keskiviikkona, joulukuuta 24, 2008

Jouluvisa: Mistä kirjasta teksti on peräisin?

Syrjäytynyt: Syrjäytynyt tuntee itsensä ylimääräiseksi maailmassa. - - Juuri tämä tunne, että kukaan ei välitä, näyttää olevan suomalaisen syrjäytyneen miehen todellisena käyttövoimana. He eivät ole ainoastaan epäonnistujia, vaan vallan erikoisia.

Ei olekaan niin, järkeilee syrjäytynyt, että minä olisi epäonnistunut, sillä ennemminkin koko maailma on epäonnistunut minun ympärilläni: "Minussa ei ollutkaan vikaa, vaan kulttuurihegemoniassamme", kirjoittaa syrjäytynyt.

Suurinta iloa uhmakas syrjäytyjä tuntee silloin, kun hän voi vastustaa auktoriteetteja. Yhteiskunnan kaikki rajat, lait ja tavat, ovat hänelle vain rikkomista varten.

Narsisti: Melkein kaikkia syrjäytyjiä yhdistää halu tai kirottu kohtalo elää oman mielen sopukoissa - - Syrjäytyneet ovat siis lähestulkoot kaikki puhtaitaita narsisteja, joille kaikki muu paitsi minä ovat jokseenkin yhdentekeviä. "Minähän olen ainutlaatuinen luomus, tärkein olento universumissa", eräs nuori mies hieman itseironisesti toteaa.

Nyhjöttäjä Syrjäytyneitä narsisteja on siis kahta tyyppiä, nyhjöttäjiä ja etsijöitä. Nyhjöttäjä haluaa, mutta ei kykene toimimaan. Aivan kuten kaikki syrjäytyjät, hän elää vain päänsä sisällä ja pitää maailmaa vain itseään varten olemassaolevana.

Paras joululahjanne ...Hyvää joulua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Google antaa vastauksen.

Homo