuosta vaan otsikkoon, ja sitten kun sinulle selitetään että tuo fraasi on valheelinen, ryhdyt marttyyriksi ja päätät keskustelun.

Tuo järjenjuoksusi on muuten sillä tasolla, että sopii tosiaan ihmetellä miten noilla eväillä pitäisi vielä päästä muita edustamaan.

Kysymys siis ei ollut siitä ketä nyt "syytetään" vaan se että koko tuo slogani on valheellinen poliittinen fraasi, jonka tarkoitus on lietsoa sukupuolipolarisaatiota ja tyytymättömyyttä.

- Nomen Nescio

Anonyymi kirjoitti...

"Mielenkiintoista sen sijaan on, miksi monet miehet tai miehen nimimerkillä olleet siitä hermostuivat."

Siksi, ettei naisen euro ole 80 senttiä. On turha odottaa positiivista vastaanottoa kirjoituksille, jotka kuitenkin olennaiselta osin perustuvat totuuden sivuuttamiselle. Tässä palkkausasiassa olisi vihdoin päästävä eroon tästä hokemasta, joka on paikkansapitämätön.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy nyt saman tien todeta, että tuossa Anne Mikkasen kirjoituksessa on kyllä myös paljon hyvää, kuten se, että perinteisen miesten syyttelyn sijasta kysellään naisten oman vastuun perään. Onhan se havaittu, että naisten palkkatoiveet ovat yleensä selvästi alhaisempia kuin miesten, eli naiset usein aliarvioivat omaa osaamistaan. Naiset pystyvät kyllä halutessaan itsekin vaikuttamaan omaan tulotasoonsa omilla valinnoillaan ja vaatimuksillaan.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

No niin Jorma, olet ensimmäinen mies, joka suostuu tuon ääneen lausumaan. Eli naisissakin on vikaa, ei työnantajissa, yhteiskunnassa tai miehissä. Ja jos naisten palkkatoive on alhaisempi, väkisinkin eroja tulee - eri asia sitten, onko se 10 vai 20 % vai jotain muuta. Tsemppiä kaikille naisille!

Jos haluatte jatkaa keskustelua ja teillä on aiheesta jotain minua parempaa sanottavaa, suosittelen uuden blogin aloittamista aiheesta Uuden Suomen sivuilla, sitähän ei mikään estä. Omaan blogiini voi kaikin mokomin viitata. Minä vetäydyn nyt täältäkin.

Anne Mikkanen

Anonyymi kirjoitti...

"Eli naisissakin on vikaa, ei työnantajissa, yhteiskunnassa tai miehissä."

Olisi itse asiassa aika halventavaa naisia kohtaan, jos ajattelisi, että naiset eivät voisi vaikuttaa ja koko ajan aktiivisesti vaikuttaisi monella tavalla ympäröivään todellisuuteen, heidän oma palkkauksensa mukaanlukien.

Kun näkee kaikkialla ympärillään osaavia, vaikutusvaltaisia ja aikaansaavia naisia, ei voi millään yhtyä sellaiseen perinteiseen feministiseen käsitykseen, jossa naisilla on vain passiivisen uhrin rooli, ja kaikesta ikäväksi ja hankalaksi koetusta syytetään muuta yhteiskuntaa, kulttuuria, ja viime kädessä miehiä.

Minusta on hienoa, että Anne Mikkanen on lähtenyt kyseenalaistamaan tätä ajatuskulkua.

Tsemmpiä vain vaaleihin, Anne!

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

"Siksi, ettei naisen euro ole 80 senttiä. On turha odottaa positiivista vastaanottoa kirjoituksille, jotka kuitenkin olennaiselta osin perustuvat totuuden sivuuttamiselle. Tässä palkkausasiassa olisi vihdoin päästävä eroon tästä hokemasta, joka on paikkansapitämätön."

Periaatteessa olisi
kiinnostavampi keskustella siitä,
pitäisikö bussikuskin tienata yhtä paljon kuin jonkun it-alan
projektipäällikön.

Palkkahan määräytyy
ammatin mukaan ja lähes kaikilla on omat yhdistysliikkeet, jotka tappelevat omasta osuudestaan.

Seksipalvelumarkkinoilla
naisen euro 20 kertainen miehiin verrattuna. Miehellä ei ole useinkaan mahdollisuuksia tienata yhtä helposti rahaa (ellei sitten ala varastamaan lompakoita
tms.)


Bmad

Jape kirjoitti...

Minusta Anne Mikkasen vanhanaikaiset heitot jäivät perustelua vailla ja hän turvautui vanhaan feministikikkaan eli sensuuriin. Osoitin Annelle viestin sitten hänen toisessa blogikirjoituksessa täällä. Ja - yllätys yllätys - Anne ajatteli feministittyyliin, että hän ottaa viimeisen sanan, ja poistaa sitten kommentointi mahdollisuuden. Heh heh hee - ja tällaiset pyrkivät politiikaan.

Ketä vastaan kirjoitelmasi oli jos ei miehiä, Anne?
Lainaan tuolta kirjoitelmasi kommenttiosalstolta tähän muutamia osia.
Anne Mikkanen "Tähän pitää vielä lisätä, että toisin kuin Jape väittää, väitteeni eivät ole perustelemattomia. Kaikki perustelut naisten palkkaeroista löytyvät kyllä varsinaisesta tekstistäni ja laittamistani linkeistä sekä kommenteista. Perusteluista vähäisimpiä eivät ole omat kokemukset työhönottajana ja palkkajärjestelmäkonsulttina. Tsemppiä Jape! Ainahan voi yrittää … "

Ja se perustelu oli, että naiset pyytävät vähemmän palkkaa? Ahaa - muita perusteluja ei sitten löytynyt, ainakaan omia, jos muitakaan? No jos naiset pyytää vähemmän palkkaa, niin kenen vika se on? Olisko naisten itsensä? Ja se, että viittaat kommenttiosastossa joihinkin taloussanomien uutisiin, joissa ei ole edes selvitetty mistä palkkaerot johtuvat, niin ei ne oikein perusteluiksi kelpaa. Kevyttä on kesäheinä...
Olet töissä kuntasektorilla, eli siis olet muut veronmaksajat maksavat sinunkin palkkasi. Ja olet oikein työhönottajana, no se on kevyttä siinä mielessä, että jälleen muut maksaa ne työhönottamasi henkilöiden palkat...
Mutta Anne tee "miehentyö" ja perusta oma firma, työllistä ensin itsesi ja sitten muita...katsotaan sitten palkkapolitikkaasi :)

Ja kiitos tsemppauksesta Anne. Aina voi yrittää juu...ja minähän olenkin jo yrittäjä, että silleen :)

Lissään tähän loppuun vielä Anne Mikkasen "loistavan" johtopäätössikermän "naiseeuro" -teemasta:

Anne Mikkanen: "Johtopäätökset:

Uskoin, että naisen ja miehen palkkaerot olivat siitä kiinni, että naiset itse eivät pyydä tarpeeksi palkkaa. Olinko liian sinisilmäinen? Ilmeisen sellainen! Tätä keskustelun intohimoa ja miehisten nimimerkkien paloa seuratessani olen pikku hiljaa löytämässä myös muitakin syitä siihen, miksi naiset tienaavat Suomessa vähemmän kuin miehet. En sano niitä ääneen, päätelkää itse.

Mutta ei se mitään – Japenkaltaiset tekevät tästä maailmasta meille naisille mukavan haasteellisen! Etelä-Suomen Sanomissa julkaistiin tänään kirjoitukseni perhepäivähoitajien arvostuksesta ja palkkauksesta, sama, josta on täällä oma blogi.

Sanon nyt jäähyväiset tälle palstalle näiltä vaaleilta, joten lopetan myös tämän jutustelun tähän. Ei tarvitse Jape alkaa murjottaa - voit halutessasi jatkaa keskustelua tästä naisen euro -aiheesta esim. Ari Alsion blogissa. Hyvä palindromiystäväni, Joensuun oma Toivo, on omistanut minulle ja naisen eurolleni kokonaisen blogin. "

Älä Anne huoli, en toki murjota. Olen vain hämmästynyt kuinka annemikkaset, jotka ovat avoimen ja sensuroimattoman kansalaiskeskustelun vastustajia (näköjään) hakevat yleensäkkään mandaattia yhtään mihinkään luottamustehtävään. Sensuuri ei ole tätäpäivää, Anne.

Johtopäätöksesi paljastaa selvällä tavalla, että käsityksesi syistä ja seurauksista, josta väitetty "naisten euro on 80 senttiä" johtuu on aivan retuperällä ja voimakkasti erkaantunut ympäröivästä todellisuudesta. Olet myös tekevinäsi jonkun havainnon ja löytäväsi muitakin syitä, kuin vain naisten oma saamttomuus palkka pyynnöissä, olet arvoituksellinen kuitenkin sen suhteen että mitä havaintoa teit. Ehkä en sittenkään tehnyt mitään havaintoa...tai ehkä teit, mutta henkilö joka ei kykene tuomaan havaintojaan esiin niin mitä hän tekee politikassa? Hiljaisia tuppisuupoliitikkoja jotka ei sano, eikä havaitse mitään on jo riittämiin.

Kuitenkin tervehdin ilolla sitä, että "japenkaltaiset" voi hiukan "potkia" pölyjä pois annaemikkasten luutuneista ajatusmaailmoista. Kyllä se laiva kääntyy oikeaan suuntaan kun majakka näyttää Annellekkin sen oikean suunnan jonne kulkea :)

Kiitos!