maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Aloitteet

Aloitteellinen mies
- Tajusin tänään tärkeän asian. Moni mies miettii miksi heidän pitää tehdä aloite naisten suhteen. Itsekin odotan vaikka koko illan miehen aloitetta enkä mene koskaan ensin juttelemaan. Mielummin olen sitten ilman juttuseuraa kuin että itse tekisin aloitteen. Muiden naisten syytä tähän mahdolliseen käytökseen en tiedä mutta itseni kohdalla löysin syyn tänään.

Kun mies tekee aloitteen, minulle tulee sellainen olo että mies on valmis tekemään muitakin asioita naisen vuoksi. Siis on kykenevä tekemään kompromisseja parisuhteessa olevissa asioissa. Ja tämä on hyvin tärkeä taito parisuhteessa, molemmilta. Mies joka odottaa naiselta aloitetta voi hyvinkin olla suhteessa se, joka ei siihen panosta.

- En vaan olisi ikinä voinut ajatella tyrkyttäväni itseäni miehelle, joka sulttaanina lepäilee divaanillaan ja arvioi kriittisesti, että kukahan noista neitosista tuossa nyt parhaiten itseään markkinoi. Nojuu vähän kärjistys oli. Siltä se vaan saattaa tuntua naisista, kun te miehetkin nyt huudatte tasa-arvoa ja naisten pitäisi sitä ja tätä. Joka tapauksessa suurin osa naisista ei ole varmaan ole niin moderneja, ja mieheltä odotetaan aika perinteisiä asioita. Kuten se valmius vaivannäköön ja kompromisseihin, mikä lupailee välittämiskykyä, mikä lupailee sitä, että mieheen voi luottaa. Ettei se petä ja jätä tai ole suhteessa muuten itsekäs ja välinpitämätön ja elele vain omaa elämäänsä, jossa naisen rooli on olla vähän statistina.

- Minulle on ainakin ihan selkeää, miksi itse odotan miehen aloitetta. Minä haluan miehen, joka tietää mitä tahtoo ja uskaltaa sen myös näyttää. Itse taas olen äärettömän turvallisuudentunteen haluinen. Kun tunnen olevani "kuivin jaloin" alkuhässäkästä läpi ja katsellut millä mielellä mies on, niin aloitekykyä löytyy yhteen jos toiseen asiaan mikäli mies kiinnostaa.

Sen vain olen huomannut, että itse miehiä lähestymällä olen onnistunut turhan usein sohaisemaan aloitekyvyttömään ja itsestään epävarmaan mieheen. Mukavia ja hyviä ihmisiä hekin, mutta ei sitä mitä itse kaipaan.
Kaikkein ei-toivotumpia naapureita ovat happamat, ääniallergiset vanhemmat tädit.

BB-naisten kanssa epäonnistunut Jari-Matti sai lähteä

MRA Glenn Sacks Applies Pressure To Domestic Violence Shelter Advertising

17 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Tämä on todettu melkoisen universaaliksi ilmiöksi ja luultavasti näin on juuri noista luettelemistasi syistä. Naisen rakastumishormonikoneisto pyörii yhä evoluution ja lisääntymisen ehdoilla, vaikkeivät nykynaiset välttämättä olisi lisääntymisestä kiinnostuneetkaan, ja aloitteellinen mies on sellaista ainesta, joka pitää potentiaalisesti lapsistaan huolta.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä mitä blogin pitäjä tarkoitti taas tuolla pitkällä lainauksella heti alkuun. Pitäisikö naisten muka tulla parveilemaan teidän nörttien ympärille aina kun tulette esiin sieltä peräkammaristanne? Voi kuule sori, ei mene niin. Te olette niin säälittävää porukkaa kaikki, että teidän pitää kyllä ensin perustella meille naisille miksi teihin kannattaa tutustua.

Toistaiseksi ei näytä hyvältä tämänkään blogin pitäjän kohdalla. Vietät kaiken vapaa-aikasi keräillen hajanaisia lehtiartikkeleita, joiden luulet todistavan että on joku matriarkaatin salaliitto, joka nyt pyrkii viemään sinulta sinun ansaitut oikeutesi. Mielenkiintoisesti tämä blogi päivittyy niin jouluisin kuin juhannuksenkin aikaan. Säälittävää! Kavereinasi sinulla on jotain sellaisia luusereita kuin Vortac. Hoitoon teidän pitäisi kaikki laittaa tällä palstalla, niin ehkä sitten joskus, kun olette jo parantuneet harhaluuloistanne, joku voisi välittää teistä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1607930
Saksan rikkainta naista kiristettiin seksillä

Anonyymi kirjoitti...

"Pitäisikö naisten muka tulla parveilemaan teidän nörttien ympärille aina kun tulette esiin sieltä peräkammaristanne?"

No mikäpä ettei. Kyllä naisten ympärilläkin parveilee aina miehiä, kun he tulevat esiin peräkammareistaan.

"Vietät kaiken vapaa-aikasi keräillen hajanaisia lehtiartikkeleita, joiden luulet todistavan että on joku matriarkaatin salaliitto, joka nyt pyrkii viemään sinulta sinun ansaitut oikeutesi."

Henryn vapaa-ajankäyttöhän ei minulle kuulu, mutta on toki mukava nähdä että arvon anonyymillä riittää aikaa tutustua tähän blogiin ja kommentoida. Tervetuloa viettämään aikaa iloiseen seuraan!

Anonyymi kirjoitti...

"Hoitoon teidän pitäisi kaikki laittaa tällä palstalla, niin ehkä sitten joskus, kun olette jo parantuneet harhaluuloistanne, joku voisi välittää teistä."

Missäs sinua on hoidettu? Ikävä juttu, etteivät harhaluulot ole silti karisseet. Lääkkeet vaihtoon, kenties?

Jorma

Jape kirjoitti...

"Pitäisikö naisten muka tulla parveilemaan teidän nörttien ympärille aina kun tulette esiin sieltä peräkammaristanne?"

Minusta ilman muuta pitäisi.

"Voi kuule sori, ei mene niin."

Tottakai sen on voitava mennä, jos asiaa tarkastellaan esim. tasa-arvon ja tasapuolisuuden näkökulmasta.

"Te olette niin säälittävää porukkaa kaikki, että teidän pitää kyllä ensin perustella meille naisille miksi teihin kannattaa tutustua."

Ja naisille riittää "perusteluksi" olen nainen joka asiaan? :)

"Toistaiseksi ei näytä hyvältä tämänkään blogin pitäjän kohdalla. Vietät kaiken vapaa-aikasi/.../ Mielenkiintoisesti tämä blogi päivittyy niin jouluisin kuin juhannuksenkin aikaan. Säälittävää!"

Mukavaa, että avon anonyymi ehtii seurailla tätä blogia heti aamusta, työajalla kenties? Ja juhlapyhätkin seurailet tätä :)

hmmmm...

Anonyymi kirjoitti...

http://www.finnkino.fi/movie/2475
A Complete History of My Sexual Failures

"Sekalaisia tv- ja elokuvahommia näyttelijänä (Hot Fuzz), ohjaajana, käsikirjoittajana ja säveltäjänä tehneellä Chris Waittilla on takanaan 13 epäonnistunutta seurustelusuhdetta ja 47 vähäisempää yritystä seksuaaliseen kanssakäymiseen. Mitä hän tekee? Tietysti dokumentin itsestään!"

Aito ATM-elokuva? Onko kukaan nähnyt?

Anonyymi kirjoitti...

"Tottakai sen on voitava mennä, jos asiaa tarkastellaan esim. tasa-arvon ja tasapuolisuuden näkökulmasta."
Ai sinä otat asiaksesi määrätä kenen kanssa minä flirttailen? Juuri tuollainen "minulla on oikeus" -asenne on teidän miesasiamiesten ongelmana. Te ette sanele jumalauta minulle, mitä on olla nainen.

"Ja naisille riittää "perusteluksi" olen nainen joka asiaan"
Kyllähän se riittää oikein hyvin, ainakin olette heti kieli pitkällä kuolaamassa perään.

Myöntäisitte vain itsellenne, mitä oikeasti haluatte, eli parisuhteen ja lapsia, niin voisimme ryhtyä yhdessä miettimään, miten voisitte parannella itseänne, jotta joku itseäänkunnioittava nainen voisi edes harkita sellaista. Sanoisin ainakin, että aina välillä esiinnouseva sitoutumiskammoisuutenne on hyvin luotaantyöntävää. Onko tuo se mitä te pidätte todellisena miehuutena?

Anonyymi kirjoitti...

"miten voisitte parannella itseänne, jotta joku itseäänkunnioittava nainen voisi edes harkita sellaista."

Täydellisestä on paha parantaa.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Olen sillä tavalla kuten alkoholistin vaimo hakemassa uutta alkoholistia itselleni kun rakkaus pettää. Mutta enpä enää: kiitos tuosta divaanijutusta; se on ollut juuri niin minulle. Jostain syystä näen miehet divaaneilla ja silti en ole ns. äitihahmo, joka nauttii siitä, että saa hoivata häntä. En siis kaipaa lainkaan sitä, että saan yhden lapsen lisää jota hallitsen vaan oikeasti olisin miehen tarpeessa (minua hoitamassa voisi sanoa, ja hoitaminen ei ole fyysinen - ainakaan pelkästään - vaan myös ihan tueksi; henkisenä tukena).

Näin ei voi puhua kun on naimisissa ja siksi laitan anonyyminä. Olen silti blogistanissa pelle; nainen miehen kamppeissa; hullutteleva ja jossain määrin kompasteleva ja luen kompostia kuten sinäkin?

Anonyymi kirjoitti...

Mies on passiivi murhauutisissa

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se ole ihan hyvä, että Henkka välillä vähän valottaa myös naisten näkökantoja asioihin.

Tuohan on ihan fiksu ja järkevä kirjoitus, toivottavasti herätti joitakin ajatuksia.

- Syltty

tpjs kirjoitti...

Tuo koko aloitteiden tekemiseen liittyvä ongelma ratkeaa, kun onnistuu sisäistämään sen valitettavan tosiasian, että hyvin suuressa osassa naisista ei ole mitään muuta kiinnostavaa kuin pillu. (Tasapuolisuuden nimissä on toki sanottava, että hyvin suuressa osassa miehistä ei ole näin heteromiehelle edes sitä yhtä kiinnostavaa asiaa.) Ja kun pillukaan ei ole mitään niin hienoa ja ihmeellistä, että sen vuoksi kannattaisi sietää mukana tulevaa riippakiveä, ei tarvitse vaivata päätään naisten jahtaamisella. Ellei nyt sitten halua mennä naimisiin ja hankkia lapsia, jolloin jonkinnäköinen naiseläjä on valitettavasti pakollinen, mutta kuka semmoisia nyt tahtoo? :D

Tämän kun tarpeeksi suuri osa miehistä vain tajuaisi, loppuisi tämä naisten ylivalta saman tien - sillä harvalla naisella on lopulta tarjota yhtään mitään muuta - mutta harmi kyllä liian moni edelleen arvottaa pillun niin korkealle, että alistuu sen vuoksi kaikenlaisiin peleihin ja leikkeihin.

Esimerkiksi nyt vaikkapa tuo meluisa anonyymi on selvästi olento, jossa ei ole mitään muuta millään tavalla kiinnostavaa kuin se kolo siellä jalkojen välissä. Hyvin tyypillinen suomalainen nainen siis - ylimielinen ja peruskiukkuinen riivinrauta, jonka seurassa olemista voi verrata raastinraudalla runkkaamiseen. Sääliksi käy niitä miehiä, jotka pillunkipeydessään viitsivät moisten otusten kanssa olla missään tekemisissä.

Kivoja ja kiinnostaviakin naisia toki on, mutta aika vähän, ja heitä tapaa ihan muilla tavoilla kuin iskupaikkojen naisvetoisia ihmissuhdepiirileikkejä pyörimällä. Tuommoiset anonyymit kannattaa siis jättää ihan rauhassa sinne seduloihin persettään keikuttamaan ja kaiken maailman uimaripoikia juoksuttamaan, meillä nörteillä on parempaakin tekemistä. Esim. tämän blogin päivittäminen on huomattavasti rakentavampaa hommaa kuin se ns. elämä, mitä nuo anonyymit aina tasaisin väliajoin peräänkuuluttavat. Tai onhan se tietysti elämää sekin, että panettaa itseään aikansa kaiken maailman pikkutakkiniljakkeilla ja lopulta sitten kusettaa jonkun niistä naimisiin kanssaan, mutta aika aivokuollut saa olla jos sellaiseen tyytyy.

Jape kirjoitti...

"Ai sinä otat asiaksesi määrätä kenen kanssa minä flirttailen?"

En minä ota mitään. Itsehän sinä olit vaatimassa että miesten pitää perustella kaltaisillesi naisille miksi heidän kannattaisi tutustua miehiin. Sinähän tässä määrittelylinjalle lähdit.

"Juuri tuollainen "minulla on oikeus" -asenne on teidän miesasiamiesten ongelmana."

Nyt tarkuutta: tuollainen "minulla on oikeus" -asene on juurkini naisten, eritisesti feministien retoriikkaa.

"Te ette sanele jumalauta minulle, mitä on olla nainen."

Henkilö, joka menettää malttinsa tuolla lailla, on yleensä jo hävinnyt debatin. Onneksi tässäkin blogissa vierailee muita naisia, jotka ovat tasapainoisia ja järkeviä, sekä esiintyvät yksilöllisellä ja tunnistettavalla nimimerkillä, anonyymipelleilyn sijaan.

"Kyllähän se riittää oikein hyvin, ainakin olette heti kieli pitkällä kuolaamassa perään."

Tämä lienee fantasiaasi, eikä henkilökohtainen fakta?

Anonyymi kirjoitti...

Eli tiivistettynä voisi asian ilmaista siten, että naiset eivät tosiasiassa etsi tasavertaista kumppania vaan heitä henkisesti ja fyysisesti päätä pidempää isähahmoa, liekö kyse sitten jostain lapsuuden traumoista vai mistä. Tätä taustaa vasten on syytä unohtaa naisten ruikutukset ja vaatimukset tasa-arvosta kotitöissä, jos naiset eivät kerta viitsi - tai oikeastaan suorastaan vastustavat sitä, että olisivat yhtä aloitteellisia ja yhtä paljon perheen hyväksi tienaavia kuin miehet.

Anonyymi kirjoitti...

Miehet ja naiset ajattelevat joskus aivan samalla tapaa.

T:Masa

mies kirjoitti...

Moni nainen ajattelee kuvatulla tavalla. Niin ajattelee moni mieskin. Näin ei koskaan synny parisuhteita.

Onneksi osa naisista ja isompi osa miehistä ajattelee toisin. He pääsevät valitsemaan, ja muille tulee vain joukko (ehkä vain 0) ota-tai-jätä-tilanteita.

Useimmista on mukavaa, kun toinen osoittaa ensin kiinnostuksensa ja aktiivisuutensa, mutta jonkun on kuitenkin se tehtävä. Ne tekijät pääsevät paremmin valitsemaan.

Kannatan sitä, että naiset ovat aloitteellisia, koska miehet eivät yleensä torju naisia yhtä tylysti kuin naiset miehiä ja muutenkin miehet eivät koe naisten aloitteita ahdisteluna yhtä usein kuin naiset miesten.

Perinteiden vuoksi, ehkä markkinatilanteenkin, se menee useammin toisinpäin. Minulla ehkäpä parhaat naiset ovat olleet ne aloitteellisimmat ja pahimmat ne, jotka olen itse metsästänyt. Eivät ne aloitteellisimmatkaan pettyneet, päinvastoin.