torstaina, helmikuuta 12, 2009

jo 40 prosenttia

Naiset tekevät lähisuhteiden törkeistä pahoinpitelyistä 40 prosenttia
Ensi- ja turvakotien liitto muistuttaa, että naisten osuus kodissa tapahtuvasta väkivallasta on suurempi kuin yleisesti arvellaan. Lähisuhteissa tapahtuneista törkeistä pahoinpitelyistä 40 prosenttia on naisten tekemiä. Naiset kuitenkin kuolevat puolisonsa uhrina miehiä useammin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan äidit myös kurittavat lapsia siinä missä isätkin.

Liiton mukaan naisten väkivaltaan suhtaudutaan erikoisesti. Se nähdään helposti väsyneen naisen ymmärrettävänä tekona.

29 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tähänkin uutiseen Anne Moilanen toteaisi, että juu juu, on on jonkin verran väkivaltaisia naisia, mutta miksi miesasiamiehet ottavat aina tämän esille kun pitäisi puhua paljon vakavammasta ja yleisemmmästä ongelmasta - ihmisoikeusloukkauksesta - miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta.

Laput silmilltä jo vihdoinkin, feministit!

Hra. Gleb kirjoitti...

"Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) haluaa saada naiset mukaan kutsuntoihin, kertoo Hufvudstadsbladet."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902129073171_uu.shtml

Ohessa on myös kysely: "Pitäisikö naisten osallistua kutsuntoihin?"

Tämänhetkiset luvut ovat:
48 % Kyllä
52 % Ei

Jape kirjoitti...

Tuosta Hra. Gleb:in postaaman linkin takaa:
Tarkoituksena olisi lisätä naisten kiinnostusta asepalveluksen suorittamiseen, sillä armeijaan lähtevien naisten määrä on laskenut jyrkästi.

Häkämiehen mallissa kutsukirje lähtisi kaikille ikäluokan naisille, mutta kutsuntoihin osallistuminen olisi vapaaehtoista. Myös asepalveluksen suorittaminen säilyisi edelleen vapaaehtoisena.


Niin, naisia ei asevelvollisuus kiinnosta. Miksi he vääntäytyisivät naisille vapaaehtoisiin kutsuntoihinkaan?

Ei, kyllä siihen pitää saada pakko muuten ei naiset vaivaudu.

Jorma kirjoitti...

"Tuoreen tutkimuksen mukaan äidit myös kurittavat lapsia siinä missä isätkin."

Itse asiassa enemmänkin, varsinkin kun tarkastellaan kaikkein pienimpiä ja puolutuskyvyttömiä lapsia.

Tämä kun toteaa, niin eikö ole kohta joku selittelemässä, että kuinka äidit viettävät niin paljon enemmän aikaa lasten kanssa kuin isät, ikäänkuin se jotenkin oikeuttaisi pahoinpitelyt.

Jorma kirjoitti...

"vakavammasta ja yleisemmmästä ongelmasta - ihmisoikeusloukkauksesta - miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta."

Jos tämä on asenne, niin vakavin ihmisoikeusloukkaus on tässä suhteessa lapsiin kohdistettu väkivalta, joka esim. poikalasten sukupuolielimiin kohdistuessaan on mm. KKO:n mielestä ihan hyvä juttu. Yleisempi ihmisoikeusongelma on puolestaan miehiin kohdistuva väkivalta.

Tasa-arvoisessa ja oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa, jossa miesten ihmisoikeudet ovat yhtä laajat ja arvokkaat kuin naisten, niin väkivallantekoja ei voida asettaa johonkin hyväksyttävyysjärjestykseen sen perusteella, mikä on tekijän tai uhrin sukuopuoli. Ne on kaikki yhtä lailla tuomittava saman nollatoleranssin nimissä.

Jape kirjoitti...

Pitäisikö saada vielä enemmän naisia ministereiksi?

Lindénin mukaan yritys voi vaatia riisuuntumaan tietosuojasyistä

Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta, sanoo viestintäministeri Suvi Lindén (kok).

"Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa."

Jorma kirjoitti...

"Väkivaltaisen naisen on vaikea saada apua."

Kannattaa muten huomata se, mikä tässä jutussa on ykköshuolenaihe. Se ei suinkaan ole väkivaltaisen naisen uhreiksi jääneiden asema tai tulevaisuus, vaan se, ettei hakkaajanainen saa riittävän helposti apua. Ero niihin juttuihin, joissa kirjoitetaan väkivaltaisista miehistä on valtaisa. Ei niissä hirveästi huolehdita väkivallantekijän asemasta.

Lindén on kyllä varsinainen tapaus. Luulisi, että kerrasta olisi viisastuttu, mutta ei.

Jorma kirjoitti...

Taidemaalarille kovat syytteet!

Taitaa syytteitä tulla vaimollekin. Ainakin pitäisi.

Nomen Nescio kirjoitti...

J-malauta, tässä on ollut viikon pyhillä vuorilla ja kun pääsee avaamaan netin, ja tulee lukemaan blogia ja uutisia, niin ei ole uskoa todeksi. Miesasiaa joka puolella. Vasemmistoliitto rytyy okein vetureiksi - vai.

Tuo oli muuten allekirjoittaneen pseudonyymi kun tuli kritisoitua profeministin valintaa, ja vaati Kansan Uutisissa "vanhemmilta" vasureilta miettimistä. Vittuiluksian tuo oli profemakolle tarkoitettu, mutta toivottavasti se nyt edes vähän vaikutti - ainakin on sellainen kutina. Mutta eiköhän herra Malmille menee viikon täydet pisteet.

Täällä ei ole tietoa että millä skannerilla Henkka poimii nämä tasa-arvojutut netistä, mutta eipä kauaa kestä niin näyttää olevan haavissa. Hyvä.

Jorma kirjoitti...

Tommy Tabermann:
Siviilipalvelus mahdolliseksi myös naisille

Henry kirjoitti...

"Täällä ei ole tietoa että millä skannerilla Henkka poimii nämä tasa-arvojutut netistä, mutta eipä kauaa kestä niin näyttää olevan haavissa. Hyvä."

Eräs helppo tapa on hakea googlella siten, että laittaa haun rajaukseksi yhden päivän. Sitten kun hakee esim. sanoilla "feminismi", "tasa-arvo" tai ajankohtaisilla sanoilla, kuten "Hännikäinen", niin uusimmat jutut löytyvät kivuttomasti.

Ville kirjoitti...

Jormalta hyvä pointti. Väkivaltaisenakin nainen nähdään uhrina. Edelleen. Valitettavasti. Ja siitä kärsii sitten ensisijaisesti naisen lähipiiri ja nainen itse.

"Viranomaiset usein torjuvat tai vähättelevät väkivaltaiseen käytökseen tai ajatuksiin apua hakevaa naista, selvisi Ensi- ja turvakotien liiton projektissa."

Tästä, ja erityisesti apua hakevat naiset saavat kiittää niitä naisjärjestöjä, yms. tahoja jotka ylläpitävät nainen-hyvä mies-paha -asetelmaa.

Tässä linkki tiedotteeseen.
Väkivaltaisen naisen on vaikea saada apua

Hesarin linja on taas kerran tullut hyvin selväksi. Asioista, tässä väkivallasta, ei puhuta suoraan. Alla otteita tiedotteesta joiden olisi luullut olleen Hesarin otsikoinnin alla.

Lähisuhdeväkivallan kasvot ovat mielikuvissamme miehen kasvot. Naista lyödään, mutta myös nainen lyö. Äidit pilkkaavat, läpsivät ja pahoinpitelevät lapsiaan. Naiset voivat olla parisuhteissaan alistavia, kontrolloivia ja vainoavan mustasukkaisia. Myös naiset uhkailevat, mitätöivät ja lyövät miestään.
...
Naisen väkivallasta puhuminen on naisasiaa

Lähisuhteissa ilmenevän väkivallan kanssa tehtävä työ on kamppailua tabujen kanssa. Turvakoteja alettiin perustaa 30 vuotta sitten. Se vaati sinnikästä ja peräänantamatonta työtä. Ensikotitoiminnan lähes 70 vuotta kestäneellä taipaleella on ollut vastuksia. Ajatus huonosti kohdellusta vauvasta on sietämätön ja suurissa vaikeuksissa olevien vauvaperheiden puolesta on edelleenkin puhuttava suureen ääneen.

Nyt on aika ravistella myyttiä väkivallattomasta naisesta. Projektin kokemuksista on julkaistu Vaiettu naiseus- raportti, joka on puheenvuoro tärkeästä naisasiasta. Projekti on päättynyt, mutta ongelman ymmärtämisen suhteen olemme taipaleen alussa. Keskustelua on jatkettava ja apua tarjottava niin väkivaltaan turvautuvalle naiselle kuin hänen väkivaltansa kokijallekin.


Etenkin viimeinen kappale on pahinta myrkkyä naisasialle, naispainotteiselle tasa-arvokeskustelulle ja feministeille.

Voin helposti kuvitella kuinka kädet menevät korville ja pää painetaan polvien väliin ja aletaan ääneen toistelemaan naistutkimuksen kursseilta permanent-menetelmällä aivoihin talletettuja mantroja.

Voisin lyödä kohtuullisen suuren summan rahaa sen puolesta että mitään ei tulla tekemään vieläkään.

Nomen Nescio kirjoitti...

Ruotsissa femakot esittivät jokunen vuosi sitten sellaisen teorian, jonka mukaan vaimojaan pahoinpiteleviä miehiä löytyy jokaisesta sosiaaliluokasta. Teorialla kai oli joku nimikin -eipäs nyt tään hetkeen muistu - mutta olisikohan ollut tuon Eva Lundgrenin käsialaa. (Apropoo: Onpas muuten ollut tuolla rintamalla hiljaista.)

Tämä teoria vesittyi kuitenkin pikaisesti, kun ruotsalaiset kriminologit - Jerzy Sanecki eturintamassa - jotka olivat jo kauan seuranneet ilmiötä - ampuivat teorian alas kekittynä: suurin osa naisiaan pahoinpitelevistä miehistä olivat kriminologien tilastojen mukaan rikollisia, päihderiippuvaisia, mielenterveyongelmista kärsiviä tai muunlaisia taparikollisia. Tuoah oli yksi feministien lempiprojekteista: jokainen mies raiskaa ja pahoinpitelee naisia.

Mutta tuo teoria näyttää Törrösen mukaan ainakin soveltuvan suomalaisiin naisiin! Suomalaisen naisen väkivalta kun ei tunne ns. alhaisemman sosiaaliluokan, tai jonkinlaisen non-yhteiskunnallisen soveltuvuuden rajoja: mies- ja lapshakkaajia löytyy tavallisista teinitytöistä vanhempaan turkisväkeen.

asdfg kirjoitti...

Olen enemmän kuin mielissäni, että turvakotijärjestelmä on ainakin johdon osalta Suomessa täysjärkisissä käsissä.


Jape: "Pitäisikö saada vielä enemmän naisia ministereiksi?

Lindénin mukaan yritys voi vaatia riisuuntumaan tietosuojasyistä
"

Lindén on kyllä a-luokan pälli millä mittapuulla hyvänsä, mutta veikkaan että vika löytyy nyt kyllä kokoomuslaisuudesta. Nokian on saatava riisua kenet vaan, tai muuten lähtevät pirut Suomesta!

asdfg kirjoitti...

Mitenkähän muuten on, pitäisikö yrityksellä olla oikeus pidättää työntekijänsä väliaikaisesti, jotta kondomin sisällä niellyksi epäilty usb-tikku varmasti löydetään?

Anonyymi kirjoitti...

Kohta varmaan Lindenin logiikalla tarvitaan työntekijöiden ruuminonteloiden tarkastustkain. Ties jos vaikka joku on tunkenut salaista tietoa sisältävän sim-kortin kokoisen usb-muistin vaikka peräsuoleensa. Melkoinen kiintiönainen taas vauhdissa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Väkivaltainen akka

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvolain myötä ohjesäännössä ohjeistetaan nyt ensimmäistä kertaa myös naisten ja miesten suhteista palveluksessa. Esimerkiksi naisten tupaan saa mennä vain erillisestä käskystä. "

Miesten tuvissa saa siis edelleen ravata samaan malliin riippumatta siitä, onko varusmiesesimies mies tai nainen?

Loistoesimerkki jälleen kerran suomalaisesta kieroutuneesta "tasa-arvo"-laista ja sen tulkinnasta.

Turo kirjoitti...

Yllättävän tuntematon tuntuu olevan tuo naisten 40%:n osuus törkeistä pahoinpitelyistä, vaikka asia on ollut noin joka ikinen vuosi 2000-luvulla.

Siis tuolla hesarin keskustelussa. Ei tietysti täällä : )

Jape kirjoitti...

"Tasa-arvolain myötä ohjesäännössä ohjeistetaan nyt ensimmäistä kertaa myös naisten ja miesten suhteista palveluksessa. Esimerkiksi naisten tupaan saa mennä vain erillisestä käskystä. "

Näyttäisi siltä, että epätasa-arvo lisääntyy armeijassa. Miesten tupiin ilmeisesti saa mennä ihan miten vaan, kuka vaan (myös nainen) ja milloin vaan. Myös se on kiinnostavaa, että 30 miestä käyttää yhtä suihkua ja sillä todennäköisesti yhdellä yksittäisellä vapaaehtoista asevelvollisuuttaan suorittavalla naisella on oma suihku ja oma tupa. Upeaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onko muuten naisvarusmiehille tehty jotain erityisjärjestelyjä tarpeidensa tekemiseen leiriolosuhteissa? En tunne naisten anatomiaa aivan sataprosenttisen tarkasti, mutta olen saanut sen vaikutelman eräiden naisten epäonnistuneista kusemisyrityksistä housut kintussa, että siinä voi olla tiettyjä ongelmia... Eräskin tapaus yritti keskellä kaupunkia kuseskellessaan, ohjata käsillään virtsasuihkun pois housuiltaan, mutta siinä kastuivat käsien lisäksi housutkin.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"olen saanut sen vaikutelman eräiden naisten epäonnistuneista kusemisyrityksistä housut kintussa, että siinä voi olla tiettyjä ongelmia"

Harjoituksen puutetta.

- Syltty

egalitaristi-wannabe kirjoitti...

"Tämän kun toteaa, niin eikö ole kohta joku selittelemässä, että kuinka äidit viettävät niin paljon enemmän aikaa lasten kanssa kuin isät, ikäänkuin se jotenkin oikeuttaisi pahoinpitelyt."

Jorma, ei kyse ole siitä, että se oikeuttaisi asian. Ainakin jos oikein olen tulkinnut aikaisempia asiasta kommentoijia, on kritisoitu sitä, että naisia yritetään väittää väkivaltaisemmiksi kuin miehet tuolla perusteella.

Jos lähdetään tasa-arvoisesta näkökulmasta, että miehillä ja naisilla on yhtälainen (inhimillinen?) taipumus väkivaltaan, on oletettavaa, että pahoinpitelytilasto korreloi sen kanssa, kuinka paljon tekijä viettää aikaa kohteen kanssa. Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa - tai muutakaan väkivaltaa - ei kai kukaan ole ollut hyväksymässä.

Ville kirjoitti...

"asdfg sanoi...
Olen enemmän kuin mielissäni, että turvakotijärjestelmä on ainakin johdon osalta Suomessa täysjärkisissä käsissä."

Niin minäkin. Mutta kenttätasolla toiminta on joissain tapauksissa lähtenyt lapasesta ainakin Espoossa, eikä vain turvakodissa vaan myös viranomaisten kohdalla. Google tietää lisää.

Harri kirjoitti...

"Mutta kenttätasolla toiminta on joissain tapauksissa lähtenyt lapasesta ainakin Espoossa, eikä vain turvakodissa vaan myös viranomaisten kohdalla. Google tietää lisää."

Espoon tk ei aikoinaan ollut liiton jäsen ja meininki oli melko.. no ruotsalaista. Mm. tk:iin ei päästetty sisään, siis turvaan, yli 13-vuotiaita poikia. Nyt ovat liittyneet liittoon ja homma on asiallista. Henkilökuntaa käsittääkseni meni vaihtoon jokunen.

Jorma kirjoitti...

"naisia yritetään väittää väkivaltaisemmiksi kuin miehet tuolla perusteella."

Ei yritetä väittää. Yritetään tuoda esille se kolikon toinen puoli, jonka feministit ovat miesvihamielisyydessään maton alle lakaisseet: naisetkin ovat väkivaltaisia, eivät vain miehet. Myös naisten väkivaltaisuus on tuomittava, sitä on tutkittava ja sitä vastaan on kampanjoitava. Niin ei ole Suomessa koskaan tehty, ja tähän on tultava muutos. Siksi on tuotava esille naisten osuus väkivallasta, joka on haluttu pitää piilossa, kaikessa karmeudessaan.

"Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa - tai muutakaan väkivaltaa - ei kai kukaan ole ollut hyväksymässä."

Totta kai naisjärjestöt, mukaanlukien Suomen Amnesty, ovat sen hyväksyneet, kun niiden mielestä vain naisiin kohdistuva väkivalta on yhteiskunnallinen ongelma ja ihmisoikeuskysymys.

Lapsiin ja miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ne eivät ole koskaan vastutaneet, vaikka on hyvin tiedossa, että perheväkivalta muodostaa kokonaisuuden. Ei, nuo järjestöt ovat tarkoituksella ja kovaäänisesti torjuneet toiminnan koko perheväkivaltaa vastaan ja päättäneet pitää vain väkivallan naisuhreja, joiden määrää ovat vielä tahallisesti liioitelleet, huomioimisen arvoisina.

Toisin sanoen, hyväksyntä on tapahtunut tosiasia. Ei sitä tarvitse ääneen lausua, riittää, että on toimittu täysin edevastuuttomasti ja epäinhimillisesti.

Jape kirjoitti...

Homo: "En tunne naisten anatomiaa aivan sataprosenttisen tarkasti, mutta olen saanut sen vaikutelman eräiden naisten epäonnistuneista kusemisyrityksistä housut kintussa, että siinä voi olla tiettyjä ongelmia... Eräskin tapaus yritti keskellä kaupunkia kuseskellessaan, ohjata käsillään virtsasuihkun pois housuiltaan, mutta siinä kastuivat käsien lisäksi housutkin."

Kuten Syltty totesi lienee kysymys harjoituksen puutteesta.

Tässä todellisen asiantuntijan käyttämä tekniikka:
Pissis :)

Vortac kirjoitti...

Tarkoituksena olisi lisätä naisten kiinnostusta asepalveluksen suorittamiseen

Tässä näkyykin räikeästi se suuri ero, miten miehiin ja naisiin suhtaudutaan aivan eri tavalla. Miehet ihan itsestäänselvästi painostetaan ja pakotetaan velvollisuuksilla asioihin - ei ketään kiinnosta, mikä mahtaa olla miesten -kiinnostuksen- aste, tai siihen vaikuttaminen.

Naisia kohdellaan silkkihansikkain ja koetetaan vain 'houkutella' heitä erinäisiin suuntiin, ja sekin on jo äärimmäisiä keinoja, joita naisiin nykymaailmassa voidaan yleisesti hyväksytysti käyttää.

Jos naisia ei -kiinnosta- mennä armeijaan, mitään ei ole tehtävissä. Miehet pakotetaan sinne täysin heidän omasta kiinnostuksestaan huolimatta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jormalta hyvä pointti. Väkivaltaisenakin nainen nähdään uhrina. Edelleen. Valitettavasti.

Näin on. Naisella on monopoli ja yksinoikeus 'uhristatukseen', vaikka mikä olisi. Vaikka nainen teurastaisi komppaniallisen miehiä, nainen nähdään uhrina ja pohditaan että olivatpa varmaan kamalia miehiä kun tuolla tavalla saivat naisen suuttumaan.

Nainen ei voi tehdä mitään sellaista, ettäkö uhristatus poistuisi ja hänet nähtäisiin sellaisena paskiaisena kuin hän todellisuudessa on. Miesten suhteen taas asetelma on käänteinen; mies ei voi poistaa mitenkään sitä epäluuloa, joka koko yhteiskunnalla on häntä kohtaan vain siksi että hänellä on penis. Kuulemma Gandhiakin on sanottu vaimonhakkaajaksi..

Ja epäilemättä jeesustakin pidetään femakkopiireissä pahana, olihan hän miespuolinen.

Jos mies sitten sortuu johonkin pieneenkin murheelliseen tekoon, ymmärrystä ei kyllä satele tippaakaan, eikä kukaan koskaan puolustele väkivaltaista miestä tyyliin "No isi oli vähän väsynyt"..

Ja vaikka kyse olisi siitä että nainen raivoaisi miehelle, solvaisi, panettelisi ja nimittelisi häntä hänen ystäviensä ja lähipiirinsä kuullen, potkisi, hakkaisi, raapisi ja sytyttäisi miehen tuleen ja sitten mies viimeisenä keinonaan vaikka kämmensyrjällä läpsäisee naista tai tönäisee hänet sohvalle istumaan että saisi hetken rauhan - nainen nähdään silti aina uhrina, ja miehelle ei heru minkäänlaisia sympatiapisteitä mistään suunnasta.

Mutta se on sitä tasa-arvoa, jota feminismi on ajanut tässä montakymmentä vuotta. Inhimillisyydellä ja oikeudenmukaisuudella ei ole mitään sijaa feministien tasa-arvossa.

- Vortac