sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

Tasa-arvo yliopistossa

Yliopistouudistuksesta puuttuu tasa-arvonäkökulma
Yliopistolakiluonnos ei ota huomioon mahdollisia sukupuolivaikutuksia eikä sukupuolten välinen tasa-arvo nouse muutenkaan esille koko uudistuksessa. Naistutkijat ihmettelevät asiaa – Suomea on sentään pidetty tasa-arvokehityksen kärkimaina. Koulutusilmaston muutos ei tee muutenkaan hyvää naisten asemalle yliopistoissa.

-Miestapainen tutkimus on osin korvautunut naistapaisella opettajuudella. Työ arkipäiväistyy, naistapaistuu. Naisia ei tällaisesta työstä palkita, koska katsotaan, että se on heille ominaista työtä.
Tiukat tädit

Isästäkö yksinhuoltaja?

Seksin ostamisesta epäillyt poliisit jatkavat tehtävissään

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos yliopistouudistuksesta puuttuu tasa-arvonäkökulma, niin tärkein puute on yliopistojen jatkuvan naisistumisen pysäyttäminen. Joillain aloilla jo 90 % opiskelijoista on naisia.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä se internetin nihilistinen rakkikoira vain jaksaa jauhaa miehiä vastaan kohdistuvista vääryyksistä. Miksi et vain keskittyisi oman elämäsi kohentamiseen, niin ei tarvitsisi kohottaa omaa egoaan täällä netissä. Edes alkeellisella hygienialla pääsee jo kumman pitkälle. Kampauksesikin on harvinaisen ruma, kuin suoraan yläasteen nörttikerhosta.

Tulet kuolemaan yksin ja katkerana, jos jatkat tähän malliin.

Jape kirjoitti...

Anonyymitrolli: "Ja täällä se internetin nihilistinen rakkikoira vain jaksaa jauhaa miehiä vastaan kohdistuvista vääryyksistä."

Ja päivystävä feministi heräsi näemmä...

Heh heh hee - totta kai niitä asioita pitää pitää esillä, ihan vaan vaikka siksi, että kaltaisesti trollit saavat jotain virikkeitä. :)

Anonyymitrolli: "Miksi et vain keskittyisi oman elämäsi kohentamiseen, niin ei tarvitsisi kohottaa omaa egoaan täällä netissä."

Miksi et noudattaisi ihan esimerkin vuoksi omaa neuvoasi. Onnistuuko?
Pidän peukkuja onnistumisellesi.

Anonyymitrolli: "Tulet kuolemaan yksin ja katkerana, jos jatkat tähän malliin."

Heh heh hee - ja heti saatiinkin "katkeruus"-kortti tähän tuoreeseen postaukseen. Näiden esittäjät ovatkin jo hävinneet debatin alkumetreillä.

Hei hei :)

Ville kirjoitti...

"Edes alkeellisella hygienialla pääsee jo kumman pitkälle. Kampauksesikin on harvinaisen ruma, kuin suoraan yläasteen nörttikerhosta.

Tulet kuolemaan yksin ja katkerana, jos jatkat tähän malliin."

WTF?

Mortimer kirjoitti...

"Tieteenalojen väliset hierarkiat myös lisääntyvät. On superyliopiston alat kovat alat, joihin yhdistyy tehokas tempo. Sitten on muunlaisia aloja, joissa naiset ovat enemmistönä."

Eikö tämä ole loogista? Suomen tulevaisuuden kilpailukyky riippuu noista "kovista" aloista, ja kilpailukyvystä riippuu lähes kaikki muu, mukaanlukien hyvinvointivaltion tulevaisuus.


"-Mikä enää erottaa yliopistot koulutussoftaa tuottavista tehtaista? Yliopistot eivät enää aseta haasteita yhteiskunnalle. Ne kehittelevät innovaatioita ja kyselevät elinkeinoelämältä, mitä siellä tarvitaan."

Minusta elinkeinoelämän ja korkeakoulujen yhteistyön tiivistyminen on enimmäkseen hyvä asia.


Huomasitteko muuten kuvan tuossa yliopistojutussa. Poika sanoo: "mun äitillä on enemmän julkaisuja kuin sun isillä" ja tyttö vastaa: "munpa isin euro on sata senttiä". En tiedä miten paljon mies- tai naishumanisteilla on eroja ansioissa, mutta jos (ja kun) vertaillaan tieteenaloja keskenään, niin kai jollain naistutkijalla on paljon enemmän julkaisuja kuin vaikka tekniikan alan tutkijoilla. Joitain tekniikan julkaisuja voidaan tehdä vuosikymmeniä, vuosia nyt ainakin. Siinä ajassa ehtii "tarkastella tuntemusten kautta" ja "tuottaa keskeneräistä tietoa" jo ison kasan.

Anonyymi kirjoitti...

"Kampauksesikin on harvinaisen ruma, kuin suoraan yläasteen nörttikerhosta."

Ehkä sen pitäisi olla jyvätsylän yliopiston ydinohjusten
rakennus-zerhosta.

Jos haluat mä voin tehdä zulle ydinaseen.
Maksuksi zeksiä.

Bmad