tiistaina, joulukuuta 16, 2008

Tapaus Sarkomaa

Sarkomaa on rohkeampi kuin tavis
Toistaiseksi suomalaisten isien rohkeus edes perhevapaiden käyttöön on ollut vähäistä. Äiti, joka jättää vain muutaman kuukauden ikäisen vauvan muiden hoitoon, on Suomessa harvinainen poikkeus. Moni ottaa lisää riskiä jäämällä äitiys- ja vanhempainvapaan jälkeen vielä hoitovapaalle.

Mutta mitä tekevät isät? Lainsäädännön muutoksista huolimatta he tekevät niin kuin isät ennenkin eli paiskivat töitä ja antavat äidin kantaa työelämäriskin.
Isä, olisitko vuoden kotona?

Koti-isyys on liksasta kiinni

Katriina Perkka-Jortikka: Ovela veto kokoomukselta?


Lenita Airisto ja naisten valinnat

Kommentteja Anne Moilasen feministiseen aivopiereskelyyn

4 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Lainsäädännön muutoksista huolimatta he tekevät niin kuin isät ennenkin eli paiskivat töitä ja antavat äidin kantaa työelämäriskin."

Miksi isille ei anneta samoja oikeuksia perheen suhteen kuin äideille? Miksi naiset vaativat miehiltä menestystä? Kun jälkimmäinen tekijä, hyvin suurella todennäköisyydellä, on ainakin osaksi biologinen, miksei sitä voida hyväksyä?

Ville kirjoitti...

Ikänsä valehdelleen tytön seksikumppanin syyte kumottiin

Jorma kirjoitti...

Vapauttakaa mummot

Jukka kirjoitti...

"Toistaiseksi suomalaisten isien rohkeus edes perhevapaiden käyttöön on ollut vähäistä. Äiti, joka jättää vain muutaman kuukauden ikäisen vauvan muiden hoitoon, on Suomessa harvinainen poikkeus. Moni ottaa lisää riskiä jäämällä äitiys- ja vanhempainvapaan jälkeen vielä hoitovapaalle.

Mutta mitä tekevät isät? Lainsäädännön muutoksista huolimatta he tekevät niin kuin isät ennenkin eli paiskivat töitä ja antavat äidin kantaa työelämäriskin."

Isien tehtävä on aina ollut tuoda ruokaa pesään. Tätä yritetään nyt kiistää ja demonisoida kuin viktoriaanisena aikana seksiä.

Toisaalta mitä riskinottoon tulee jokainen mies joka menee naimisiin ja hankkii lapsia ottaa riskin, että avioeron sattuessa hänelle menee oikeus tavata lapsiaan.

Rahasta ensi sijassa kiinnostuneelle tämä tietysti ei ole mikään argumentti mutta meitä on ihmisissä vielä paljon joille muut arvot ovat tärkeämpiä kuin palkka.