sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Mieskeskustelua Suomeen!

Martti Korhonen: Vasemmistoliitto vaatii mieskeskustelua Suomeen
- Useat miehet ajautuvat vuosittain itsemurhaan töistä irtisanomisen tai avioeron takia. Toivon kaikkien puolueiden ja kansalaisjärjestöjen esittävän oman näkemyksensä siitä, mikä on miehen paikka yhteiskunnassa. Miksi suomalainen mies voi huonosti?

Korhosen mukaan Suomessa on ryhdyttävä välittömiin toimiin syrjäytymisvaarassa olevien nuorten miesten aseman parantamiseksi.
Tarvitseeko keskusta miespoliittisen ohjelman?

Jukka Hankamäki:
Lopuksi oma luetteloni siitä, miten miesten syrjintä ilmenee naisten maailmassa:

1) Opettajakunnan naisvaltaisuus, joka johtaa poikien vieraantumiseen koulutyöstä.
2) Lukioiden naisvaltaisuus, jonka vuoksi yli 60 % oppilaista on tyttöjä.
3) Yliopiston opiskelijoiden naisvaltaisuus, jonka merkiksi vain yksi Helsingin yliopiston tiedekunnista on enää miesenemmistöinen.
4) Mieskiintiöistä luopuminen ja naisliikkeen haluttomuus edes keskustella mieskiintiöiden palauttamisesta esimerkiksi opetusalalle.
5) Ministerinpostien, lautakuntien ja muiden julkisten virkojen naiskiintiöt, joiden mukaan tuolit jaetaan tasan tai 40 %:n vähemmistökiintiöitä noudattaen, vaikka sukupuolella ei ole merkitystä tehtävien kannalta ja vaikka siten ohitetaan pätevämpiä yksilöitä.
6) Feminismin mukainen ihmisten arviointi heidän sukupuolensa mukaan eikä yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.
7) Feministien luoman ideologisen vastakkainasettelun historiallinen toistaminen, joka ylläpitää feministien omaa valta-asemaa.
8) Asevelvollisuuden kohdistaminen vain miehiin.
9) Naisten alemmiksi väitettyjen palkkojen paljastuminen yhtäläisiksi, kun vertailu suoritetaan samantasoisten tehtävien välillä eikä kaikkien samalla alalla toimivien välillä.
10) Naisten palkkojen paljastuminen miesten palkkoja korkeammiksi, kun ne suhteutetaan miesten tekemään pitempään työpäivään, kokemukseen ja työuraan.
11) Naisten määrällinen ja ideologinen ylivalta esimerkiksi kirjastotoimessa sekä hoito- ja terveysalalla.
12) Naisten harjoittaman väkivallan viimeaikainen paljastuminen oletettua laajemmaksi ja lapsiin kohdistuvan perheväkivallan osoittautuminen lähes yksinomaan naisten harjoittamaksi.
13) Naisten harjoittaman henkisen väkivallan, esimerkiksi nalkutuksen, solvaamisen ja parjaamisen jättäminen huomiotta tutkimuksissa.
13) Normi, jonka mukaan naiset käyttävät heterosuhteissa päätösvaltaa ja miehet pelkkää aloitteentekovaltaa.
14) Heteronaisten harjoittama seksuaalisen tyydytyksen säännöstely ja ehtojen asettaminen heteromiehille.
15) Naisten tapa siirtää varallisuutta miehiltä haltuunsa perheissä.
16) Naisten omaksuma käytäntö tukeutua toisten naisten apuun sosiaalitoimessa, jossa viranhaltijoina toimivat naiset määräävät lapset valtaosassa tapauksista äideille huoltajuuskiistoissa.
17) Tasa-arvoviranomaisten miehittäminen (virkojen täyttäminen) lähes yksinomaan naisilla.
18) Naisliikkeen ja feministien haluttomuus ottaa huomioon miestutkijoitten ja tutkijamiesten esittämää informaatiota ja kaiken kriittisen tutkimuksen tuomitseminen yksiselitteisesti pseudotieteeksi.
19) Naisliikkeen kyvyttömyys ymmärtää, että niin naiset kuin miehetkin etenevät urallaan lähinnä täyttäessään tyypiteltyjä rooliodotuksia, jotka eivät ole heidän oman sukupuolensa syytä.
20) Naisliikkeen vallantavoitteluun liittyvä haluttomuus purkaa valta-asetelmia ja sen asemasta heittäytyä itse vallan käyttäjäksi valtaa saatuaan.
21) Naisliikkeen haluttomuus ymmärtää miesten paremmiksi väitettyjen asemien ja palkkojen takana olevaa uhrautumista, sitoutumista ja muuta kompensaatiota.
22) Naisliikkeen haluttomuus tunnustaa, että miesten väitettyyn valta-asemaan sisältyy suuria vastuita ja riskejä.
23) Naisille suoritettavat paremmat ja systemaattiset terveystarkastukset, kuten mammografia.
24) Miehille yleisempien ammattien suurempi kuluttavuus ja vaarallisuus.
25) Naisten pitempi elinikä.

Niille, jotka alkavat tämän luettelon jälkeen kiljua lähteitä ja viitteitä, suosittelen muun muassa Henry Laasasen teosta Naisten seksuaalinen valta (Multikustannus 2008) sekä Arno Kotron ja Hannu T. Sepposen toimittamaa teosta Mies vailla tasa-arvoa (Tammi 2007), ja muutenkin kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Myös omia kirjojani voinee katsoa, vaikka en nyt viitsikään kertoa tarkemmin niistä. Laiska työnsä luettelee.
HS: Tasa-arvo ei ole sukupuolikysymys
Miehiä ei perinteisesti pidetä Suomessa eikä juuri muuallakaan länsimaissa ryhmänä, joka olisi suuressa syrjintävaarassa.

Väitöskirja nostaa esille epätasa-arvoa aiheuttavia asioita, joita yleensä ei edes hahmoteta tasa-arvoa uhkaaviksi. Maanpuolustusvelvollisuutta ja siihen liittyvää ase- tai siviilipalvelusta pidetään yhtä itsestään selvästi miehille kuuluvana tehtävänä kuin synnyttämistä naisen tehtävänä, vaikka maanpuolustuskyky tai -tahto eivät riipukaan biologisesta rakenteesta samalla tavoin kuin kyky synnyttää.

Tasa-arvokeskustelussa on tapana kaivautua poteroihin, joissa kukin ryhmä puolustaa omaa etuaan. Olisi jo aika ymmärtää, että tasa-arvo ei loppujen lopuksi heikennä kenenkään etua. Yhden ryhmän pääsy tasaarvoiseen asemaan muiden kanssa yleensä kohentaa kaikkien oikeuksia.
Sytykkeitä tasa-arvopohdintaan
Esimerkiksi miesten lyhyempää elinikää on vaikea pitää yksin seurauksena epätasa-arvosta. Kyse on myös henkilön omista, vapaista elämäntapavalinnoista.
Epäilemättä, mutta samalla tavalla myös kaikissa naisten tasa-arvo-ongelmissa on kyse elämäntapavalinnoista. Sellaisia kaksoistandardeja ei kuitenkaan saa olla, joissa miesten elämäntapavalintoja pidetään miesten omana syynä, mutta naisten elämäntapavalintoja tasa-arvo-ongelmina, jotka yhteiskunnan tulee ratkaista.

Hymyilevä eläkeläinen
Halusin vielä kiihdyttää Maikkia ja sanoin:
- Tässä menneellä viikolla Lapin yliopistossa julkaistiin väitöskirja miehiin kodistuvasta sukupuolisesta syrjinnästä. Väittelijän nimi on Pasi Malmi.
- Panis hameen päälleen, kuittaa Maikki, hymyilevä eläkeläinen.
Talouskriisi tuo tasa-arvoa työllisyystilastoihin
Yhdysvalloissa talouskriisin voi nähdä tuovan tullessaan jotain myönteistäkin, tasa-arvoa työllisyystilastoihin. Talouskriisi on koetellut kovimmin miesvaltaisia aloja, ja naisten osuus työssäkäyvistä amerikkalaisista on ennätyksellisen suuri.
Jösses mitä uutisointia! Miesten massatyöttömyys ja siitä todenneköisesti seuraava itsemurha-aalto tuottaa positiiviisia tuloksia. Voisi naisten aseman huonontumisesta kirjoittaa samalla tavalla?

HS-keskustelu: Vasemmistoliitto vaatii mieskeskustelua Suomeen

62 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Tuosta HS pääkirjoituksen lopusta löytyy haastetta nykyiselle tasa-arvokeskustelulle ja heille jotka katsovat sen yksinoikeudekseen. Jos voisin, vaihtaisin "etu" -> oikeus ja jättäisin "myös" pois.

On miesten etu osallistua myös tasa-arvotyöhön muutenkin kuin naisten tasa-arvoa tukemalla. Yksi keino on tutkia miesten tasa-arvon esteitä ja tuoda ne julkiseen keskusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Why Men Earn More - The Startling Truth Behind the Pay Gap:
http://www.youtube.com/watch?v=Cb_6v-JQ13Q&feature=related

Kannattaa katsoa! Jenkkitohtori murskaa lukuisia feministien "totuuksia" tekemällään tutkimuksella. Lopussa puhutaan myös siitä, miksi miehet haluavat ansaita enemmän. Selityksenä eräänlainen MA-teorian sovellus.

Homo kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkomaat/1641843
Facebook-kiristäjä pakotti opiskelutovereitaan seksiin

Esiintyi ensiksi netissä tyttönä ja sai houkuteltua huomattavan määrän miespuolisia opiskelijoita lähettämään itsestään alastonkuvan. Tämän jälkeen huijari uhkasi paljastaa kuvat koulussa, ellei uhri suostu seksiin.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Short but sweet:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/02/796096

"Helsingissä ainakin joka neljäs avioliitto solmitaan ulkomaalaisen kanssa"

"Tilastojen perusteella suomalaisnaiset löytävät usein puolison Länsi-Euroopasta, kun taas ulkomaalaisten kanssa avioituvat suomalaismiehet löytävät vaimon Kaakkois- tai Itä-Aasiasta tai Venäjältä."

Anonyymi kirjoitti...

Vuosittain sata sinkkunaista käy hedelmöityshoidoissa

Homo

Homo kirjoitti...

Joka neljäs helsinkiläinen nai ulkomaalaisen

tikka kirjoitti...

sain henkan kirjan juuri lahjaksi - ja mieleinen lahja onkin. :)

Henry kirjoitti...

"sain henkan kirjan juuri lahjaksi - ja mieleinen lahja onkin. :)"

Juu, se onkin kaikkien naisten toivelahja. :-)

Aava kirjoitti...

"23. Naisille suoritettavat paremmat ja systemaattiset terveystarkastukset, kuten mammografia."

Tämä tasa-arvovouhotus ampuu kyllä ainakin tässä kohtaa rumasti yli.

Sairauksien seulonta ei lähtökohtaisesti ole sukupuolikysymys.
Siinä on kyse taudin yleisyydestä, sen diagnostiikkaan saatavilla olevista välineistä, niiden kustannuksista, seulonnan kustannus-hyöty -vaikuttavuudesta sekä sen varsinaisen taudin hoitomahdollisuuksista.

tympeäNörttö kirjoitti...

Homo linkkasi:
"Tämän jälkeen huijari uhkasi paljastaa kuvat koulussa, ellei uhri suostu seksiin."

Tällaiset keissit eivät ole tuntemattomia Suomessakaan, olen nähnyt kuvia. Sen sijaan mikä aina ihmetyttää on miesten halukkuus lähettää kuviaan tuntemattomille, ja peräti sellaisia kuvia, joita ilmeisesti jollain tapaa itse sitten häpeilevät? (Minusta ei ole varsinaisia alastonkuvia netissä, mutta jos olisin timmimmässä kunnossa, niin olisihan niitä kivaa ottaa. Ja vaikka esitellä kotisivuillaan sitten. Eipähän pääsisi kukaan kiristämäänkään mitenkään.)

Samaan tapaan ihmettelen kuinka kotimaisille semipornotähtitytöille jaksetaan irvailla niin kovaa. Ikäänkuin kameralle esiintyminen olisi ihan mieletön häpeä, jos kuitenkin sattuu seksistä pitämään, jne.

(PS: Henry hei, eikö voisi saada vanhan leiskan takaisin, tai edes toisenlaisen? Tämä on tähänastisista heikoin, ja jo alusta asti olen seurannut.)

Henry kirjoitti...

"eikö voisi saada vanhan leiskan takaisin, tai edes toisenlaisen? Tämä on tähänastisista heikoin, ja jo alusta asti olen seurannut."

Mitä mieltä muut ovat sivuston uudesta ulkonäöstä?

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkään ei minulla postaus FF 3.0.5:llä onnistu, kuten se vanhan leiskan aikana teki.

LÄhetä kommentti -painalluksen jälkeen kommentti-kenttä vaan tyhjenee, mutta mitään ei lähde. IE7:lla onnistuu, vaikka silläkin säännöllisesti vasta toisella yrittämällä.

Henry kirjoitti...

No joo, vaihdoin takaisin kommenttiasetuksiin tuon pop-up ikkunan. Eli se ei ole leiskan ominaisuus, vaan bloggerista valittava ominaisuus. Olisikohan vika siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla taas se vähän aikaa käytössä ollut "uusi" kommenttisysteemi toimi ihan hyvin FF:llä Linuxissa ja Windowsissa, mutta Internet Exploreria käyttäessä ei jostain syystä linkit viestissä näyttäneet toimivan. Saattoi tosin olla kyse siitäkin bugista, että viesti lähti vain toisella yrittämisellä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

tympeäNörttö, siis mitä kuvia olet nähnyt ja missä? Oletko siis nähnyt kuvia, joita on julkaistu kostoksi kun kiristetty ei ole suostunut seksiin, kuvia joissa joku on kiristetty seksiin vai mitä?

Homo

tympeäNörttö kirjoitti...

Homo kysyi:
"siis mitä kuvia olet nähnyt ja missä? Oletko siis nähnyt kuvia, joita on julkaistu kostoksi kun kiristetty ei ole suostunut seksiin, kuvia joissa joku on kiristetty seksiin vai mitä?"

Puhuin hieman laveammin. Olen nähnyt kuvia, jotka on huijattu pojilta ja miehiltä esittämällä mukamas teinityttöä tai naista. En tiedä onko niihin liittynyt kiristämistä, mutta jostain syystä ovat sitten levinneet, ehkä jonkinlaisessa häpäisemistarkoituksessa. Toisaalta miehet ilmeisesti lähettelevät auliisti naisten deitti-ilmoituksiinkin mm. kuvia peniksistään, että tiedähäntä sitten onko kauhean vakavia asioita, heh.

(PS: Kiitos Henry tästä vanhasta kommenttiboksista, tykkään paljon enemmän. Tuo pääsivun leiska silti vähän nyppii, mutta kaippa siihen tottuu, jos tarvitsee.)

Vortac kirjoitti...

Mitä mieltä muut ovat sivuston uudesta ulkonäöstä?

Kylmä. Jotenkin kalsean steriili ja kliininen, tulee jokin virasto tai muu 'virallinen' mesta mieleen kaikessa epäinhimillisessä kalseudessaan. Otsikot ovat vähän epäselvät, ja nykyisin on paljon vaikeampi heti havaita, mistä alkaa uusi blog-entry ja mihin entinen loppuu.

Olen Tympeänörtön kanssa samaa mieltä, että tämä vanhanaikaisempi kommentointisysteemi on paljon miellyttävämpi. Click and Go, sensijaan että joutuu jotain valikoita säätelemään..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"No joo, vaihdoin takaisin kommenttiasetuksiin tuon pop-up ikkunan. Eli se ei ole leiskan ominaisuus, vaan bloggerista valittava ominaisuus. Olisikohan vika siinä."

Jep. Nyt lähtee postaus taas FF:lläkin.

Jorma kirjoitti...

Pravdan kirjoitus on olosuhteet huomioon ottaen ihan positiivinen juttu, vaikka on turha jauhaa "poteroihin kaivautumisesta" ongelmana aina kun miesten tasa-arvo-ongelmat mainitaan. Nykyisen naisasiapolitiikan ja naisasiaviranomaisten tilalle pitää vain saada tasa-arvopolitiikka ja tasa-arvoviranomaiset. Ei siinä mitään poteroa tarvita.

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä mieltä muut ovat sivuston uudesta ulkonäöstä?"

Sivuston uusi ulkonäkö edustaa
kehittyneempää miesasiatoimintaa, eli ollaan jo mukana politiikassa, eikä tämäkään palsta ole välttämättä enää vain "nettikeskustelu".

Kylmä ja steriili se on, mutta
tietysti ulkoasua voi muuttaa vähän vähemmän laimeiksi.

Bmad

Arhi Finnsanity kirjoitti...

"Opettajakunnan naisvaltaisuus, joka johtaa poikien vieraantumiseen koulutyöstä."

Tottelevaisuus on koulujen suurin ongelma.

Poikien vieraantuminen koulutyöstä ei ole vakavin seuraamus vaan vieraantuminen yhteisen yhteiskunnan käsitteestä ja oma-aloitteisesta luovasta prosessoinnista. Kouluissa opetetaan komentotaloutta ja kaavamaista apinointia, jossa ilmoitusluontoisesti ajetaan yksilön ominaispiirteiden yli. Tärkeintä ei ole oivaltaa ja soveltaa vaan tärkeillä - mielistelevät tytöt opettajan nostamina ihmiskunnan esikuvina.

Totteleminen ja sulautuminen ei vaan sitten lopulta tuota niitä pontevia ja soveltavia uuden yhteiskunnan globaaleja jäseniä.

Se on jo yhteiskunnan ongelma - varsinkin kun nyt meuhkataan tästä sisällöntuottamisen uudesta pelastavasta periaatteesta. Opettajien ja opetusministeriön virkamiesten perinteinen asenneongelma, josta seuraa todella megalomaanisia ongelmia, ns kulttuuriteollisuuden uuden ajan mukaisesta omaehtoisesta tuottamisesta ja itsensä puffaamisesta.

Opettajien nuoleskelu kiltin lapsen ihanteiden mukaisesti on edeltävä fanfaari työelämän matalaotsaiselle ryömimiselle, epä-älylliselle aloitekyvyttömyydelle, jossa tärkeintä on opetella persoonaton maastoutuminen, minimaalisin subjektiivinen panos ja vähäpätöisin luovuus.

Yliopistossa luulis soveltamistaitoinen ja kehittymiskelpoinen yksilö olevan tärkein voimavara.
Mutta ei.

Anonyymi kirjoitti...

Nakupoliiseista skandaali Ruotsissa

Kuvissa esiintyy Afrtonbladetin mukaan yhdeksän valmiusyksikön jatkokurssilta valmistumista juhlivaa miespoliisia. Seksuaalisesti vihjailevat kuvat otettiin perjantaina mökillä Göteborgin lähettyvillä juhlissa, joihin ilmestyi myös miesstrippari.

Alastonkuviin reagoivat jatkokurssin kouluttajat, jotka olivat mukana juhlissa. Kaikki kuvissa poseeranneet poliisit on sijoitettu väliaikaisesti muihin tehtäviin.

Homo

Ei mikään madonna kirjoitti...

Haluaisin miesasiamiehiltä (vaikka Laasaselta heidän puolestapuhujanaan) kannanottoa siihen miten tämä heteronaisten harjoittama miesten seksuaalisen tyydytyksen säännöstely tulisi korjata?

Linkolalta on ilmeisesti joskus tullut ehdotus julkisten bordellien perustamisesta terveyskeskusten yhteyteen, mikä itseasiassa kuulostaa tässä tapauksessa ainoalta järkevältä vaihtoehdolta. Yleislääkäri tai psykiatri voisi kirjoittaa lähetteen puutteesta kärsivälle ja kroonisesti puutteessa elävät voisivat saada käynneistä kelakorvauksia. Eikä välttämättä mitään lääkäriäkään tarvita, jonoon vaan. Toki noissa bordelleissa tulisi olla palveluja myös naisille ja eri seksuaalivähemmistöille, mutta näyttäisi kysynnän perusteella siltä että nämä ATM:t olisivat varsinainen kohderyhmä. Bordellialan ammattilaisille tulisi tietenkin myös järjestää asianmukainen koulutus. Voi vaan olla että nykyisellä hyvinvointivaltiolla ei ole varaa tällaiseen ylellisyyteen.

Edellä kuvatulle järjestelylle on minusta jopa vaikea keksiä vaihtoehtoa ilman että loukattaisiin ihmisen perusoikeutta koskemattomuuteen. Vai pitäisikö säätää laki että naisen kuin naisen on antauduttava miehelle, mikäli mies on ollut vaikkapa yli viikon puutteessa? Itse uskon siihen että oikeus koskemattomuuteen on suurempi kuin "oikeus kosketukseen", mitä ei kenelläkään itseasiassa ole olemassakaan. Seksin saaminen ei ole ihmisen perusoikeus, vaikka seksi luokitellaankin ihmisen perustarpeisiin. Tulee myös huomata, että bordellijärjestely ei tuo ATM:lle parisuhdetta eikä rakkautta, mutta nekään eivät ole kenenkään ihmisen perusoikeuksia. Bordellit toimisivat kompensaationa.

Oletetaan että naisten seksuaalisuus on biologisesti sellaista, että naiset haluavat harvemmin ja romantiikalla höystettynä ja miesten seksuaalisuus taas useammin ja useampiin naisiin kohdistettua suorituskeskeistä toimintaa. Tasa-arvoisesti ajateltuna ei pitäisi pitää kummankaan sukupuolen tyypillistä seksuaalisuutta arvokkaampana, eli miesten pornomaailma on aivan yhtä arvokasta kuin naisten kynttilänvalopanot. Kun mietitään asiaan koskemattomuuden perusoikeuden kannalta niin naisten seksuaalisuus ikään kuin pääsee voitolle, koska oikeus koskemattomuuteen takaa sen ettei naisen tarvitse suostua miestyyppiseen useammin tapahtuvaan seksisuoritukseen (toisaalta mies voi hakea seksin jostain muualta). Joka tapauksessa tätä miesten kokemaa puutetta voitaisiin minusta kompensoida vaikka näillä julkisilla bordelleilla.

Naisilla on kuin onkin siis merkittävästi seksuaalista valtaa, mutta tämän valtarakenteen purkaminen (eli naisten antautuminen useammin seksiin vastoin omaa biologiaansa) olisi ristiriidassa koskemattomuuden perusoikeuden kanssa. Näin ollen tätä biologiasta aiheutuvaa haittaa miehille voidaan jollain tavalla kompensoida, mutta sitä ei voida poistaa, aivan kuten synnytys on biologiasta aiheutuva "haitta" naiselle, mutta sen haittavaikutuksia voidaan kompensoida. Ei siis muuta kuin huorat valtion palvelukseen ja naisten pehmoseksille sama kunnioitus kuin miesten suorituspanoille!

Vortac kirjoitti...

Sen verran haluan kyllä kehaista, että tuo shakkinappulakuva on erinomainen! Se kertoo niin paljon niin vähäeleisesti.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

http://helenas-secrets.blogspot.com/2009/02/memoirs-of-slut-lutkan-muistelmat.html

"Tapailemme vieläkin satunnaisesti kaupungin yössä, mutta ainoastaan pienen piiskauksen merkeissä. En kerta kaikkiaan pysty vastustamaan miestä, jolla on luontainen kyky alistaa naista."

Ei niinkään yllättäen mies on säveltäjä ja täysi renttu.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin uusi ulkoasu on kamala. Blogin otsikon fontti on ruma, värit ovat rumia, shakkiteema on ruma. Selvästi askel huonompaan suuntaan.


Samaan tapaan ihmettelen kuinka kotimaisille semipornotähtitytöille jaksetaan irvailla niin kovaa. Ikäänkuin kameralle esiintyminen olisi ihan mieletön häpeä, jos kuitenkin sattuu seksistä pitämään, jne.

Suomalaiset pornotytöt ovat rumia ja urpoja. Totta kai niille irvaillaan. En ikinä katsoisi suomalaista pornoa.

Pornonäyttelijän persoona merkitsee paljon. En ole koskaan kyennyt masturboimaan kauniin mutta tyhmän pornonäyttelijän videoille. En vaikka skippaisin keskusteluosuudet.

Vortac kirjoitti...

Muistaakseni Homo joskus kaipaili Bernard Chapinin kirjoituksia hänen mainioiden videoidensa sijasta. Nyt sitten satuin törmäämään tällaiseen kirjoitelmaan, joten olkaapa hyvät.

http://pajamasmedia.com/blog/how-obama-stimulates-feminists/

- Vortac

Tosi Pikkupili kirjoitti...

Ei mikään madonna: Haluaisin miesasiamiehiltä (vaikka Laasaselta heidän puolestapuhujanaan) kannanottoa siihen miten tämä heteronaisten harjoittama miesten seksuaalisen tyydytyksen säännöstely tulisi korjata?

Minä ehdotan valtion kontrollissa ja valvonannssa olevia bordelleja, jossa saisi ns. Kelakortilla ja maksamalla kohtuullisen omavastuuosuuden. Terveydenhuolto olisi järjestetty ko. bordelleissa työskentelville, samoin olisi turvahenkilöstö ja sosiaaliturva järjestetty.

Kun tuollainen mahdollisuus olisi olemassa, naisten halu kiristää sillä p*llullaan vähenisi varmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta sitä ei tarvi lähteä korjaamaan, riittää kun asia tiedostetaan eikä kielletä. Kyseessä on kuitenkin luonnonlakiin verrattava ilmiö ja niiden korjailu yhteiskunnan toimesta menee yleensä aina perseelleen.

- Syltty

Henry kirjoitti...

"Haluaisin miesasiamiehiltä (vaikka Laasaselta heidän puolestapuhujanaan) kannanottoa siihen miten tämä heteronaisten harjoittama miesten seksuaalisen tyydytyksen säännöstely tulisi korjata?"

Keskeinen pointtihan on se, että tasa-arvopolitiikka keskittyy naisten aseman parantamiseen sillä varjolla, että naisten asema on huonompi kokonaisuutta tarkastellen, mutta feministisestä teoriasta puuttuu naisten seksuaalisen vallan ulottuvuus, joka kääntää kelkkaa naisten hyväksi. Eli vaikka asiaa ei korjattaisikaan, niin nuo naisten seksuaalisen vallan naisille tuottamat hyödyt huomioida tasa-arvotutkimuksessa.

Ja korjausehdotuksia. Eräs toimiva on se, että muutetaan markkina-olosuhteita miehille edullisemmiksi. Eli esim. otetaan vain naismaahanmuuttajia, jolloin lukumääräsuhde muuttuu. Mitä enemmän naisia on suhteessa miehiin, sitä helpompaa miesten seksinsaannista tulee. Ja rasisteiltakin menee raiskauskortti sivusuun.

Toinen toimenpide voisi olla YTM:n naissuhteiden rajoittaminen. Liberalistinen periaate, jossa muutamat haalivat kaikki edut, ei ole käypä periuaate muillakaan elämänalueilla.

Kumpikaan noista ei suoranaisesti kiellä tai velvoita naisia mihinkään, mutta toki niillä on naisten pariutumismarkkinaolosuhteita huonontava vaikutus. Mutta niinhän tasa-arvon tavoittelulla aina tuppaa olemaan seurauksena hyväosaisten aseman huonontuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä listalla "Jukka Hankamäki Lopuksi oma luetteloni siitä, miten miesten syrjintä ilmenee naisten maailmassa:" ei ole lainkaan mainintaa siitä, mitä aiheutuu lapsille siitä, että he lapsuudessaan ennen kouluikää ovat aika suurelta osin naisten hoitamia!

Esimerkiksi jos verrataan siihen, kuinka monta prosenttia opettajista peruskoulussa/lukiossa on naisia, niin miten lapsiin vaikuttaa se, että päiväkodin henkilökunnat ovat todella naisvaltaisia? Tarkkaa prosenttilukua en tiedä, mutta korkea se on.

Eikö lapsilla olisi oikeus olla miestenkin seurassa ja hoitamina päiväkodeissa/perhepäivähoidossa?

Mutta toisaalta tämä riippuu miehistä itsestäänkin. Täytyisi hakeutua tällaisille aloille.

tympeäNörttö kirjoitti...

Joku kirjoitti:
"Suomalaiset pornotytöt ovat rumia ja urpoja. Totta kai niille irvaillaan. En ikinä katsoisi suomalaista pornoa."

No älä katso - mutta hauskaa että kuitenkin tiedät heidän olevan rumia ja urpoja... Vaan ihan tosissaan; saako taviksiakin sitten haukkua, kun ovat rumia ja urpoja, mutta silti kehtaavat harrastaa seksiä (makuuhuoneissaan)? Vai eikö kameran eteen yksinkertaisesti saisi päästää kuin aivan ykkösluokan muotovalioita? (Puhumattakaan siitä, että anonyymin mielestä heidän pitäisi läpäistä myös jonkinsortin älykkyyskoe.)

Ihan kaheleita juttuja. :/

Madonna/Huora/Madonna kirjoitti...

Laasasen korjausehdotuksista: Jos otetaan Suomeen vain naismaahanmuuttajia, niin silloinhan lukumääräsuhde lähtömaassa heikkenee naisten eduksi (naisia vähemmän) joten eikö se ratkaise ongelmaa vain paikallisesti? Tietenkin jos ajatellaan että lähtömaat ovat usein kolmannen maailman maita, joissa naiset elävät yleensä vailla mitään käsitystä länsimaalaisesta tasa-arvoajatuksesta ja ovat miesten käskyvallan alla niin miehet lähtömaassa voivat järjestellä asian niin ettei heidän seksuaalisen tyydytyksen tarpeensa vaarannu ( eli lainaillaan vaimoa vähän kavereille). Tästä seurauksena länsimaiden ei missään tapauksessa kannata edistää naisten asemaa kolmansissa maissa. Tätäkö miesasiamiehet ajavat?

Ja nyt kun puhutaan maailmanlaajuisesta solidaarisuudesta niin eikö silloin pitäisi auttaa maita joissa puute on suurin eli tässä tapauksessa Kiinassa, jossa lukumääräsuhde on suorastaan hälyttävä miesten seksitasa-arvon kannalta! Yhden lapsen politiikka, jossa tyttösikiöitä abortoidaan kivasti, onkin johtanut käsittämättömän laajaan miesten tasa-arvovajeeseen. Nopeasti maahanmuuttajanaisia Kiinaan vajetta paikkaamaan!

Oikeastaan, näin pitkän aikavälin ratkaisuna, miesasiamiesten tulisikin siis kannustaa poikasikiöiden abortointiin jotta lukumääräsuhde tulevaisuudessa olisi tasa-arvoisempi ja ihanneyhteiskunnassa tämä abortointi olisi tietenkin kivasti järjestäytynyttä. Mitäs sanot Henry ystäväiseni?

Ja mitä tulee tuohon toiseen ehdotukseen: Miten YTM:n naissuhteita tulisi käytännössä rajoittaa? Pitäisikö heille antaa panokortti, jonka täytyttyä pitää tyytyä omaan käteen tai ainakin omaan vaimoon/tyttöystävään/vakipanoon? Panokortin voisi tietenkin antaa tasa-arvon nimissä kaikille eikä vain YTM:lle. Panokortti ei kuitenkaan pakota ketään seksiin, joten vaikka naiset jakautuisivatkin tasaisemmin miehille niin lukumääräsuhdeongelma tulee silti vastaan, koska 50/50 lukumääräsuhteella naiset eivät vain halua antaa niin paljon kuin kaikkien miesten kokonaistarve olisi. Ratkaisuna olisi siis edellä mainittu poikasikiöiden abortointi tai naisten pakottaminen seksiin vastoin tahtoaan (ja biologiaansa). Vai kuinka?

Tulipa vaan mieleen sellainenkin seikka että jos tulevaisuudessa lukumääräsuhde olisi miesasiamiesten ihanteen mukainen (millainen se olisi? 70/30? 80/20?) niin länsimaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa sillä voisi olla hassuja vaikutuksia politiikkaan. Ehkä demokratiastakin siis kannattaisi luopua...

Mitä Henry on muuten mieltä julkisten bordellien vaihtoehdosta, jonka kuvasin aiemmassa viestissä? Ei se tee susta homoa, vegeä tai vihreää akateemista naista, jos vähän on samaa mieltä Linkolan kanssa. Tai varsinkaan sen Hännikäisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Sellanen huomio, että tuskin se ketään oman käden sankaria paljon lohduttaa, jos sosiologit kirjoittaa väikkäreissään että joo-o, naiset hallitsee seksiä, naiset on tosi pirullisia. Puute on ja pysyy. Ei auta vaikka poliitikotkin puhuis. Jos on epäkohta niin jotainhan tarttis tehdä ihan konkreettisesti...

Henry kirjoitti...

"Jos otetaan Suomeen vain naismaahanmuuttajia, niin silloinhan lukumääräsuhde lähtömaassa heikkenee naisten eduksi (naisia vähemmän) joten eikö se ratkaise ongelmaa vain paikallisesti?"

Kyllä

"Tietenkin jos ajatellaan että lähtömaat ovat usein kolmannen maailman maita, joissa naiset elävät yleensä vailla mitään käsitystä länsimaalaisesta tasa-arvoajatuksesta ja ovat miesten käskyvallan alla niin miehet lähtömaassa voivat järjestellä asian niin ettei heidän seksuaalisen tyydytyksen tarpeensa vaarannu ( eli lainaillaan vaimoa vähän kavereille)."

Ma-teoria ennustaa päinvastoin, että mitä vähemmän naisia on, sitä edullisempi on naisten tilanne. Kehitysmaiden miehille tilanne on huono. Eivät miehet lainaile vaimoa kenellekään.

"Ja nyt kun puhutaan maailmanlaajuisesta solidaarisuudesta"

No minä en ole sellaisesta puhunut

"Oikeastaan, näin pitkän aikavälin ratkaisuna, miesasiamiesten tulisikin siis kannustaa poikasikiöiden abortointiin jotta lukumääräsuhde tulevaisuudessa olisi tasa-arvoisempi ja ihanneyhteiskunnassa tämä abortointi olisi tietenkin kivasti järjestäytynyttä. Mitäs sanot Henry ystäväiseni?"

Se voisi olla eräs ratkaisu. Tai joku muu hienovaraisempi säännöstelytapa.

"Ja mitä tulee tuohon toiseen ehdotukseen: Miten YTM:n naissuhteita tulisi käytännössä rajoittaa? Pitäisikö heille antaa panokortti, jonka täytyttyä pitää tyytyä omaan käteen tai ainakin omaan vaimoon/tyttöystävään/vakipanoon?"

Kyllähän tuo seksin rajoittaminen osattiin jo ennen vanhaankin. Riittävät rangaistukset, niin eiköhän se siitä.

"Mitä Henry on muuten mieltä julkisten bordellien vaihtoehdosta"

Ei se varmaan kovin säädeltynä ja moraalisesti tuomittuna paljoa vaikuttaisi, mutta jos rajat avattaisiin seksityöläisille ja moraaliset sanktiot poistettaisiin, niin sillä varmaan jo olisi vaikutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos mies ei saa pillua, niin eikö se ole ihan hyvä asia populaation kannalta? Tarkoitan, että naisten inhoreaktiolla on jokin luonnollinen, tärkeä, evoluution muokkaama syy, jota vastaan ei välttämättä kannata taistella.
Ulosteidenkin näkeminen synnyttää automaattisen inhoreaktion, joka on meissä kaikissa synnynnäisenä, evolutiivisena ja välttämättömänä ominaisuutena.

Saamattomissa miehissä on haitallisia ominaisuuksia. Muutenhan evoluutio olisi muokannut naiset haluamaan juuri meitä ATM:iä. Hyvä että olemme ilman. Joskus yleisen edun pitääkin mennä yksilön edun edelle.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, onko sinusta jokaisella ihmisellä oikeus seksiin? Pitäisikö sen olla jotain jokaiselle kuuluvaa, jonka saannissa valtio auttaa jos ei luonnollisesti onnistu?

Jos naisten seksuaalinen valta on biologiasta lähtöisin, vastaavasti kuten miesten fyysinen ylivalta, niin pitäisikö sitä tosiaan edes korjata? Julkisilla yleisillä bordelleilla (ilman moraalisia sanktioita) voidaan kompensoida tätä miesten biologista heikkoutta (heikkoutta neutraalissa mielessä, kuten naisen fyysinen heikkous) mutta itsessään se ei ole tasa-arvo-ongelma, kuten ei ole naisten fyysinen heikkouskaan. Miehet saavat etua fyysisestä voimakkuudestaan, mutta ne eivät ole ongelmia. Heidän tuloksensa ovat urheilussa parempia jne.

Moraalinen kysymys tulee siinä, ovatko miehet oikeutettuja käyttämään suurempaa voimakkuuttaan väkivaltaan ja naisen hallitsemiseen. Sama kysymys tulee naisten seksuaalisessa vallassa. Se on olemassaoleva luonnollinen fakta, eikä sillä ole sinänsä moraalista ulottuvuutta, mutta se miten naiset käyttävät tätä valtaa on oleellista.

Itse olen sitä mieltä, että jos naiset käyttävät valtaansa siihen että siirtävät resursseja miehiltä itselleen (esim. rahaa, elintasoa jne.) kyse on vallan väärinkäytöstä. Asenneilmapiirin tulisi muuttua. On moraalisesti tuomittavaa jos mies uhkailee väkivallalla ja kiristää sillä naiselta jotain. Samalla tavoin pitäisi olla moraalisesti tuomittavaa jos nainen hyväksikäyttää miestä seksin (ja seksistä pidättäytymisen) avulla.

Silti naisilla ei ole, eikä tule olla, minkäänlaista velvoitetta antaa seksiä sellaisille henkilöille, joille eivät halua antaa. Ongelmana tässä väkivalta-seksi analogiassa onkin se että on hyväksyttävää kieltää mieheltä väkivalta, koska väkivalta on teko, kun taas naisella vallan välineenä on seksistä eli teosta pidättäytyminen. Lailla voidaan helposti kieltää jokin teko (väkivalta), mutta teosta pidättäytymisen kieltäminen on huomattavasti vaikeampaa, varsinkin kun seksistä pidättäytyminen (koskemattomuus) kuuluu ihmisen perusoikeuksiin. Tuskin miesasiamiehetkään haluavat lakia jossa naisia pakotetaan seksiin? Siksi asia on lähtökohtaisesti hankala. Myöskään lukumääräsuhteen keinotekoinen muokkaaminen ei vaikuta millään tavalla järkevältä käytännössä.

Mielestäni ainoa apu on kasvatuksessa ja asenneilmapiirissä. Ihanteeksi pitäisi tulla nainen, joka on itsenäinen, omillaan toimeentuleva, yhteiskunnan täysivaltainen jäsen, jolle mies on kumppani ja seksielämä miehen kanssa tasa-arvoinen kompromissi kummankin haluista ja toiveista (naisen romanttisia unelmia ei myöskään saa sivuuttaa eikä pitää hölmöinä. Ne ovat biologisesti aivan yhtä rationaalisia kuin miesten siemenenviljely ympäriinsä). Yksiavioisuus on tähän minusta ihan hyvä kompromissi.

Miesten puutteessa eläminen suuremmasta seksihalusta johtuen on miehen biologian kirous. Naisten vastaavia kirouksia ovat kivulias synnytys, menstruointi ja fyysinen heikkous. Ei näitä voida ihan helpolla poistaa. Ja ne eivät sinänsä ole tasa-arvo-ongelmia. Koittakaa kestää ATM:t, ei vaan voi mitään.

Vortac kirjoitti...

Ihan kaheleita juttuja. :/

No mitä odotat ihmiseltä, jolla ei ole sen verran aivoissaan toimintaa että kykenisi edes keksimään nimimerkin? Eikä sen verran selkärankaa, että sitten pysyisi siinä nimimerkissä. Eivät anonyymit halua keskustelua, he haluavat provokaatiota ja kontrollia, hajoittaa ja tuhota, solvata ja hyökätä, jne.

Näistä syistä on oikeastaan aika kahelia ryhtyä keskusteluun anonyymin kanssa, ja olettaa että siitä sukeutuisi jotain järkevää ja että keskustelu pysyisi kunnioittavassa hengessä puolin ja toisin mielipide-eroista huolimatta.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Madonna/Huora/Madonna: "Oikeastaan, näin pitkän aikavälin ratkaisuna, miesasiamiesten tulisikin siis kannustaa poikasikiöiden abortointiin jotta lukumääräsuhde tulevaisuudessa olisi tasa-arvoisempi ja ihanneyhteiskunnassa tämä abortointi olisi tietenkin kivasti järjestäytynyttä."

Tämä ehdotuksesi on kuin suoraan radikaalilesbofeministi Sheila Jeffreysin suusta ja toimenpidelistalta. Olet ehta "sisko", epäilemättä. Näin mielettömiä ehdotuksia ei voi tulla muilta kuin feministeiltä. Järkyttävää!

hhh kirjoitti...

M/H/M:"Oikeastaan, näin pitkän aikavälin ratkaisuna, miesasiamiesten tulisikin siis kannustaa poikasikiöiden abortointiin jotta lukumääräsuhde tulevaisuudessa olisi tasa-arvoisempi ja ihanneyhteiskunnassa tämä abortointi olisi tietenkin kivasti järjestäytynyttä. Mitäs sanot Henry ystäväiseni?"

Henry: "Se voisi olla eräs ratkaisu. Tai joku muu hienovaraisempi säännöstelytapa."

Eipä se Henrykään siitä järkyttynyt. Jeesustelu on kaunista, mutta ei sovi tabujen rikkomiseen.

Henry kirjoitti...

"Henry, onko sinusta jokaisella ihmisellä oikeus seksiin? Pitäisikö sen olla jotain jokaiselle kuuluvaa, jonka saannissa valtio auttaa jos ei luonnollisesti onnistu?"

Minä en ole moraaliteoreetikko, joten en osaa sanoa, mikä on oikein. Olen kyllä markkina- ja tasa-arvoteoreetikko, joten voin vastata niitä asioita käsitteleviin kysymyksiin. Eli vastaan, että on tasa-arvoisempaa, jos seksi jakautuu tasaisemmin. Jos (tosiasiallinen) tasa-arvo hyväksytään tavoitteeksi, niin silloin seksin perustarpeena pitäisi kuulua tasa-arvon piiriin. Jos sen sijaan tavoitellaan jotain muuta, kuten vapaata markkinataloutta, niin silloin seksin tasaisemmalle jaolle ei ole sijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Luin nopeasti Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen eikä ainakaan siinä sattunut silmään seksi oikeutena. Siinä kyllä sanotaan, että täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia, mutta solmisen on tapahduttava vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. Tätä taustaa vasten YT-miehille tarkoitettu panokortti voidaan tulkita ihmisoikeuksien vastaiseksi. Vai?

"Jos (tosiasiallinen) tasa-arvo hyväksytään tavoitteeksi, niin silloin seksin perustarpeena pitäisi kuulua tasa-arvon piiriin."

En ymmärrä, miksi seksi pitäisi lukea tasa-arvon piiriin. Se on perustarve, mutta niin on itseilmaisukin. Siitä huolimatta kuka tahansa ei pääse kansallisoopperan lavalle laulamaan.

Henry kirjoitti...

"En ymmärrä, miksi seksi pitäisi lukea tasa-arvon piiriin."

No siksi, että tasa-arvon piiriin pitäisi kuulua kaiken merkittävän, jos tasa-arvoa tavoitellaan. Joko tasa-arvoa on tai sitä ei ole. Rusinapullatasa-arvo ei ole tasa-arvoa ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

"mutta jos rajat avattaisiin seksityöläisille ja moraaliset sanktiot poistettaisiin, niin sillä varmaan jo olisi vaikutusta."

Mutta sitten vastaan tulee ATM:n rahavarat. Ei kaikilla ole varaa käydä huorissa eikä ilmaiseksikaan saa.

Anonyymi kirjoitti...

"No siksi, että tasa-arvon piiriin pitäisi kuulua kaiken merkittävän, jos tasa-arvoa tavoitellaan."

Siis seksi toisen ihmisen kanssa on kaikkein merkittävin? Mihin perustat väitteesi?

N kirjoitti...

"Eli vastaan, että on tasa-arvoisempaa, jos seksi jakautuu tasaisemmin. Jos (tosiasiallinen) tasa-arvo hyväksytään tavoitteeksi, niin silloin seksin perustarpeena pitäisi kuulua tasa-arvon piiriin."

Miten tätä tasa-arvotyötä seksin tasaisemman jakautumisen edistämiseksi tulisi tehdä?

Tulisiko lapsille ja erityisesti tytöille opettaa sukupuolivalistuksessa, että heidän pitäisi "ymmärtää antaa" myös niille vähän huonommille ehdokkaille, vaikka se olisikin heidän omaa halua ja biologiaansa vastaan, jotta seksi jakautuisi tasaisemmin? Tai tulisiko tytöille sanoa, että jos rakastut nk. YT-mieheen niin mieti kahdesti onko se nyt varmasti reilua.

Veikkaisin myös, että oikeastaan kaikki systemaattiset keinot yrittää rajoittaa YT-miesten naissuhteita ovat lain ja ainakin tuon ihmisoikeusjulistuksen vastaisia.

Oikeus koskemattomuuteen ylittää "oikeuden oman seksuaalisuuden toteuttamiseen toisen ihmisen kanssa" kaikissa tilanteissa, eikä sitä voida tasa-arvonkaan nimissä polkea. Biologisista syistä näyttäisi siltä että naiselle oman seksuaalisuuden toteuttaminen on helpompaa kuin miehille, mutta ei naisellakaan silti ole oikeutta seksiin.

Henry kirjoitti...

"Miten tätä tasa-arvotyötä seksin tasaisemman jakautumisen edistämiseksi tulisi tehdä?

Aikaisemmassa viestissä on sanottu, miten sitä voidaan (halutessa) edistää.

"Oikeus koskemattomuuteen ylittää "oikeuden oman seksuaalisuuden toteuttamiseen toisen ihmisen kanssa" kaikissa tilanteissa, eikä sitä voida tasa-arvonkaan nimissä polkea."

Kysehän on pikemminkin siitä, on naisilla mitään motiivia harrastaa seksiä muiden kuin YTM:n kanssa.

Henry kirjoitti...

"Siis seksi toisen ihmisen kanssa on kaikkein merkittävin? Mihin perustat väitteesi?"

En sanonut kaikkein merkittävin. Seksi on Maslovin hierarkiassa eräs perustarpeista.

N kirjoitti...

Jos naisten motiivit harrastaa seksiä pariutua ylöspäin (eli YT-miehien kanssa) juontavat juurensa evoluutiobiologiasta ja ovat historiallisesti ja kulttuurillisesti muuttumattomia niin miksi naisten pitäisi väkisin yrittää toimia "luontoa vastaan". Onko naisten biologiset seksuaalisuustaipumukset huonompia kuin miesten?

Jos naisten motiivit seksiin ovat väärät, miten ja millaisiksi ne tulisi muuttaa? Mikä olisi naisen "oikea motiivi" harrastaa seksiä?

Henry kirjoitti...

"Jos naisten motiivit seksiin ovat väärät, miten ja millaisiksi ne tulisi muuttaa?"

Edelleen, minä en ole puhunut oikeasta tai väärästä. Se on moraalinen kysymys, johon minä en tiedä vastausta. Ylipäätään jonkun seksihalujen sanominen "vääräksi" kuulostaa erikoiselta, koska halut tuskin ovat oma valinta.

Enkä minä tiedä, miten naisten seksihaluja voidaan muuttaa. Konstruktionistit luultavasti ajattelevat, niitä tosiaan voi muuttaa.

Feministit tosin usein esittävät, että "äijistä" pitäisi päästä eroon. Silloin oikea resepti on naisten preferenssien muuttaminen siten, että äijät jäävät ilman. Feministit eivät yleensä edes usko tai tuo esiin sitä, että seksihalut olisivat biologisia.

N kirjoitti...

Tutkijana objektiivisuus on toki edellytys, mutta miesasialiikkeen edustajana on otettava kantaa moraalisiin kysymyksiin, eikä voi verhoutua ehtolauseisiin ja sosiologin kaapuun. Minusta kommentti "on tasa-arvoisempaa, jos seksi jakaantuu tasaisemmin" on kannanotto, eikä objektiivinen tieteellinen väite eli miesliikkeen tasa-arvonäkemyksen mukaan seksin pitäisi jakaantua tasaisemmin ja käsittääkseni miesasialiike haluaa edistää tasa-arvoa. Näin ollen miesasialiike haluaa edistää seksin tasaisempaa jakautumista ja pitää sitä moraalisesti hyväksyttävänä ja oikeana. Olenko ymmärtänyt oikein? Haluaisin kysyä kannanottoa, millä keinoilla ja edellytyksillä tätä tasa-arvotyötä tehdään? Käytännössä miten naisten (tai miesten tai yhteiskunnan) tulisi muuttaa tai olla muuttamatta käytöstään ja motiivejaan, jotta se olisi tasa-arvoisempaa miesasialiikkeen mukaan? Enää ei riitä vastaus, että näistä asioista ja miesten ongelmista pitää puhua, se on jo selvää ja hyväksytty.

Olen huomannut jo kauan, että Henryn tapa kieltäytyä moraalisista kannanotoista on taktiikkaa, jossa kaikki asiat yritetään esittää tieteellisessä kaavussa niin ettei mihinkään ikään kuin voisi vastata arvopohjalta. Naistutkijat ovat tehneet sitä varmasti hyvin pitkään ja kritiikki on aiheellista, mutta ei pilata tätäkin. Pidetään tiede selkeästi erillään ja puhutaan nyt miesasialiikkeen kannanotoista ja sosiologiasta joskus toiste. Niitä kannanottoja tässä on koko ajan kysytty.

Henry kirjoitti...

""on tasa-arvoisempaa, jos seksi jakaantuu tasaisemmin" on kannanotto, eikä objektiivinen tieteellinen"

No se on väite tasa-arvo käsitteen sisällöstä. Olisi aika erikoista väittää asian olevan päinvastoin.

"Näin ollen miesasialiike haluaa edistää seksin tasaisempaa jakautumista ja pitää sitä moraalisesti hyväksyttävänä ja oikeana. Olenko ymmärtänyt oikein?"

Minä en osaa miesliikkeen kannasta mitään, koska periaate on se, että liikkeen sisällä hyväksytään erilaisia käsityksiä siitä, mitkä ongelmat ovat miesten tasa-arvo-ongelmia. Aihe on tuskin lähiaikoina tulossa miesliikkeen agendalle.

"Käytännössä miten naisten (tai miesten tai yhteiskunnan) tulisi muuttaa tai olla muuttamatta käytöstään ja motiivejaan, jotta se olisi tasa-arvoisempaa miesasialiikkeen mukaan?"

Kyllä kai tasa-arvo kohdistetaan yhteiskunnan muuttamiseen. Esimerkiksi asevelvollisuus tasa-arvoistetaan, terveydenhoidon resurssit tasataan, voimakas miesten itsemurhien ehkäisemisen ohjelma ja syrjäytymisen ehkäisemisen ohjelmaa (eli rahaa noihin projekteihin)

"Pidetään tiede selkeästi erillään ja puhutaan nyt miesasialiikkeen kannanotoista ja sosiologiasta joskus toiste."

Miesliike haluaa ensimmäisenä edustuksen tasa-arvoelimiin ja miesten tasa-arvo-ongelmien tutkimusta. Ilman noita toimenpiteitä miesten tasa-arvo-ongelmista puhuminen lienee turhaa, koska feministit eivät asialle tee mitään.

N kirjoitti...

Jos seksin jakaantuminen tasaisemmin edellyttää toisen sukupuolen painostamista seksiin vastoin tämän haluja tai jopa biologiaansa en voi pitää sitä tasa-arvoisempana vaihtoehtona kuin tilannetta, jossa seksi jakaantuu epätasaisesti, mutta seksiin osallistuminen tapahtuu aina vapaasta ja täydestä suostumuksesta.

Jos seksin jakaantuminen tasaisemmin edellyttää sukupuolen ottamista kriteeriksi maahanmuuttajien oleskelulupapäätöksissä, poikalasten abortointia tai "hienovaraista säännöstelytapa" tai yleensä aktiivista pyrkimystä muuttaa suomalaisten tai jopa koko ihmiskunnan sukupuolien lukumääräsuhdetta niin että miehet olisivat pariutumis- ja seksimarkkinoilla keskimäärin yhtä haluttuja kuin naiset (eli miehiä olisi merkittävästi vähemmän kuin naisia) pidän näitä tavoitteita ja keinoja niiden saavuttamiseen vähintääkin ongelmallisina kansainvälisten sopismusten ja ihmisoikeusjulistuksen valossa. Kuten myös tätä YT-miesten naissuhteiden rajoittamista. Minusta on yleensäkin outoa että miesasialiike (tai Laasanen) haaveilee yhteiskunnasta, jossa naiset ovat merkittävästi enemmistössä. Eikö tasa-arvoa ole mahdollista toteuttaa yhteiskunnassa, jossa naisten ja miesten osuus on 50/50 niin kuin se luonnostaan on?

Minusta useimmat miesasialiikkeen listalla olevat ongelmat ovat aiheellisia ja asiallisia ja kuuluvat tasa-arvotyön piiriin. Valitettavasti tämä "seksivaatimus" yleensä pilaa hyvän listan ja toivon ettei se tule miesasialiikkeen viralliselle agendalle.

Henry kirjoitti...

"Jos seksin jakaantuminen tasaisemmin edellyttää toisen sukupuolen painostamista seksiin vastoin tämän haluja"

Eivät ne halut ole markkinoista riippumattomia. Kysyntä ja tarjonta tuottavat yksilön vaatimustason.

"Minusta useimmat miesasialiikkeen listalla olevat ongelmat ovat aiheellisia ja asiallisia ja kuuluvat tasa-arvotyön piiriin. Valitettavasti tämä "seksivaatimus" yleensä pilaa hyvän listan ja toivon ettei se tule miesasialiikkeen viralliselle agendalle."

Eipä se taida tulla. Jo retorisesti tarkastellen olisi järjetöntä asettaa sellaisia vaatimuksia, joille löytyy vähän kannatusta. On parempi keskittyä mahdollisimman paljon empatiaa herättävistä miesten ongelmista, kuten itsemurhista, joiden vähentämistä harva viitsii vastustaa.

Anonyymi kirjoitti...

tympeäNörttö: Vaan ihan tosissaan; saako taviksiakin sitten haukkua, kun ovat rumia ja urpoja, mutta silti kehtaavat harrastaa seksiä (makuuhuoneissaan)? Vai eikö kameran eteen yksinkertaisesti saisi päästää kuin aivan ykkösluokan muotovalioita?

Jos rumalla ja urpolla on oikeus harrastaa seksiä kameran edessä, niin minulla on pornon kuluttajana oikeus olla katsomatta sitä. Ja mitä ihmeellistä siinä on että haluaa katsoa älykkäitä pornonäyttelijöitä? Seksifantasiaan voi liittää muutakin kuin pelkkää anonyymiä, mykkää jyystämistä.N: pidän näitä tavoitteita ja keinoja niiden saavuttamiseen vähintääkin ongelmallisina kansainvälisten sopismusten ja ihmisoikeusjulistuksen valossa.

No perustellaanhan tietynlaista maahanmuuttoakin eläkepommilla ja ikärakenteiden muuttamisella. Miksei voisi perustella toisenlaista maahanmuuttoa sukupuolirakenteiden muuttamisella? Meillä voi olla sekä kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa normaalia maahanmuuttoa että sukupuoleen perustuvaa maahanmuuttoa. Ne eivät sulje toisiaan pois.

Kyllä yhteiskuntaa saa ohjata. On täysin mahdollista ohjata seksimarkkinoita tasa-arvoisempaan suuntaan pakottamatta ketään varsinaisesti mihinkään. Ihmisiä voidaan ohjata esimerkiksi taloudellisilla kannustimilla.

tympeäNörttö kirjoitti...

Tosi Pikkupili kirjoitti:
"Minä ehdotan valtion kontrollissa ja valvonannssa olevia bordelleja, jossa saisi ns. Kelakortilla ja maksamalla kohtuullisen omavastuuosuuden. Terveydenhuolto olisi järjestetty ko. bordelleissa työskentelville, samoin olisi turvahenkilöstö ja sosiaaliturva järjestetty.

Kun tuollainen mahdollisuus olisi olemassa, naisten halu kiristää sillä p*llullaan vähenisi varmasti.
"

Vaikka olenkin ATM, niin ei tuollainen bordellipalvelu itse asiassa lämmitä mieltä mitenkään erityisen paljon. Nimittäin jos vaikka jotenkin fantastisesti saataisiin päätettyä "ATM-koodi" vaikkapa siihen Kela-korttiin, niin kuka tuosta meiningistä hyötyy eniten? Okei, olisihan se kivaa päästä edes joskus harrastamaan seksiä (ja varmaan tasokkaannäköisten naisten kanssa jopa) mutta millä tapaa ATM varsinaisesti on kiristettävissä nykyiselläänkään?

Syltyn tavoin näkisin mieluummin ihan avointa keskustelua, jossa myönnettäisiin AT-ihmisten ahdinko. Ja kuten Henry mainitsi, olisi mielenkiintoista mikäli miesten itsemurhaluvut alkaisivat mietityttämään päättäjiä.

Tosi Pikkupili kirjoitti...

tympeäNörttö: mutta millä tapaa ATM varsinaisesti on kiristettävissä nykyiselläänkään?

No ei suoranaisesti tai varsinaisesti, ihan miten vaan, ole kiristettävissä. Mutta usein välillisesti on. En väitä, että tämä kohtaa kaikkia ATM:iä. Kaikilla ei ole ollenkaan esim. naistuttavia / kavereita. Jos on naistuttavia / kavereita, he usein haluavat teettää ATM:llä pikkutehtäviä, palveluksia jne. ilmaiseksi. Usein houkuttimena tai yllykkeenä on vanha tuttu "antaa ymmärtää" -kikka. Mitään ei yleensä kuitenkaan heru, että kyllä mielestäni jopa kiristyksestä voidaan puhua, jos tuota tapahtuu useamman kerran.

Tietenkin ATM:n pitää oppia sanomaan EI ja sitä pitää myös naisen kunnioittaa, eikä jatkaa vaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Tulisiko lapsille ja erityisesti tytöille opettaa sukupuolivalistuksessa, että heidän pitäisi "ymmärtää antaa" myös niille vähän huonommille ehdokkaille, vaikka se olisikin heidän omaa halua ja biologiaansa vastaan, jotta seksi jakautuisi tasaisemmin?"

Tuo mainitsemasi tie olisi
oikeastaan vain vaihtoehtoinen tapa hallita naiskuntaa.
Parempi olisi saada naiset itsenäisemmän ajattelun piiriin.

On otettava huomioon sekä
miehen, että naisen halut tasa-arvoon. Molempien halut ovat yhtä oikeutettuja.

Vielä, kun naiset ovat riippuvaisia miehen statuksesta tai imagosta, tulee parinvalinnat kohdistumaan niihin miehiin, joilla on yhteiskunnassa eniten kuristusotetta. Tuo kuristusote voi olla monenlaista, mutta jotenkin miehen täytyy olla ansioitunut, vaikka sitten hyvä tappelemaan tj.

Ujot ja hiljaiset miehet
jätetään vastapainoksi rauhaan. Naisten luonteeltaan fasistinen inho heitä kohtaan juontuu siitä, ettei heillä ole riittävän sotilaallisia. Miehet ovat kautta historian rakentaneet yhteiskuntaa ja huolehtineet naisistaan ja
lapsistaan. Sellaista miestä, joka vaan näprää omiaan, naiset usein pitävät oksettavana.

Ylipäätäänkin yhteiskunnan odotukset kohdistuvat liikaa miehiin. Naiset ovat kyllä hioneet suloisuuttaan ja seksuaalista vetovoimaansa maailman tappiin, mutta loppupeleissä naisilla
on suunnaton riippuvuus näistä yt-tyyppisistä miehistä, jotka eivät itseasiassa ole kovin paljon muita miehiä kummempia.

On olemassa looginen keino
saada naiset vähentämään yt-kiinnostusta ja se on se, että
altistetaan naiset saavuttamaan itsenäisyyttä ja vastuuta, jolloin he ennenpitkää alkavat hakea sukupuolisuhteistakin jotain abstraktimpaa ja elämänläheisempää.

Tällöin todennäköisesti ainakin keskitason miehiä alkaa mennä enemmän jakoon ja heidän mahdollisuus naida kauniita naisia kohenee (tämä nyt vain oli esimerkki).

Alemman tason miehille
kuitenkin jäisi varmaan ongelmia. Luultavasti yksavioisessa kulttuurissa heidän tilanteensa kohentaminen olisi edelleen suht vaikeaa tällä
nykyisellä sukupuolijakaumalla. Siksi mahdollisimman monien tulisi sallia myös sivusuhteet. Uskoisin ainakin, että tuollainen tynkä pisamapäänörtti voisi olla monien mielestä
hyvää vaihtelua ja piristystä aina silloin tällöin ja atm-nörtit voisivat aina keskenään sitten keskenään supista millaisia leijonanaaraita ovat päässeet kepittämääm tm.

"Tai tulisiko tytöille sanoa, että jos rakastut nk. YT-mieheen niin mieti kahdesti onko se nyt varmasti reilua."

Pitäisi kysyä onko se järkevää.
Tietysti tämä YT miestyyppikin tarpeineen pitää huomioida, mutta surullista on, että heissä nähdään niin paljon hyvää suhteessa muihin miehiin. Ei mitenkään realistista ajattelua näet.

"Biologisista syistä näyttäisi siltä että naiselle oman seksuaalisuuden toteuttaminen on helpompaa kuin miehille, mutta ei naisellakaan silti ole oikeutta seksiin."

Naisille se on helpompaa
nykyisessä tilanteessa, jossa naiset eivät halua miehestä muuta kuin statusta. Kun samanaikaisesti miehet haluavat naisilta seksiä, syntyy kierre, jossa kaikki miehet pyrkivät hankkimaan kovan statuksen. Osa onnistuu ja saa useita kilpailevia naisia, jotka palkitsevat seksillä. Muut miehet eivät sitten olekaan mitään.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Minusta useimmat miesasialiikkeen listalla olevat ongelmat ovat aiheellisia ja asiallisia ja kuuluvat tasa-arvotyön piiriin. Valitettavasti tämä "seksivaatimus" yleensä pilaa hyvän listan ja toivon ettei se tule miesasialiikkeen viralliselle agendalle."

Tähän ei olisi pitänyt
vastata, mutta tehdään se nyt kuitenkin silkan vitutuksen vuoksi.

Seksuaalinen tasa-arvo on varmaan keskeisimpiä pyrkimyksiä miesten tasa-arvopolitiikassa, koska seksuaalisuuden kautta tulevat esimerkiksi lapset ja muu sukupuolielämä.

Jos tehdään sellainen periaatepäätös, ettei joidenkin
miesten tarvitse harrastaa seksiä naisten kanssa, tulee olla valmis hyväksymään myös kolikon
kääntöpuoli, elikä siivoamaan ongelmat, jotka seksiä normaalisti haluavalle miehelle syntyy, kun sitä ei anneta.

Aivan tarpeeton ongelma on
se, että tällainenkin mies joutuu
nykyään käymään samantapaisen elämänkaaren, jossa hän seksuaalisten mielikuvien kautta pyrkii naiskontakteihin. Tällainenkin mies ei kuitenkaan niihin pääse, ellei jotain
outoa tapahdu.

Näin ollen olisi parempi,
että poikkeuksellisen hintelä ja pienikokoinen mies eristettäisiin koululaitoksesta mieluiten jo ennen yläasteelle siirtoa ja hänelle tehtäisiin selväksi vaikkapa joidenkin naisten pitämän puhuttelun muodossa, ettei hän ole täysivaltainen osa yhteiskuntaa, tai ettei hän tule koskaan olemaan riittävän attraktiivinen sukupuolisuhteisiin.
Puhuttelun päätteeksi hänet ohjattaisiin toiseen kouluun, jossa olisi pelkkiä atm:iä. Sen nimi voisi olla vaikkapa "puolittain vammaisten miesten yhteisö".

Toisessa koulussa ei
varsinaisesti opiskeltaisi mitään ainakaan stressaamalla, ja siellä oltaisiin vuosia. Olisi kuitenkin kohtuulliset mahdollisuudet oppia haluamiaan asioita. Heidän
lähestyessä täysi-ikäisyyttä alettaisiin virittää keskustelua heidän seksittömästä tulevaisuudesta. Kysyttäisiin esimerkiksi haluaisivatko he elää normaalin yhteiskunnan keskellä ilman seksiä, vai haluaisivatko he elää leppoisassa yhteisössä, jossa saisi rauhassa katsella tv:tä
ja masturboida?

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä nämä poikaset ohjattaisiin poliisilaitokselle hakemaan uudet henkkarit, joista ilmenisi, että he ovat alempitasoisia miehiä. Samalla heidän kasvoihinsa tehtäisiin joku pieni tatuointi. Tämän merkinnän saatuaan he eivät voisi enää ehdotella naisille romanttista iltaa tai seksiä. Jos he ehdottaisivat naisilla olisi oikeus käyttää esimerkiksi sähkölamautinta ja iskeä hampaat kurkkuun.

Näille pojille pystytettäisiin
palvelutalo, jossa heillä täytettyään 25 vuotta olisi mahdollisuudet pientä kirjallista pyyntöä vastaan kastrointiin tai eutanasiaan.Bmad

MHM kirjoitti...

"Jos tehdään sellainen periaatepäätös, ettei joidenkin
miesten tarvitse harrastaa seksiä naisten kanssa, tulee olla valmis hyväksymään myös kolikon
kääntöpuoli, elikä siivoamaan ongelmat, jotka seksiä normaalisti haluavalle miehelle syntyy, kun sitä ei anneta."

Ei sellaista periaatepäätöstä tarvitse tehdä eikä ATM-leirejä tarvita, koska onhan kaikilla mahdollisuuksien tasa-arvo eikä kukaan kiellä vonkaamasta (kieltämättä se varmaan käy pitemmän päälle rasittavaksi kummallekin osapuolelle). Seksin tulee toki olla kaikille mahdollisesti saatavilla, mutta toista sukupuolta ei vaan voida määrätä suostumaan seksiin siksi että toista nyt vaan alkaa kovasti ahdistaa jos ei saa.

Laasanen kirjoitti, että miehille tulee kustannuksia seksin hankkimisesta. Samalla ajatuksella naiset voivat myymällä seksiä saavuttaa itselleen paremman elintason, varallisuutta, huoletonta elämää jne. Laasanen ei kuitenkaan ottanut huomioon sitä, että naiselle "ylimääräisen seksin" harrastaminen on kustannus, lahnapano ei ole jännää. Eli kun nainen antaa, hän odottaa jotain vastineeksi (jotain mitä ATM:llä ei vaan ole) koska muuten homma olisi pelkästään hyvin ikävää. Selvä juttu. Ja kun nainen "pyllistää" miehelleen ilman omaa halua on kyse kustannuksesta naiselle, kustannuksesta paremman elintason hankkimiseksi, eikö totta? Miksi tämä puuttuu laskuopista? Naisten teeskennellyt orgasmit maksavat ihan reilusti takaisin ne miesten kokemat suuret kärsimykset baareissa ja treffeillä.

Eli oikeastaan nyt kun nainen ostaa paremman elintason seksillä ja mies ostaa seksiä korkeammalla palkallaan (kärjistetysti), ollaan "tasa-arvoisia". Ja siksi naisten ei tulisikaan nousta palkkakuopasta, koska silloin heidän ei tarvitsisi enää ostaa elintasoaan seksillä ( tai he voivat ostaa entistä paremman elintason). Valitettavasti meillä on nyt kumminkin mahdollisuuksien tasa-arvo, jossa samasta työstä pitää maksaa samaa palkkaa ja välillä se näyttää uhkaavasti siltä että naisten toimeentulo voi kasvaa niin suureksi että ATM:n joukko kasvaa hurjasti.

Nyt kuitenkin Laasanen ja ATM-kuoro on vaatimassa vastikkeetonta seksiä. Miksi naisen tulisi antaa ilmaiseksi? Nainen on koko historiansa ajan ollut huora. Naisten huonompipalkkaisuus on omaa syytä, mutta niin on AT-miesten puutekin. Mahdollisuuksien tasa-arvo se olla pitää.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei sellaista periaatepäätöstä tarvitse tehdä eikä ATM-leirejä tarvita, koska onhan kaikilla mahdollisuuksien tasa-arvo eikä kukaan kiellä vonkaamasta"

Kyllä turha vonkaaminen
on syytä lopettaa heti alkuunsa, ellei se missään nimessä johda mihinkään. Muuten ATM joutuu elämää elämänsä siinä harhassa, että nainen olisi mahdollista saada.

"Seksin tulee toki olla kaikille mahdollisesti saatavilla, mutta toista sukupuolta ei vaan voida määrätä suostumaan seksiin siksi että toista nyt vaan alkaa kovasti ahdistaa jos ei saa."

Ei tässä olla mitään määrättykään. Luepa vaikka tuo 58. viesti.

"Laasanen ei kuitenkaan ottanut huomioon sitä, että naiselle "ylimääräisen seksin" harrastaminen on kustannus, lahnapano ei ole jännää."

Typerä yleistys, koska
miehestä lahnapano on yleensä jännää.

"Eli kun nainen antaa, hän odottaa jotain vastineeksi"

Miespä ei niin paljon odota.

"(jotain mitä ATM:llä ei vaan ole)"

No ehkä ATM:llä olisi, mutta nainen ei ota.

"Selvä juttu. Ja kun nainen "pyllistää" miehelleen ilman omaa halua on kyse kustannuksesta naiselle, kustannuksesta paremman elintason hankkimiseksi, eikö totta?"

Jos ei ole omaa halua siihen voi olla muitakin syitä.

"Miksi tämä puuttuu laskuopista? "

Lasket väärin.

"Naisten teeskennellyt orgasmit maksavat ihan reilusti takaisin ne miesten kokemat suuret kärsimykset baareissa ja treffeillä."

Niin, harvoinpa miehet teeskentelevät orgasmeja, vai?

"Eli oikeastaan nyt kun nainen ostaa paremman elintason seksillä ja mies ostaa seksiä korkeammalla palkallaan (kärjistetysti), ollaan "tasa-arvoisia"."

Tasa-arvoon kuuluu käsittääkseni rakkaus, ei ryöstökauppa.

"Ja siksi naisten ei tulisikaan nousta palkkakuopasta, koska silloin heidän ei tarvitsisi enää ostaa elintasoaan seksillä"

Kyllä minä ainakin
kannatan sitä, että sairastuneita pultsareita hoitava nuori nainen saisi reilun tuntipalkan.

"Nyt kuitenkin Laasanen ja ATM-kuoro on vaatimassa vastikkeetonta seksiä. Miksi naisen tulisi antaa ilmaiseksi?"

On täällä muitakin kuin ATM:iä.

Itse kirjoitin aiheesta viestissä 58. Naisten olisi syytä siis muuttaa elämänarvoja siten, että ottavat miehet ihmisinä. YT-miehet eivät ole kovin paljon sen kiinnostavampia loppujen lopuksi.
Harhaa.

"Nainen on koko historiansa ajan ollut huora. Naisten huonompipalkkaisuus on omaa syytä, mutta niin on AT-miesten puutekin. Mahdollisuuksien tasa-arvo se olla pitää."

Yksinkertainen maailmankuva poikii yksinkertaisia ihmisiä. Muutos on jossain tuolla. *osoittaa taivaanrantaa*

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Luin nopeasti Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen eikä ainakaan siinä sattunut silmään seksi oikeutena.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ei ole mikään auktoriteetti. Se voi olla väärässä.