tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Parturikampaajat pilaavat naisten maineen

Demarit ja naiset pihalla politiikasta
Naisista suurin osa (35%) kuului vähiten tietävään luokkaan ja pienin osa (13,3%) eniten tietävään luokkaan (13,3%). Miehillä vastausjakauma oli painottunut niin, että suurin joukko kuului eniten tietävään neljännekseen (28,5%) ja pienin osuus (21,4%) vähiten tietävään neljännekseen.

Tilaisuutta alustamassa ollut oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) pitää naisten tietämättömyyttä vain tiettyjen ryhmien ongelmana.

-On olemassa sellaisia naisten alakulttuureja, joissa politiikka ei kiinnosta. Esimerkiksi parturi-kampaajilla on järkyttävän huonot tiedot, Brax kertoi viitaten tutkimustuloksiin.
LOL!

Argumentum ad feminazum

Big Brother kertoo kulttuurin pornoistumisesta

46 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Näkyyhän tämä siitäkin, että kaiken maailman Anne Moilaset ovat ilmoittaneet valitsevansa ehdokkaansa nimenomaan sukupuolen perusteella. Hieman kärjistäen muutenkin naispoliitikkojen kyvyt näyttävät painottuvan naistenlehtien fung shui -sisustuksen ja perheen esittelemiseen, mikä on ilmeisesti heidän äänestäjäkuntansa kiinnostuksen painopiste.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Malliesimerkki tuosta ilmiöstä on tietysti Tanja Karpela. Hänhän ei koskaan julkisuudessa puhu politiikasta yhtään mitään, vaan hän puhuu vain ja ainoastaan omasta seksuaalisuudestaan.

Tanja Karpelan pitäisi työskennellä jossain Dr.Phil-tyylisessä ihmissuhdekeskusteluohjelmassa eikä eduskunnassa. Hänellä ei ole koskaan mitään sanottavaa mistään muusta asiasta kuin omasta seksuaalisuudestaan. Hän ei tiedä eikä tajua politiikasta yhtään mitään eikä koskaan puhu siitä mitään.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.freebok.net/books/scripta/view.htmlNimi : Jukka Aakula
Kotisivu : http://jukkaaakula.livejournal.com

Viesti : Ainut nainen, jonka olen televisiossa kuullut puhuvan asiasta oikealla nimellä, oli tämä joku poliisi, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista.

Naiset ovat yleensä konformisteja. he yleensäkin selvästi harvemmin kuin miehet kyseenalaistavat mitään. (Lukunotamatta miehensä/poikaystävänsä tekoja.)

Heidän mielipiteensä perustuvat usein siihen, että he ovat kerrran kuulleet jonkun alfa-uroksen selittävän jossain jotain. Naiset käyvät alvariinsa erilaisilla kursseilla joissa heille kerrotaan miten asiat ovat. Ja nämä mielipiteet naiset yleensä omaksuvat niineen.

Ylipäätään naisten mielipiteet eivät perustu siihen että he olisivat kuulleet hyvän argumentaation vaan siihen että väitteen esittäjä on joko komea mies - tai toissijaisesti ruma nainen.

Poikkeuksia tietysti on.

14. lokakuuta 2008 15:18:52

: ) kirjoitti...

Lyhyet, lihavat ja kaljuuntuvat miehet pärjäävät Bollywoodissa

http://www.yle.fi/uutiset/pop/oikea/id104517.html

Anonyymi kirjoitti...

Kiitän linkityksestä blogiini! Tässä eräs feminismiä käsittelevä artikkelini: http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2008/09/30/minulla-on-oikeus-esitella-rintojani-mutta-jos-sina-vilkaisetkin-niita-olet-sika/

- Zachris Haaparinne

Nomen Nescio kirjoitti...

Sitten kun Zachris menee yliopistoon, ja jos hän haluaa päästä ylioppilaskunnan vaaleissa johonkin toimikuntaan, niin saattaa tulla tenkkapoo.

Jo muutama vuosi sitten yliopiston kansleri kyseli retorisesti jos yliopistoista on tulossa tyttökouluja, ja tuosta on tuota Tanen masinoimaa syrjimisprojektia vedetty nyt vieläkin pidemmälle.

Eli kun HT - entinen Helsingin Yliopisto, HY, tätä nykyä Helsingin Tyttökoulu, HT - ne ylioppilaskunnan vaalit järjestää, niin kyllähän siellä sitten pitää olla niin viimeisen päälle femakkoa, jos haluaa jotain ääniäkin saada. Jopa Joensuussa asti on parit pellavapäiset humanistit tämän tajunneet.

Sama ilmiö on myös poliittisissa puolueissa. Vai kuka lähtisi vakavissaan kilpailemaan jostain demareiden puoluejohtajan paikasta, ja samalla aiheesta kritisoida feminismiä? Vai mitä Osku? (ja muut demarit)

Vortac kirjoitti...

niineen

Onpa outo sana. Vaikka tuosta kontekstista käsittääkin, mitä se tarkoittaan, en kyllä muista tätä ennen kuulleeni.

Totta tosin mielestäni on, että naiset eivät itsenäisesti tutki asioita vaan 'omaksuvat mielipiteitä ja näkökantoja' sen sijaan, että muodostaisivat niitä tutkimustensa ja ymmärryksensä perusteella.

Tämä yhteiskunta on täynnä kaikenlaista rihkamatietoa, jonka joukosta totuuden jyvää on todella vaikea uutteran tutkijankaan löytää. Joten ei voi olettaa, että naiset kovin hyvin tietäisivät, missä mennään - he kun eivät saa sanktioita tietämättömyydestä, ja heille on aina kaikenlaisia tukijärjestelmiä yms., sekä lisäksi heidän oletetaan silkkaa naiseuttaan tietävän ja ymmärtävän elämää täydellisesti, joten kukaan ei edes kyseenalaista naisen tietäväisyyttä asioista.

Ennenkuin nainen sitten rupeaa avaamaan suuvärkkiään ja kertomaan, miten asiat ovat..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Zachris: Olipa muuten erinomainen artikkeli/blog-entry!

Mukava nähdä lisää järjen ääntä tässä niin järjettömäksi sukeutuneessa maailmassa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuo 'argumentum ad feminazium' on muuten jälleen erinomaisen lähellä sitä FAQ-listaa, jota olen joskus täällä ideoinut, feministien yleisimpiin kömmähdyksiin kunnolliset vastaukset.

Zachris näyttäisi olevan nouseva tähti totuuden puolesta käytävässä kamppailussa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Homo, ymmärrän pointtisi, mutta en käsitä, mitä sulla on Feng Shuita vastaan. Sehän on tuhansia vuosia sitten visionääristen ja valaistuneiden kiinalaisten mestarien kehittämä järjestelmä yhteiskunnan, yksilön, rakennusten, kaupunkien, teiden, asuntojen, sisustuksen, ja yleensäkin koko elämän harmonisoimiseksi kosmisten voimien ja luonnon energioiden kanssa.

Tosin luulen, että mainstream (eli naistenlehdet) ei(vät) ole kovin syvällisesti tietoisia Feng Shuin alkuperästä, tai kovinkaan kokonaisvaltaisesti ymmärtäväisiä sen toiminnasta kaikessa herkkyydessään ja kokonaisvaltaisuudessaan.

Feng Shui on helppo sana käyttää aseena naisten typeryyttä ja rihkamahörhöilyä vastaan, mutta moniko teistä on lopulta tutkinut asiaa? Feng Shuihin liittyy myös psykologisia piirteitä, jotka ovat hyvin loogisia. Esimerkiksi vessanpönttö tulisi olla sijoitettu vessan oven suhteen siten, että ovi aukeutuu sisäänpäin, ja että ovelta ei näe vessanpöntölle ollenkaan - siten, että pönttö on tavallaan oven auettua siellä oven takana turvassa - sinne on vaikea kuikuilla, ja siinä ajassa kun joku tunkeutuja on päässyt kuikuilemaan, pöntöllä istuja on ehtinyt verhota itsensä, sekä voi helposti työntää oven takaisin kiinni tai ylipäätään estää sen avaaminen.

Nyt jos ovi aukeaa ulospäin ja suoraan pönttöä vastapäätä, on helppo yllättää pöntöllä istuja - olo on selvästi turvattomampi.

No, ei nyt ollut tarkoitus varsinaisesti pitää mitään Feng Shui-puolustuspuhetta, mutta kehottaisin tutkimaan aina ennen hutkimista tällaisetkin asiat.

Hupakot voivat olla innostuneita monista asioista, mutta ei se tarkoita, että he tietäisivät näistä asioista mitään tai että ne asiat itse ansaitsisivat hutkimista tai tekisi niistä asioista jotenkin hölmöjä tai mitättömiä.

Kohdistakaamme siis hölmöyden kritisointi hölmöyteen itseensä eikä viisaudellisiin kohteisiin, joista hölmöt eivät tajua mitään mutta silti hölmöilevät niistä joka paikassa.

- Vortac

Nomen Nescio kirjoitti...

Kiinassa eräs liikemies maalasi kokonaisen vuoren vihreäksi, kun hänen feng-shui opas kertoi että huonot tulokset johtuvat siitä että ikkunan ulkopuolella näkyy punaruskea vuorenrinne.

Siihen meni monta tonnia vihreää maalia, ja kuulemma läheisen kaupungin asukkaat alkoivat kärsiä hengitysoireista ja pahoinvoinista.

Kyseessä oli pienempi kaupunki ja tuo sai mediajulkisuutta AP:tä myöten. Sinne laitettiin sitten poliisit vartioon, ja sitä vuorta ei saanut kuvata. Kyseessä oli kaupungin "kasvot".

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.seura.fi/?id=9261Minua ärsyttää raiskauskeskustelussa kolme asiaa:
1.) kaikkien miesten kollektiivinen syyllistäminen muutamien yksittäisten miesten tekemistä rikoksista,
2.) maahanmuuttajien monikymmenkertaisista raiskausluvuista vaikeneminen valtamediassa,
3.) irrelevantti paskanjauhanta naisten "oikeuksista", naisten "itsetunnosta", miesten velvollisuudesta "kunnioittaa" naisia, miesten velvollisuudesta "tajuta, että ei tarkoittaa ei".

Tämä paskanjauhanta on turhaa siksi, että rikollisuutta ei mitenkään torjuta puhumalla rikoksen uhrin oikeuksista. Minulla on "oikeus" omistaa auto, mutta tästä oikeudesta puhuminen ei mitenkään estää rikollisia varastamasta sitä. Minulla on "oikeus" sanoa "ei, älkää varastako autoani", mutta tämän sanominen ei mitenkään estä sitä varkautta. Varas ymmärtää hyvin, että ei tarkoittaa ei; hän varastaa sen auton siitä huolimatta.

Miksi näin yksinkertainen asia ei mene jakeluun feministeille?

Vältelkää niitä tilanteita, joissa on suuri riski tulla raiskatuksi. Älkää ensin hankkiutuko vaaratilanteeseen älkääkä ruvetko sitten siinä vaaratilanteessa löpisemään "oikeuksistanne".

Itse asiassa tämä "oikeus"-diskurssi tulee tietysti yksinomaan sellaisilta feministeiltä, jotka eivät tajua raiskauksista yhtään mitään. Ei kukaan oikeasti raiskatuksi tullut nainen sano: "Se mies ei tiennyt, että ei tarkoittaa ei. Se mies ei tiennyt, että mulla on oikeus kieltäytyä seksistä."

Feministit kuitenkin puhuvat ikään kuin asia olisi näin. Tällä tavalla feministit törkeästi loukkaavat kaikkia raiskattuja naisia. Hävetkää!!

JUKI kirjoitti...

Vortac, ehkä tuon feng shuin ja muun castanedalaisen "tutkimustiedon" jälkeen ei kannata kritisoida muita siitä, että omaksuvat tietonsa muilta eivätkä itse tutki asioita.

Mikko Ellilä kirjoitti: "Ylipäätään naisten mielipiteet eivät perustu siihen että he olisivat kuulleet hyvän argumentaation vaan siihen että väitteen esittäjä on joko komea mies - tai toissijaisesti ruma nainen."

Niin, selittäisikö tämä sen, miksi ainoa asia mitä Sauli Niinistöstä on yleensä kuultu eri vaalirintamilla joskus muinoin, on se, "että se on niin karismaattinen ja komea"?

JUKI kirjoitti...

"Ei kukaan oikeasti raiskatuksi tullut nainen sano: ´Se mies ei tiennyt, että ei tarkoittaa ei. Se mies ei tiennyt, että mulla on oikeus kieltäytyä seksistä.´"


No itse asiassa jos luet hesarin keskustelunpalstan kommentteja kaisaniemen joukkoraiskauksesta, niin useampikin (en tiedä ovatko naisia vai miehiä) tuntuu uskovan juuri näin. Useat ehdottavat tämän asian kertomista maahanmuuttajille: naisillakin on Suomessa oikeuksia - aivan kuin nämä eivät tätä asiaa muka jo tietäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Nomen Nescio, totta, mutta minä en suostu aatettani myymään. Sitten en istu siellä pallilla, ei siitä sen enempää. Uskon kuitenkin yliopistosta varsinkin löytyvän miehiä ja roskaan kyllästyneitä naisia, jotka äänestävät mielellään.

Kiitän Vortac!

- Z:H

Anonyymi kirjoitti...

Johanna Tukiainen sairastui masennukseen

jorma kirjoitti...

"On olemassa sellaisia naisten alakulttuureja, joissa politiikka ei kiinnosta. Esimerkiksi parturi-kampaajilla on järkyttävän huonot tiedot, Brax kertoi viitaten tutkimustuloksiin."

Minusta tämä on aika kova väite Braxilta. Mikä ihmeen alakulttuuri tuo on?

Joskus on kyllä saanut törmätä naisiin, jotka sinänsä korkeasta koulutuksestaan ja jopa laajastakin tietämyksestään huolimatta, ovat aivan täysin pihalle, kun puhutaan politiikasta ja historiasta. Heistä monet nielevät feministien sadut sellaisenaan, kun kyvyt, kiinnostus ja taustatiedot eivät riitä tilanteen asialliseen analysointiin.

Homo kirjoitti...

Kuten eilen kirjoitinkin, niin eipä kyllä tuon Braxinkaan asiantuntemus ja lahjakkuus kovinkaan häikäisevältä vaikuta. Ehkä hän silti on naispoliitikkojen eliittijoukkoa, jos verrataan vaikka johon Tanja Karpela/Vienonen/vai mikä se nyt oikein oli - tai edelliseen SDP:n kiintiökaartia edustavaam oikeusministeriin, jolla ei ollut edes juridista koulutusta.

Nomen Nescio kirjoitti...

Hyvä Zachris. Laasanenhan on jo nimittäin ilmoittanut että hinnoista voi keskustella. Ehdotin hänelle että jos hän ryhtyisi feministiksi, ja sitä kautta kiusaisi tavallisia ihmisiä, solvaisi heitä, vittuilisi heille, ja ihmettelisi omassa ylemmyydessään miten heille voisi kaupitella inhimillisyyttä. Ideana olisi siis se että kansakuntaa ärsytettäisiin entisestään.

Olet kuitenkin nuorempi kaveri, eli ehkä fiksumpi juttu olisi mielummin katsoa tulevaisuuteen ja sitä kautta alkaa rakentamaan omaa joukkoa niistä syrjäytetyistä nuorista miehistä jotka on nyt saatu aikaiseksi. Saas kattoa miten tämä karman-laki aikoo tuosta tehdä selvää.

Anonyymi kirjoitti...

"Itse asiassa tämä "oikeus"-diskurssi tulee tietysti yksinomaan sellaisilta feministeiltä, jotka eivät tajua raiskauksista yhtään mitään. Ei kukaan oikeasti raiskatuksi tullut nainen sano: "Se mies ei tiennyt, että ei tarkoittaa ei. Se mies ei tiennyt, että mulla on oikeus kieltäytyä seksistä.""

Ha.

Naisella on oikeus
pelata raiskauskortilla. Entä
jos mies menee tekemään pidetystä naisesta puolivillaisen raiskaussyytteen seurauksena mies joko a) pahoinpidellään törkeästi tai b) tapetaan. Todennäköisesti ensin a muutaman kerran, sitten b. Raiskauskortti on naisella, sillä nainen on itsenäinen, avuton
ja haavoittuva. Toistan: ITSENÄINEN, ÄLYKÄS, AVUTON, HAAVOITTUVA. Naisen pitää tehdä raiskausilmoitus aina kun vaan siltä tuntuu ja vaikkei tuntuisikaan se on hyvä tehdä, jos on ollut seksikontaktia "pikkumiehen" kanssa.

ITSENÄINEN!

Nykynainen, emotionaalinen
elämän luovuttaja, itsepäinen sosiaalispatriarkaalisfeministinen
veturi, jonka päälaella
arvottomat ja hatarat tunnesaarekkeet liikkuvat kuin suurenkin maailmantiedon
ohjaamina eestaas niin pohjoiseen, itään, länteen, kuin eteläänkin
ja niiden välissä oleville ilmansuunnille, irrallisena mistään todellisesta järjenkäytöstä, vapaana hengittämään itsenäisen naisen irrationaalista elämää lapsesta alkaen. Kaikki nenän edessä, ei tarvitse ajatella. Anna miesten pähkäillä, järkeillä. Se on jännän näköistä. Näytä nyt että olet nainen. Näytä, että olet itsenäinen, vahva nainen. Näytä, että sinulla on varaa, ja sinä et tarvitse mitään. Näytä, että olet
itsenäinen vahva nainen.

Näytä, että olet
VAHVA.

Näytä, että sinulla on kaikki arvo.

Näytä, että sinä olet itsenäinen.

Näytä, että sinua ei mikään, eikä kukaan huiputa. Ettet sinä tarvitse mitään, ja että sinulla on kaikki arvo.

Itsenäinen vahva nainen, itsenäinen vahva nainen, itsenäienn vahva nainen, sinä olet vahva, syntyessäsi parempi,
itsenäinen vahva nainen, aisti ja tunne, opi luottamaan emootioihin, opi luottamaan itseesi, älä anna muiden viedä, asettaudu virtaan, ole itsenäinen vahva nainen.
Kun koet avuttomuuden tunteita pyydä apua. Kaikki miehet suojelevat sinua ja auttavat sinua. Mutta ole itsenäinen vahva ja tunne arvosi. Jos sinua on loukattu älä päästä tekijää helpolla. Ole tarkkana kenen
kanssa harrastat seksiä.

Tarkkana, sillä itsenäinen
vahva, arvonsa tunteva, arvoaan vaaliva
itsenäinen vahva nainen on

-tarkkana kenen kanssa harrastaa seksiä.

Nykymies,


o
o


onneton tunari, idiootti, selviytyjä, rihkaman puolesta taistelija, joka
pähkäilee ja pyörittelee mielessään
asioita, yrittäessään turvata
selustansa pahassa vaanivassa maailmassa saa parhaassa tapauksessa
naisen emotionaalisen hataran miehen
sekoamaan.

Vie naiselta jalat alta!


Järkeilee naisen mieliksi, tappaa tarvittaessa vaikka koko naapuriheimon tai oman heimonsa saadakseen emotionaalisesti seonneelta objektiivisesti katsoen hyvinkin epäkiihottavalta säälipillu kusipäänaiselta LIHATORTTUA lemmenmakkaransa ympärille aamuin illoin.

Miehet ja naiset.

Nykyajan miehet ja naiset.
Itsenäiset vahvat taistelijat. Ennenkaikkea: minne katosi naisen
sankarikasvatus?Bmad

Homo kirjoitti...

Käsittääkseni se, että naisia kiinnostaa enemmän fiktio ja miehiä faktat, on kansainvälinen ilmiö. Mies katsoo mieluummin tv:stä dokumenttiohjelman, nainen taas Kauniit ja rohkeat. Mies lukee jotain Tekniikan maailmaa, nainen jotain hömppälehteä horoskooppeineen. Kirjoista miestä kiinnostaa useammin fakta ja naisia taas romanttinen ja eskapistinen hömppäfiktio.

Anonyymi kirjoitti...

"Käsittääkseni se, että naisia kiinnostaa enemmän fiktio ja miehiä faktat, on kansainvälinen ilmiö. Mies katsoo mieluummin tv:stä dokumenttiohjelman, nainen taas Kauniit ja rohkeat. Mies lukee jotain Tekniikan maailmaa, nainen jotain hömppälehteä horoskooppeineen. Kirjoista miestä kiinnostaa useammin fakta ja naisia taas romanttinen ja eskapistinen hömppäfiktio."

Joo, mutta ei se
onneksi osoita,
että asia olisi luonnollisesti noin. Nainenkin voi oppia käyttämään järkeä. Ikävä kyllä naiset ei saa sen käyttöön oikein mitään kasvatusta, joten sen voi joutua myöhemmin opettelemaan.
No, mitäs miehet? Kyllä niilläkin varmaan olisi jotain opittavaa..


Bmad

Vortac kirjoitti...

Kiinassa eräs liikemies maalasi kokonaisen vuoren vihreäksi, kun hänen feng-shui opas kertoi että huonot tulokset johtuvat siitä että ikkunan ulkopuolella näkyy punaruskea vuorenrinne.

En tiedä, onko kertomasi totta, mutta vaikka olisi, sehän vain puhuu jälleen sen puolesta, että älkäämme kritisoiko viisautta, vaan hölmöjä, jotka käsittävät sen väärin. Tuossa tapauksessa sekä Feng Shui-opas että maalari ovat niitä hölmöjä, eikä heidän hölmöilynsä perusteella sovi solvata vuosituhantista viisautta, joka perustuu todellisuuden syvälliseen ymmärtämiseen, eikä kehota tuollaiseen hölmöilyyn.

Feng Shui ei siis maalannut vuorta vihreäksi eikä kehottanut miestä moiseen tekoon.

Kuinka muuten yksi ihminen pystyy maalaamaan kokonaisen vuoren vihreäksi? Ja mistä huonoista tuloksista oli kysymys? Hieman arveluttava tarina.

Mutta valaisee hyvin sitä mitä tarkoitin; Feng Shui ei ole syyllinen, mutta kohtelette sitä kuin se olisi. Ei ole Feng Shuin vika, että naiset luulevat tajuavansa siitä jotain ja sitten kouhkaavat siitä kuin lahopäiset kanat. Tutustukaa mieluummin siihen, mitä Feng Shui oikeasti on, ja kokeilkaa sen vaikutusta käytännön elämään. Kritisoikaa sitä vasta sitten, ansaitusti, mutta älkää tuolla tavalla, hölmöjen perusteella.

Muistutatte ihmistä, joka kritisoi Jeesuksen sanomaa sen vuoksi, että hölmöt ovat tappaneet toisiaan Jeesuksen nimeen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vortac, ehkä tuon feng shuin ja muun castanedalaisen "tutkimustiedon" jälkeen ei kannata kritisoida muita siitä, että omaksuvat tietonsa muilta eivätkä itse tutki asioita.

Mitä tarkoitat? Minähän olen kritisoinut Castanedalaisuutta, koska olen tutkinut sen läpikotaisin ja havainnut sen valheelliseksi ja mädäksi omenaksi, jolla ei ole mitään muuta arvoa kuin kasvattaa ihmisen kriittisyyttä sekä kykyä tunnistaa totuus valheesta. Mutta tämä arvo löytyy kaikista valheista.

Minä nimenomaan EN ole 'omaksunut' mielipiteitä (en puhunut 'tiedon omaksumisesta', koska tämä taas olisi aivan eri asia, ja koetin havainnollistaa tuossa sitä, miten naiset toimivat ennemminkin imemällä valmiita mielipiteitä, tutkimatta ja prosessoimatta mitään - takerrut siis nyt hiukan liikaa sanavalintoihini muutenkin), vaan olen tutkimalla ja ymmärryksellä, kokemuksella, intuitiolla sekä kriittisellä prosessoinnilla, pohdinnalla jne. etsinyt ja löytänyt totuuden ja kaiken minkä tiedän ylipäätänsä.

Minulla vallitsee myös itsekorjaavuus, eli jos luulen tietäväni jotain, mutta sitten paljastuukin, että se oli väärä tieto tai tiesin sen vain osittain ja tein vääriä tulkintoja siitä tms, korjaan sen välittömästi totuudenmukaiseen suuntaan (tutkittuani ensin toki asian ensin läpikotaisin monesta eri perspektiivistä uudestaan ja suhteuttaen sen logiikan kokonaisuuteen) jne.

Eli en oikein ymmärrä, mitä koetat sanoa, paitsi jos et tajua mitään mitä olen kirjoittanut tai tahallasi väärintulkitset sen - silloin sanomasi on yksinkertaisesti vain virheellinen päätelmä, johtuen hätäisistä tulkinnoista jotka eivät perustu mihinkään ymmärrykseen, vaan ennakkoluuloihin ja haluun säilyttää oma maailmankuva korkeintaan.

Rauhaa, veliseni.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Joskus on kyllä saanut törmätä naisiin, jotka sinänsä korkeasta koulutuksestaan ja jopa laajastakin tietämyksestään huolimatta, ovat aivan täysin pihalle, kun puhutaan politiikasta ja historiasta. Heistä monet nielevät feministien sadut sellaisenaan, kun kyvyt, kiinnostus ja taustatiedot eivät riitä tilanteen asialliseen analysointiin.

Oletko sitten törmännyt muunkinlaisiin naisiin? Olet siinä tapauksessa melko onnekas. Itse olen järjestään törmännyt vain kuvauksesi kaltaisiin yksilöihin, joista jotkut ON voinut saada ajattelemaan suurella vaivalla, ja näkemään asiat hiukan fiksummin.

Naiset eivät ilmeisesti halua nähdä vaivaa ottaakseen selvää asioista tai hankkiakseen tietoa. Kuten Eshter Vilar kirjassaan "The Manipulated Man" mainiosti kertoo, naisia kiinnostaa minimimäärä tietoa asioissa - heitä kiinnostaa autossa se, että kun avainta vääntää, se kulkee, ja siinä se. Mies taas haluaa tietää autostaan kaiken mahdollisen, ja on tyytyväinen vasta kun tietää jopa prosessorit, jotka auton kojelaudan valaistusta säätelevät tms.

Nainen mieluummin vain lukee naistenlehtiä ja kuuntelee muita 'auktoriteetteja' - kenet nyt nainen milloinkin sitten sattuu auktoriteetiksi tunnustamaan. Eikä haittaa, vaikka auktoriteetit puhuisivat ristiriitaisia juttuja, koska naiselle ei ole ongelma omaksua myös ristiriitaisia tietoja ja uskoa niihin kaikkiin yhtaikaa. Ja juuri tämä tekee feminismistä niin vaarallisen - ja juuri siksi se ei olisi koskaan toiminut suurimpaan osaan miehistä - miehet eivät voi olla kahta keskenään vastakkaista mieltä yhtaikaa näkemättä siinä mitään ristiriitaa.

En tosin tiedä onko tuo naisten ominaisuus ylimääräinen kyky vai johtuuko se ennemminkin logiikkakyvyn puutteesta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mies lukee jotain Tekniikan maailmaa, nainen jotain hömppälehteä horoskooppeineen. Kirjoista miestä kiinnostaa useammin fakta ja naisia taas romanttinen ja eskapistinen hömppäfiktio.

Tähän minun täytyy totuuden nimissä taas puuttua. Jälleen kerran POINTTISI on erinomainen, mutta esimerkkisi tuntuvat parjaavan tiettyjä viisauden ilmenemismuotoja. Miksi inhoat viisautta?

Horoskoopit, ja astrologia yleensä, ei todellakaan ole mitään kevyttä fiktiota, jota kuka tahansa voisi tuottaa.

Kyllä, noissa naisten hömppälehdissä majailevat horoskoopit ovat yleensä pelkkää dadaa, eivätkä perustu oikeaan astrologiaan.

Mutta täytyy olla aika pöhkö, jos jälleen kerran hölmöjen touhujen tuloksena kieltää kokonaisen viisauden alan, TUTKIMATTA SITÄ ENSIN ITSE.

Viikkolehtien horoskoopit = hömppää
Astrologia syvällisemmin tutkittuna = viisaudellinen mekanismi totuuden saamiseksi selville

Jos haluat tutkia aihetta, lue mieluummin astrologia-aiheisia paksumpia miesten kirjoittamia kirjoja, ja opettele tekemään astrologisia karttoja, ja vertaile sitten sitä mitä astrologia kenestäkin kertoo siihen, millaisia nämä ihmiset oikeasti ovat. Ja sitten jos kaikki näyttää täysin randomilta eikä mikään osu kohdalle, tule SITTEN VASTA sanomaan, että se on fiktiota ja hömppää.

Sikäli vaikea asia, että olet kyllä oikeassa, että nuo viikkolehtien horoskoopit OVAT hömppää, mutta tässä taas astutaan sitten laajemman viisauden varpaille vain sen takia, että naiset eivät erota viisautta hömpästä. Se, että naiset ovat niin kanoja että uskovat hömppään, ei tarkoita, että se ala, jonka varjossa tuota hömppää tuotetaan, olisi alunperin itsessään pelkkää hömppää ja fiktiota.

Tämän takia on niin paljon ristiriitoja näissä asioissa - miehet katsovat, mitä naiset lukevat - näkevät naisten uskovan kaikkeen, mikä ei selvästikään pidä paikkaansa, asioihin joita naiset eivät edes ymmärrä vaikka niihin uskovat, jne. ja sitten päättelevät, että Feng Shui ja Astrologia ovat hömppää ja fiktiota, pelkästään sillä perusteella, että niistä kirjoitetaan paljon paikkansapitämätöntä huttua, jonka naiset sitten tyhminä uskovat.

Sinänsä ihan loogista, mutta kannattaisi kyllä tutustua näihin(kin) asioihin syvällisesti ennenkuin hutkii. Liian hätiköiden tehty kritiikki sulkee monia ovia ihmiseltä, ja näin hänen todellisuutensa pienenee entisestäänkin.

Maailmankaikkeus on paljon ihmeellisempi kuin kukaan täällä uskaltaa kuvitellakaan. Ja se on fakta.

- Vortac

kävelevä dildo kirjoitti...

Hesarin raiskauskeskustelusta napattuna (otsikolla "Naisen näkökulma asiaan"):

Vaikkakin raiskaaminen oli mielestäni väärin, niin toivon että rasistiset näkemykset eivät yleisty Kaisaniemen tapahtumien seurauksena.
Aika vaikeaa sitä lienee välttää. Paras ja ehkä ainoa keino olisi, että maahanmuuttajat rankaisisivat itse tekijöitä ankarasti, ja sen jälkeen antaisivat tekijät ilmi. Jos tekijöillä ei ole Suomen kansalaisuutta, heidät olisi luonnollisesti karkotettava.

Mutta sitten seuraakin markkina-arvoteorian lyhyt opimäärä:

"Mielestäni suomalaiset miehet eivät aina osaa osoittaa huomiota naisille, mutta maahanmuuttajat taas huomioivat, vaikkei olisikaan ihan missityyppiä.

Moni nainen haluaisi suomalaisen miehen, mutta jos sellaista ei löydy, niin on hyvä että Suomessa on myös maahanmuuttajamiehiä tarjolla.

Naisen lisääntymisaika on rajallinen, ja miestä ei ole aikaa kovin kauaa etsiä. Eli ongelma on aika yleinen, ja tämän takia maahanmuutto Suomeen on tärkeää.

Lapsen saaminen voi olla naisen elämän tärkein asia. Maahanmuuttajat eteläisistä maista voivat joskus antaa naiselle sen, mitä suomalaiset tai muut länsimaiset miehet eivät halua.


http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=2504981

Uskomatonta. Entä se kasvava naisen ja perheen haluavien suomalaisten miesten joukko, joka ei suomalaiselle naiselle kelpaa? Ai niin, eihän heillä ole väliä.

Homo kirjoitti...

Vortac, oletko havainnut itsessäsi mitään muita feminiinisiä piirteitä kuin tuon new agesta yms hörhöilystä kiinnostuneisuuden?

Anonyymi kirjoitti...

"Minähän olen kritisoinut Castanedalaisuutta, koska olen tutkinut sen läpikotaisin ja havainnut sen valheelliseksi ja mädäksi omenaksi, jolla ei ole mitään muuta arvoa kuin kasvattaa ihmisen kriittisyyttä sekä kykyä tunnistaa totuus valheesta. Mutta tämä arvo löytyy kaikista valheista. "

Tiedoksi kaikille: Vortac
ei ole tutkinut kyseistä
oppisuuntausta mitenkään. Ei mitään omia kokemuksia asioista,
ei mitään erittelyä, jäsentämistä,
eikä mitään päämäärää elämällä
muutenkaan, joten sen täytyy olla paskaa.

Castanedan oppeja ei
ole mahdollista hyväksyä jos ei ole vastaavia asioita kokenut.
Ne ovat paskaa niin kauan, kun ne näkee itse.

Vortac on suuri valehtelija,
ja maallikon elämäntavat omaksunut kusipää. Ääliö.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Vortac, oletko havainnut itsessäsi mitään muita feminiinisiä piirteitä kuin tuon new agesta yms hörhöilystä kiinnostuneisuuden?"

Vortac on kiinnostunut
nimenomaan pintaliitohörhöilystä.
Ainoa esoteerinen todellinen oppi-isämme on Carlos Castaneda ja hänen edeltäjänsä.

Todelliset yliluonnolliset
asiat ovat

*konkreettisia
*käsinkosketeltavia
*todellisia
*luonteeltaan infernaalisia
*äärettömiä
Bmad

asdfg kirjoitti...

Voi Vortac, et sitten koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Käyhän kysäisemässä kaivonkatsojalta, voisiko sillä varpulla etsiä pilluakin.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.hs.fi/nakoislehti/NYT/2008/10/10/

Ks. Himo vs. aate, s. 21.

kävelevä dildo kirjoitti...

Onkohan tämä ollut täällä aiemmin?

Harri Mölsä: Suomalaisten nuorten miesten murheet

Mikä aiheuttaa suomalaiselle nuorelle miehelle nuoruusvuosina eniten pettymyksiä? Vastaus: Parisuhdeasiat.

Homo kirjoitti...

Ellilä, viitsisitkö referoida lyhyesti sitä, että mistä tuossa on kyse. Kaikille meistä ei tule tuota vasemmistolaisesti värittynyttä femakkolehteä, eikä ole haluja myöskään muutenkaan rahoittaa kaikenmaailman reettoja yms. Jos tuo on jotain lukemisen arvoista, niin ehkä jaksaisi vääntäytyä käymään kirjastossa.

Vortac kirjoitti...

Uskomatonta. Entä se kasvava naisen ja perheen haluavien suomalaisten miesten joukko, joka ei suomalaiselle naiselle kelpaa? Ai niin, eihän heillä ole väliä.

Aivan - jos ajatellaan tuota tekstiä sukupuolet käännettynä, menisikö läpi? Siis jos mietimme, että suomalainen mies puhuisi vaikkapa thaivaimoista samaan sävyyn..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vortac, oletko havainnut itsessäsi mitään muita feminiinisiä piirteitä kuin tuon new agesta yms hörhöilystä kiinnostuneisuuden?

Kuinka johdatteleva kysymys, ja jälleen vailla viisautta. Kuinka voit olla niin fiksu ja tajuavainen tasa-arvoasioissa ja hyvä huomaamaan naisten ja yhteiskunnan luupäisyyden, mutta sitten ilmentää itse ihan samanlaista luupäisyyttä näissä asioissa?

Ensinnäkään totuudesta kiinnostuneisuuteen ei tarvita 'feminiinisyyttä', eikä new agesta kiinnostuneisuus ole 'feminiininen piirre'.

Se, että isokin joukko kanoja höyryää asioista, joista he eivät mitään tajua, ei tee itse asiaa feminiiniseksi (outoa etteivät nämä esimerkkini iskostuneet tajuntaasi - vieläkin määrittelet itse asiaa fanbasen kautta, aivan kuin määrittelisit elokuvanäyttelijän elämän jonkin tietyn elokuvan fanbasen kautta), eikä siitä kiinnostumista 'feminiiniseksi piirteeksi'.

Eipä sinänsä yllättävää, että sua kiinnostaa toisissa miehissä mahdolliset feminiiniset piirteet tosin, heh. Sallittakoon se sinulle.

Mutta minun suhteeni näissä asioissa on kyse aivan muusta kuin 'kiinnostuneisuudesta'. Minua kiinnostavat ylipäätäänkin kaikenlaiset asiat, ja se on mielestäni ihmiselle oikein (sukupuolesta riippumatta). Näissä asioissa ei yleensä käy niin, että kiinnostun jostakin ja sitten 'hurahdan' siihen ja alan sitten uskomaan ja toitottamaan sitä asiaa totuutena (kuten naisille näyttää käyvän), vaan ennemminkin niin, etten tiedä tarpeeksi jostakin asiasta, JOTEN en voi päättää mitä mieltä siitä olen.

Kuinka voin olla jotain mieltä asiasta, josta en tiedä kovin paljon? Sehän olisi sulaa hulluutta! (vaikka suurin osa ihmiskuntaa muodostaakin maailmankuvansa tällä tavalla, ikävä kyllä)

Näin ollen alan sitten tutkimaan kyseistä asiaa kunnes tietämättömyys ei enää häiritse - eli kunnes voin katsoa tietäväni asiasta tarpeeksi voidakseni nähdä, mikä siinä on totta ja mikä ei - ja yleensäkin päättää, onko se totta laajempana kokonaisuutena vai onko se vain pelkkää onttoa huruilua.

Tähän voi mennä asiasta riippuen monta vuotta, mutta aikaahan minulla on kokonainen Ikuisuus käsissäni, joten kaikelle riittää oma aikansa.

Näin ollen sitten en ole mikään pelkkä yliolkainen kommentoija selittäessäni jostakin asiasta edes täällä Henryn blogissa, vaan voin tietää puhuvani totta. Muuten en kehtaisi juuri äänessä ollakaan.

Itse olen tehnyt juuri kuvailemallani tavalla kun en ole tiennyt noista asioista kovin paljon - tutkinut ne niin läpikotaisin kuin olen osannut, ja muodostanut tutkimusten ja tulosten, johtopäätösten ja intuitiivisen tiedon pohjalta käsitykseni, ja pitänyt egoni kaukana sopasta selkeyden maksimoimiseksi. Näin olen saapunut totuuden ääreen hyvin monella eri elämänalueella ja moenssa eri kiinnostavassa aiheessa, josta suurimmalla osalla ihmisistä on vain vaillinaiset ja puutteelliset tiedot, ja niinpä Feng Shuistakaan miehet eivät tiedä muuta kuin että naisia kiinnostaa se, naiset hölmöilevät sen kanssa alati, ja käyttävät sitä jonkinlaisena egonsa vipuvoimana, ja näin ollen miehet alkavat tuntea vastenmielisyyttä koko asiaa kohtaan, sekä ihan ymmärrettävää soovantunnetta..

Ongelma tässä juontuukin sitten siitä, kun nämä miehet eivät TUTKI asioita, koska ovat niin 'machoja', ettei mikään feng shui sovi heidän maailmankuvaansa (en olisi tosin homosta uskonut, heh, mutta kaikkea sitä oppii kun elää), ja koska mikään sellainen josta hölmöt kanat huuruavat noin paljon ei voi olla alunperinkään mikään totuudenmukainen järjestelmä, etenkin kun siitä on länsimaissa tullut niin mainstreamia, jostain omituisesta ego-logiikasta johtuen miehet mieluummin sulkevat mahdollisuuden siihen, että Feng Shui voisi olla aivan toimiva ja paikkansapitävä järjestelmä, jos sen tutkii läpikotaisin ja ymmärtää oikein (!).

On jotenkin outoa, kun katsoo ihmiskunnan historiaa ja havaitsee, että astrologit ja Feng Shui-mestarit ovat kautta aikojen olleet MIEHIÄ, ja sitten täällä länsimaissa otetaan nämä asiat, ymmärtämättä niistä mitään, ja annetaan naistenlehtien tehdä niistä miestenkin mielessä pelkkää hörhöilyä, jolla ei voi länsimaisten mielestä olla mitään totuuspohjaa.

Se on aika surullista - ja se on hyvin hämmentävää, että nykyaikainen, sivistynyt ihminen antaa itselleen ja mielelleen tapahtua moista rikosta totuutta vastaan - että aletaan niputtamaan tietyistä asioista 'kiinnostumista' (tai asennetta, joka tulkitaan 'kiinnostumiseksi') jollakin tavalla FEMINIINISEKSI PIIRTEEKSI.

Ihminen on vapaa tutkimaan KAIKKEA, eikä hänellä ole tarvetta jaotella kaikkia osiin, jotka joko sopivat machomiehen kapeaan rooliin tai eivät sovi. Ihminen voi sitten hyljätä valheelliset ja virheelliset asiat, ja säilyttää totuuden. Siihen ei tarvita tiettyä sukupuolta, eikä tuo 'piirre' olla ihminen liity kumpaankaan sukupuoleen erityisesti.

Koettakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että ei länsimainen elämä ole mikään esimerkki terveestä yhteiskunnasta, eikä miehen rooli voi määritellä sitä mitä miehen kehossa elävä ihminen saa tutkia, ymmärtää ja tajuta, ja Feng Shuista tai Astrologiasta kiinnostuminen tai halu ottaa asioista totuus selville (minkä jotkut tahot tulkitsevat 'kiinnostuneisuudeksi) eivät merkitse mitään feminiinistä tai maskuliinista piirrettä.

Totuudenjano voi ilmetä ihmisessä täysin riippumatta hänen haarovälinsä kalusteista.

Minä en ole mies enkä nainen, enkä suostu uskomaan kapeaan miehen rooliin. Feminismi on huuhaata ja hörhöilyä, ja doubletalk koko yhteiskunnassa tasa-arvosta puhuttaessa räikeää. Minä olen ihminen, jota kiinnostaa maailmankaikkeus ja sen monet eri tasot ja niiden monet eri viisauden alueet.

On vain surullista, että paljon on unohdettu, ja paljon on ihminen kajonnut ja sotkenut nykyistä mielipuolisuuttaan asioihin, jotka olivat tuhansia vuosia sitten vielä puhtaita ja viisautta hohkaavia. Mutta näinhän kävi jopa Jeesuksen opetuksille, miten voisimme odottaa, että Feng Shui tai Astrologia olisi sitten säilynyt vahingoittumattomana?

Nykyisin on hyvä pitää kriittinen mutta avoin mieli mukana, ja arvioida kaikki monesta näkökannasta jos ei ole aiempaa, luotettavaa taustatietoa näistä asioista, ja sitten arvioida jopa se aiempi taustatieto uudelleen, jos havaitsee, ettei siinä ole vielä mukana kaikkea olennaista tai se saattaa vaikuttaa ristiriitaiselta tai virheelliseltä.

Harmittavan harva ihminen kuitenkaan näin tekee - useimmat uskovat sokeasti sen, mitä uutisissa kerrotaan, mitä sanomalehdissä sanotaan, mitä naistenlehdissä lukee tai mitä heidän kaverinsakin uskovat sokeasti.

Omaehtoinen ajattelu on välttämätön edellytys totuuden löytämiselle - sen enempää nämä kana-naiset, kuin heidän kanailunsa perusteella muinaisen kiinalaisen viisauden perustan kieltävät sivustakatsojat eivät sitä ilmennä.

- Vortac

brunologi kirjoitti...

Onko tuo "naisten alakulttuuri" ja "järkyttävän huonot tiedot" tosiaan Braxin suusta? Ainakaan Uudensuomen päivitetyssä jutussa ei noita sanoja näy, vain kommenteissa.

Henry kirjoitti...

Juttua on näköjään muutettu.

Nomen Nescio kirjoitti...

Mitä vielä tulee näihin feministien ns. argumentteihin, niin eihän niitä ole näkynyt nyt hyvin pitkään aikaan. Jopa Alien Aaltiot moderoivat niitä blogejaan 24h päivystyksellä, ettei vaan tarttisi väitellä. Naisasiaunionista Nytkikseen valitetaan "miesasiamiesten" melua.

Lähtökohtaisesti kai kyseessä on sitten se, ettei osata, tai edes haluta, asioihin vastata. Feministinen teoria siellä akateemisissa norsunluutorneissaan on myös niin kaukana tavallisen ihmisen todellisuudesta, että voidaan puhua jopa mytologiasta.

Myös joidenkin miesasiamiesten jankkaus estää dialogin mahdollisuuden. Mutta tähän on tultu, ja se siitä.

Suurin pelko luulisi näillä syrjimisprojekteja toteuttavilla virkanaisilla - ja miehillä, olevan siinä, että pelätään sitä jos miesasiamiehet onnistuvat tavoittamaan ne henkilöt jotka on nyt tarkoituksellisesti laitettu syrjintään kun on tehty näitä b-luokan kansalainen, mies, projekteja. Sieltä tulee päivittäin liukuhihnalta hirvittävää joukkoa, ja ilmiötä pidetään poikkeuksellisena, koska missään muualla se ei ole yhtä sukupuolittunutta kuin Suomessa.

Miesliikkeen kannattaisikin nyt muuttaa hieman sitä agendaa ja ryhtyä etsimään sellaista ääntä, joka voisi tuon nuoren miesjoukon tavoittaa. Yhteistyön mahdollisuudet on jo menneet, vaikka sellaisia terveisiäkin lähetetään Tasyista. Jos miesliike onnistuu löytämään sellaisen äänen joka tuon miesjoukon tavoittaa, tai jos nämä virkamiehet onnistuvat näkemään tuon potentiaalin, niin niillä alkaa häytyskellot soimaan ja lujaa. Ja syystäkin.

Henry kirjoitti...

"Mitä vielä tulee näihin feministien ns. argumentteihin, niin eihän niitä ole näkynyt nyt hyvin pitkään aikaan."

Juu, on ollut niin hiljaista, että voisi kuvitella feministisen liikkeen jo lakkautetun.

Ville kirjoitti...

@brunologi

IL:n jutussa on nuo (ainakin vielä) "naisten alakulttuuri" ja "järkyttävän huonot tiedot".

Miehet hallitsevat politiikan naisia paremmin, tutkijat ymmällään

- Tutkimuksen yhteydessä selvisi, että esimerkiksi Turussa ammattikoulujen parturi-kampaajalinjojen naisopiskelijoilla on järkyttävän heikot tiedot politiikasta. On olemassa naisten alakulttuureja, joissa valta ja politiikka eivät kiinnosta, oikeusministeri Tuija Brax (vihr) ihmetteli.

Mahtoikohan Brax ajatella saavansa ko. ryhmän mielenkiinnon ja innostuksen nousuun tällä kommentilla?

LOL tosiaan.

Sallis kirjoitti...

Juu, on ollut niin hiljaista, että voisi kuvitella feministisen liikkeen jo lakkautetun.

Luultavasti feministeillä on jotain tärkeämpää tekemistä kuin tulla kommentoimaan ala-arvoisen pseudotieteilijän ja hänen seurakuntansa jollotusta siitä, että nörtinkin pitäisi saada pimppaa.

Henry kirjoitti...

"Luultavasti feministeillä on jotain tärkeämpää tekemistä kuin tulla kommentoimaan ala-arvoisen pseudotieteilijän ja hänen seurakuntansa jollotusta siitä, että nörtinkin pitäisi saada pimppaa."

Viittasin lähinnä siihen, että juuri missään esim. netissä ei löydy feminististä julistusta tai argumentaatiota. Muista maista löytyy lukuisia suursuosittuja feministiblogeja, jossa osallistutaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Suomi on varmaan ainut poikkeus linjasta.

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti feministeillä on jotain tärkeämpää tekemistä kuin tulla kommentoimaan ala-arvoisen pseudotieteilijän ja hänen seurakuntansa jollotusta siitä, että nörtinkin pitäisi saada pimppaa.

Salliksella ei kuitenkaan ole mitään tärkeämpää tekemistä? No, mikäs siinä, tervetuloa kommentoimaan vaan. Eivät monet muutkaan täältä malta pysyä poissa vaikka kovasti uhoavatkin :)

Muuten olen sitä mieltä, että nörtinkin tulisi saada pimppaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sallis:
"Luultavasti feministeillä on jotain tärkeämpää tekemistä kuin tulla kommentoimaan ala-arvoisen pseudotieteilijän ja hänen seurakuntansa jollotusta siitä, että nörtinkin pitäisi saada pimppaa."

Tärkeämpi tekeminen sitten
on ilmeisesti se, että nörtit ei saa pimpsaa.

Kirurgi jos olisin en kyllä feministejä leikkaisi.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"muinaisen kiinalaisen viisauden perustan kieltävät sivustakatsojat eivät sitä ilmennä."

Ensin kiellät
kalliolta hyppäämisen ja kyseenalaistat Castanedan kirjat ja sitten ylistät kiinalaista viisautta, joka provosoi vastaaviin
temppuihin.Ying ja Yang, neulan silmä, hyppy kalliolta,
nämä ovat samoja asioita.


Bmad