maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Otsikointi ja indoktrinaatio

Yksin elävillä naisilla suurin köyhyysriski

Yksineläjistä 29 prosenttia on köyhiä


Kommenttiosastolta: Nomen Nescio
HS uutisoi tänään: "Yksinelävillä naisilla suurin köyhyysriski." Toimittajan nimi on Minttu Mikkonen.

Mielikuva siis otsikossa on luotu sellaiseksi, että köyhyys ja syrjäytyminen olisi paljon naiskeskeisempi ongelma kuin mieskeskeisempi. Kun tuota uutista tarkastelee lähemmin niin selviää että: "Yksineläjillä on Suomessa kaikkein suurin riski joutua elämään köyhyysrajan alapuolella. Erityisen suuri riski on naisilla: lähes puolet köyhyysrajan alapuolella olevista naisista on yksineläjiä."

Eli nyt selviää että kyseessä ei siis ole miesten ja naisten välinen vertailu, vaan tuosta on leivottu sellainen, että köyhyysrajan alapuolella elävistä NAISISTA lähes puolet on yksineläjiä.

Uutinen jatkaa siihen malliin että voisi päätellä että tässä haluttaisiin jotain erityistukia nimenomaan ja ainoastaan köyhille naisille.

Lopuksi vielä laitetaan turkulainen diakoni kertomaan seuraavaa:

"Raija Eeva haluaa myös kyseenalaistaa mielikuvan, että köyhät yksineläjät olisivat päihdeongelmaisia miehiä. Tilastot osoittavat, että ryhmään kuuluu eniten työikäisiä naisia."

Miten tuo nyt oikein on? Minusta tuntuu että uutinen on feministisen manipulaation ykkössuorituksia. Mikä on tilastojen totuus? Onko tässä käytetty keppihevosena jonkun turkilaisen diakonin tunteita, ja väännetty tällaista a-luokan propagandaa?
Despentes loi feminismin manifestin

15 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Olisi virhe pitää häntä miesvihaajana."

Sitähän Despentes on, mitä suurimassa määrin. Lisäksi hän on idiootti.

Jorma kirjoitti...

Vauvat ympärileikattiin ilman puudutusta

Mitäs ongelmaa tässä nyt muka on? KKO:han on siunannut poikavauvojen silpomiset.

Nomen Nescio kirjoitti...

Kun poliittinen feminismi ryhtyy toimimaan valtiollisessa sosiaalipolitiikassa, jälki on lähes poikkeuksetta katastrofaalista.

Kyse ei yksinomaan ole näistä lyhyen ajan priorisoinneista - ja mitä ne mahddollisesti tuo mukanaan - vaan ne mahdolliset todelliset riskit tulevat eteen vasta pidemmässä aikajaksossa.

Nämä riskit riippuvat sitten pitkälti valtion taloudesta. Huvittavaa katsoa kun suomalainen media ylläpitää mielikuvaa talouden pienestä "taantumasta", ja samalla sosiaalipolitiikassa toteutetaan feministien uusliberalismiä. Saas kattoa minkälaisen kokon tstä voisi vielä saada aikaan.

Jorma kirjoitti...

Epäily:
Ryhmänjohtaja hipelöi naisvarusmiestä

Nomen Nescio kirjoitti...

On tuo kyllä kieltämättu hurja tuo Iltalehdenkin pää-uutinen. Varusmies on herättänyt naiset "hipelöimällä" tämän kasvoja.

ESITUTKINTA Naispuolisen aliupseerioppilaan erikoisella tavalla herättänyt varusmiesjohtaja on myöntänyt teon osittain. Kuvan varusmiehet eivät liity tapaukseen. Panssariprikaatin alaisen Helsingin Ilmatorjuntarykmentin aliupseerikoulussa on käynnistetty esitutkinta ryhmänjohtajan sopimattoman käytöksen vuoksi.

Naispuolisen aliupseerioppilaan mukaan ryhmänjohtaja kosketteli häntä sopimattomasti keskellä yötä teltassa noin viikko sitten. Ryhmä oli tuolloin niin sanotussa loppusodassa Lopella.

- Tämän tytön ilmoituksen mukaan hän on herännyt siihen, että hänen poskeaan ja hiuksiaan on sivelty. Hän on sitten kokenut tämän asiattomaksi ja kertonut siitä kantahenkilökunnalle, kertoo panssariprikaatin tiedottaja Ari Viitala.

Esitutkinta on vielä tässä vaiheessa kesken. Kysyttäessä varusmies oli myöntänyt teon osittain.

- Hänen mukaansa hän on ollut kipinämikkovuorossa teltassa ja tarkoitus on ollut herättää tyttö seuraavaan vuoroon. Hän on sitten taputellut päähän tätä tyttöä.
--------------------------------

Jumankauta, saas kattoa jos tämä hurja seksuaalinen traumoja jättävä hipelöinti pääsee pääuutiseksi ilta-uutisiin?

Nomen Nescio kirjoitti...

Tuossahan on muuten ilmiselvästi tapahtunut joukkoraiskaus. Tyttölle on mitä todennäköisimmin myös juotettu jotain huumetta.

Nomen Nescio kirjoitti...

Minttu Mikkonen näyttää muuten olevan sama toimittaja joka äsken raportoi tuosta eduskunnan ennennäkemättömästä seksuaalisesta häirinnästä.

Liekö siis olla myös kuulusteltu mitä tulee tähän L. Rajalan tapaukeen ja hänen rikoilmoituksestaan mitä tulee Hesariin.

Henry kirjoitti...

Minttu Mikkonen

Äijien valtakunta

http://www.hs.fi/artikkeli/%C3%84ijien+valtakunta/1135234013600

Jorma kirjoitti...

Minttu Mikkonen kuuluu Pravdan asenneongelmaisiin, miesvihamielisiin ja tasa-arvoa vastustaviin feministipissiksiin yhdessä Katja Marteliuksen, Katarina Baerin yms. kanssa.

Heidän takiaan lehden tilaajamäärät ovat jatkuvassa laskussa. Kuka järkevä ihminen muka haluaisi maksaa heidän järjettöömyyksiensä lukemisesta?

Anonyymi kirjoitti...

Less commonly practised, and more controversial, is metzitzah b'peh, (alt. mezizah), or oral suction,[5][6] where the mohel sucks blood from the circumcision wound. The traditional reason for this procedure is to promote healing,[7][8] although the practice has been implicated in the spreading of herpes to the infant.[9]

Anonyymi kirjoitti...

Minttu Mikkosen habituksesta tulee k:n lähimmän naapurin algoritmin tapaan mieleen, että hän muistuttaa ulkonäöltään kovasti monia sdp:n naisia.

Vaskitsa kirjoitti...

"Raija Eeva haluaa myös kyseenalaistaa mielikuvan, että köyhät yksineläjät olisivat päihdeongelmaisia miehiä. Tilastot osoittavat, että ryhmään kuuluu eniten työikäisiä naisia." (HS)

" Oheisista kuvioista näkee, kuinka kaikkein suurin köyhyysriski on opiskelijoilla ja sitten työttömillä. Eri perhetyypeistä taas suurin köyhyysriski on yksin asuvilla nuorilla, sitten yksinhuoltajilla ja yli kolmen lapsen perheillä." (Stakes)

http://dialogi.stakes.fi/FI/arkisto/2007/1/sivu/35.htm

Voihan sitä valtalehdessä Raija Eevan suuhun laittaa vaikka mitä mielikuvia. Stakes KOKEE köyhyyden ongelman hieman eri näkökulmasta, kun puhutaan tilastoista.

Anonyymi kirjoitti...

Köyhyysuutisen aineisto pitäisi saada katsoa läpi, mutta luvuistahan käy ilmi, että yksinäisen köyhyyden merkitys ei tuonkaan uutisen valossa poikkea kovin paljon naisten ja miesten kesken.
Ilkka Taipale siteeraa tekstissään kirjassa Mies vailla tasa-arvoa toimeentulotuen saajien tilastoa. Sen mukaan yksinäiset miehet ovat suurin toimeentulotuen asiakasryhmä, toiseksi suurin ovat yksinäiset naiset ja kolmantena yksinhuoltajat (joista tietysti suurin osa naisia).

Hämmentää, että tässäkin tapauksessa (mahdollinen) lievä naispainotus asiassa nostetaan mediassa pääasiaksi, vaikka erot tässä suhteessa eivät olisi kovin suuria.
Saman ilmiön olemme nähneet monessa muussakin uutisoinnissa. Tulee mieleen taannoin pätkätyöläiskysymys, joka nähtiin naisongelmana. Naisia oli tuolloin 60 prosenttia joukosta, mielestäni ihan pieni ei ole miestenkään 40 prosenttia.

Kun uutisoitiin (liioitellusta/keksitystä) eduskunnan häirintäskandaalista, tuotiin esille naisten kokemia häirintälukuja. Jälleen kerran Hesarin ja Ylen tapaiset valtamediat jättivät kertomatta esim. sen, että Tamp.Yliop. Työelämän tutkimuskeskuksen selvityksissä sukupuoleen perustuvaa erilaista häirintää työpaikoilla olivat kokeneet likipitäen yhtä paljon, parin prosenttiyksikön erolla niin miehet kuin naisetkin.

Kaikki tiedämme senkin, että sukupuolittunut väkivalta ei kiinnosta mediaa kuin tietyltä kannalta.
Helsingin Sanomat ja Yle vaikenevat (uskoakseni nykyisin jo tietoisesti) niin syksyn lapsiuhritutkimuksen sisällöstä kuin nuorten miesten varusmiestutkimuksen yllättävistä tuloksista.

Hannu T. Sepponen

Jorma kirjoitti...

"Helsingin Sanomat ja Yle vaikenevat (uskoakseni nykyisin jo tietoisesti) niin syksyn lapsiuhritutkimuksen sisällöstä kuin nuorten miesten varusmiestutkimuksen yllättävistä tuloksista."

Vaikenemisen täytyy olla tietoinen valinta. Ei sitä muutoin voi selittää.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin, että Aamulehdessä jo 11.12. toimittaja Anja Mulari-Ikonen esitteli ministeri Risikon kutsuman köyhyys-seminaarin pohja-aineistoja, joita siis Hesari uutisoi naiskysymyksenä.

AL kertoo, että köyhyysrajan alapuolella on tarkasti 323 276 miestä ja 328 486 naista.
Miehistä yksinäisiä oli 122 856
eli 37 prosenttia. Naisista yksin
eläjiä oli 154 127 eli 48 %.

Hesari oli toisin sanoen vääntänyt juttua siitä, että sukupuolten köyhyydessä on perhemuotoon liittyvä ero. Olisi voinut tehdä jutun siitäkin, että köyhistä miehistä suurempi osa joutuu elämään myös (eri tavoin) perheytyneenä kuin naisista. Ehkä tämä olisikin uusi näkökulma.

AL tuo esille eilisen mainintani, että toimeentulotuen saajien suurin ryhmä ovat yksinäiset miehet, sitten naiset.

Eilen uutisoitiin, että uusien tohtorien enemmistö on naisia.

Eilen uutisoitiin myös (mm. Hesarin kotimaasivuilla), että viime vuoden peruskoulun päättäneistä tytöistä 60 prosenttia meni lukioon, pojista 40 %. Tytöistä 32 % valitsi ammattikoulun, pojista 49 %.

Näistäkin asioista Hesari olisi voinut tehdä halutessaan myös korostetummin sukupuolinäkökulmaisia juttuja.

Hannu T. Sepponen