lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Ikäero

Priima ohjelmassa käsiteltiin ikäeroa parin välillä (katsottavissa netissä)

Naiset armeijaan?

Yleinen asevelvollisuus on paras

Suomessa feminismistä on tehty ääri-ilmiö. Ville Niinistö hämmästelee sitä.
Niinistö veti toissa keväänä vihreiden ohjelmatyötä, kun puoluetta oltiin määrittelemässä feministiseksi. Idea tuli Ruotsista. Niinistö seurasi sikäläisten vihreiden kiinnostavaa keskustelua aiheesta.

”Feminismissähän pyritään purkamaan niitä yhteiskunnan rakenteita, jotka asettavat eriarvoiseen asemaan niin miehiä kuin naisia.”

Hän on tyytyväinen siitä, että suomalaiset vihreät lanseerasivat käsitteen vihreä feminismi. ”Se kuvaa sitä, että osaamme olla yhteiskuntakriittisiä, analysoida yhteiskuntaa kokonaisuutena ja nähdä laajoja kehittämistarpeita. Asioille pitää antaa nimiä, vaikka ne ovat poliittisesti latautuneita!”
When guys lose jobs, the TV, den and gym win. Women? Sex? Not so much.

4 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Eräs mainio kommentti tuohon "Yleinen aevelvollisuus on paras":

Nimimerkki "laitakaupungilta":
No aika kultaa muistot
23.02. klo 19:35

Ennen pyyhittiin havuilla taikaviitasta mahdolliset säteilyt pois harjoituksissa ja mentiin vihollista kohden. Ammuttiin yksittäislaukauksia ja vältettiin sarjahuutoa ammusten säästämisen vuoksi. Joten kyllä näillä opeilla pärjätään siinä ydinsodassakin ;)) Taitaa tämä Suomen armeijameininki olla jo nähtävyys, koska muualla ei ole enää kansanarmeijaa.


Minäkin muistan elävästi suomen armeijan salaisen aseen, taikaviitan, joka sopi ratkaisuksi monenlaiseen ongelmaan: Tosiaan ydinräjäytyken sattuessa kohdille, piti taikaviitta vain vetää poteron "katoksi" ja odotella rauhallisesti. Sitten kun tilanne oli ohi, niin havuilla ripsitään suurimmat säteilyt pois :)

Kyynelkaasu oli hiukan ikävämpä saada taikaviitasta pois. Harjoitksen jälkeen silmät tuppasi kirvelemään vielä muutaman viikon ajan jos taikaviittaa lähellään kantoi. Sama "vika" tuppasi olemaan myös sikakyöstissä, mutta muuten ko. varusteet olivat aivan fantasitset ja loivat mukavan turvallisuuden tunteen.

Meillä oli myös saman tyypistä taistelu harjoitusta, kuin "laitakupungilla".
Meillä sai moitteet jos metsässä hyökkäysharjoituksissa liian hanakasti huuti "sarja, sarja", "laukaus....laukaus..." sijaan. Kessu siihen aina änkesi huutamaan, että ei saa tuhlata kaikkia pateja kerralla. :)

Suomi on hyvissä ja turvallisissa käsissä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Priiman sivuilta:

Eeva myöntää joskus ajattelevansa, mitä muut ajattelevat heistä: ”Kyllä mä joskus mietin, kun me kävellään yhdessä, että katsovatko ihmiset meitä, ollaanko me kuin äiti ja poika ja näytänkö mä jotenkin epätoivoiselta...” Esimerkiksi ravintolalaskua Eeva ei halua koskaan maksaa: ”On mulla vähän sellainen olo, että jos tarjoilija ajattelee, että tää nainen elättää tätä miestä”.

Implikaatio: samalla tavalla kuin lapsensa tehnyt keski-ikäinen akka on klopille hätävara, akalle kloppi ei ole catch vaan hätävara iäkkään ja varakkaan elättäjän sijasta.

Vanhempi nainen + nuorempi mies = lose-lose.

Vanhempi mies + nuorempi nainen = win+win.

nomen nescio kirjoitti...

En tiedä onko tämä info täällä jo kiertänyt, mutta näyttää siltä että ainakin muutama naistutkija on saatu työllistettyä:

http://www.lehtiapaja.fi/Stellatum/Tasa-arvo/?gclid=CJTH4tij_5gCFQcRegod3gRLlg

Jorma kirjoitti...

Ville Niinistö on ihan pihalla feminisminsä kanssa.