sunnuntaina, marraskuuta 09, 2008

Asevelvollisuus tasa-arvolain vastainen

Kari Uotila: Miesten asevelvollisuus rikkoo tasa-arvoa:
Uotilan mukaan asevelvollisuutta ei pidä tarkastella ainoastaan puolustuspoliittisena instituutiona vaan myös tasa-arvokysymyksenä. "Miehiin sukupuolen perusteella kohdistuva asevelvollisuus on selkeästi tasa-arvon vastainen
Stefan Wallin: Miehillä menee monilla elämänalueilla naisia huonommin

HS-keskustelu: Wallin: Miehetkin tarvitsevat tasa-arvoa


Yllättävän suuri älämölö muutamille kymmenille henkilöille pidetystä esitelmästä.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se hienoa että tasa-arvoministeri osaa nyt oikein sanoa tällaisia juhla-kommentteja. Seuraavan kerran sitten ensi vuonna, taas isänpäivänä, voisi jotain tuollaista sanoa juhlallisesti. Misisterikauden jälkeen voi myös sitten sanoa että on kyllä ottanut kantaa näihin asioihin.

Nyt kun vielä saataisiin joku kolmas kouluampuminen niin johan olisi TANE kusessa - sukupuolittomine silmälaseineen.

N.N

Anonyymi kirjoitti...

On muuten huomattava että tässä mainitaan nuorten miesten syrjäytyminen tasa-arvokysymyksenä. Sellainen se tietenkin on. Syy miksi sitä ei ole vastuullisissa instituutioissa hyväksytty agendoihin, jopa täysin sivuutettu sellaisenaan, on yksinkertaisesti se, että siellä on laskettu matemaattisesti, että jos Suomessa on kolmasosa nuorista miehistä syrjäytyneinä, niin saadaan enemmän naisjohtajia, voidaan parantaa naisen euroa ja samalla luoda parempia edellytyksiä johonkin utopiseen feministiseen yhteiskuntaan.

Tutkijathan ovat aivan ihmeissään, sillä missään muussa länsimaalaisessa maassa ei olla onnistuttu luomaan yhtä sukupuolittunutta syrjäytymisilmiötä.

Yhteistyöterveisin,

N.N

egalitaristi-wannabe kirjoitti...

Tuosta naisten kaksoispalkasta: otatko muuten huomioon tutkimuksessa, mihin naiset ne miehiltä saadut rahat käyttävät? Kun nyt tässä on edellisen kirjasi jälkeen tullut tehtyä tarkkailuja lähipiirissä, niin tottahan se on, että joka pariskunnan kohdalla on tullut eteen tilanteita, että vaimo pyytää mieheltään rahaa --- a) ostaakseen jotain yhteiseen kotiin tai b) ostaakseen jotain yhteisille lapsille.

Niin sitä vaan ei voi olla miettimättä, onko homma sittenkään niin yksinkertainen... Aivan varmasti naiset käyttävät enemmän rahaa kuin miehet, mutta mihin se raha menee? Paljonko omaan hyvään, paljonko yhteiseen hyvään ja paljonko muiden hyväksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kovin hiljaista on muuten ollut femakkorintamalla viime aikoina, vaikka on ollut vaikka minkälaista kähmimistä ja vaimontappoa.

Koko kenttä lienee aivan rähmällään.

N.N

Henry kirjoitti...

"Tuosta naisten kaksoispalkasta: otatko muuten huomioon tutkimuksessa, mihin naiset ne miehiltä saadut rahat käyttävät?"

http://www.inc.com/articles/2003/01/25019.html

Women represent an economic powerhouse, making over 85% of the consumer purchases (in the United States) and influencing over 95% of total goods and services. 1 Women's consumer spending is $3.7 trillion and business spending is $1.5 trillion. 2 Women also purchase 50% or better in traditional "male" categories like automobiles, consumer electronics, and PCs.

http://www.tuliptreepress.com/women.htm

Women actually make most of the money-based decisions in our world today. They make most of the choices about purchases, and most of the decisions about investments.

% of Purchasing Decisions made by Women*
bullet 83% All Consumer Purchases
bullet 94% Home furnishings
bullet 92% Vacations
bullet 91% New Homes
bullet 80% DIY Home Projects
bullet 51% Consumer Electronics
bullet 60% Cars (Really it is 90% because they influence an additional 30% of the decisions)
bullet 89% Choose which new bank account to open
bullet 80% Healthcare

Kysyin vastaavia tilastoja Suomesta tilastokeskuksesta, mutta niitä ei ilmeisesti ole saatavilla.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.darkandpink.com/comics/20080325.gif

egalitaristi-wannabe kirjoitti...

Näin vähän arvelinkin sen olevan ja hyvä että tulee esiin :-)

Joskus näitä kommentteja lukiessa tulee vaan sellainen olo kuin teesisi olisi, että vaimo vie mieheltä leivänkin suusta ostaakseen sen 300. parin Manoloja. (Siis ei niinkään Henry sinun kommenttejasi, vaan muutamien muiden.)

Argh kirjoitti...

Tuon älämölän määrä ja laatu viittaa siihen, että "naisen euro on 80 senttiä" -iskulause on tehnyt ääretöntä tuhoa suomalaisten naisten todellisuuskäsitykselle ja suhteellisuudentajulle.

Suuri osa kommentoijista ei osaa tehdä eroa tilastojen ja oman elämänsä välillä. Lisäksi merkittävä määrä naisista todella näyttää uskovan saavansa sukupuolensa perusteella palkkaa vain 80% siitä, mitä samaa työtä tekevä mies saisi.

Tähän saakka olen uskonut rakkaan presidenttimme toistelevan 80 sentin mantraa joko ilkeyttään tai silkkaa tyhmyyttään. Nyt en ole asiasta enää niin varma. Näyttää olevan paljon mahdollista, että hän ei yksinkertaisesti ymmärrä asiaan liittyviä syitä ja seurauksia, ja sen vuoksi vetää tilastotiedoista täysin virheellisiä johtopäätöksiä.

Henryn esitelmän ydinkohdat on rakennettu paljon tukevammalle pohjalle kuin juuri mikään tähänastinen palkkatasa-arvon keskustelu tässä maassa. Odotan mielenkiinnolla löytyykö väitteistä oleellisia heikkouksia ja minkälaisia ne ovat. Siihen tosin tarvitaan jo raskaamman sarjan kommentoijaa. Keskiverto hesarin palstalla kommentoiva suomalainen ei siihen mitä ilmeisimminkään pysty.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, puheita riittää, mutta käytännössä mitään ei tehdä: syrjäytymistä ei nosteta tasa-arvoagendalle, huoltajuuskiistoissa syrjintään syyllistyneitä viranomaisia ei rangaista, miehille ei taata tasa-arvoista asemaa tasa-arvoasioiden hoidossa ja tasa-arvoministeriö laatii poikien ympärileikkaukset hyväksyvän lain, josta todetaan ettei se ole mikään tasa-arvo-ongelma, koska miehet ja naiset ovat biologisesti erilaisia.

Tämä on nähty niin monta kertaa. Hyvä tietysti, että kasvava paine tasa-arvopolitiikan tasa-arvoistamiseksi on pakottanut edes puheissa ottamaan kantaa.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

"Hän ei hyväksy ennakkokäsityksiä, joiden mukaan isä olisi lapselle huonompi huoltaja sukupuolensa vuoksi."

No, miksei hän puutu viranomaisten, jotka, lain vastaisesti, näin ajattelevat, toimiin?

Missä ovat ansioituneiden isien mitalit?

Jorma

apinamies kirjoitti...

Jorma:
Missä ovat ansioituneiden isien mitalit?

Heh, Miessakit palkitsi kaksi omaa työntekijäänsä, siinä kaikki. Jotenkin tuntuu sisäänlämpiävältä puljulta. Muodollisesti tähän on saatu ministeriökin mukaan, vaikka virallisen tasa-arvokäsityksen mukaan mies on vain pelkkä ongelma yhteiskunnalle: Vuoden Isä -ehdokkaat valitsee yhteistyöryhmä, johon kuuluvat sosiaali- ja terveysministeriön, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Mannerheimin lastensuojeluliiton, Lastensuojelun keskusliiton, Nytkis ry:n, Väestöliiton ja Miessakit ry:n edustajat. Palkinnonsaajan valitsevat vuorovuosina sosiaali- ja terveysministeri ja peruspalveluministeri.

Melkoinen kokoelma isäasiantuntijuutta!

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä on nähty niin monta kertaa. Hyvä tietysti, että kasvava paine tasa-arvopolitiikan tasa-arvoistamiseksi on pakottanut edes puheissa ottamaan kantaa."

Kuten taas on nähty, niin
olennaista on saada nämä jutut täältä blogista valtamediaan. Kun ihmiset tulevat tietoisemmiksi ongelmista ja mahdollisista parannuskeinoista ei niitä voida tai ehkä halutakaan enää
peitellä.

Sinänsä kyllä pidän vähän koomisena, että kunnia mahdollisista muutoksista saattaa mennä aika pitkälti Laasasen
piikkiin. Aika paljon ko. mies on tehnyt tasa-arvon hyväksi jos muihin verrataan.

Saa nähdä tuleeko naisten
keskuudessa jonkinlainen avomielinen "tasa-
arvoa miehille"- villitys. Sitä kyllä pitäisi vielä koomisempana, kun nörtit eivät enää saa kulkea
kadulla rauhassa...


Bmad