sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

The Decline of Men

Guy Garcia, author of "The Decline of Men: How The American Male Is Tuning Out, Giving Up, and Flipping Off His Future," told me why. Whereas women have successfully moved into traditional male roles, men aren't sure what to do.

Nettikirja The Garbage Generation.
This book outlines the consequences of the destruction of the two-parent family and the need to stabilize it by strengthening its weakest natural link, the role of the biological father.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joidenkin naisten real dollien vastine?

Tänään Subilta kello 23:35 tulee Tosipaikka: Rakastuin nukkevauvaani

(My Fake Baby)Brittidokumentin pääosassa ovat todenmukaiset vauvanuket. Nukentekijä Jamie rakastaa vauvoja ja valitsi ammattinsakin sen mukaan: hän rakentaa työkseen vauvanukkeja, jotka ovat mahdollisimman eloisan tuntuisia. Pyrkiessään täydelliseen realismiin Jamie luo nukkeja, jotka hengittävät, liikkuvat, tuntuvat lämpimiltä ja joilla on jopa pulssi. Hiukset, kulmakarvat ja pienimmätkin yksityiskohdat sorvataan asiakkaan toiveiden mukaisiksi. Asiakkaat ovat lähes poikkeuksetta aikuisia naisia, jotka syystä tai toisesta haluavat hoivata, pukea ja kammata nukkevauvaa. Osa heistä pitää nukkensa salassa, mutta jotkut ottavat nukkevauvansa mukaan kaikkialle, ulkoiluttavat sitä vaunuissa ja esittelevät sitä ohikulkijoillekin. Onko kyseessä harmiton harrastus vai huolestuttava pakkomielle?

Homo

Anonyymi kirjoitti...Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papisto naisistuu kovaa vauhtia.


Homo

Henry kirjoitti...

Osamo Kontula kirjoittaa, että "patriarkaatti ja kirkko ovat kuormittaneet miesten elämää erilaisilla vastuilla. Naiset ovat tukeneet kirkon ponnisteluja vakaan avioliittoinstituution puolesta, koska he ovat tiedostaneet hyvinvointinsa riippuvan avioliitosta miehen kanssa. Tämän aseman säilyttämisestä on ollut apua vielä naisten itsenäisyyden lisääntyessäkin."

Tämän postauksen aihepiiriin liittyen voidaan todeta, että miehille ei ole käyttöä enää kirkonkaan parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, ensimmäinen tuon kirjan yhden tähden arvostelu kertoo että kirja kannattaa lukea. Joku feministi on pillastunut kirjasta täydellisesti:

This book is without a doubt the most cold-blooded work of misogynism that I've ever seen. You must understand, this book is not just an anti-feminist book; it goes beyond even mere anti-woman attitudes.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, on varmaan tosiaan mahdollista, että eräs syy naisilla toimia kirkon piirissä on miehistä kupatun oman aineellisen hyödyn maksimointi, mutta luulen että taustalla on muutakin. Minusta vaikuttaa siltä, että ainakin länsimaissa naiset ovat jostain syystä miehiä taipuvaisempia uskomaan kaiken maailman henkimaailan asioihin, parantaviin kiviin, horoskooppeihin, feng shuihin yms hömppään.

Homo

tympeäNörttö kirjoitti...

Ekasta linkistä lainaten: "Garcia argues that in the most extreme cases a significant social trend has occurred - that as men stumble and fall behind, they are dropping out and giving up. He says we're in a state of denial - that the faltering male doesn't do anyone any good."

Kuka tässä on denialissa, en ymmärrä? Eikö se pikemminkin ole päivänselvää kaikille, ja varsikin AT-miehille itselleen, ettei heistä ole mitään hyötyä, kukaan ei kaipaa. :/

Anonyymi kirjoitti...

Naiset ovat hyväuskoisempia, joten ei mikään ihme että he miehittävät kirkon virat. Lestadiolaisuutenkin lähtivät ensin naiset ja miehet sitten naisten mukana.

- Syltty

Vortac kirjoitti...

yms hömppään.

Mainitsemasi asiat eivät ole hömppää, vaikka kuinka sokeasti niin uskoisitkin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toisekseen, 'uskominen' on aina sokeaa, ja sopii lähinnä hölmöille. Tiedostaville olennoille moinen toiminta ei riitä ja näyttäytyy typerryttävänä ja robottimaisena suuntauksena ilman perusteita.

Uskominen on sokeaa. Mitä muuta kieltäminen on kuin uskoa asioiden hömppäisyyteen tai olemattomuuteen?

On olemassa kultainen keskitie näiden kahden sokean ääripään välillä, ja sillä tiellä ketään ei pakoteta mihinkään eikä mitään ole pakko niellä sellaisenaan, mutta mitään ei myöskään hyljätä ennenkuin hylkäämiselle on riittävät aktuaaliset perusteet (ennakkoluulo ei ole tarpeeksi vahva peruste). Tällä tiellä pääsee lähemmäksi totuutta kuin kummallakaan noista muista.

Hivenen joskus kaivertaa, kun aina puhutte esim. astrologiasta ja uskomisesta samaan hengenvetoon, vaikka vain sokea yleensäkin uskoo asioihin. Kun tietää, ei tarvitse uskoa - ja jos ei vielä tiedä, ei tarvitse myöskään kieltää (negaatio-uskomista), ennenkuin tietää.

Tiedän, että puhun kuuroille korville ja sokeille silmille, mutta aina on optimismin liekkiä pidettävä yllä..

Pointtini on siis, että tietääkseen Feng Shuista tai Astrologiasta, ei tarvitse USKOA yhtään mitään, voi nimittäin OTTAA SELVÄÄ miten asiat ovat. Totuus poistaa epäluulon ja epävarmuuden pimeyden kirkkaudellaan ja selkeydellään, niin ettei enää ole epäilystäkään näiden asioiden tosipohjaisuudesta (joskin niiden ympärille on kehitetty paljon rihkamahörhöilyä, joten yleensä joutuu kaivamaan pintaa syvemmältä päästäkseen tietoon ja totuuteen perille asti - ja ongelma tässä kyllä onkin, että naisilla ei ole kritiikkiä näiden (tai muidenkaan asioiden) suhteen oikealla tavalla, joten he joko kieltävät kaiken tai uskovat kaiken rihkaman mutta eivät tiedä mitään todellista.. ja sitten teikäläiset kieltäjät näkevät nämä rihkamahörhönaiset virheellisine käsityksineen ja muodostavat käsityksensä itse asioista (eli vaikkapa Astrologiasta tai Feng Shuista) tämän näköhavainnon perusteella, ja leimaatte sitten kaikki näitä asioita tutkineet tai opiskelleet yksilöt samanlaisiksi rihkamahörhöiksi.. ja se joskus nuivertaa)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Onko kyseessä harmiton harrastus vai huolestuttava pakkomielle?

Kun mies koettaa toteuttaa biologisia viettejään naisen puutteessa realdolleilla, se on huolestuttava ja perverssi pakkomielle ja kieroutuma, pelottava tyypillinen ATM:n piirre, joka kauhistuttaa kaikkia naisia.

Kun nainen toteuttaa biologisia viettejään hoivaamalla vauvanukkeja, se on kaunista ja ihanaa vapautumista äitiyden rooliin kuormittamatta planeettaa kuitenkaan ylikansoituksen saralla, joten se on suorastaan kannustettava ekoteko!

Nainenhan ei voi tehdä mitään väärin, ja jokin miehen tekemänä hirmuinen asia naisen tekemänä on aina kaunista ja upeaa naiseuden puhkeamista kukkaan. Kiitos, feminismi..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

TympeäNörttö:
"Kuka tässä on denialissa, en ymmärrä? Eikö se pikemminkin ole päivänselvää kaikille, ja varsikin AT-miehille itselleen, ettei heistä ole mitään hyötyä, kukaan ei kaipaa. :/"

Kuinkas usein TN käy hakemassa ja jututtamassa naisia?

Voi sitä pillua saadakin pienellä väännöllä. En tarkoita koodausta.

Bmad

tympeäNörttö kirjoitti...

Bmad heitti:
"Kuinkas usein TN käy hakemassa ja jututtamassa naisia? Voi sitä pillua saadakin pienellä väännöllä."

No kuka saa ja kuka ei, niin. Siitähän tässä on aina kyse. Jotkut saa ihan pyytämättä, toiset ei edes säälistä... Mutta ihan oikeasti kommenttini käsitteli tuota artikkelin kummaa kieliasua. Kysyin kielitieteilijäkavereiltanikin, ja eräs antoi tällaisen tulkinnan: luovuttaminen on paska vaihtoehto miehille eikä paranna kenenkään asemaa koska se vaan vahvistaa sitä stereotyyppistä käsitystä että miehet on tyhmiä. Mutta eihän kukaan, jolta voisi herua, pitäisi miehiä tyhminä alunperinkään? Tai jotain. Ja eikö mikä tahansa vimmainen yrittäminen ole aika säälittävää sekin? Että ihan selvä lose/lose-tilanne.

Arawn kirjoitti...

TN: Sä kyllä saat tulkittua minkä hyvänsä tilanteen lose/lose-tilanteeksi, että... :)

Syltty: Naiset ovat ilmeisesti uskonnollisempia kuin miehet, ainakin lukumääräisesti. Pelkkä hyväuskoisuus on kyllä vähän liian heppoinen selitys sille.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen eräs hömppäuskovaisuuden laji, joka on vahvasti miesvoittoista. Nimittäin järkyttävien ylihintojen maksaminen erilaisista tavarasta hifi:n nimessä. Kaikkein järkyttävimmillään tämä ilmiö on silloin, kun kyseessä on kertaluokilla ylihinnoitellut kaapelit digitaalisessa muodossa tapahtuvaan signaalin siirtoon ja kaapeleiden vielä väitetään "tummentavan äänen väriä" tms roskaa, joka ei digitaalisella signaalilla edes teoriassa voisi pitää paikkaansa. Kaiken lisäksi tällaiseen lankeavat karvanoppaääliöt usein kuuntelevat jotain varsin heikkotasoista musiikkia laitteillaan.

Naiset ja jotkut harvat naistenmieliset miehet, taas ovat keskittyneet toisentyyppiseen hömpopään, kuten parantaviin kiviin, feng shuihin, astrologiaan yms.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"No kuka saa ja kuka ei, niin. Siitähän tässä on aina kyse. Jotkut saa ihan pyytämättä, toiset ei edes säälistä..."

Mutta pointti oli, että
kuinka paljon olet yrittänyt saada?
Ja sitä paitsi jos kävisit töissä, saisit niillä rahoilla seksiä kuukauden vuodesta kaukomailla.:)

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"No kuka saa ja kuka ei, niin. Siitähän tässä on aina kyse. Jotkut saa ihan pyytämättä, toiset ei edes säälistä..."

Mutta pointti oli, että
kuinka paljon olet yrittänyt saada?
Ja sitä paitsi jos kävisit töissä, saisit niillä rahoilla seksiä kuukauden vuodesta kaukomailla.:)

Bmad

tympeäNörttö kirjoitti...

Arawn vinoili:
"TN: Sä kyllä saat tulkittua minkä hyvänsä tilanteen lose/lose-tilanteeksi, että... :)"

Yhyy, taas naiset dissaa... ja sitten ihmetellään miksi olen epäileväinen ja tympeä. ;(


Bmad kirjoitti:
"Mutta pointti oli, että kuinka paljon olet yrittänyt saada?
Ja sitä paitsi jos kävisit töissä, saisit niillä rahoilla seksiä kuukauden vuodesta kaukomailla.:)
"

Ajattelin etten enää kirjoittelisi tänne itsestäni, mutta ehkä nyt tämän kerran vastaan sitten kuitenkin. En oikein tiedä mikä lasketaan (ja kuinka vakavaksi) yrittämiseksi, joten kysymys ei ole helppo. En toki kyttää koskaan baareissa seuraa, enkä oikein missään muuallakaan, korkeintaan netissä kirjoittelen joillekuille. Netissä hengailevat tytöt ja naiset ovat kuitenkin hekin vähän surkeita tapauksia, jos nyt ovat vapaitakaan. Sellaisia, jotka eivät edes sukupuolibonuksella saa baarissa seuraa, tai sitten niitä, jotka ruikuttavat, etteivät haluaisi olla tyttöjä laisinkaan, sopiakseen paremmin nörttiporukoihin... Niistä vaan sitten valitsemaan vai?-)

Mitä tulee seksin ostamiseen, täällä tai jossain ulkomailla, niin kamoon. Tulisin varmaan vain surulliseksi. Tarkoitus olisi saada sellainen seksielämä niinkuin ihmisillä yleensäkin: vapaaehtoisuuteen, ilmaisuuteen perustuva! Veikkaan että ostoseksistä nauttivat vain ne joilla on ihan hillitön (rahallinen) ylivalta kohteeseensa nähden.

Arawn kirjoitti...

TN: Ei se ollut dissausta senkin pöhkö!

Jape kirjoitti...

TN: "Yhyy, taas naiset dissaa... ja sitten ihmetellään miksi olen epäileväinen ja tympeä. ;("

Minustakin Arawn sanoi aika ikävästi...ja varsin ilkeästi koitti näemmä tuossa "paikata". Kyllä naiset osaavat olla julmia, minulle tuli oikein paha mieli puolestasi TN :|

tympeäNörttö kirjoitti...

Jape heitti:
"Kyllä naiset osaavat olla julmia, minulle tuli oikein paha mieli puolestasi TN :|"

Arawnin jutun ymmärsin toki vitsiksi, joten en nyt sitten oikein tiedä, että mitä sinä siis yrität... varsinkin kun me emme tunne. Arawn sen sijaan saa kyllä laskea leikkiä kustannuksellani, jos vaikka edes nimellisen tuttavuuden tähden.

Move along people, nothing to see here! ;)

Jape kirjoitti...

TN: "Arawnin jutun ymmärsin toki vitsiksi, joten en nyt sitten oikein tiedä, että mitä sinä siis yrität..."

Ahaa - No ei sitten mitään. Vitsin ymmärtämisestäsi saa eri vaikutelman tuosta aiemmasta kommentistasi.

En yritä mitään, vaikka yrittäjä olenkin, toimenkuvaltani ;)
Pitäisikö tässä jotain muutakin yrittää erityisesti?

TN: "varsinkin kun me emme tunne."

OK - en ymmärtänyt että kommentointiin ja vaikutelmien saamiseen tarvitaan toisen tunteminen. Hankalaa kommentoida sitten oikein mitään kun en oikein tunne ketään täältä.

TN: "Arawn sen sijaan saa kyllä laskea leikkiä kustannuksellani, jos vaikka edes nimellisen tuttavuuden tähden."

OK, tämä on hyvä tietää. Mukavaa, että tunnet Arawnin! Se on iloinen asia ! :)

Sori, että yritin heittää Arawnille sarkastisen "puolustus puheenvuoron" puolestasi. En arvannut, että tulisit mustasukkaiseksi ;)

Jape kirjoitti...

Nyt vasta hokasin, että "Ei se ollut dissausta senkin pöhkö!" onkin ns. hellittelykieltä Arawnin taholta. :)

No kaikkea ei voi heti ensi silmäyksellä ymmärtää, sen verran monitulkintaisia useat naisten lausunnot on. Joskus lause tarkoittaa sitä mitä siinä oikeasti lukee, toisinaan taas sitten ei...

Arawn kirjoitti...

Jape: Noo, onneksi TN sentään hokasi heti, ettei loukkaantunut. :) Hellyttelykieltä se tosiaan oli.

Arawn kirjoitti...

Niin ja netissä tää nyt on vähän tätä, kun ei näe ilmeitä eikä eleitä, ei kuule äänensävyjä jne. Väärinymmärtämiset ovat varsin ymmärrettäviä. :)

Vortac kirjoitti...

Tuli mieleen eräs hömppäuskovaisuuden laji, joka on vahvasti miesvoittoista. Nimittäin järkyttävien ylihintojen maksaminen erilaisista tavarasta hifi:n nimessä. Kaikkein järkyttävimmillään tämä ilmiö on silloin, kun kyseessä on kertaluokilla ylihinnoitellut kaapelit digitaalisessa muodossa tapahtuvaan signaalin siirtoon ja kaapeleiden vielä väitetään "tummentavan äänen väriä" tms roskaa, joka ei digitaalisella signaalilla edes teoriassa voisi pitää paikkaansa. Kaiken lisäksi tällaiseen lankeavat karvanoppaääliöt usein kuuntelevat jotain varsin heikkotasoista musiikkia laitteillaan.

No hyvä, tämä saa minut anteeksiantamaan nuo sinun (tietämättömyydestä johtuvat) totuudenvastaiset ja loukkaavat kommenttisi siitä mikä on hömppää ja mikä ei.

Olen itsekin ihmetellyt näitä 'kultakorvia', jotka mukamas kuulevat eron 96 000 euron kultaisilla piuhoilla varustetussa hifi-laitteistossa ja käytetyistä 80-luvun komponenteista koostetussa laadukkaassa stereosysteemissä. Ehkä olen sitten vain kultakorvavammainen, mutta itse en kuule niin suurta eroa äänessä, että maksaisin mieluummin 96 tonnia kuin 80 euroa.

- Vortac