torstaina, helmikuuta 12, 2009

Perhevapaat

Perhevapaiden uudistamisesta isot näkemyserot hallituksessa
Hallituspuolueiden näkemykset perhevapaiden uudistamisesta eroavat toisistaan roimasti. Rkp ja vihreät haluavat perhevapaajärjestelmän perusteelliseen remonttiin, jossa iso osuus vapaista kohdennetaan pelkästään isien käyttöön.

Isäkiintiöt saavat kannatusta myös keskustassa.

Sen sijaan kokoomuksessa vapaiden kiintiöimistä vastustetaan. Kokoomus ajaa pikemmin vanhempainrahan korotusta lähelle sataa prosenttia palkasta.

3 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Mieluummin vapaus, kuin ylhäältä tapahtuva pakotus. Se, että miesten ei biologisista syistä tarvitse olla raskaana, synnyttää tai imettää ei ole mikään tasa-arvo-ongelma, eikä siitä pidä miehiä rangaista.

Lapsettomien, varsinkin vasten tahtoaan lapsettomien, kuormittaminen lisälaskuilla, joilla kustannetaan lapsia hankkineiden perheleikkejä ei myöskään voi pitää oikeudenmukaisena. Joka lapsen hankkii, saa luvan vastata seurauksista.

egalitaristi-wannabe kirjoitti...

Onko oman lapsen kanssa oleminen Jorman mielestä rangaistus? Suosittelen luettavaksi Juhani Seppäsen loistavaa kirjaa "Ensimmäinen sana on isä".

Itse päätin kirjan luettuani antaa sen tästä lähtien lahjaksi jokaiseen tuttavaperheeseen, jossa odotetaan esikoista. Isän ja lapsen suhde on aivan yhtä tärkeä kuin äidin ja lapsenkin, sille tulee antaa yhtäläiset mahdollisuudet heti lapsen ensimmäisestä elinpäivästä alkaen.

Jorma kirjoitti...

"Onko oman lapsen kanssa oleminen Jorman mielestä rangaistus?"

Ei, vaan miesten asettaminen naisten asemaan on. Isän ei tarvitse biologisista syistä olla lapsessa kiinni raskaus- ja imetysaikaa, eikä häntä pidä siitä rangaista.

"sille tulee antaa yhtäläiset mahdollisuudet heti lapsen ensimmäisestä elinpäivästä alkaen."

Pakko ei ole mahdollisuuksien antamista, vaan niiden riistämistä.