lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Seksismi?

Tässä on vuoden seksistisin kommentti
Pormestari John Moloney houkutteli naisia muuttamaan kaupunkiinsa muistuttamalla, että Mount Isassa asuu miehiä paljon enemmän kuin naisia. Tämä mahdollistaa pormestarin mukaan sen, että ruminkin nainen löytää itselleen mieskumppanin.
Pitääkö pormestarin toteamus paikkansa? Tottakai. Markkinateoreettisesti voidaan ennustaa, että mitä (lukumääräsuhteeltaan) edullisemmille markkinoille henkilö osallistuu, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on pariutua ja sitä tasokkaamman partnerin hän kykenee saamaan. Ruma nainen, joka jää isossa kaupungissa seinäruusuksi ilman miesten huomiota, saa miesenemmistöisessä pikkukaupungissa saman kohtelun kuin kauneimmat naiset isossa kaupungissa. Eli...

1. Pormestarin lausahdus on totta
2. Pormestarin neuvo auttaa rumia naisia

Voisiko joku (feministi) selittää, mitä pormestari teki väärin ja mikä tässä oli seksismiä?

Raunchy Ryanair calendar wings its way to Swedish feminists

Plane sexist. Ryanair's decision to use its staff in a calendar is another example of the sexualisation of the airline industry
The women who are in the calendar may now claim to have enjoyed the experience. But will they later regret the exposure? If any of them did feel under pressure to take part, they would have no recourse to a trade union official if they wished to raise concerns.
Voin paljastaa, että nykyään nuoria naisia ei tarvitse pakottaa tai painostaa vähäpukeisiin kuviin. Tuollaisissa kuvissa esiintyminen nostaa nuorten naisten seksuaalisen pääoman määrää ja tekee heistä ihailtuja julkkiksia.
Also, what about those who were shunned from the photo shoot as they weren't quite slim, pretty or buxom enough? Will those girls do less well in their career as a result?
Tottakai rumemmat naiset pärjäävät huonommin lentoemännän ammatissa. Miksi? Koska lentoyhtiöt arvelevat, että kauniit lentoemännät tuovat enemmän tuloja kuin rumat lentoemännät. Kauneussyrjintä on työmaailmassa edelleen sallittua. Kannattaa myös huomata, että miehiä vasta syrjitäänkin sellaissa työtehtävissä, jossa viehättävyydestä on apua.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Hän kertoo jo nyt nähneensä kaupungin kaduilla rumia naisia. Pormestarin mukaan Mount Isa myös tarjoaa ylipainoisille naisille kimmokkeen laihduttamiseen. Kun hekin pääsevät kaupungissa miesten kiinnostuksen kohteiksi, laihduttaminen saattaa pormestarin mukaan tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Kaupungissa jo asuvien naisten mielestä pormestarin mainoskommentit ovat loukkaavia.-He syyttävät ulkonäöstään minua, kajahti pormestarin vastaus kaupungin naisväestölle."


Joo, onhan tuo ehkä hiukan suoraan sanottu, mutta seksismiä pormestarin lausunnoista on varsin vaikeaa löytää - MAT:n perusasioita toki kyllä.

t. kävelevä dildo

Anonyymi kirjoitti...

Pormestari on MAT:n kannalta ymmärtääkseni sikäli hiukan väärässä, että po. kaupungin markkinatilanne ei välttämättä kannusta naisia esim. laihduttamiseen. Miksi he niin tekisivät, jos miehiä riittää heille muutenkin?

On toisaalta toki totta ja MAT:n mukaista, että markkinasuhdanteista huolimatta po. kaupungin kaikkein korkeimman markkina-arvon omaavista miehistä saattaa vallita normaali kilpailu. Ulkonäköönsä hiukan panostamalla ns. rumatkin naiset voivat saada sen tasoisen kumppanin, johon heillä ei toisenlaisessa markkinatilnateessa olisi mitään mahdollisuutta.

t. kävelevä dildo

Turo kirjoitti...

Hei, nostetaanko äläkkä. Tämä on nyt taas sitä sukupuolen häivyttävää uutisointia:

Kaksi ihmistä kuollut työtapaturmissa

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id108290.html

Anonyymi kirjoitti...

Iltasanomien viikkoliitteessä
tänään käsiteltiin yöelämän naisia. He totesivat jotain tyyliin: "ne (miehet) on sellaisia neitejä, pitäisi olla miehekkäitä
miehiä".

Bmad

eternal testicle kirjoitti...

En nyt tarkoita kompata mitään feminismiä mutta naiset tuskin alkavat hirveästi ymmärtämään miesasiaa jos ajattelu on oikeasti sellaista että "naisten pitäisi olla onnellisia koska heitä kutsutaan rumina kaupunkiin!"

Se voi helposti kuulostaa todella asenteelliselta tai meinata autismiskaalalla hieman normaalia korkeampaa tulosta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/seksuaalirikossyytöksissä_jo_noitavainon_piirteitä_4810297.html

"Vaikeissa avioerotilanteissa tehdyt rikosilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osoittautuvat usein täysin perättömiksi."