tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Petikumppaneiden määrä

Nuori nainen on miestä kokeneempi sängyssä
Aikakauslehti Moren kyselyyn vastasi 2000 ihmistä. Siinä selvisi, että 21-vuotiailla naisilla oli ollut keskimäärin yhdeksän petikumppania, kun miehillä oli ollut seitsemän seksikumppania.

Kyselystä selvisi myös, että yksi neljästä 21-vuotiaasta naisesta oli harrastanut seksiä useamman kuin kymmenen miehen kanssa. Miehistä näin monta seksikumppania oli ollut yhdellä viidestä.
In the age of promiscuity, women have more sexual partners than men

Young women pressurised for sex even when not feeling like it
"Thirty-seven percent of young women who took part in the study had experienced pressure from partners to have sex when they didn't want to," said Moira Carmody, assistant professor at the University of Western Sydney.

"This involved manipulation such as 'if you love me you will have sex', through to ignoring non-verbal and verbal indications of uncertainty or refusal, and even using physical force," said Carmody.

10 kommenttia:

jorma kirjoitti...

Tämä ei nyt sinänsä varsinaisesti yllätä, vaikka yleensä kyselyissä miehet ovat ilmoittaneet seksikumppaniensa määrän suuremmaksi kuin naiset. Kysehän on siitä, että nuoren, lisääntymisikäisen naisen markkina-arvo on korkeimmillaan, kun taas miehillä markkina-arvo on huipussaan yleensä hieman myöhemmin, kun on saavutettu ehkä jonkinlaista menestystä ja elämänkokemusta.

Henry kirjoitti...

Tuossa Daily Mailin keskustelussa monet ihmettelivät, miten on mahdollista, että nuorilla naisilla on enemmän partnereita kuin nuorilla miehillä. Kysymys on siinä mielessä väärillä jäljillä, että tilanne ei oikeastaan edes voi (vapailla seksuaalisilla markkinoilla olla) muu, jos ajatellaan, että tyttöjen partnerit ovat useammin tyttöjä vanhempia (tai huomattavan paljon vanhempia).

Jorma kirjoitti...

"miten on mahdollista, että nuorilla naisilla on enemmän partnereita kuin nuorilla miehillä."

Helposti voi olla. Tytöt ensinnäkin kypsyvät naisiksi aiemmin, kuin pojat miehiksi. On selvästi yleisempää, että mies on seurustelusuhteessa se vanhempi osapuoli. Tästä varmaan löytyisi tilastotietoakin jostain, mutta en nyt jaksa hakea sitä. Avioliittojen osalta tilastoja varmaan ainakin luulisi kuitenkin löytyvän.

Omilta yläasteajoiltani muistan selvästi, kuinka joillain tytöillä oli poikaystäviä, joilla oli jo omat autot. Nykyisen pedofiilihysterian aikakaudella tuohon varmaan suhtauduttaisiin tuomitsevammin kuin silloin, mutta tuolloin se hyväksyttiin aivan normaalina ja luonnollisena tapahtumana. Valtaosa murrosikäisistä pojista jäikin sitten nuolemaan näppejään. Mopo, saatikka polkupyörä, kun nyt ei tehnyt tyttöihin vaikutusta.

Eri kyselyissä miehillä on varmaan paine ja huokutus liioitella omaa menestystään, sillä naiset tuntuvat pitävän miehistä, jotka ovat joskus kelvanneet muillekin naisille. Menestys naismaailmassa ei siis ole miehelle rasite, vaan etu. Naisten kohdalla paine on varmaan aika tavalla päinvastainen (mies haluaa varmistaa sen, että juuri hän on tulevien lasten isä), mutta nykyaikana, jolloin ehkäisymenetelmät ovat luotettavia, kaikkialla puhutaan naisten oikeudesta seksuaaliseen tyydytykseen (missään ei miesten oikeudesta) ja urbaani, liikkuva elämäntyyli sallii mahdollisuuden haalia kumppaneita sieltä ja täältä, ei naisen tarvitse kovin pahasti pelätä leimautuvansa jakorasiaksi. Niinpä heillä on tilaisuus ottaa ilo irti korkeasta markkina-arvosta niin halutessaan.

Paavo kirjoitti...

Noi seksiin painostamisen määritelmät aina jaksaa minua innostaa kommentoimaan.

Että kun tyttöystävää haluttaa, silloin kuin itseä vaan väsyttää, ja tyttöystävä ignooraa sitten mun non-verbaalisen epävarmuus indikaattorin (mitähän se voisi olla, että käännän kylkeä, tai siirrän käden pois kun tyttöystävä hipeltää) tai sanallisen epävarmuuden (en ole varma että jaksanko nyt, väsyttää) mutta tyttöystävä ei heti ota neuvosta vaaria, vaan koskettelee yhä, niiin minua on painostettu seksiin.

sitten kun vielä suostun, kun ajattelen, että tyttöystävä haluaa ja saa enemmän iloa seksistä, kuin minulle on haittaa siitä, että siirrän väsyneenä nukkumaan menoa vielä hetken. Uhriksihan olen tullut. minut on lähes raiskattu.

Tai kun esitetään inhottavia ultimaatumeita: "jos et koskaan hiero mua, niin on vaikea ajatella, että oikeasti välität, kun et yhtään pysty uhraamaan mun mielihyvän eteen"

tai: "jos oikeasti välität musta, niin voisit vähän panostaa esileikkiin"

Se että 37% vain on joutunut tuollaisen painostuksen uhriksi, niin kertoo vain siitä, että nuoret naiset eivät taida juuri joustaa parisuhteessa jos miehen tekee mieli.

Mies, onko sinua koskaan painostettu non-verbaalisesti suuseksiin, vaikka ei kauheasti huvittaisi? Tai hierontaan? yhdyntään? Oletko koskaan tehnyt naiselle mitään eroottista, ei sen takia, että saisit siitä itse nautintoa, vaan siksi että haluat naiselle nautintoa, ja ajattelet kompromissien ja palvelusten tekemisen kuuluvan osaksi parisuhdetta.

Jorma kirjoitti...

"Oletko koskaan tehnyt naiselle mitään eroottista, ei sen takia, että saisit siitä itse nautintoa, vaan siksi että haluat naiselle nautintoa, ja ajattelet kompromissien ja palvelusten tekemisen kuuluvan osaksi parisuhdetta."

Olen, useasitikin. Olenko siis raiskattu tai vähintäänkin seksuaalisen hyväksikäytön uhri?

Jorma kirjoitti...

Minusta on täysin selvää, että parisuhteessa sekä miesten, että naisten on joskus joustettava ja myötäiltävä toisen osapuolen haluja. Joskus jopa seksin suhteen. Niin se vain menee. Kokemusta tästä on.

Olennaista on se, että vaikka tämä olisi vastentahtoista, niin se ei tapahdu vasten kenenkään tahtoa. Tämä merkittävä ero pitäisi myös asiaa koskevissa selvityksissä ja tutkimuksissa huomioida.

korvatpois kirjoitti...

Itseäni kiinnostaa seksikumppaneiden keskiarvon lisäksi keskihajonta.

Mikäli hajonta on (kuten arvelen) suurempi miehillä kuin naisilla, se todistaisi YTM-ATM-dikotomian tarpeellisuuden.

korvatpois kirjoitti...

seksikumppaneiden = seksikumppaneiden määrän

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimuksen lähteeksi mainittu More on suunnattu 40+ naisille.

http://www.more.com/

Tämän pitäisi jo laittaa miettimään, että mitä v#***a. Ja Daily Mail on tabloidi... olisiko mahdollista, että väärillä jäljillä olisi joku muu kuin Henryn Daily Mailin lukijakeskustelusta konstruoima kysymys?

Taitaa tämänkin satunnaisen seuraajan olla aika tehdä omat johtopäätöksensä.

Jorma kirjoitti...

"Tutkimuksen lähteeksi mainittu More on suunnattu 40+ naisille."

Mitä sitten?